Hellas Transalp Forum

Βάψιμο εξάτμισης στο ΤΑ 650

giamar4 · 53888

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #25 on: Τρίτη 11 Ιούνιος 2013, 23:27:18 μμ
Το τρίψιμο πριν το βάψιμο είναι αναγκαστικό?
Ναι , για να ΄΄κάτσει΄΄ το καινούριο χρώμα
και να φύγουν οι ψιλοσκουριές που πιθανόν
να έχει αποκτήσει απ΄την πολυκαιρία.
Η δικιά μου για παράδειγμα είχε στις πονταρισιές της (στα στρόγγυλα σημαδάκια),
από την εξωτερική της πλευρά.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #26 on: Τρίτη 11 Ιούνιος 2013, 23:31:29 μμ
Στα χρωματοπωλεία αυτ/των εχουν ενα σφουγγάρι σαν αυτό

σε δύο χρώματα, καφέ και πράσινο, αν θυμάμαι καλά το παράσινο είναι το πιό "μαλακό".
Την περνάς ελαφρά με αυτό ισα να θαμπώσει, είναι οτι καλύτερο γιατί δεν θα αφαιρέσει το παλιό χρώμα απο τις γωνίες και τις καμπύλες οπως το κλασικό ντουκόχαρτο.Δουλεύεται και με νερό.
Στις σκουριές , αν εχει , επιμένεις λιγο παραπάνω.
Γνώμη μου να μην πειραχτεί το παλιό χρώμα.

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
  • Το πιο όμορφο γουργουρητό
Reply #27 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 18:08:44 μμ
Λογικά θα το κάνω το Σάββατο.

Λέτε να κάνω και το stand με αυτό ή θα ξεφτίσει?

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #28 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 18:25:24 μμ

Kanto  αλλα με την χρηση παλι θα ξεφτισει

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #29 on: Τετάρτη 12 Ιούνιος 2013, 22:15:08 μμ

Το σταντ θέλει χρώμα "γυαλιστερό" αλλά για καλύτερα πάς σε ενα καταστημα με ηλεκτρολογικά και αγοράζεις ενα θερμοσυστελόμενο μακαρόνι σε τέτοια διατομή που να περνά μέσα το πλατύ πόδι του σταντ ισα ισα.
Το περνάς λοιπόν μέσα το κόβεις στο μήκος του σταντ και το ζεσταίνεις να σφίξει, ετσι εξασφαλίζεις μια ελαστική επένδυση στο σταντ και δεν ξανα ασχολείσαι. :thumbright:
Κόστος 1 ευρώ περίπου το μέτρο.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 00:09:40 πμ
για να μην ανοιγω νεο θεμα το χωνω εδω.

εβαψα χτες το απογευμα το πανελ οργανων αλλα το αποτελεσμα δεν με ικανοποιει και αυτο λογο βιασυνης.
δεν ειχα ψιλο χαρτι και το πρωτο τριψιμο εγινε με 100αρι χαρτι το οποιο εγδαρε λιγο παραπανω απο οτι επρεπε το πλαστικο.στην συνεχεια το ξαναπερασα με 1000αρι και ενω στην αρχη φαινοταν καλο το αποτελεσμα,μετα το βαψιμο φανηκαν τα αγρια σημεια.μετα την κρητη θα ξαναγινει απο την αρχη.
αυτο που θα δειτε ειναι 2 χερια περασμα.

το να το ξανακανω θα μου στοιχισει πιο πολυ απο το να αγορασω ενα πανελ καινουριο αλλα το χρωμα που εχει το σπρευ που εχω βρει μου αρεσει παρα πολυ.ειναι το ιδιο σπρευ με αυτο που περασα την εξατμιση,μαυρο ματ θερμοκρασιας.εστω και μαλακωδως,επελεξα το χρωμα θερμοκρασιας ελπιζωντας οτι θα αντεξει τις καταπονησεις του ηλιου και δεν θα ξανασπασει το χρωμα.

Uploaded with ImageShack.com

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 00:45:31 πμ
για να μην ανοιγω νεο θεμα το χωνω εδω.

εβαψα χτες το απογευμα το πανελ οργανων αλλα το αποτελεσμα δεν με ικανοποιει και αυτο λογο βιασυνης.
δεν ειχα ψιλο χαρτι και το πρωτο τριψιμο εγινε με 100αρι χαρτι το οποιο εγδαρε λιγο παραπανω απο οτι επρεπε το πλαστικο.στην συνεχεια το ξαναπερασα με 1000αρι και ενω στην αρχη φαινοταν καλο το αποτελεσμα,μετα το βαψιμο φανηκαν τα αγρια σημεια.μετα την κρητη θα ξαναγινει απο την αρχη.
αυτο που θα δειτε ειναι 2 χερια περασμα.

το να το ξανακανω θα μου στοιχισει πιο πολυ απο το να αγορασω ενα πανελ καινουριο αλλα το χρωμα που εχει το σπρευ που εχω βρει μου αρεσει παρα πολυ.ειναι το ιδιο σπρευ με αυτο που περασα την εξατμιση,μαυρο ματ θερμοκρασιας.εστω και μαλακωδως,επελεξα το χρωμα θερμοκρασιας ελπιζωντας οτι θα αντεξει τις καταπονησεις του ηλιου και δεν θα ξανασπασει το χρωμα.

Καλούτσικο φαίνεται ,αν θες να το ξαναβάψεις
όπως λες ξύσ΄το με 1000άρι ντουκόχαρτο και
βάψτο με σπρέι προφυλακτήρων αυτοκινήτου.
Εγώ πάλι λέω να τ΄αφήσεις ως έχει, γιατί το απο-
τέλεσμα που εγώ βλέπω δεν είναι καθόλου κακό.
Απλά βγάλτο και άστο στον ήλιο να στεγνώσει καλύτερα.
Ασχετο,την τιμονόπλακα σκέφτεσαι να τη βάψεις;

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 00:50:37 πμ

Ασχετο,την τιμονόπλακα σκέφτεσαι να τη βάψεις;

ναι.
οταν ερθουν τα plasti dip.

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #33 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 01:31:04 πμ
ναι.
οταν ερθουν τα plasti dip.

Ωραίος 8),όταν το κάνεις ανέβασε και φωτό,
μ΄ενδιαφέρει και ΄μενα γιατί και η δικιά μου
ένα φρεσκαρισματάκι το θέλει ;)

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 05:20:47 πμ
απογοητευση σημερα.

μετα το πλυσιμο της μηχανης και κατα το σκουπισμα,διαπιστωσα οτι η εξατμιση αρχισε να ξεφλουδιζει στις καμπυλες κοντα στο δικανο πισω.την ματιασα γμτ.μαλλον θελει περισσοτερο τριψιμο η καποια βαση πριν το βαψιμο.μετα το περας του καλοκαιριου θα την ξαναβγαλω ωστε να γινει πιο σωστη δουλεια.

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #35 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 05:46:17 πμ
Το χρώμα για να ξεφλουδίζει σημαίνει ότι ή δεν έδεσε καλά με ότι είχε απο κάτω (χημικά) ή ότι είχες υγρασία όταν το έβαψες. Αν θυμάμαι καλά μετά το βάψιμο την στέγνωσες μιε πιστολάκι. Για καλυτερα αποτελέσματα ίσως θα έιναι καλό να κάνεις και ένα στέγνωμα πρίν την βάψεις (έτσι για να μην υπάρχει υπο΄ψία υγρασίας από το υγρό ντουκόχαρτο)

Εκτός αν το πρόβλημα είναι εδώ (ασυμβατότητα χρωμάτων/διαλυτών)(σε πλοίο μου έχει φύγει όλο το bottom -1200 τετραγωνικά από τέτοιο πρόβλημα)

το δευτερο μπουκαλι σπρευ που χρησιμοποιησα,εκτος απο υψηλοτερη θερμοκρασια αντοχης που ειχε,ηταν και πιο ματ οποτε περασα ενα χερι παραπανω την εξατμιση.

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #36 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 06:10:02 πμ
δεν την στεγνωσα με τιποτα.
ηταν κρεμασμενη στον ηλιο,να σκεφτεις οτι εκαιγε,δεν μπορουσα(που λεει ο λογος) να την πιασω με τα χερια μου απο την θερμοκρασια που ειχε.

τι να πω δεν ξερω.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #37 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 06:38:58 πμ
Για να πιάσει το χρώμα θέλει ζέσταμα καλό (με πιστόλι θερμού αέρα) πρίν το βάψιμο.
Η διαδικασία είναι : τρίψιμο - καθάρισμα - ζέσταμα -βάψιμο -ζέσταμα -βάψιμο ...μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Με αυτόν το τρόπο την είχα βάψει πριν από 4 χρόνια και παρέμεινε ακριβώς το ίδιο μέχρι και πριν μια εβδομάδα που την αντάλλαξα με μια Leovince, χωρίς κανένα σημάδι ξεφλουδίσματος παρά το πολλά πλυσίματα με το πιεστικό

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #38 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 07:10:58 πμ
δεν την στεγνωσα με τιποτα.
ηταν κρεμασμενη στον ηλιο,να σκεφτεις οτι εκαιγε,δεν μπορουσα(που λεει ο λογος) να την πιασω με τα χερια μου απο την θερμοκρασια που ειχε.

τι να πω δεν ξερω.

φίλε καλησπέρα και πάλι :),εγώ παρόλο που την έπλυνα αρκετές φορές,
απέφυγα να σκουπίσω το βαμμένο μέρος της ,με γνώμονα ότι αυτού
του είδους τα σπρέι θέλουν καιρό και πολύ υψηλές θερμοκρασίες και
στεγνώνουν με τον καιρό.
Εμένα πάντως αν γινόταν αυτό και χαλιώμουν πολύ,θα ΄΄εφημερίδωνα΄΄
τη μοτό προσεκτικά και θα την ξαναέβαφα ,όπως είναι πάνω ,ένα χεράκι
μέχρι να την ξαναβγάλω και να κάνω σώστα :).

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 08:07:57 πμ
το σκεφτηκα φιλε μου αλλα δεν αξιζε ο κοπος.
εχει αρχισει να ξεφλουδιζει το χρωμα,αφου πρωτα απο οτι ειδα σπαει σε μικρα μικρα κομματακια.τζαμπα κοπος θα ηταν και πεταμενο χρωμα.θελει τριψιμο αλλιως δεν γινεται τιποτα ετσι οπως ειναι.

μηπως το παρακανα με τα χερια που την περασα? 4 η 5 χερια την εβαψα. μηπως επεσε πολυ το χρωμα και σπαει τωρα και ξεφλουδιζει?

Offline Dimitri

• Οδηγάρα
  • I'm normal. It's everyone else that's weird.
    • Dimitri
Reply #40 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 16:34:13 μμ
Μπορεί να φταίνε και τα 4-5 χέρια. Εξαρτάται από το πόσα μικρά (μ) είναι το κάθε χέρι. Το καλύτερο που μπορείς να πετύχεις με σπρέυ είναι 50μ, οπότε με 4-5 χέρια πάς σε 200-250μ το ελάχιστο. Δεν νομίζω ότι είναι πολυ, αλλά σπάνια το πετυχαίνει κανείς. Συνήθως το κάθε περάσμα είναι γύρω στα 80, οπότε πάμε μεχρι 400μ που είναι παρα πολύ. Ακόμα όμως και με αυτό δεν θα περίμενα σπάσιμο, εκτός αν δεν έιχε στεγνώσει καλά το κάτω στρώμα (τα απλά χρώματα θέλουν από 2 έως αι 24 ώρες, ανάλογα με την θερμοκρασία, για τα πυρίμαχα, δεν ξέρω. Ίσως θέλουν και ψήσιμο πριν το κάθε νέο χέρι) και βγήκε η υγρασία με την θερμοκρασία από την εξάτμιση.

Dimitri

Too many Chiefs, not enough Indians...

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #41 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 21:20:40 μμ
Ξενέρωσα.Δεν προλαβα να το κανω το Σαββατο, αλλά δεν βλεπω να το κάνω μέχρι να σιγουρευτώ.Εχει δουλειά και αν την δω να ξεφλουδίζει, θα ανακαλύψω πολλούς άγιους :)

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 21:28:16 μμ
το σκεφτηκα φιλε μου αλλα δεν αξιζε ο κοπος.
εχει αρχισει να ξεφλουδιζει το χρωμα,αφου πρωτα απο οτι ειδα σπαει σε μικρα μικρα κομματακια.τζαμπα κοπος θα ηταν και πεταμενο χρωμα.θελει τριψιμο αλλιως δεν γινεται τιποτα ετσι οπως ειναι.

μηπως το παρακανα με τα χερια που την περασα? 4 η 5 χερια την εβαψα. μηπως επεσε πολυ το χρωμα και σπαει τωρα και ξεφλουδιζει?

Ηταν ρε Πανο καλο το χρωμα ; ετριψες και σκουπισες καλα την εξατμιση ; επειδη η περιοχη που ζεις (επαρχια ) ειχε υγρασια την μερα που εβαψες ;  :jack: καλα το χρωμα ; ..

Οταν την ειχα βαψει το μονο που εκανα ηταν καλο τριψιμο και σκουπισμα η εξατμιση και αδειασα ενα ολοκληρο μπουκαλι χρωμα ..περιπου 4χρονια τωρα και δεν εχει κανει κιχ η εξατμιση .

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #43 on: Πέμπτη 20 Ιούνιος 2013, 22:26:53 μμ
Ηταν ρε Πανο καλο το χρωμα ; ετριψες και σκουπισες καλα την εξατμιση ; επειδη η περιοχη που ζεις (επαρχια ) ειχε υγρασια την μερα που εβαψες ;  :jack: καλα το χρωμα ; ..

Οταν την ειχα βαψει το μονο που εκανα ηταν καλο τριψιμο και σκουπισμα η εξατμιση και αδειασα ενα ολοκληρο μπουκαλι χρωμα ..περιπου 4χρονια τωρα και δεν εχει κανει κιχ η εξατμιση .

Τώρα που το σκέφτομαι  ??? ,στο ΄΄τίναγμα΄΄που σου έκανε μάλλον πρέπει να φταίει
το ό,τι την έβαψες  με 2 διαφορετικά σπρέι ,αν θυμάμαι καλά.
Απ΄ό,τι φαίνεται παρόλο που και τα δυο ήταν  υψηλών θερμοκρασιών είχαν διαφορε-
τικο σημείο ΄΄ψησίματος΄΄ και έτσι τίναξαν. :'(

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #44 on: Παρασκευή 21 Ιούνιος 2013, 23:16:31 μμ

Πόσο την άφησες να στεγνώσει?

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Παρασκευή 21 Ιούνιος 2013, 23:38:31 μμ
Πόσο την άφησες να στεγνώσει?
Kαποιες ωρες δεν θυμαμαι ακριβως το μονο σιγουρο πανω απο 4 ωρες πριν την βαλω επανω και λειτουργησω την μοτο .

Offline likos69

• Rossi και πάνω !
  • ούϊ μάναμ!
    • θα έβαζα αν είχα
Reply #46 on: Σάββατο 22 Ιούνιος 2013, 00:57:49 πμ
Και εγώ που την έβαψα  εδώ και  3 χρόνια δεν έχω κανένα θέμα και την πλένω σχεδόν πάντα με πιεστικό.  Με  τρύψιμο πρώτα  χωρίς πολλά μιας και δεν είχε  κάποιο ιδιαίτερο θέμα  και σχεδόν ένα μπουκάλι  χρώμα (για εξατμίσεις  εννοείται).. την άφησα όμως σχεδόν 24 ώρες    πριν την βάλω επάνω να στεγνώσει καλά. βεβαίως  αν το βιάζεσαι   "σπρώχνεις" την κατάσταση με πιστόλι θερμού αέρα. 

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Τετάρτη 26 Ιούνιος 2013, 07:04:41 πμ
σε κουβεντα με την θαναση(aerios) μου ειπε οτι μαλλον η ¨δουλεια¨ εγινε επειδη την εξατμιση την ετριψα πολυ,εφυγε ολο το παλιο χρωμα,την ετριψα με γωνιακο τροχο και ψιλο χαρτι. επισης το οτι τα 2 μπουκαλια σπρευ ειχαν διαφορετικη αντοχη σε θερμοκρασια.

δεν πολυασχολουμαι καθως αν γινει κατι θα γινει μετα το καλοκαιρι.

εκτος και αν προκυψει κατι "αλλο",εχω μπει σε κατι σκεψεις ακουγοντας παλι αλλα πιο προσεχτικα κατι εξατμισεις ενος φιλου μας που γενικα του αρεσει ο ηχος και στην μηχανη του και εκτος αυτης.  :goofy:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #48 on: Πέμπτη 27 Ιούνιος 2013, 06:58:19 πμ
επειδη η επιχειρηση βαψιμο εξατμισης δεν ειχε το αποτελεσμα που θα ηθελα(δικαιολογιες του  :butthead: ) και επειδη ακουσα ξανα απο κοντα τον τρελονη και κ@υλωσα τρελα(ο πραγματικος λογος) εχω μπει σε σκεψεις για μια εξατμισουλα.
εψαξα λιγο στο youtube και ειδα αυτο το βιντεο

νομιζω οτι εχω καταληξει δλδ απλα μετραω τα κουκια παλι και παλι μπας και αυγατισουν.θα περιμενω μεχρι να βαρεθουν το μετρημα τους και αυγατησουν καποια στιγμη.

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #49 on: Πέμπτη 27 Ιούνιος 2013, 14:53:23 μμ
επειδη η επιχειρηση βαψιμο εξατμισης δεν ειχε το αποτελεσμα που θα ηθελα(δικαιολογιες του  :butthead: ) και επειδη ακουσα ξανα απο κοντα τον τρελονη και κ@υλωσα τρελα(ο πραγματικος λογος) εχω μπει σε σκεψεις για μια εξατμισουλα.
εψαξα λιγο στο youtube και ειδα αυτο το βιντεο

νομιζω οτι εχω καταληξει δλδ απλα μετραω τα κουκια παλι και παλι μπας και αυγατισουν.θα περιμενω μεχρι να βαρεθουν το μετρημα τους και αυγατησουν καποια στιγμη.

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Αμα δεν είχες την περιέργεια να με γνωρίσεις θα τα είχες τα.......κουκιά, μεινε για λίγο με τα ρεβύθια και βάλε τα στο νερό να φουσκώσουν μέχρι να γίνουν κουκιά............. :P :P :-* :-* :-*