Hellas Transalp Forum

περίεργος θόρυβος στην 3η ταχύτητα

eni · 6602

Offline eni

• νέος οδηγός
  • **
on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 23:06:14 μμ
παιδιά μόλις απέκτησα ένα ΤΑ 650 02'και απότι μου φαίνεται olla δουλεύουν ρολοι εκτος όταν βάζο την 3η ταχύτητα ακούγεται ένας θόρυβος που δεν μου αρέσει καθόλου ακούγεται σαν .... δεν ξέρω πως να τον περιγράψω άλλο έντονος τι να είναι άραγε να ανησυχήσω  η όχι ?? ??? ??? ???

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 00:00:57 πμ
Κατ' αρχάς καλορίζικος, καλοτάξιδος και πάντα όρθιος!
Νομίζω πως για να σε βοηθήσουν τα παιδιά θα πρέπει να περιγράψεις κάπως τί συμβαίνει..

(Μόνο μην αρχίσεις τα "Καπ καπ, απ κατ, κατ καμ, γκαπ γκαπ:2hysterical: :2hysterical:)

Spritmonitor.de" border="0

Offline eni

• νέος οδηγός
  • **
Reply #2 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 12:53:24 μμ
σαν σφύριγμα με μπάσο να το πω....?? απερίγραπτος ήχος  :banghead:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 13:49:42 μμ
να ξεκινησουμε απο τα βασικα μιας και η περιγραφη σου δεν βοηθαει.

σε ΩΡΛ εχεις παει προσφατα?

περα απο την πλακα,αφου δεν περιγραφεται,τραβα ενα βιντεακι μπας και βρει καποιος απο τους γνωστες καμια ακρη.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #4 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 14:03:36 μμ
Ο θόρυβος είναι λίγο δύσκολο να περιγραφεί γραπτώς. Μπορείς όμως να ξεκαθαρίσεις κάπποια απο τα παρακάτω μήπως και μπορέσει κάποιος απο μάς να σε βοηθήσει:

1) Το κάνει μόνο με την τρίτη
2) Το κάνει σε κάποια συγκεκριμένα χιλιόμετρα / στροφές? Αν ναι δες αν στην ίδια ταχύτητα / στροφές βάζοντας άλλη σχέση στο κιβώτιο συνεχίζει να το κάνει
3) Έλεγξε την αλυσίδα (τέντωμα λίπανση)
4)Έλεγξε την κατάσταση απο το μπροστινό γρανάζι
5) Έλεγξε τα λάδια

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #5 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 20:18:51 μμ
Πριν καιρό είχα πάει στον λαδά μου, εκεί ηταν ενας με ΤΑ που είπε οτι εχει θέμα με το θόρυβο στην 3η ταχύτητα. Είναι λέει σαν να σφυρίζει ρουλεμάν και το παρουσιάζουν οι ΤΑ που κυκλοφορούν μέσα σε κίνηση επειδή η 3η είναι η πιό συχνά χρησιμοποιούμενη ταχύτητα μέσα σε πόλη. (κουφό)
Ο λαδάς του εδωσε ενα ενισχυτικό για τα λάδια που οπως είπε το εχει δώσει σε αρκετούς.

Οταν ρώτησα αυτόν με την ΤΑ γιατί δεν το αφήνει ετσι ? επειδή αυτό μπορεί αν του προκαλέσει πατινάρισμα στα δισκάκια, μου είπε οτι είναι ενοχλητικό και η τελευταία λύση πριν λύσει κινητήρα.
(δεν τον πίστεψα, πιστεύω οτι το εβαζε για να μην σφυρίζει εντονα για να την πουλήσει)

Offline eni

• νέος οδηγός
  • **
Reply #6 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 20:45:33 μμ
Πριν καιρό είχα πάει στον λαδά μου, εκεί ηταν ενας με ΤΑ που είπε οτι εχει θέμα με το θόρυβο στην 3η ταχύτητα. Είναι λέει σαν να σφυρίζει ρουλεμάν και το παρουσιάζουν οι ΤΑ που κυκλοφορούν μέσα σε κίνηση επειδή η 3η είναι η πιό συχνά χρησιμοποιούμενη ταχύτητα μέσα σε πόλη. (κουφό)
Ο λαδάς του εδωσε ενα ενισχυτικό για τα λάδια που οπως είπε το εχει δώσει σε αρκετούς.

Οταν ρώτησα αυτόν με την ΤΑ γιατί δεν το αφήνει ετσι ? επειδή αυτό μπορεί αν του προκαλέσει πατινάρισμα στα δισκάκια, μου είπε οτι είναι ενοχλητικό και η τελευταία λύση πριν λύσει κινητήρα.
(δεν τον πίστεψα, πιστεύω οτι το εβαζε για να μην σφυρίζει εντονα για να την πουλήσει)
αυτό ακριβώς μου κάνει φιλε όπως είπες σαν να σφυρίζει κάτι από μέσα και μου το κάνει μονο στην 3 ταχύτητα όταν δίνω γκάζι και δεν μπορώ να το τραβήξω video γιατί μου το κάνει μονο όταν το οδηγάω,το δοκίμασα στο διπλό stand αλλα δεν μπορούσα από τον θόρυβο τις αλυσίδας να καταλάβω καλά 

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #7 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 09:00:23 πμ
Αυτό είναι η ρουλεμάν η γρανάζι, τα μηχανολογικά δεν είναι το στοιχείο μου ωστε να το ξεχωρίσω, και δεν φτιάχνεται αν δεν δώσεις χρήμα, αντε τώρα να κατεβάσεις κινητήρα, δεν πιστεύω οτι είναι μια επισκευή που γίνεται με το μοτερ επάνω.
Οποτε η το ξεχνάς και ζεις με αυτό αν σου πουν οτι δεν θα χειροτερέψει η δεν θα σπάσει κατι να τα κάνει ολα καινούργια εκεί μέσα, η το επισκευάζεις.
Αρκεί να σου εγγυηθούν οτι θα επισκευαστεί με το 100%.

Offline eni

• νέος οδηγός
  • **
Reply #8 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 20:02:02 μμ
Αυτό είναι η ρουλεμάν η γρανάζι, τα μηχανολογικά δεν είναι το στοιχείο μου ωστε να το ξεχωρίσω, και δεν φτιάχνεται αν δεν δώσεις χρήμα, αντε τώρα να κατεβάσεις κινητήρα, δεν πιστεύω οτι είναι μια επισκευή που γίνεται με το μοτερ επάνω.
Οποτε η το ξεχνάς και ζεις με αυτό αν σου πουν οτι δεν θα χειροτερέψει η δεν θα σπάσει κατι να τα κάνει ολα καινούργια εκεί μέσα, η το επισκευάζεις.
Αρκεί να σου εγγυηθούν οτι θα επισκευαστεί με το 100%.
:bricks: :bricks:κατάλαβα οποτε πρέπει να παο σε έναν μηχανικό για να το κοιτάξει και να το ακούσει και βλέπουμε ευχριστw πολύ από όλους σας πάντως