Hellas Transalp Forum

πισω φλας ΤΑ650

trackler · 36174

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 22:39:57 μμ
μιας και δεν βρηκα κατι σχετικο

ξερει κανεις αν υπαρχουν πισω φλας διαφανα με led?
να μην κανουν ομως το φλας να αναβοσβηνει σε ρυθμους ταχυκαρδιας,να δουλευει σωστα.
και αν υπαρχει και κατι αντιστοιχο για μπροστα σε καλη τιμουλα δεν θα πω οχι.αλλα για την ωρα ψαχνουμε για πισω.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #1 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 22:47:01 μμ

Τα φλασακια της φωτο τα πηρα απο Τογελο 2-3 ευρω κατι τετοιο ....απλα λιτα μαζεμενα και φωτεινοτατα

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 22:56:27 μμ
τα ειδα πανο αυτα.

θελω να βαλω λευκα/διαφανα και αν ειναι δυνατον led.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 23:13:59 μμ
Πιθανον λεντ πισω ...κανονικα μπροστα μαλλον η λειτουργια θα ειναι παραξενη ....αν θυμαμαι καλα κατι αντιστοιχο εχει κανει ο Κωνκοστας και τα πισω λεντ τρελαίνονται...κατι θα πρεπει να κανεις με τον ρελε αλλα αυτα κοκοκοψαρα τα ξερει καλα ο πετρανθρωπος  ;D...οπου να ναι θα σκασει μυτη  ;) ;D

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 23:32:02 μμ
αυτα κοκοκοψαρα τα ξερει καλα ο πετρανθρωπος  ;D...οπου να ναι θα σκασει μυτη  ;) ;D
Ωχ!!!
Άντε μετά να πεις ότι δεν καταλαβες κάτι.

οπότε όλα μαζί θα τα αλλάξω αφού θέλω λεντ.
καμια πρόταση;

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 00:33:46 πμ
Bγάζει νομίζω μιά εταιρεία ολόκληρο το μηχανάκι σωστό που έχει λεντ στα φλας -άμα θες- από μαμά. BMW νομίζω τη λένε  :2hysterical:

ΥΓ: είναι και ελαστικά δε σπάνε στις πτώσεις. Γιατί αυτά όλο χαλάνε και πέφτουνε.

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 03:20:40 πμ
παρακαλω τους αντμιν να κρατησουν το νημα καθαρο απο τα spamαρισματα!
 :2tongue: :2tongue: :2tongue: :2tongue: :2tongue: :2tongue:

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 17:07:24 μμ
Διαφανα υπαρχουν σιγουρα Ειτε γνησια απο ΤΑ μετα το '05 ή απο Vara ειτε ιμιτασιον ιδια σε οψη με τα μαμα
Αν θα βαλεις με λεντ-και ακομα και αν αλλαξεις και τα μπροστα με τετοια- θα αναβοσβηνουν πιο γρηγορα Οποτε ειτε αλλαζεις και το φλασερ ειτε συνδεεις αντιστασεις πριν τα φλας Αλλα αυτα τα ξερει καλυτερα ο Stoneman

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #9 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 18:29:18 μμ
.....οπου να ναι θα σκασει μυτη  ;) ;D

Δεν παίζεσαι λέμε, δεν παίζεσαι με τπτ.  :2hysterical:

Παναγιώτη γίνε ποιό περιγραφικός στο τί θες. Και που πιστεύεις οτι θα εχεις διαφορά αν τα αντικαταστήσεις με led?

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 19:27:10 μμ
Παναγιώτη γίνε ποιό περιγραφικός στο τί θες. Και που πιστεύεις οτι θα εχεις διαφορά αν τα αντικαταστήσεις με led?
αν και φοβαμαι την απαντηση σου-κανα σεντονι με λεπτομερειες μεχρι πως θα ανοιγω τον διακοπτη των φλας για να τεθουν σε λειτουργια- θα το τολμησω.

μετα το χασιμο της παρθενιας(ευτηχως για μενα με πολυ μικρες και ασημαντες συνεπειες) χρειαζομαι πισω φλας δεξια(οπως κοιταμε απο πισω την πινακιδα) και επι της ευκαιριας ελεγα να τα αλλαξω και τα δυο και μαλιστα να βαλω διαφανα.επειδη ομως θελω λεντ(ετσι μου εχει κατσει) μαλλον θα πρεπει να αλλαξω και τα μπροστα,οχι μονο για τα λεντ αλλα και για ομοιομορφια με τα πισω λευκα.

τωρα ειμαι γεματος αγωνια για την απαντηση σου.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 20:18:16 μμ
αν και φοβαμαι την απαντηση σου-κανα σεντονι με λεπτομερειες μεχρι πως θα ανοιγω τον διακοπτη των φλας για να τεθουν σε λειτουργια- θα το τολμησω.

μετα το χασιμο της παρθενιας(ευτηχως για μενα με πολυ μικρες και ασημαντες συνεπειες) χρειαζομαι πισω φλας δεξια(οπως κοιταμε απο πισω την πινακιδα) και επι της ευκαιριας ελεγα να τα αλλαξω και τα δυο και μαλιστα να βαλω διαφανα.επειδη ομως θελω λεντ(ετσι μου εχει κατσει) μαλλον θα πρεπει να αλλαξω και τα μπροστα,οχι μονο για τα λεντ αλλα και για ομοιομορφια με τα πισω λευκα.

Ελα ρε απλα ειναι τα πραγματα εφ'οσον θα βαλεις και μπροστα με λεντ τοτε θα παρεις και το αναλογο φλασερ που ειναι για λεντ και τπτ αλλο ολα θα δουλευουν ρολοι  ;D ;D ;D

Οποτε πετρανθρωπε δεν ερχεσε εκει που λεμε για υδρογονα και αεροπλανα να μας πεις και εσυ την γνωμη σου μπας καιβγαλουμε καμμια ακρη  ;D ;D

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #12 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 21:06:05 μμ
Bγάζει νομίζω μιά εταιρεία ολόκληρο το μηχανάκι σωστό που έχει λεντ στα φλας -άμα θες- από μαμά. BMW νομίζω τη λένε  :2hysterical:

ΥΓ: είναι και ελαστικά δε σπάνε στις πτώσεις. Γιατί αυτά όλο χαλάνε και πέφτουνε.

Καλά τα Led φλάς θα τα χρησιμοποιήσει στο ΤΑ την υπόλοιπη σαβούρα τι να την κάνει?  ;D

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 21:07:13 μμ
Καλά τα Led φλάς θα τα χρησιμοποιήσει στο ΤΑ την υπόλοιπη σαβούρα τι να την κάνει?  ;D
:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 23:40:08 μμ

Να μαθαίνει πως είναι τα σωστά μηχανάκια.  8)

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline zami

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 00:46:21 πμ
Εδω είσαι:
http://www.moto-discovery.com/eshop/led-indicator-performance.html
Βεβαια,οπως πολυ σωστα ειπαν τα παιδια παραπανω, αν τα βαλεις ετσι σκετα δεν θα δουλευουν σωστα.χρειαζεται φλασερ ηλεκτρονικο ή αντιστασεις..Το λινκ που σου εβαλα εχει και απο τα δύο..Παρε τηλ για λεπτομερειες!

HONDA ή γενόσιμο?

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 04:09:04 πμ

Αν βάλεις πάλι φλάς γνήσιο τότε εχω αυτά  http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,19964.0.html  αν τα θές στα στέλνω, τα led είναι πορτοκαλί χρώμα οπότε ίσως κάνουν και στα διάφανα τζαμάκια, αλλά το πορτοκαλί των led είναι πιό ανοιχτό σε σχέση με το κρύσταλο των κλασικών.
Δεν ξέρω σε διάφανο τι αποχρωση θα σου βγάλει.
Εχουν αντίσταση για να μην φλασάρουν γρήγορα.
Αρα εχεις δύο επιλογές:
α) Βάζεις και μπροστά λάμπα led  που   είναι canbus (δλδ με ενσωματωμένη αντίσταση φορτίου) και δεν αλλάζεις φλάσερ .
β) αν δεν βρείς canbus λάμπα led  αλλάζεις φλάσερ και στα δικά μου απλά κόβεις την αντίσταση.

ΟΚ?
« Last Edit: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 04:10:42 πμ by Stoneman »

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 05:05:24 πμ
απογοητευτηκα! 5 σειρες απαντηση? μηπως εχει μπει αλλος με τον λογαριασμου του νικου μας?

αστειευομαι για να σε τσιγκλισω.  :P

για την ωρα θα παρεις ενα πμ και βλεπουμε.εγω περιμενω και αλλη λυση η οποια θα περιλαμβανει ξηλωμα στο μισο (τουλαχιστον) ηλεκτρικο κυκλωμα.  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
οποτε αν μπω στην καταδικασια* να το κανω τουλαχιστον να μαθω πολλα ξηλωνοντας τα.

* καταδικασια ειναι εκφραση μιας γιαγιας εδω στο χωριο θελωντας να περιγραψει μια διαδικασια που περιλαμβανει μεγαλη ταλαιπωρια.

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 05:40:28 πμ
ναι η γιαγιά μου το έλεγε "καταδικασά"...

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 17:26:05 μμ
απογοητευτηκα! 5 σειρες απαντηση? μηπως εχει μπει αλλος με τον λογαριασμου του νικου μας?

Μην αγχώνεσαι, εχεις 3 σελίδες πμ,  :study:   με ολη την καταδικασία  :thumbright:

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #20 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 18:51:35 μμ
Τα ήθελε ο  :butthead: του !!!  ;D

Keep riding !!!

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Πέμπτη 02 Μάιος 2013, 21:55:57 μμ
Μην αγχώνεσαι, εχεις 3 σελίδες πμ,  :study:   με ολη την καταδικασία  :thumbright:

η μου κανεις πλακα για να με αγχωσεις(που δεν πιανει  :P  )  η επιασε το block που σου εριξα για τα πμ.
 :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Τετάρτη 15 Μάιος 2013, 23:13:30 μμ
τα φλασακια ηρθαν χτες λοιπον το μεσημερι(μαζι με λαστιχοπαξιμαδα και ενα φιλτρο λαδιου να υπαρχει) απο τογελο.

εκατσα λοιπον να τα φορεσω(δεν ημουν σιγουρος οτι θα τα καταφερνα) και να δω τι πατεντα χρειαζεται για να μπουν αφου ειναι πιο μικρα.

ξεκιναμε λοιπον το ξηλωμα,βαση μπαγκαζιερας,σχαρα,μαυρο πλαστικο κατω απο την σχαρα και φτανουμε στα φλας οπου πρεπει να λυθει αυτη η μαμημενη η βιδα που το συγκρατει.
Uploaded with ImageShack.us
μετα απο κανα δεκαλεπτο,δεν γινοταν δουλεια και για ευκολια εβγαλα και το πισω φαναρι.μην δοκιμασετε χωρις να το βγαλετε ειναι χασιμο χρονου.σε 3 λεπτα το βγαζετε και κανετε ανετα την δουλεια σας.
αφου εβγαλα το παλιο περασα τα καλωδια απο το καινουριο εχωντας ομως απο εξω μερια ενα γκροβερ

απο την μεσα μερια εβαλα για κοντρα το παλιο μεγαλο παξιμαδι και απο πισω για σφιξιμο το παξιμαδι που ειχαν τα νεα φλας πανω.στην φωτο βλεπετε και μια ροδελα αλλα την εβγαλα καθως δεν επιανε μετα το μικρο παξιμαδι

εδω βιδωμενο

τελικα δεν χρειαστηκε καμια πατεντα και μπηκε μια χαρα.δεν εχει ταιριαξει απολυτα βεβαια αλλα ειναι τοσο μικρο το σημειο που δεν φαινεται ασχημο

το αποτελεσμα ειναι αυτο

εδω φαινεται και η εξατμιση αβαφτη

εκει λοιπον που ειμαι χαρουμενος καθως ολα κυλισαν ομαλα,ανοιγω διακοπτη να τα δω αναμενα και

ωπ!γιατι φλασαρουν γρηγορα?
τι εγινε ρε @#$%^&*&^%$##$%^&*

αλλαζω καλωδια σε ολους τους πιθανους συνδιασμους.
τιποτα. τα φλας αναβοσβηνουν γρηγορα.
σβηνω,καθομαι απο πισω κοιταζωντας τα και βλαστημωντας που τελικα δεν πηρα λεντ επειδη θα φλασαραν γρηγορα.

ξαφνικα ερχετε το περιστερι στο κεφαλι( η θεια επιφωτηση ντε) και βγαζω την μια λαμπα και βαζω την λαμπα απο το σπασμενο φλας.δεν χωραειμεσα ωστε να κλεισει το τζαμακι αλλα δεν μας απασχολει αυτο,αλλο θελω να δω.

ω εκ θαυματος το φλας αναβοσβηνει κανονικα.
αρα λοιπον το προβλημα ειναι στα W καθως οι παλιες λαμπες ειναι 21W ενω οι νεες ειναι μολις 10W

αφου βρηκα το προβλημα- ο νικος(ο stoneman ντε) τα ειχε πει ο ανθρωπος αλλα επειδη εγω με τα ηλεκτρικα δεν εχουμε καλες σχεσεις δεν το ειχα πιασει το θεμα- λεω δεν βαριεσαι,θα πεταχτω να παρω 2 λαμπες με περισσοτερα W και θα το λυσουμε το θεμα.

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

και σιγα που βρηκα .  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

ασε που ειχα στο μυαλο μου να παρω 4 λαμπες ωστε να αλλαξω και τις μπροστα καθως ο ασχετος νομιζα οτι γινεται αυτο επειδη οι μπροστα ειναι 21 ενω οι πισω 10.τοσο σχετικος μιλαμε.  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
εκτος του οτι δεν βρηκα (περιμενω σημερα αυριο μηπως μου φερει ενας βενζινας εδω στο χωριο) και να εβρισκα δεν θα εκανα δουλεια.

αρα  ???
χρειαζομαστε αντιστασεις ωστε να μην φλασαρουν,πραγμα που θα χρειαζομουν και με τα λεντ που δεν πηρα τελικα #$%^&*()(*&^%$#$%^&*(

μετα απο επικοινωνια με τον stoneman,μου ειπε να δοκιμασω το εξης
να βγαλω τα λεντ που εχω βαλει στα λαμπακια των φλας στο καντραν και σε συνδιασμο με λιγο μεγαλυτερες σε W λαμπες μεσα στα φλας,μηπως και καταφερω να πιασω το φορτιο που χρειαζεται ωστε να μην φλασαρουν γρηγορα.

αν δεν πετυχει και αυτο,τοτε θα παραμεινει ως εχει μεχρι την πρωτη ευκαιρια που θα μπορεσω να παρω λεντ φλας σε συνδιασμο με αντιστασεις που ευελπιστω να μου ετοιμασει καποιος καλος ανθρωπος και να μου πει πως θα τις βαλω.  :goofy: :goofy: :goofy: :goofy:

μεχρι τοτε απλα θα βγαζω χερι τουλαχιστον για τις δεξιες στροφες  :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Πέμπτη 16 Μάιος 2013, 00:25:54 πμ
Παναγιώτη, οταν εφτιαξα τα πίσω φλάς με led , μέτρησα τι ρεύμα τραβάει μια λάμπα 12V / 21W.
Ηταν κάπου 2Α ανάλογα την ποιότητα/μάρκα της λάμπας. Για την ακρίβεια 1.8Α στα 12.5Volt και 1.95-2 Α στα 14Volt
Τα led τραβούσαν κάπου 0.18Α , πές 0.2Α , τοποθετησα μια αντίσταση και ανέβασα πειραματιζόμενος το ρεύμα στο 1Α αλλά και πάλι φλάσαραν γρήγορα.
Σταμάτησαν οταν το ρεύμα μετά απο δοκιμές ανέβηκε στα 1.2Α  εως 1.4 συνολικά  led και αντίσταση ανάλογα την τάση.

Μια λάμπα 12V/10w τραβαει κάπου 0.8A, και ενα λαμπάκι 12V/3w  κάτω απο 0.2Α.

Αρα δυστυχώς και λαμπάκι να αλλάξεις στα όργανα πάλι θα είσαι στο 1Α και θα εχεις γρήγορο φλασάρισμα.

Η μόνη λύση είναι ,αν υπάρχει σε αυτή την διάσταση, 12V/15w αλλά και πάλι θα υπάρχει σε κίτρινο?

Αν μείνεις στα 12V/10w θές μια αντίσταση σαν αυτήν

http://www.ledmegastore.gr/products/led-aytokinhto-moto-skafos/antistaseis-led/358-antistash-50w-10w

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Πέμπτη 16 Μάιος 2013, 00:42:41 πμ

Αν μείνεις στα 12V/10w θές μια αντίσταση σαν αυτήν

σε καθε φλας,σωστα?

και ενα σετ φλας με led.  >:(