Hellas Transalp Forum

BMW F800GS

junior CAESAR · 143623

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #275 on: Τρίτη 15 Ιούνιος 2010, 21:17:55 μμ
θεοφραστε και θοδωρή να τις χαίρεστε τις μπέμπες σας !

Καλοτάξιδες και πάντα όρθιοι..

Πραγματικά πολύ δυνατό εργαλείο και όμορφη μηχανή..Η κατανάλωση που γράφετε είναι εντυπωσιακή για μοτέρ 800cc

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #276 on: Τρίτη 15 Ιούνιος 2010, 21:55:53 μμ
ΣΤΗΣΙΜΟ: Έχω ένα φίλο με Vstrom που ενώ είναι κουλάδι (όχι ότι εγώ είμαι Rossi, αλλά αυτός παραείναι κουλάδι) και σε ανοικτές ειδικά καμπες προσπαθούσα να τον δω με τα κυάλια όταν ήμουν με το ΤΑ. και όλο έλεγα, "ρε μπας και εγώ τελικά είμαι πιο κουλός από αυτόν?"  . Τώρα κατάλαβα. Υπάρχουν μηχανάκια που στρίβουν με την σκέψη, και υπάρχουν μηχανάκια που στρίβουν με το ζόρι. Το ΤΑ σε ανοικτές ειδικά καμπές είχε πρόβλημα. To f800gs... στρίβει με την σκέψη. Δεν τρομάζει, δεν εκπλήσει δυσάρεστα. Κοιτάς που θες να πας... και πάει. Αυτό είναι όλο. Το πλαίσιο φαίνεται να είναι "γρανιτένιο". Δεν το φόρτωσα, αλλά τα 115 κιλά μου νομίζω είναι αρκετά . Με το ΤΑ είχα την αίσθηση ότι καθόμουν σε ένα κομμάτι λάστιχο, με το f800 ότι κάθομαι πάνω σε βράχο.

WELCOME TO EUROPE

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #277 on: Τρίτη 15 Ιούνιος 2010, 22:13:02 μμ
Καλορίζικο και με πολλά ταξίδια !

Πάει ένας - ένας την κάνει με ελαφρά…. ;D

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #278 on: Τρίτη 15 Ιούνιος 2010, 22:59:46 μμ

Θοδωρή καλορίζικο και καλά ταξίδια....

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #279 on: Τρίτη 15 Ιούνιος 2010, 23:14:34 μμ
Κατ' εμέ το F 800 GS είναι ίσως το καλύτερο αν όχι το κορυφαίο αυτή τη στιγμή μεσαίο On-Off.Γκάζι έχει, οικονομικό στην κατανάλωση είναι, καλό στήσιμο έχει, καλή αντιπροσωπία έχει, πληθώρα αφτερ μάρκετ έχει, σχετικά εύκολο στη συντήρηση είναι.Μοναδικό του ψεγάδι είναι ίσως η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας που αν ήθελε δεν θα κυκλοφορούσε τίποτε άλλο στην κατηγορία...

Αμα γράφω ΕΓΩ τετοια πράγματα έχει χαλάσει ο κόσμος  :2hysterical: :2hysterical:

Καλορίζικο το λοιπόν και καλοτάξιδο στον φίλο με πολλά πολλά όμορφα χιλιόμετρα  :)

Πάει ένας - ένας την κάνει με ελαφρά…. ;D

Γιάννη μ' (μου επιτρέπεις τον ενικό έτσι ;  :) ) όλοι τον κύκλο μας κάνουμε ...

Ετσι κι αλλιώς μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε από αυτή τη ζωή.Ολα τα υπόλοιπα είναι διασκέδαση της μοναξιάς μας και δρόμος...

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #280 on: Τρίτη 15 Ιούνιος 2010, 23:28:02 μμ
Γιάννη μ' (μου επιτρέπεις τον ενικό έτσι ;  :) ) όλοι τον κύκλο μας κάνουμε ...
ΑΑΑΑ μην στενοχωριεσαι και αυτος απο τους φευγατους ειναι ... ;) ;) ;)

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #281 on: Τρίτη 15 Ιούνιος 2010, 23:35:37 μμ
ΑΑΑΑ μην στενοχωριεσαι και αυτος απο τους φευγατους ειναι ... ;) ;) ;)

Γιατί να στεναχωρεθώ ρε συ Πάνο ;  :2hysterical: :2hysterical: βλέπω Φώτη και Μαρία Live  ;D ...

Εννοούσα ότι όλοι κάνουμε τον κύκλο μας στις μάρκες και καταλήγουμε εκεί που θεωρούμε καλύτερα ή εκεί που μεγαλώσαμε καλύτερα  ;) έχω αλλάξει Yamaha ,BMW,ΚΤΜ, Suzuki, Moto Guzzi και ξαναγύρισα στη Honda γιατί εκεί θεωρώ ότι είναι καλύτερα για πολλούς λόγους  (τελείως προσωπική άποψη)...

Πάω να βάλω καμιά βίδα στο GN και μετά για καφέ με τον Διονύση  ;D

Ετσι κι αλλιώς μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε από αυτή τη ζωή.Ολα τα υπόλοιπα είναι διασκέδαση της μοναξιάς μας και δρόμος...

Offline tthodor

• Απλός οδηγός
Reply #282 on: Τετάρτη 16 Ιούνιος 2010, 08:30:06 πμ
Σας ευχαριστώ όλους  :)

Να μασται πάντα όλοι καλά, όρθιοι και να χαιρόμαστε τη ζωή μας   ;)

F800gs    116i

Offline xplast

• Rossi και πάνω !
Reply #283 on: Κυριακή 17 Οκτώβριος 2010, 21:36:36 μμ
Κανένα test ride από το 800; Κανένας προβληματισμένος αναβάτης;

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #284 on: Κυριακή 17 Οκτώβριος 2010, 22:07:37 μμ
Κανένα test ride από το 800; Κανένας προβληματισμένος αναβάτης;

Ναι, εγω. Δοκιμασα στου Σταυρου και στου Θεοφραστου.

Ειμαι πολυ προβληματισμενος. Δεν εφτανα να πατησω κατω.

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #285 on: Δευτέρα 18 Οκτώβριος 2010, 02:41:21 πμ

Και τι το στραβό έχει το μηχανάκι?  :goofy: :goofy: :goofy:

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #286 on: Δευτέρα 18 Οκτώβριος 2010, 03:18:20 πμ

Πάρε το F 650 gs (twin). Θα το φτάνεις, θα έχεις ζάντες 19 -17  και ένα δίσκο λιγότερο μπρος. Τα άλογα είναι 13 λιγότερα αλλά δε "λείπουν" ιδιαίτερα (γρανάζωμα γαρ), δεν έχει δυστυχώς το μπροστινό και το 21, αλλά είναι και φτηνότερο.

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #287 on: Δευτέρα 18 Οκτώβριος 2010, 03:26:22 πμ
Πήγα μια βόλτα, σήμερα, από το BMW meeting στο Σοφικό και έκανα μια βόλτα το GS800. 
Μιλάμε για πιστόλι! Παιχνιδιάρικο και σε προδιαθέτει για "αταξίες"! Βέβαια εγώ είμαι ταμένος αλλού όμως δεν παύει το "παράνομο" να σε εξιτάρει......   ;)

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #288 on: Δευτέρα 18 Οκτώβριος 2010, 03:47:25 πμ
Πήγα μια βόλτα, σήμερα, από το BMW meeting στο Σοφικό και έκανα μια βόλτα το GS800. 
Μιλάμε για πιστόλι! Παιχνιδιάρικο και σε προδιαθέτει για "αταξίες"! Βέβαια εγώ είμαι ταμένος αλλού όμως δεν παύει το "παράνομο" να σε εξιτάρει......   ;)

Μας είχανε ρίξει πρόσκληση (με το άλλο το πελατάκι) για Σοφικό και έλεγα να σε ενοχλήσω λιγουλάκι. Λέει τίποτα αυτός ο χαβαλές ή χιλιόμετρα να γίνονται;

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #289 on: Δευτέρα 18 Οκτώβριος 2010, 04:04:36 πμ
Μας είχανε ρίξει πρόσκληση (με το άλλο το πελατάκι) για Σοφικό και έλεγα να σε ενοχλήσω λιγουλάκι. Λέει τίποτα αυτός ο χαβαλές ή χιλιόμετρα να γίνονται;

Να σου πω...  αν δεν το ζήσεις, δε θα χάσεις εμπειρία ζωής!

Έχεις ευκαιρία να οδηγήσεις για 15 λεπτά - σε γκρούπ και με ραντευού - αρκετά μοντέλα της BMW.
Μπορείς να πας μια βόλτα στα βουνά - με το δικό σου μηχάνημα - με καθοδηγητές σε τσεκαρισμένα μονοπάτια.
Μπορείς πας στο παρκινγκ και να χαζεψεις κάθε αξεσουάρ και πατέντα που μπορεί να έχουν κάνει κάποιοι σε μηχανάκια σαν το δικό σου.
Παρακολουθείς κάποια happenings όπως διαγωνισμό επιδεξιότητας - η αλλιώς πως κολλάς ένα GS1200 σε μια τάφρο με λασπόνερα μισού μέτρου!  :goofy:
Έχει δωρεάν φαγητό και live μουσική

ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ...
Παρέχει απασχόληση στην υπόλοιπη οικογένεια για να χαρεί ο μπαμπάς με την ησυχία του την κ@βλ@ του........!   :2hysterical: :2hysterical:

Αν δεν έχεις κάτι άλλο κανονίσει, αξίζει να πάρεις την οικογένεια ή την παρέα σου και να πας μια μικρή εκδρομούλα κοντά στην Αθήνα. Το μέρος είναι πανέμορφο έτσι κι αλλιώς! Όμως όπως σου είπα, δεν χάνεις και ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΌΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ της χρονιάς......... 
απλά χαριτωμένο  ;)

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #290 on: Δευτέρα 18 Οκτώβριος 2010, 16:34:41 μμ
Και τι το στραβό έχει το μηχανάκι?  :goofy: :goofy: :goofy:

Δεν έχει αερόσακους και ζώνες ασφαλείας....  :2hysterical:

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #291 on: Δευτέρα 18 Οκτώβριος 2010, 16:52:23 μμ

Υπαρχει χαμηλοτερη σελα χωρις εξτρα χρεωση, που φερνει το υψος σελας απο τα 880μμ στα 840μμ οσα και στο ΤΑ700. Επισης αν θυμαμαι καλα υπαρχει χαμηλοτερη πισω αναρτηση χωρις ομως να ειμαι σιγουρος για αυτο

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #292 on: Δευτέρα 18 Οκτώβριος 2010, 22:28:30 μμ

Ενώ ο Θεόφραστος είναι γίγαντας..... ;D ;D

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #293 on: Δευτέρα 18 Οκτώβριος 2010, 22:32:09 μμ
Υπαρχει χαμηλοτερη σελα χωρις εξτρα χρεωση, που φερνει το υψος σελας απο τα 880μμ στα 840μμ οσα και στο ΤΑ700. Επισης αν θυμαμαι καλα υπαρχει χαμηλοτερη πισω αναρτηση χωρις ομως να ειμαι σιγουρος για αυτο

ΑΝ δεν κανω λαθος του Θεοφραστου... ειναι με τη χαμηλη σελα....

Αναρτηση νομιζω οτι δεν εχει γιατι δεν εχει μοχλικο...

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #294 on: Τρίτη 19 Οκτώβριος 2010, 00:04:26 πμ
ΑΝ δεν κανω λαθος του Θεοφραστου... ειναι με τη χαμηλη σελα....

Αναρτηση νομιζω οτι δεν εχει γιατι δεν εχει μοχλικο...

O Θεόφραστος το χαμηλώνει το μηχανάκι του με ένα σύστημα που έχει πίσω από τη ζώνη του παντελονιού, το οποίο όμως είναι μοντιφιά και δουλεύει με μπύρες. Η δε σέλα του είναι Wundertech...

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Three and the Koukos Band
Reply #295 on: Τρίτη 19 Οκτώβριος 2010, 02:34:19 πμ
Η σέλα χαμηλώνει από τα 89 στα 85 εκατοστά με την αλλάγή της ,αλλά δεν πολυαξίζει γιατί τρώνε πολύ από το ψαχνό της  με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα σκληρότερη. Αν είναι για σέλα προτίμησε της ΤΤ ή της W. Όσο για το χαμήλωμα της μηχανής γίνεται μέσω της HYPERPRO και των ελατηρίων της αλλά το κόστος μάλλον θα είναι ψηλό. Σε αυτό που γράφει ο αερόκέφαλος έχει δίκιο, αν είναι να κάνεις πολλές αλλαγές στην μηχανή προτίμησε το 650  για να μη σου πάει ο κούκος αηδόνι....
Επίσης ο αερ.. ξέχασε, ότι βελτιωτής της σέλας του Θεόφραστου είναι ο ίδιος (Μετριόφρων πάνω από όλα!!!!!)

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline Airhead

• Rossi και πάνω !
Reply #296 on: Τρίτη 19 Οκτώβριος 2010, 05:25:13 πμ
Η σέλα χαμηλώνει από τα 89 στα 85 εκατοστά με την αλλάγή της ,αλλά δεν πολυαξίζει γιατί τρώνε πολύ από το ψαχνό της  με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα σκληρότερη. Αν είναι για σέλα προτίμησε της ΤΤ ή της W. Όσο για το χαμήλωμα της μηχανής γίνεται μέσω της HYPERPRO και των ελατηρίων της αλλά το κόστος μάλλον θα είναι ψηλό. Σε αυτό που γράφει ο αερόκέφαλος έχει δίκιο, αν είναι να κάνεις πολλές αλλαγές στην μηχανή προτίμησε το 650  για να μη σου πάει ο κούκος αηδόνι....
Επίσης ο αερ.. ξέχασε, ότι βελτιωτής της σέλας του Θεόφραστου είναι ο ίδιος (Μετριόφρων πάνω από όλα!!!!!)

Δεν το ξέχασα. Αφενός μαζί τις πίνουμε τις μπύρες για μένουμε με χαμηλό κέντρο βάρους και αφετέρου ετοιμάζουμε την ελληνική απάντηση, στις W και ΤΤ. Εταιρεία ελληνικής μοντιφιάς και αντιγραφής (πάντα στο πιό φτηνό, πρόχειρο και χοντροκομένο), την WunderTech!

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Three and the Koukos Band
Reply #297 on: Πέμπτη 04 Νοέμβριος 2010, 03:52:11 πμ
Για να μη ξεχνιόμαστε. Με έξτρα τεπόζιτο βενζίνης από την Touratech

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #298 on: Πέμπτη 04 Νοέμβριος 2010, 23:17:06 μμ
Πρόσφατα, στην επιστροφή απο το 5ο ΦΡ, πήρα για ένα μικρό test drive το μηχανάκι του Σταύρου του Ωκεανού , το νέο το GS800.
Πρώτη εντύπωση... πανάλαφρο...
δεύτερη εντύπωση... δυνατό...
τρίτη εντύπωση... αρκετά μαλακές αναρτήσεις.

Στην άσφαλτο, έχει μια τάση να γέρνει δύσκολα, ίσως λόγω και της φαγωμένης κορώνας στα ελαστικά του συγκεκριμένου μοντέλου.
Τη σούζα την έχει για πρωινό και τα φρένα είναι αρκετά ικανοποιητικά.
Στο χώμα τώρα, γιατί εκεί με ένοιαζε...
στο πρώτο χωμάτινο κομμάτι που μπήκα, με ξάφνιασε πόσο εύκολα προσαρμόστηκα. Το μηχανάκι είναι ωραίο παιχνίδι
και μικρά αλματάκια τα τρώει για πλάκα χωρίς να καταπονείται. Κατά την είσοδο μου στην άμμο της παραλίας, ένιωσε να την
ακούει, αλλά μάλλον επειδή είχε και μικρό φορτίο πίσω. Πρέπει να ήταν πάνω απο 80 πόντους ύψος η διαφορά απο άσφαλτο σε άμμο.
Στην άμμο... τέρμα γκάζι και πάει τέλεια. Αν είχα παραπάνω παραλία θα έφτανα μέχρι το dakar.
Βγαίνοντας μπήκα και λιγο στο νερο... μια χαρά ξελάσπωσε.
Στο επόμενο μονοπάτι, δεν είχα πολύ χώρο να κινηθώ γιατί εκτός απο τις φυτευτές που οκ...δε με απασχολούσαν και πολύ,
είχε και κλαδιά.Αλλα οι χούφτες κάνουν δουλειά. Ξέφυγα με ευκολία απο μια νερολακούβα σαν τον Μαραθώνα και αυτό χάρη στα μοναδικά φρένα που ακόμα και λερωμένα απο  :horseshit: έκαναν καλή δουλειά.
Γενικά σε προδιαθέτει για παιχνίδι και να του πιεις το αίμα. Ειδικά αν δεν είναι δικό σου  ;D
Ωραίο μηχανάκι να γυρίζεις τα βουνά...

Άν ήταν στα 8Κ θα αγαπούσαμε τη Μέρκελ

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #299 on: Σάββατο 06 Νοέμβριος 2010, 18:00:32 μμ

Γενικά σε προδιαθέτει για παιχνίδι και να του πιεις το αίμα. Ειδικά αν δεν είναι δικό σου  ;D

Είναι αλήθεια ότι αν έχεις δώσει 12Κ δεν σου πάει ...

Άν ήταν στα 8Κ θα αγαπούσαμε τη Μέρκελ

Ξέρουμε όμως ότι για να κάνει 8Κ θα έπρεπε να είναι βασισμένο σε παλιές λύσεις και όχι σχεδιασμένο από την αρχή δηλαδή με πολλές παραχωρήσεις 

Βλέπε ΤΑ 700 v-strom κλπ

άρα ότι και να λέμε φταίει η φτώχεια μας και όχι τα μηχανάκια  ;)