Hellas Transalp Forum

Αυξηση οικονομιας καυσιμου!

Fourio88 · 68230

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #50 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 05:01:24 πμ
Να κάνουμε λίγη φυσική.

H ισχύς που απαιτεί αυτό το σύστημα είναι P=14.2V*30A=426Watt (για την ιστορία το δυναμό του TA700 δίνει ισχύ για όλες τις λειτουργίες της μοτοσυκλέτας, 396Watt στις 5.000 στροφές)
Αυτό για να κάνει όχι κάτι μαγικό αλλά για να παράξει αέριο υδρογόνο, θερμογόνου αξίας 298 Watt (αν καεί υπο ιδανικές συνθήκες, στοιχειομετρικά), καθώς σήμερα το τελειότερο (εργαστηριακά) σύστημα ηλεκτρόλυσης έχει βαθμό απόδοσης 70%.

Πως τώρα αυτό το πράγμα είναι κέρδος, το μικρό μου το μυαλό δεν το καταλαβαίνει.

Υ.Γ. Δεν λαμβάνω υπόψη ότι όλα αυτά συμβαίνουν απο μια ερασιτεχνική κατασκευή, απροσδιόροστων προδιαγραφών και δυνατοτήτων. Αντίθετα απο τους ανθρώπους, τα μαθηματικά δεν ψεύδονται ποτέ.

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #51 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 06:20:41 πμ
το καναμε σε κτεο το οποιο δουλευει φιλος και εδιξε ρυπους ελαχιστους αλλα το μηχανιμα επαθε τραλαλα γιατι ευρισκε υγρασια στα καυσαερια και βαραγε σαν τα φλιπερακια τιλτ.

αρα βρηκαμε ποιο εξαρτημα του αυτοκινητου θα βαρεσει μπιελα συντομα.

η υγρασια στον χωρο του καταλητη που δουλευει στους 1000 βαθμους κελσιου αν θυμαμαι καλα,δεν ειναι καλη συντροφια.
εννοειται φυσικα οτι για ολο το συστημα εξαγωγης η υγρασια μπορει να δημιουργησει προβληματα.

ενα αλλο που σκεφτομαι.

αν λοιπον η καυση γινεται καλυτερη(το δεχομαι,ας μην το αναλυσουμε τωρα) δεν χρειαζεται παραμετροποιηση απο τον εγκεφαλο του αυτοκινητου? να αλλαξει λιγο το αβανς ας πουμε, ή να αλλαξει το μειγμα σε πιο φτωχο αφου εχουμε καλυτερη θερμοδυναμικη αποδοση.ετσι θα πετυχενε καποιος ακομα καλυτερη καταναλωση,βεβαια μπορει να εχανε σε επιδοσεις ή πιο σωστα δεν θα κερδιζε παραπανω,αλλα το οφελος στην οικονομια θα ηταν μεγαλυτερο.

Offline Akis

• PcDoctor
  • Μέλος HTC
  • Οδηγάρα
  • Tragic
Reply #52 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 07:10:30 πμ
Σορυ για την ερωτηση, ουτε ηλεκτρολογος ειμαι ουτε τιποτα αλλα που βρισκεις πανω σε ενα  αμαξι να παρεις 20 η 30 αμπερ συνεχομενα για ταξιδι 5 ωρων ας πουμε; Υπαρχει καποια επιπλεον γεννητρια που μπαινει, η αυτο το ρευμα υπαρχει ηδη καπου διαθεσιμο;

Βρε Σωτο!!! Αχ!!  Αχ!!  που κολλάς!!!!!!! :eusa_naughty:

Βάζεις 10 τέτοια στις λαμαρίνες :

κάνα τέτοιο στην οροφή :

λίγες τέτοιες στο portbagage:

κάνα δυο τέτοια στον ιμάντα της μηχανής:

και taadaaaaa!!!!!

έτοιμα τα 3.000 Αμπερ!!!

:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline George_Peristeri

• νέος οδηγός
  • **
Reply #53 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 07:52:13 πμ
Μίλησα με έναν άνθρωπο που εμπορεύεται συκευές παραγωγής  υδρογόνου για οχήματα .
Μου είπε ότι ειδικά για τις μοτό είναι κουραφέξαλα για το λόγω του ότι η γεννήτρια τραβάει σταθερά από 5-7 Α συνέχεια .
Η μπαταρίες μας (μοτό) είναι 10-15Αh που σημαίνει ότι σε 2-3 ώρες αδειάζει .
Το σύστημα φόρτισης της μπαταρίας δεν μπορεί να αναπληρώσει το ρεύμα κατανάλωσης της γεννήτριας υδρογόνου με αποτέλσμα σε λίγο καιρό να μείνουμε από μπαταρία διότι αυτή δεν θα είναι ποτέ full φορτισμένη .
Μόνο τα δυναμό του αυτικινήτου μπορούν να βγάλουν ρεύμα δυνατό για φόρτιση πχ 60,70,έως και 100 Αμπέρ .

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #54 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 09:11:35 πμ
εγω εχω βαλει συσκευη που την εφερα απο καναδα στο μαζδα β200 4χ4 που εχω. πριν μεσα στην αθηνα κανωντας διανομη πυροσβεστηρες ηθελα 12 λιτρα ανα 100 χιλ τωρα θελω 8.5 με 9 λιτρα.
1) μετα την συσκευη υπαρχει ενα μπουκαλακι το οποιο λεγεται αφυγραντης και δεν αφυνη τα σταγωνιδια να περασουν για να εχουμε υγροποιησεις στον κηνητιρα.
2)το αμαξι πεταει με μισο γκαζι .
3) εαν βαλεις μεφγαλη συσκευη( αυτη που εβαλα ειναι για μοτερ εως 12000 cc) Και βαλεις ρυθμιστες αμπερ τοτε δεν ξελιγωνεις την μπαταρια γιατι δουλευει στο ρελαντι η γενιτρια. αυτες που πουλανε στην ελλαδα με 3- 4 κατοσταρικα ειναι για τα μπαζα οταν τις ειδα εβαλα τα γελια
 την συσκευη την αγορασα μαζι με καποια εξτρα που εβαλα 400 ευρω και ειναι αστερι. το μονο προβλημα οτι το αμαξιειναι ανοικτο και οταν αφυνουμε μονο του για να ανεβασουμε πυροσβεστηρες στης πολικατικοιες μας κλεβουν πυροσβεστηρες  γιαυτο το εβαλα αγκελεια . εαν το πουλισω θα παρω αλλη γενιτρια για το επομενο...
εδω φενεται και η γενιτρια...

http://www.car.gr/classifieds/vans/view/3456138/

Φίλε μου εσυ έφερες αμάξι απο τον Καναδά, έβαλες την συσκευή υδρογόνου (φαίνεσαι ψαγμένος δλδ ) το hardtop kit που πουλάνε για το αμάξι σου με κόστος κοντά στα 300€ δεν το ξέρεις ? Αν το βάλεις δεν θα σου κλέβουν τους πυροσβεστήρες ! Μα καλά ποιοι σου κλέβουν τους πυροσβεστήρες κιόλας ? :o Αντε κάποιος να πάρει δυο φιάλες αλλά και πάλι δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να τρέχει στον δρόμο με δυο πυροσβεστήρες και να μην τον αντιληφθεί κανένας ? Διπλοπαρκάρει δίπλα σου βαν και κάνει μεταφόρτωσή την λεία του ανενόχλητος ?

Ρε παιδιά αφήστε το παλικάρι να φτιάξει την συσκευή που λεει και μετά τον αμφισβητείτε όσο θέλετε, αφου ο άνθρωπος λέει "θα το φτιάξω και θα σας το δείξω" μην του κόβετε τα φτερά !     

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • If in doubt... Flat out!!
Reply #55 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 17:39:34 μμ
Φίλε μου εσυ έφερες αμάξι απο τον Καναδά, έβαλες την συσκευή υδρογόνου (φαίνεσαι ψαγμένος δλδ ) το hardtop kit που πουλάνε για το αμάξι σου με κόστος κοντά στα 300€ δεν το ξέρεις ? Αν το βάλεις δεν θα σου κλέβουν τους πυροσβεστήρες ! Μα καλά ποιοι σου κλέβουν τους πυροσβεστήρες κιόλας ? :o Αντε κάποιος να πάρει δυο φιάλες αλλά και πάλι δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να τρέχει στον δρόμο με δυο πυροσβεστήρες και να μην τον αντιληφθεί κανένας ? Διπλοπαρκάρει δίπλα σου βαν και κάνει μεταφόρτωσή την λεία του ανενόχλητος ?

Ρε παιδιά αφήστε το παλικάρι να φτιάξει την συσκευή που λεει και μετά τον αμφισβητείτε όσο θέλετε, αφου ο άνθρωπος λέει "θα το φτιάξω και θα σας το δείξω" μην του κόβετε τα φτερά !     
Σε ευχαριστω πολυ Φιλε Μike!! Ετσι κ αλλιως λογω ηλικιας εχω το αλαθητο χαχα.. μπορει αυτο που παω να δοκιμασω να ειναι η μεγαλυτερη μακακια του αιωνα... σημασια για εμενα εχει η ολη διαδικασια και οχι τοσο το αποτελεσμα... τωρα οσο για το αποτελεσμα θα ειστε οι πρωτοι μετα απο εμενα που θα το ξερετε..και πιστεψτε με δεν εχω προβλημα να αποτυγχανω.. εχω κανει κ αλλα τετοια που εχουν αποτυχει και δεν ντρεπομαι για αυτο!! Θεωρω πως το ημαντικο στη ζωη ειναι να ψαχνεσε και λιγο περισσοτερο απο το πιο φιλτρο ειναι καλυτερο και ποια εξατμιση δινει 0.00002 ιππους παραπανω... Για οτι νεοτερο (λογικα μετα το Πασχα) θα ενημερωθειτε!!

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #56 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 18:00:46 μμ
Μίλησα με έναν άνθρωπο που εμπορεύεται συκευές παραγωγής  υδρογόνου για οχήματα .
Μου είπε ότι ειδικά για τις μοτό είναι κουραφέξαλα για το λόγω του ότι η γεννήτρια τραβάει σταθερά από 5-7 Α συνέχεια .
Η μπαταρίες μας (μοτό) είναι 10-15Αh που σημαίνει ότι σε 2-3 ώρες αδειάζει .
Το σύστημα φόρτισης της μπαταρίας δεν μπορεί να αναπληρώσει το ρεύμα κατανάλωσης της γεννήτριας υδρογόνου με αποτέλσμα σε λίγο καιρό να μείνουμε από μπαταρία διότι αυτή δεν θα είναι ποτέ full φορτισμένη .
Μόνο τα δυναμό του αυτικινήτου μπορούν να βγάλουν ρεύμα δυνατό για φόρτιση πχ 60,70,έως και 100 Αμπέρ .

Άρα στο μηχανάκι μου που έχει γεννήτρια αυτοκινήτου (700 W - 50 A) μπαίνει άνετα. Α, ρε ΒΜWάρα!  :2tongue:

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline γιαγια αρκουδα

• νέος οδηγός
  • **
Reply #57 on: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 23:52:28 μμ

λοιπων στο θεμα αυτο πρεπει αν σου πω οτι εαν βαλεις hardtop kit τοτε το αμαξι θεωριται κληστο και πρεπει να το εκτελονισεις εκ νεου σαν κληστο αλοιως σε περιπτοση ελεγχου το αυτοκινιτο κατασχεται. αυτο επαθε και φιλοσ απο το cbr forum που του κατασχεσανε το μιτσουμπιση το οποιο hardtop kit το ειχε αγωραση απο τον σαρακακι. πληροσε 5000 (πενττε χιλιαδες)ευρω προστιμο και εδωσε και 3500 (τρισ χιλιαδεσ πεντακοσια ) για να το εκτελονισει σαν κλειστο προσκομιζοντας τημολογιο αγωρας απο τον σαρακακι για την αγορα και τοποθετιση απο την αντιπροσοποια το hardtop kit . μονο με τεντα επιτρεπεται να ειναι μονο τοτε θεωριται ανοικτο φορτιγο. τα τρελα της ελληνικης νομοθεσιας....
οσο για το εαν μπορει καποιος να παρει πυροσβεστηρες? και εσυ εαν δεις καποιον να περνει 2 πυροσβεστηρες απο ενα παρκαρισμενο φορτιγο θα σκευτης οτι τους κλεβει η οτι ειναι αυτος που εχει το αμαξι και απλα ξεφορτονει?

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #58 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 00:04:09 πμ
Μα για να μπορεσει να δωσει κατι 20Α σε ενα φορτιο, πρεπει να καταναλωσει τουλαχιστον το ιδιο (σε καποια μορφη ενεργειας)...

Γιατι στη φυση η ενεργεια δεν παει χαμενη, ουτε πλεοναζει, ουτε μπορει το 1Α να παραξει 10Α....
Και τι θελω να πω... δεν ειναι δυνατον η διασπαση των μοριων του νερου (υδρογονο-οξυγονο) να χρειαζεται ΛΙΓΟΤΕΡΗ ενεργεια απο την επανενωση των διασπασμενων μοριων του νερου.... ως γνωστον καθε καυση παραγει ΚΑΙ νερο.... Ακομα και η καυση της βενζινης (διασπαση της ενεργειας που περιεχει) μετασχηματιζεται σε αλλες μορφες (εμμεσα κινητικη, θερμικη, νερο, καυσαερια....)

Δεν ξερω.... εχω μπερδευει.... πλεον....

Παλιοτερα (και τωρα ακομα γιατι δεν το εχω ψαξει) ειχα μια απορια.... σχετικα με τα ηλεκτρικα αυτοκινητα...
Απορουσα γιατι δε φτιαχνουν ενα αυτοκινητο με ηλεκτροκινητηρα που να τροφοδοτειται με ρευμα απο μια βενζινογεννητρια ... Αντι να εχει μπαταριες που να φορτιζουν, να εχει ενα μικρο βενζινοκινητηρα που να γυριζει απλα ενα δυναμο....
« Last Edit: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 00:12:12 πμ by Hypersonic »

Offline γιαγια αρκουδα

• νέος οδηγός
  • **
Reply #59 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 00:12:26 πμ
απο οτι ρωτισα τον καναδο κατασκευαστη .
 σε οχηματα που εχουν καρμπιλατερ το να πετιχεις 20% οικονομια ειναι κολοφαρδια μεγαλη ειναι απιθανο.
 στα ιντζεξιον μπορεις να πετηχεις οικονομια εως 50% αλλα υπο ορισμενες συνθηκες και αναλογος το οχημε και το που κηνηται. μεσα στην πολη δεν μπορει αν εχεις μεγαλη οικονομια οπως μου ειπε γιατι δουλευεις πολη το γκαζι και ψεκαζει σηνεχος η αντλια επιταχηνσης.
 η σωστη χρηση της γενιτριας ειναι σε ανοικτο δρομο με σταθερη ταχητητα τοτε θα σου δοσει το μεγιστο σε οικονομια.
σε ερωτηση μου για μοτοσυκλετα στην πολη οτι σκευτομε να το βαλω μου απαντησε οτι αποσβεση της αντλιας απο την εξικονομιση βενζινης πιθανον να γινη σε αρκετα χρωνια πιθανων ομως ποτε. σε μοτοσυκλετα που κανει ταξιδια τοτε ναι υπαρχει λογος να τοποθετιθη εαν και αυτοι δεν το προτινουν.
στην ερωτηση μου για καταστροφη του καταλιτη απο την υγρασια που ανεφερε ο φιλος μου ειπε οτι ο καταλιτης δεν εχει προβλημα γιατι μεχρι την εξοδο του καταλιτη ειναι αερια μορφη (προσπαθω να σας το μεταφερω οπως μου το ειπε με λιγα λογια) αλλα μετα τον καταλιτη στην εξατμιση που αρχιζη η θερμοκρασια και ειναι πιο χαμιλη εκει υπαρχουν υγροποιησεις και θα πρεπει οταν χαλασουν τα καζανακια και οι σωλινες να αντικατασταθουν με ανοξιδοτες (εγω στο ιχ εχω χρωνια ανοξιδοτα λογο φθορας του αρχικου)
επιμενη οτι εαν οποθετισεις σωστα το σετακι με τον αφυγραντη πριν την εισοδο της εισαγωγης τοτε δεν εχεις προβλημα. αλοστε και σε κρατη οπως η αγγλια η υγρασια ειναι καθημερινο φενομενο εκει τι κανουν βαζουν ξυραντες στην εισαγογη του κηνιτηρα η αποξυρενουν την ατμοσφαιρα πριν βαλουν μπροστα? εχει και δικιο κατα την γνωμη μου.

με τον εγκεφαλο μου ειπε οτι σε καποια μοντελα χριαζεται προγραματισμος αλλα αυτα ειναι ενα ποσοστο λιγοτερο απο το ενα στα χιλια και μαλιστα καποια μοντελα σε καποιες συγκεκριμενες μαρκες (δεν ηθελε να αναφερει σε πιες) για δικους τους λογους......
οι υπολοιποι ριθμιζουν το μιγμα μονοι τους χωρεις επεμβαση
στην ελλαδα οι περισοτεροι παντος που τοποθετουν ιδιοκατασκευες δεν βαζουν αφυγραντη καποιοι οι οποιοι ειναι πιο σωβαροι βαζουν αλλα οταν πας για το πιο φτηνο.......
« Last Edit: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 00:16:40 πμ by γιαγια αρκουδα »

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #60 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 00:21:22 πμ
Παλιοτερα (και τωρα ακομα γιατι δεν το εχω ψαξει) ειχα μια απορια.... σχετικα με τα ηλεκτρικα αυτοκινητα...
Απορουσα γιατι δε φτιαχνουν ενα αυτοκινητο με ηλεκτροκινητηρα που να τροφοδοτειται με ρευμα απο μια βενζινογεννητρια ... Αντι να εχει μπαταριες που να φορτιζουν, να εχει ενα μικρο βενζινοκινητηρα που να γυριζει απλα ενα δυναμο....

Γιατί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας απο γεννήτρια με χρήση βενζίνης ή πετρελαίου είναι πολύ ακριβή υπόθεση.
Η ηλεκτρική ενέργεια απο οικονομική και περιβαλλοντική άποψη συμφέρει μόνο όταν την παράγεις σε μεγάλη κλίμακα με τους γνωστούς τρόπους.
Γι'αυτό και στα μη διασυνδεδεμένα νησιά που η ΔΕΗ παράγει το ρεύμα με γεννήτριες πετρελαίου έχει χασούρα, γιατί το κόστος παραγωγής είναι περίπου πέντε φορές μεγαλύτερο.
Αυτό το είναι το βασικό όφελος, αλλιώς πέρα απο το οικονομικό κομμάτι, το να μετατρέψεις τη βενζίνη σε ρεύμα μέσω γεννήτριας και μετά να το χρησιμοποιήσεις για να κινήσεις το αυτοκίνητο, είναι ενεργειακά ασύμφορο γιατί έχεις μεγάλες απώλειες μετατροπής. (όλες οι μετατροπές ενέργειας στη φύση είναι λιγότερο απο 100% αποδοτικές. Κάθε φορά που μετατρέπεις, πληρώνεις το ανάλογο τίμημα).

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι αυτοσκοπός, έχει νόημα μόνο όταν έχεις ένα τρόπο να πάρεις την ηλεκτρική ενέργεια (απο κεντρική παραγωγή) φθηνότερα και με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με τη βενζίνη που θα έκαιγες.

Στο αυτοκίνητο δεν θα χρειαζόσουν απλά ένα μικρό βενζινοκινητήρα, θα χρειαζόσουν ένα κινητήρα μεγάλο (όσο και αυτόν που θες να καταργήσεις -και μάλιστα λίγο μεγαλύτερο για να συμπεριλάβεις και τις απώλειες μετατροπής-) που να κινεί ένα τεράστιο δυναμό που να αποδίδει π.χ. 100 ίππους. Δεν θες πια ένα δυναμό για τα φώτα και τις λοιπές ηλεκτρικές ανάγκες, θα χρειαζόσουν δηλαδή μια ηλεκτρογεννήτρια που να παράγει το ίδιο έργο. Άρα όφελος όχι μόνο μηδέν, αλλά αρνητικό.
« Last Edit: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 00:30:26 πμ by Talinos »

Offline CheGuevara

• Έλα μωρή οδηγάρα που έγινες και
  • Rossi και πάνω !
  • Ηasta la Victoria Siempre
Reply #61 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 01:12:25 πμ
Απλά πράγματα και απλή λογική!
Εάν η λύση αυτή δούλευε θα είχε γίνει ανάρπαστη και θα σφάζονταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και όχι μόνο, να την υλοποιήσουν όπως ειπώθηκε και πιο πάνω! Τις θεωρίες συνομωσίας ότι τάχα την τεχνολογία αυτή την θάβουν οι μεγάλες αδερφές τις ακούω από παιδάκι και τις θεωρώ αστείες.

Επί της ουσίας.
1. Ο Talinos περιέγραψε όσο πιο απλά γίνεται το άτοπον του εγχειρήματος από καθαρά ενεργειακή άποψη. Οι νόμοι της φύσης (και όχι της Φυσικής μιας και η Φυσική τους ανακαλύπτει και τους αξιοποιεί) είναι ξεκάθαροι. Χρήση του καυσίμου του οχήματος για παραγωγή υδρογόνου και εν συνεχεία καύση του δεν μπορεί να συμβαδίσει με εξοικονόμηση ενέργειας. Τέλος! Η καύση υδρογόνου ή και μίγματος με υδρογόνο που παράγεται εκτός όχηματος είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα!

2. Οι τεχνικές λεπτομέρειες ενός τέτοιου συστήματος π.χ. αδειάλειπτη παροχή υδρογόνου χωρίς δεξαμενή αποθήκευσης, επάρκεια και καταπόνηση ηλεκτρικού συστήματος, αλλοιώσεις ή φθορές στον κινητήρα και τα περιφερειακά του εξαρτήματα από την αλλαγή του μίγματος καυσίμου και πλείστα άλλα, είναι παράγοντες κόστους που θα πρέπει κανείς να μετρήσει - αξιολογήσει πριν αποφανθεί για την επίτευξη ή όχι οικονομίας. Κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο και μεγάλο δείγμα δοκιμών για να τεκμηριωθεί και φυσικά απουσιάζει από το εν λόγω εγχείρημα!

3. Θα ήθελα πολύ να μάθω τη μεθοδολογία μέτρησης της διαφοράς στην κατανάλωση που ανακοινώνουν όσοι πουλάνε τέτοια συστήματα. Η σωστή σύγκριση πρέπει να γίνεται σε συνθήκες απολύτως όμοιες και σε συστήματα με μόνη διαφοροποίηση την συγκεκριμένη μετατροπή.

Μην τσιμπάτε από επιστημονικοφανείς αυθαιρεσίες. Όποιος θέλει να πουλήσει μια παπαριά, θα την ντύσει με ένα επιστημονικοφανή μανδύα και ότι αρπάξει. Όπως οι κρέμες για την κυτταρίτιδα, οι λοσίον για την καράφλα, οι μεγεθυντές πέους, η αλοιφή που την βάζεις στην μπάκα που έφτιαξες μετά από πολλά καφάσια μπύρες και ξαφνικά γίνεσαι φέτες, έτσι και οι διάφορες συσκευές οικονομίας καυσίμου είναι παραμύθια της χαλιμάς! Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Όποιος έχει λεφτά για πέταμα ας τα ρίξει σε τέτοιες τσαρλατάνικες λύσεις. Απλά ας έχει μετά το θάρρος να παραδεχτεί την αποτυχία!

Υ.Γ. Σέβομαι την προσπάθεια του φίλου, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται!
« Last Edit: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 01:17:18 πμ by CheGuevara »

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #62 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 02:20:21 πμ
  Η κεντρική ιδέα, το να αυξήσεις δηλαδή την θερμοδυναμική απόδοση τού καυσίμου, δεν είναι ούτε λάθος ούτε ανέφικτη  :eusa_naughty:. Τώρα, το αν το συγκεκριμένο σύστημα το σηκώνει το ηλεκτρικό σύστημα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #63 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 03:06:49 πμ
  Η κεντρική ιδέα, το να αυξήσεις δηλαδή την θερμοδυναμική απόδοση τού καυσίμου, δεν είναι ούτε λάθος ούτε ανέφικτη  :eusa_naughty:. Τώρα, το αν το συγκεκριμένο σύστημα το σηκώνει το ηλεκτρικό σύστημα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Συγνώμη αλλά το ρεύμα στη μηχανή πως παράγεται? Καις καύσιμο για να παράξεις το φορτίο που ζητάς, δεν έρχεται ως δια μαγείας σαν το άγιο φως (μέρες που είναι!). Άμα ζητήσεις 500Watt φορτίο ρεύματος, θα κάψεις την αντίστοιχη βενζίνη για να το παράξεις (και με την ηλεκτρόλυση θα παράγεις υδρογόνο θερμικής αξίας περίπου 350Watt !!!). Τι πάει να πει αύξηση θερμοδυναμικής απόδοσης? Η Αρχή Διατήρησης της Ενέργειας δεν καταργείται. Ότι δίνεις, παίρνεις.
« Last Edit: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 04:28:09 πμ by Talinos »

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #64 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 03:27:03 πμ
Τα αυτοκίνητα που περιγράφει ο Ταλίνος υπάρχουν. Αν και η θεωρία που αναπτύσει είναι σωστή, υπάρχει όφελος!
Αν ο βενζινοκινητήρας κινεί τους τροχούς, αναγκάζεται να λειτουργεί σε όλο το εύρος των στροφών του. Αν αντιθέτως κινεί γεννήτρια τότε δουλεύει μόνο στον βέλτιστο αριθμό στροφών, ανεξάρτητα από την ταχύτητα του οχήματος - στροφών. Τέτοιες διατάξεις υπάρχουν και σε πλοία.

Για την επίμαχη συσκευή οι πωλητές δεν περιγράφουν στοιχειωδώς σωστά αυτό που κάνει, λες και πρόκειται για μυστικό! :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: Κατά τη γνώμη μου και έχουν περάσει πολλά χρόνια που διάβαζα Χημεία στο Λύκειο, θα έλεγα τα εξής:

Αν η συσκευή χρησιμοποιεί το Υδρογόνο ως καύσιμο και χρησιμοποιεί 4 λίτρα νερού για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, η ποσότητα καυσίμου υδρογόνου είναι τόσο μικρή, που το όφελος δεν θα ήταν μετρήσιμο. Δεν χρησιμοποιεί λοιπόν το υδρογόμο σαν καύσιμο με τη στενή έννοια.
Νομίζω, χωρίς να είμαι γάτα στη Χημεία, ότι η συσκευή μετατρέπει - διασπά το νερό σε θετικό ιόν υδρογόνου +Η και σε αρνητικό ιόν υδροξυλίου -ΗΟ. Αν πράγματι κάνει κάτι τέτοιο και μπάζει αυτές τις πολύ πολύ πρόθυμες να αναφλεγούν ουσίες, στον κύλινδρο, αυτές λειτουργούν σαν εκατομμύρια μπουζί μέσα στον θάλαμο καύσης.
 Η ονείρωξη κάθε σχεδιαστή θαλάμων καύσης....
 Με αυτό τον τρόπο βοηθά να καεί πολύ πιό αποτελεσματικά το κανονικό καύσιμο.
Η ιδέα να βάλομε ρίζες Υδροξυλίου στον κύλινδρο αντί μπουζί δεν είναι χωρίς εφαρμογή. Έτσι δούλευε το δίχρονο Χόντα που προοριζόταν για το Παρίσι Ντακάρ, σε ορισμένο εύρος στροφών όμως, στην υπόλοιπη κλίμακα λειτουργούσε με μπουζί.
Υπάρχουν και άλλες εφαρμογές γύρω από τους βενζινοκινητήρες ελεγχόμενης αυτανάφλεξης.

Συμπέρασμα: Δεν πρόκειται για παραμύθι ή απάτη. Το αν είναι αποτελεσματικό και ασφαλές κυρίως, ντεν ξέρει αν ντεν ντοκιμάσει σοβαρά.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #65 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 03:41:21 πμ
ο μηχανισμός της ηλεκτρόλυσης δεν είναι αυτός όμως που λες. Δεν παράγει ιόντα υδρογόνου, αλλά αέριο υδρογόνο υψηλής καθαρότητας και οξυγόνο. Καμία σχέση με την ρίζα υδροξυλίου ΟΗ-
Κατά την ηλεκτρόλυση, στην κάθοδο ιόντα υδρογόνου (πρωτόνια) ανάγονται σε υδρογόνο ενώ στην άνοδο το νερό οξειδώνεται σε οξυγόνο και πρωτόνια. Οι διεργασίες αυτές περιγράφονται αντίστοιχα από τις παρακάτω αντιδράσεις:

2H+(aq) + 2e- → H2(g) (κάθοδος)
και
        2H2O(liq) → O2 + 4H+(aq) + 4e- (άνοδος)

που δίνουν το συνολικό μηχανισμό της ηλεκτρόλυσης

2H2O(liq) → O2(g) + 2H2(g)

Υ.Γ. και γενικά είναι καλό να μην ξεχνάμε εκτός όλων των άλλων ότι είναι μια αντίδραση πολύ αργή  ;)
« Last Edit: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 03:46:48 πμ by Talinos »

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #66 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 04:10:57 πμ
Δεν περιγράφω το μηχανισμό ηλεκτρόλυσης, αφού δεν στέκει το "Καίω υδρογόνο αντί βενζίνη".
Πιθανολογώ, μιάς και δεν καταλαβαίνω την περιγραφή του κατασκευαστή.
Η Χόντα και άλλοι βενζινικινητήρες ελεγχόμενης αυτανάφλεξης παράγουν τις ρίζες υδροξυλίου με πολύ πιό πονηρό τρόπο.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #67 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 05:23:34 πμ
Α). Συγνώμη αλλά το ρεύμα στη μηχανή πως παράγεται? Καις καύσιμο για να παράξεις το φορτίο που ζητάς, δεν έρχεται ως δια μαγείας σαν το άγιο φως (μέρες που είναι!). Άμα ζητήσεις 500Watt φορτίο ρεύματος, θα κάψεις την αντίστοιχη βενζίνη για να το παράξεις (και με την ηλεκτρόλυση θα παράγεις υδρογόνο θερμικής αξίας περίπου 350Watt !!!). Β). Τι πάει να πει αύξηση θερμοδυναμικής απόδοσης? Η Αρχή Διατήρησης της Ενέργειας δεν καταργείται. Ότι δίνεις, παίρνεις.

Ένα-ένα.
Α).Στην μηχανή, και σε κάθε μηχανοκίνητο όχημα, το ρεύμα παράγεται εδώ και δεκαετίες από μια γεννήτρια ή άλλη παρόμοια συσκευή. Το ΤΑ παράγει κάπου 300-350 W ενώ η BΜW μου παράγει 700 W. Άρα, το ερώτημα δεν είναι πού θα βρεθεί το ρεύμα αλλά αν το σηκώνει η συγκεκριμένη γεννήτρια/πηγή ρεύματος.
  Και ελάτε τώρα ρε παιδιά, χρησιμοποιείτε ρεαλιστικά παραδείγματα. Δεν ζητάει 500 W αυτή η μέθοδος, μην τρελλαθούμε. Άρα, το παράδειγμά σου σωστό από απόψεως φυσικής μεν, δεν κολλάει εδώ δε.

Β). Πάει να πει ότι αυξάνεις το ωφέλιμο 27% τής βενζίνης. Η βενζίνη έχει θερμοδυναμική απόδοση 27%, το υπόλοιπο 73% χάνεται. Το πετρέλαιο έχει 44% (γι' αυτό είναι και πιο οικονομικό). Γίνεται να το αυξήσεις? Δεν ξέρω. Το σύστημα υπόσχεται ότι γίνεται. Και δεν καταργείται έτσι κανένας νόμος: πάλι ό,τι δίνεις παίρνεις.
 Δεν υπόσχεται ενέργεια από το πουθενά -γι' αυτό δεν το απορρίπτω εξ' αρχής τόσο εύκολα αν δεν δω πρώτα- αλλά υπόσχεται ότι αυξάνει το ωφέλιμο ποσοστό τής βενζίνης.

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #68 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 06:25:24 πμ
  Ένα-ένα.
Α).Στην μηχανή, και σε κάθε μηχανοκίνητο όχημα, το ρεύμα παράγεται εδώ και δεκαετίες από μια γεννήτρια ή άλλη παρόμοια συσκευή. Το ΤΑ παράγει κάπου 300-350 W ενώ η BΜW μου παράγει 700 W. Άρα, το ερώτημα δεν είναι πού θα βρεθεί το ρεύμα αλλά αν το σηκώνει η συγκεκριμένη γεννήτρια/πηγή ρεύματος.
  Και ελάτε τώρα ρε παιδιά, χρησιμοποιείτε ρεαλιστικά παραδείγματα. Δεν ζητάει 500 W αυτή η μέθοδος, μην τρελλαθούμε. Άρα, το παράδειγμά σου σωστό από απόψεως φυσικής μεν, δεν κολλάει εδώ δε.

Β). Πάει να πει ότι αυξάνεις το ωφέλιμο 27% τής βενζίνης. Η βενζίνη έχει θερμοδυναμική απόδοση 27%, το υπόλοιπο 73% χάνεται. Το πετρέλαιο έχει 44% (γι' αυτό είναι και πιο οικονομικό). Γίνεται να το αυξήσεις? Δεν ξέρω. Το σύστημα υπόσχεται ότι γίνεται. Και δεν καταργείται έτσι κανένας νόμος: πάλι ό,τι δίνεις παίρνεις.
 Δεν υπόσχεται ενέργεια από το πουθενά -γι' αυτό δεν το απορρίπτω εξ' αρχής τόσο εύκολα αν δεν δω πρώτα- αλλά υπόσχεται ότι αυξάνει το ωφέλιμο ποσοστό τής βενζίνης.

Αγαπητέ είσαι απλά λάθος.
Ας ακολουθήσουμε την αρίθμηση σου.

Α) Η γεννήτρια της μηχανής έχει μια συγκεκριμένη ισχύ. Αυτό είναι το μέγιστο που μπορεί να δώσει. Δε σημαίνει ότι παράγει ρεύμα που πάει χαμένο. Όσο περισσότερο ηλεκτρικό φορτίο της ζητάς, τόση περισσότερη βενζίνη καίει ο κινητήρας για να το παράξει. Τόσο απλά....
Στην ηλεκτρόλυση όσο ρεύμα δώσεις, τόσης ενεργειακής αξίας υδρογόνο θα πάρεις. Τι δεν καταλαβαίνεις. Άμα λοιπόν δώσεις 100Watt (αφού σου φαίνονται πολλά τα 500) θα πάρεις πίσω με τη μορφή υδρογόνου περίπου 70Watt δηλαδή 0,095 άλογα... Με αυτή την ισχύ το πολύ πολύ να χτυπήσεις ένα ωραίο φραπεδάκι, όχι όμως να κινήσεις τη μοτοσυκλέτα σου  ;)

Β) Αυτό με την αύξηση της θερμοδυναμικής απόδοσης άστο καλύτερα. Έχεις μπερδευτεί, πρέπει να διαβάσεις λίγο θερμοδυναμική μηχανών εσωτερικής καύσης.
Απο πού προκύπτει ότι η εισαγωγή υδρογόνου (και μάλιστα η αστεία ποσότητα που πιο πάνω ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ότι παράγεται) στον ίδιο κινητήρα (χωρίς άλλες αλλαγές) βελτιώνει τη θερμοδυναμική απόδοση? Έχεις ίδια στοιχειομετρία, ίδιο λόγο συμπίεσης, ίδια θερμικά ρεζερβουάρ...
Απ'όσο γνωρίζω αυτό δεν είναι δυνατό, θα πάψει ο κινητήρας να απορρίπτει θερμότητα? Αν όμως ξέρεις κάτι περισσότερο επί του θέματος πες μας να το διαβάσουμε και να το συζητήσουμε.
Ο κύκλος ΟΤΤΟ είτε κάψεις βενζίνη, είτε κάψεις υδρογόνο τον ίδιο βαθμό απόδοσης έχει  ;) και αυτό είναι αποδεδειγμένο πέραν πάσης αμφιβολίας. (για να αυξήσεις την απόδοσή του, θα πρέπει να αυξήσεις το λόγο συμπίεσης. Μόνο αυτό μπορεί να γίνει, αλλά τότε θα μιλούσαμε για κάτι άλλο, οπότε άτοπο. )
Ο βαθμός απόδοσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης, έχει να κάνει με την απορριπτόμενη θερμότητα μέσω των καυσαερίων και τις τριβές. Βρες ένα τρόπο να αλλάξεις -χωρίς να μεταβάλλεις τη συμπίεση- κάποιον απο αυτούς τους δύο παράγοντες και τα κατάφερες. Tip: Πολύ απλά δε γίνεται και σίγουρα η προσθήκη υδρογόνου δεν έχει κανένα ρόλο σε όλα αυτά. 

Υ.Γ. Ένα χονδροειδές παράδειγμα.
Μπορώ να σου δώσω ένα χάπι και να ισχυρίζομαι ότι αυξάνει τη λειτουργία των μιτοχονδρίων στα κύτταρα. Απέδειξε μου εσύ ότι δεν το κάνει...
Εγώ θα πρέπει να εξηγήσω πως αυτό που ισχυρίζομαι το επιτυγχάνει και μάλιστα να το αποδείξω πέραν πάσης αμφιβολίας και όχι να ζητάω απο εσένα να μου αποδείξεις ότι αυτό που λέω τελικά δε γίνεται.  ;) 
Η επιστήμη έχει κάνει κάποια βήματα, δεν χρειάζετε να ανακαλύπτουμε συνεχώς τον τροχό απο την αρχή.

Υ.Γ.2 Εδώ ο φίλος μας ο Fοurio88 μας λέει ότι με 2Α δηλαδή με 28Watt κάνει ήδη οικονομία καυσιμου 40-45%, βγάζει μηδανικούς ρύπους και κινεί αυτοκίνητο 300ίππων (δηλαδή 220.000 Watt)  ??? Εγώ καταλαβαίνω κάτι λάθος? Δεν το νομίζω....
« Last Edit: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 07:12:00 πμ by Talinos »

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #69 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 07:10:56 πμ
 Ποιος έχει μπερδευτεί εδώ είναι πλέον ξεκάθαρο. Αδερφέ, καλά τα λες αλλά το σύστημα αυτό δεν μιλάει για αύξηση ιπποδύναμης, μιλάει για μείωση τής κατανάλωσης.
  Στον κύκλο, λοιπόν, τού ΟΤΤΟ που αναφέρεις, αν κάψεις ένα λίτρο βενζίνη θα κάνεις πχ 10 χιλιόμετρα, αν κάψεις ένα λίτρο πετρέλαιο θα κάνεις 15 (τα νούμερα τυχαία). Τόσο απλά. Για ίδια στοιχεία κινητήρα μιλάμε πάντα.
  Και είπα και προηγουμένως ότι δεν ξέρω, δεν έχω αποδείξεις,  αν το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί αλλά δεν το απορρίπτω κιόλας έτσι εύκολα, αλλά μάλλον δεν τα διαβάζεις όλα. Τώρα εσύ, απ' την άλλη, για να χτυπιέσαι τόσο σίγουρα ότι δεν δουλεύει μάλλον έχεις αδιάσειστα στοιχεία.

Υ.Γ.2 Εδώ ο φίλος μας ο Fοurio88 μας λέει ότι με 2Α δηλαδή με 28Watt κάνει ήδη οικονομία καυσιμου 40-45%, βγάζει μηδανικούς ρύπους και κινεί αυτοκίνητο 300ίππων (δηλαδή 220.000 Watt)  ??? Εγώ καταλαβαίνω κάτι λάθος? Δεν το νομίζω....

Δεν μένει παρά να δούμε τις αποδείξεις στην πράξη  ;)

« Last Edit: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 07:17:23 πμ by M. I. Pagalos »

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #70 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 07:22:32 πμ
  Άϊντααααααα! Ποιος έχει μπερδευτεί εδώ είναι πλέον ξεκάθαρο. Αδερφέ, το σύστημα αυτό δεν μιλάει για αύξηση ιπποδύναμης, μιλάει για μείωση τής κατανάλωσης.
  Στον κύκλο, λοιπόν, τού ΟΤΤΟ που αναφέρεις, αν κάψεις ένα λίτρο βενζίνη θα κάνεις πχ 10 χιλιόμετρα, αν κάψεις ένα λίτρο πετρέλαιο θα κάνεις 15 (τα νούμερα τυχαία). Τόσο απλά. Για ίδια στοιχεία κινητήρα μιλάμε πάντα.
  Και είπα και προηγουμένως ότι δεν ξέρω, δεν έχω αποδείξεις,  αν το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί αλλά δεν το απορρίπτω κιόλας έτσι εύκολα, αλλά μάλλον δεν τα διαβάζεις όλα. Τώρα εσύ, απ' την άλλη, για να χτυπιέσαι τόσο σίγουρα ότι δεν δουλεύει μάλλον έχεις αδιάσειστα στοιχεία.

1ον. Δεν έχεις και τόσες γνώσεις όσες νομίζεις. Ο κύκλος ΟΤΤΟ δεν αφορά το πετρέλαιο. Οι πετρελαιοκινητήρες λειτουργούν με τον κύκλο του Diesel  ;) Άρα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο λες.
Απλά οι κινητήρες diesel δουλεουν με μεγαλύτερο λόγο συμπίεσης, και για αυτό είναι πιο αποδοτικοί. Για την ιστορία στον ίδιο λόγο συμπίεσης, οι βενζινοκινητήρες (κύκλος ΟΤΤΟ) είναι ΠΙΟ αποδοτικοί απο τους πετρελαιοκινητήρες ( κύκλος DIESEL) απο θερμοδυναμική αποψη.

2ον. Πως θα μειώσεις την κατανάλωση όταν η θερμική ισχύς του κάθε καυσίμου είναι δεδομένη, και επιπλέον εισάγεις και περισσότερα στάδια μετατροπής (άρα περισσότερες απώλειες)
(αυτό περι θερμοδυναμικής βελτίωσης το απορρίψαμε...)

3ον. Δεν χτυπιέμαι, ούτε έχω και καμιά σκασίλα. Είναι όμως η ενασχόληση με αυτό μια ωραία διανοητική άσκηση... Αν η επιστήμη και η λογική κάποιους δεν τους ικανοποιεί, πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά για πειραματισμούς με "νέες" τεχνολογίες (και την τσέπη τους)

Υ.Γ. Χωρίς να θέλω να παραπονεθώ, θα μπορούσε ο τρόπος σου να ήταν λιιιιιίγο καλύτερος.
« Last Edit: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 07:31:35 πμ by Talinos »

Offline Akis

• PcDoctor
  • Μέλος HTC
  • Οδηγάρα
  • Tragic
Reply #71 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 07:49:45 πμ
Εγώ πάλι με το φτωχό μου το μυαλό, πιστεύω ότι το υδρογόνο κάνει την δουλειά του nitro (NOS) απλώς με πολύ
μικρότερη δύναμη. 

Το intercooler δεν είναι ένας τρόπος οικονομίας καυσίμου και ισχύς για τα Diesel?
Κάπως έτσι βλέπω και το υδρογόνο. Βελτίωση καύσης του καυσίμου άρα και οικονομία.

Να πούμε βέβαια πως η ιστορία έδειξε ότι όταν σου τάζουν 40% οικονομία εσύ πες 15% για να είσαι μέσα. ;)

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #72 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 07:52:30 πμ

Υ.Γ. Χωρίς να θέλω να παραπονεθώ, θα μπορούσε ο τρόπος σου να ήταν λιιιιιίγο καλύτερος.

Απλώς, αντέγραψα τον δικό σου  ;)

ΥΓ1: Έχω ακούσει πολλές τεχνικές ανακρίβειες απόψε, δεν μπορώ άλλες.
ΥΓ2: Συνεχίζεις να μιλάς για απόδοση/ιπποδύναμη.
« Last Edit: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 07:54:38 πμ by M. I. Pagalos »

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #73 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 08:03:37 πμ
  Εγώ έχω να κάνω μια τελευταία (??) ερώτηση προς τους φίλους που έχουν εγκαταστήσει ήδη το σύστημα. Πώς επικοινωνεί το σύστημα με την ECU? Σε κινητήρες με καρμπυρατέρ καλώς. Σε κινητήρες με ψεκασμό όμως δεν μπορεί να μην υπάρχει επικοινωνία :eusa_think: Τότε θα υπήρχαν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα: ανίχνευση υπερβολικού οξυγόνου από τον αισθητήρα Λ (αν όντως έχει μηδενικούς ρύπους όπως λέει) και άρα εμπλουτισμός τού μίγματος από την ECU για να έρθει στα ίσα.

Offline Talinos

• Οδηγάρα
Reply #74 on: Τετάρτη 01 Μάιος 2013, 08:05:47 πμ
Εγώ πάλι με το φτωχό μου το μυαλό, πιστεύω ότι το υδρογόνο κάνει την δουλειά του nitro (NOS) απλώς με πολύ
μικρότερη δύναμη. 

Το intercooler δεν είναι ένας τρόπος οικονομίας καυσίμου και ισχύς για τα Diesel?
Κάπως έτσι βλέπω και το υδρογόνο. Βελτίωση καύσης του καυσίμου άρα και οικονομία.

Να πούμε βέβαια πως η ιστορία έδειξε ότι όταν σου τάζουν 40% οικονομία εσύ πες 15% για να είσαι μέσα. ;)

Δεν είναι έτσι γιατί το νίτρο που λες, δεν το παράγεις με μετατροπή ενέργειας στο αυτοκίνητο, αλλά είναι προσθήκη εξωτερικής πηγής ενέργειας στο σύστημα.

Το intercooler απο την άλλη είναι σύστημα ψύξης τους εισαγόμενου αέρα στις τουρμπίνες πετρελαιοκινητήρων. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε εδώ.

Απλώς, αντέγραψα τον δικό σου  ;)

ΥΓ1: Έχω ακούσει πολλές τεχνικές ανακρίβειες απόψε, δεν μπορώ άλλες.
ΥΓ2: Συνεχίζεις να μιλάς για απόδοση/ιπποδύναμη.

Πάω πάσο, εσύ ξέρεις. Καλή συνέχεια λοιπόν.