Hellas Transalp Forum

Αυξηση οικονομιας καυσιμου!

Fourio88 · 68251

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • If in doubt... Flat out!!
on: Σάββατο 27 Απρίλιος 2013, 02:11:08 πμ
Λοιπον σαν νεο μελος του φορουμ θα ηθελα να σας ενημερωσω για την δικη μου δοκιμη.. Δεν γνωριζω αν καποιος αλλος εδω μεσα εχει δοκιμασει κατι που να εχει σχεση με την μειωση καυσιμου στα εργαλεια μας.. εγω λοιπον απο δευτερα (αυτη τη δευτερα  :2hysterical:) ξεκιναω κατασκευη συστηματος υδρογονου για την μοτοσυκλετα μου!!! Εχοντας δει μια σημαντικη διαφορα απο τη συγκεκριμενη συσκευη που εχω ηδη τοποθετησει στο αυτοκινητο μου (δεν ειναι συσκευη του εμποριου) ξεκιναω να κανω το ιδιο πειραμα και στη μοτοσυκλετα.. αν καποιος γνωριζει καποιον που το εχει δοκιμασει ας με ενημερωσει!!!  :D
« Last Edit: Τρίτη 30 Απρίλιος 2013, 00:25:51 πμ by Yianni »

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #1 on: Σάββατο 27 Απρίλιος 2013, 04:17:02 πμ
 :o :o :o :o

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Akis

• PcDoctor
  • Μέλος HTC
  • Οδηγάρα
  • Tragic
Reply #2 on: Σάββατο 27 Απρίλιος 2013, 05:16:47 πμ
o Teo (dr bike  http://www.facebook.com/sarafidis.teo ) μιλάει για 30-40 % οικονομία.
Το κόστος είναι κοντά στα 500 €.
Για δες και δω...

http://www.a3total.eu/site/

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Σάββατο 27 Απρίλιος 2013, 06:03:08 πμ
  Και από απόδοση τι γίνεται ρε παιδιά? Πώς επηρεάζεται (αν επηρεάζεται) η απόδοση τού κινητήρα?

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Σάββατο 27 Απρίλιος 2013, 09:58:38 πμ
αν εχω αντιληφθει σωστα περι τινος προκειται

η οικονομια στα καυσιμα ερχεται μονο οταν η οδηγηση ειναι απολυτα στρωτη και ηρεμη χωρις απαιτησεις επιταχυνσεων και γενικα σβελτης οδηγησης.

επισης να προσεξεις πολυ που θα μπουν ολα αυτα που θες να βαλεις,η σκουρια καραδοκει.

προσωπικη εμπειρια δεν εχω,γνωστος που το εβαλε αν θυμαμαι καλα την τελευταια φορα που μιλησαμε για το θεμα,ηθελε να το βγαλει.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #5 on: Σάββατο 27 Απρίλιος 2013, 18:01:57 μμ
Για ποιό λόγο να κάνουμε μείωση οικονομίας καυσίμου? Μήπως ο τίτλος είναι λάθος? :eusa_think:

Και σε οτι αφορά τα συστήματα υδρογόνου, πρόκειται για συσκευές που παράγουν υδρογόνο και το αναμειγνύουν με την βενζίνη μειώνοντας την κατανάλωση όπως ισχυρίζονται..
Εχουν όμως δύο αρνητικά, πρώτον την μεγάλη κατανάλωση σε ρεύμα που σε ενα αυτ/το ξελιγώνει την μπαταρία (φανταστείτε στην μπαταρία μιας μοτό) και αυξάνει και την κατανάλωση εφ όσον ζορίζεται το alternator, εχετε όλοι παρατηρήσει την πτώση στις στροφές του ρελαντί οταν ανάβετε τα φώτα, και δεύτερον πολλοι κατηγορούν την συσκευή αυτή οτι κάτω απο ορισμένες συνθήκες προκαλεί υγροποίηση μέσα στο θάλαμο καύσης με οτι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τα μέταλα.

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 06:07:40 πμ
  Και από απόδοση τι γίνεται ρε παιδιά? Πώς επηρεάζεται (αν επηρεάζεται) η απόδοση τού κινητήρα?
Η αποδοση του κινητηρα βελτιωνετε λογω καλυτερης καυσης του υδρογονου σε σχεση με τη βενζινη!

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #7 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 06:16:04 πμ
Για ποιό λόγο να κάνουμε μείωση οικονομίας καυσίμου? Μήπως ο τίτλος είναι λάθος? :eusa_think:

Και σε οτι αφορά τα συστήματα υδρογόνου, πρόκειται για συσκευές που παράγουν υδρογόνο και το αναμειγνύουν με την βενζίνη μειώνοντας την κατανάλωση όπως ισχυρίζονται..
Εχουν όμως δύο αρνητικά, πρώτον την μεγάλη κατανάλωση σε ρεύμα που σε ενα αυτ/το ξελιγώνει την μπαταρία (φανταστείτε στην μπαταρία μιας μοτό) και αυξάνει και την κατανάλωση εφ όσον ζορίζεται το alternator, εχετε όλοι παρατηρήσει την πτώση στις στροφές του ρελαντί οταν ανάβετε τα φώτα, και δεύτερον πολλοι κατηγορούν την συσκευή αυτή οτι κάτω απο ορισμένες συνθήκες προκαλεί υγροποίηση μέσα στο θάλαμο καύσης με οτι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τα μέταλα.
Φιλε stoneman εχεις δικιο για τον τιτλο!! αχαχα.. λαθακι! οσο για τα υπολοιπα.. εχοντας βαλει την συσκευη αυτη (που λεω ξανα οτι δεν ειναι ιδια με του εμποριου) σε δικο μου αυτοκινητο.. Audi Quattro 300 ιππους..ειδα απο 40 μεχρι 45% οικονομια ... ο λογος για τον οποιο πετυχαινουμε οικονομια ειναι διοτι η αναμειξη του υδρογονου με τη βενζινη δημιουργει δυναντοτερη "εκρηξη" στον θαλαμο οποτε ουσιαστικα μειωνει τις απωλειες ενος κινητηρα.. γιατι οπως γνωριζουμε ενας κινητηρας εχει γυρω στο 70% απωλειες.. αρα αυτοματα αν μειωθουν αυτες οι απωλειες τοτε πετυχαινουμε την μειωση καταναλωσης. Οσο για το θεμα της υγροποιησης??? ειναι κατι το οποιο δεν μπορει να συμβει διοτι δεν υπαρχει ο χρονος.. το υδρογονο καιγεται με μηδενικες απωλειες.... και για τους οικολογους.. περασα το αυτοκινητο μου κτεο και οι ρυποι που μετρηθηκαν στο μηχανημα ηταν μηδενικοι!!!

Offline γιαγια αρκουδα

• νέος οδηγός
  • **
Reply #8 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 15:12:30 μμ
εγω εχω βαλει συσκευη που την εφερα απο καναδα στο μαζδα β200 4χ4 που εχω. πριν μεσα στην αθηνα κανωντας διανομη πυροσβεστηρες ηθελα 12 λιτρα ανα 100 χιλ τωρα θελω 8.5 με 9 λιτρα.
1) μετα την συσκευη υπαρχει ενα μπουκαλακι το οποιο λεγεται αφυγραντης και δεν αφυνη τα σταγωνιδια να περασουν για να εχουμε υγροποιησεις στον κηνητιρα.
2)το αμαξι πεταει με μισο γκαζι .
3) εαν βαλεις μεφγαλη συσκευη( αυτη που εβαλα ειναι για μοτερ εως 12000 cc) Και βαλεις ρυθμιστες αμπερ τοτε δεν ξελιγωνεις την μπαταρια γιατι δουλευει στο ρελαντι η γενιτρια. αυτες που πουλανε στην ελλαδα με 3- 4 κατοσταρικα ειναι για τα μπαζα οταν τις ειδα εβαλα τα γελια
 την συσκευη την αγορασα μαζι με καποια εξτρα που εβαλα 400 ευρω και ειναι αστερι. το μονο προβλημα οτι το αμαξιειναι ανοικτο και οταν αφυνουμε μονο του για να ανεβασουμε πυροσβεστηρες στης πολικατικοιες μας κλεβουν πυροσβεστηρες  γιαυτο το εβαλα αγκελεια . εαν το πουλισω θα παρω αλλη γενιτρια για το επομενο...
εδω φενεται και η γενιτρια...

http://www.car.gr/classifieds/vans/view/3456138/

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 18:09:33 μμ
  Τα τελευταία δύο μηνύματα είναι άκρως ενδιαφέροντα. :eusa_think:

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 20:11:16 μμ

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 20:11:56 μμ
http://green.autoblog.com/2008/08/04/why-on-board-hydrogen-generators-wont-boost-your-mileage/

Επίτηδες το κάνεις ετσι?  

Και πάνω που ετοιμαζόμουν για αγορές ...  :goofy: :goofy:

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 20:14:37 μμ
Λες δηλαδή ότι πρόκειται περί τσαρλατάνων?  :eusa_think:

Αμα Μιχάλη βρείς τρόπο να μειώσεις την κατανάλωση κατα 30% σε κατι που δεν μασάει το κράτος , σε βλέπω την επομένη να ''πηγαίνεις διακοπές''

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #14 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 20:17:40 μμ
Παιδες.. εγω προκαλω (με την καλη εννοια παντα) οποιον ενδιαφερετε να ερθει μια βολτα να δει περι τινος προκειται.. για να καταλαβει οτι δεν υπαρχει ουτε κινδυνος.. ουτε απατεωνια μεσ στη μεση!! χαχα.. εγω σημερα κιολας εχω βγαλει το τεποζιτο για να παρω τα μετρα.. η συσκευη κατα πασα πιθανοτητα θα τοποθετηθει κατω απο την σελα αριστερα.. η συσκευη ειναι ενσωματωμενη με δοχειο οποτε πιανει πολυ μικρο χωρο.. οσο για το ρευμα που χρειαζεται ν α παιρνει απο την μπαταρια ειναι 2Α δλδ οσο μια λαμπα!!

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 20:29:37 μμ
Παιδες.. εγω προκαλω (με την καλη εννοια παντα) οποιον ενδιαφερετε να ερθει μια βολτα να δει περι τινος προκειται.. για να καταλαβει οτι δεν υπαρχει ουτε κινδυνος.. ουτε απατεωνια μεσ στη μεση!! χαχα.. εγω σημερα κιολας εχω βγαλει το τεποζιτο για να παρω τα μετρα.. η συσκευη κατα πασα πιθανοτητα θα τοποθετηθει κατω απο την σελα αριστερα.. η συσκευη ειναι ενσωματωμενη με δοχειο οποτε πιανει πολυ μικρο χωρο.. οσο για το ρευμα που χρειαζεται ν α παιρνει απο την μπαταρια ειναι 2Α δλδ οσο μια λαμπα!!

Και πού θα γίνουν όλα αυτά?

babisku

• Guest
Reply #16 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 21:09:36 μμ
Λες δηλαδή ότι πρόκειται περί τσαρλατάνων?  :eusa_think:
Υπάρχουν στο διαδίκτυο οι απαντήσεις από επώνυμους επιστημονικούς φορείς.
Εαν επρόκειτε για κάτι τόσο απλό, ανέξοδο, χωρίς πνευματικά δικαιώματα γιατί μία έστω αυτοκινητοβιομηχανία δεν το εφαρμόζει. Μην ισχυριστεί κανείς ότι λόγω πιέσεων των πετρελαϊκών εταιριών δεν γίνεται, γιατί αντιθέτως ότι έχει να κάνει με μείωση κατανάλωσης οι αυτοκινητοβιομηχανίες το διαφημίζουν, επενδύουν ποσά αλλά και αντιγράφουν η μία την άλλη (σταρτ στοπ, υβριδική τεχνολογία, έξυπνοι ψεκασμοί κτλ.)

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #17 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 21:17:29 μμ
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω κατσει να αναρωτηθω ολα αυτα τα γιατι.. και για να σου πω την αληθεια δεν με ενδθαφερει κιολας.. εγω πριν κανω οποιαδηποτε κινηση ψαχτηκα αρκετα για θεματα ασφαλειας και αξιοπιστιας και ειδα οτι ειναι κατι που συμφερει.. τωρα οσο το γιατι.. το πολυτεχνειο κρητης σιγουρα μπορει να δωσει απαντηση... αφου εχει φτιαξει αυτοκινητο το οποιο κινειται αποκλειστικα με υδρογονο και εμεινε στα αζητητα... τελος παντων σιγουρα δεν ειμαι σε θεση να ασχοληθω με τα συμφεροντα των εταιρειων.. παρα μονο με τα δικα μου! και αυτο ειναι κατι που σιγουρα με συμφερει επειδη ειναι δοκιμασμενο! και απλα ηθελα να το αναφερω εσω μεσα...

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 21:39:04 μμ
Υπάρχουν στο διαδίκτυο οι απαντήσεις από επώνυμους επιστημονικούς φορείς.
Εαν επρόκειτο για κάτι τόσο απλό, ανέξοδο, χωρίς πνευματικά δικαιώματα γιατί μία έστω αυτοκινητοβιομηχανία δεν το εφαρμόζει. Μην ισχυριστεί κανείς ότι λόγω πιέσεων των πετρελαϊκών εταιριών δεν γίνεται, γιατί αντιθέτως ότι έχει να κάνει με μείωση κατανάλωσης οι αυτοκινητοβιομηχανίες το διαφημίζουν, επενδύουν ποσά αλλά και αντιγράφουν η μία την άλλη (σταρτ στοπ, υβριδική τεχνολογία, έξυπνοι ψεκασμοί κτλ.)

Ναι αλλά πάντα με γνώμονα την βενζίνη. Ό,τι κάνουν δηλαδή, όποιο σύστημα κι αν εξελίξουν για μειωμένη κατανάλωση, ό,τι κι αν αντιγράψουν, όλα μα όλα σχετίζονται με την βενζίνη, αν πρόσεξες. Με τα συμβατικά καύσιμα. Τίποτα μα τίποτα δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα με εναλλακτικές μορφές ενέργειες. Τυχαίο? Δεν νομίζω!  :eusa_naughty: Και τέτοιες ξέρουμε σίγουρα ότι υπάρχουν.

Άρα λοιπόν, ας μην είμαστε με το καλημέρα δύσπιστοι με όποια νέα πρόταση. Ας το ερευνήσουμε πρώτα. Το ότι παίζονται συμφέροντα με τα συμβατικά καύσιμα αυτό είναι σίγουρο. Ποιος σού εγγυάται, πχ,  ότι οι ίδιες οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες δεν χρηματοδοτούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες αφού όσο πιο πολλά αυτοκίνητα τόσο περισσότερα καύσιμα γι' αυτές?  ;) Αλλά όχι και να χρησιμοποιούν άλλα καύσιμα!

Η γενική ιδέα δεν είναι λάθος, απεναντίας είναι και γνωστή από παλιά. Απλώς πρέπει να εφαρμοστεί σωστά για να έχει αποτελέσματα. Αν, πχ, η ενέργεια που απαιτείται από τον κινητήρα για να λειτουργήσει το σύστημα είναι μεγαλύτερη από την παραγόμενη, τότε δεν υπάρχει κανένα όφελος. Αυτό λέει ουσιαστικά το άρθρο που παραθέτεις. Σωστό, αλλά δεν σημαίνει ότι και όλη η ιδέα βγαίνει αυτομάτως άχρηστη.  :eusa_naughty:

Δείτε κι εδώ συστήματα με 80, 150, 200, μέχρι και 6.500 δολλάρια. http://www.ebay.com/sch/i.html?

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #19 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 21:43:54 μμ
Η απαιτουμενη ενεργεια ειναι πολυ μικρη σε σχεση με την παραγομενη .. και αν ψαχτεις λιγο παραπανω μπορεις να κανεις ακομα περισσοτερα πραγματα ωστε να μην παιρνεις καν ενεργεια απο την μπαταρια... π.χ ενα μικρο πανελ στην βαλιτσα!! το συστημα του υδρογονου ειναι διαδεδομενο παντου.. εκτος απο την ελλαδα.. γιατι ειμαστε δυσπιστοι και η οποια καινοτομια μας ακουγεται υποπτη και περιεργη.. για αυτο κ αλλωστε δεν παμε μπροστα! εγω το μονο που μπορω να κανω ειναι μετα το πασχα να σας παρουσιασω αυτο που εκανα.. με αναλυτικες πληροφοριες για να καλυψω ολα τα τυχον κενα που μπορει να υπαρχουν!!

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 22:05:43 μμ
εγω το μονο που μπορω να κανω ειναι μετα το πασχα να σας παρουσιασω αυτο που εκανα.. με αναλυτικες πληροφοριες για να καλυψω ολα τα τυχον κενα που μπορει να υπαρχουν!!

αυτος εισαι
Αυτο θα ειναι το πιο χρησιμο από όλα!

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 22:24:20 μμ

εγω το μονο που μπορω να κανω ειναι μετα το πασχα να σας παρουσιασω αυτο που εκανα.. με αναλυτικες πληροφοριες για να καλυψω ολα τα τυχον κενα που μπορει να υπαρχουν!!

Περιμένουμε εναγωνίως!

Offline Fourio88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #22 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 22:25:44 μμ
Οοοοοοκεικ !!!  ;D :eusa_clap:

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 22:33:49 μμ
αυτο μαλιστα θα ηταν πολυ χρησιμο.

τωρα επισης σκεφτομαι

γιατι μια εταιρεια αυτοκινητων δαπανα αμυθητα ποσα για να κερδισει εστω και 1 ιππο περισσοτερη ιπποδυναμη μειωνοντας εστω και 0,5 τουλιτρου την καταναλωση,ενω θα μπορουσε να φορεσει μια μοναδα παραγωγης υδρογονου σε καποιο μοντελο της,ειδικα σε κανα μικρο πολης που θα το κανει να πεταει με μισο γκαζι και να καιει και 35% λιγοτερο και να πουλαει και σαν kinder εκπληξη.ουρα θα γινοταν στους αντιπροσωπους της.

babisku

• Guest
Reply #24 on: Δευτέρα 29 Απρίλιος 2013, 22:42:35 μμ
 Να μην προβαίνουν οι καταναλωτές στην τοποθέτηση συσκευών «υδρογονοκίνησης» σε οχήματα συνιστά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε η διάθεση στην ελληνική αγορά συσκευών ή και συστημάτων «υδρογονοκίνησης» για
εγκατάσταση σε οχήματα (κιτ υδρογονοκίνησης, συσκευές υδρογόνου, συσκευές ηλεκτρόλυσης κ.λ.π.), τα οποία προωθούνται ως εναλλακτικές λύσεις για εξοικονόμηση καυσίμων. Μάλιστα κάποια από τα εν λόγω προϊόντα προωθούνται μεταξύ άλλων με τον ισχυρισμό: «Νερό για καύσιμο. Κάντε το αυτοκίνητό σας υβριδικό με χαμηλό κόστος». Συχνά μάλιστα οι υπεύθυνοι διάθεσης αυτών των προϊόντων επικαλούνται μελέτες εργαστήριων και εγκρίσεις ΚΤΕΟ.

Από έρευνα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή προέκυψε ότι σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στις Η.Π.Α, για ανάλογα προϊόντα, η αρμόδια αρχή για την προστασία των καταναλωτών αποφάνθηκε ότι προωθούνται με ψευδείς επιστημονικοφανείς εξηγήσεις και έχει καταγγείλει στο αρμόδιο Δικαστήριο την εν λόγω πρακτική ως αθέμιτη και παραπλανητική.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με γνώμονα την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών έχει ήδη προχωρήσει σε σχετική έρευνα σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες αρχές.

Στα πλαίσια αυτά η Διεύθυνση Τεχνολογίας Οχημάτων της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών του υπουργείου Ανάπτυξης μας γνωστοποίησε ήδη ότι τα εν λόγω συστήματα «υδρογονοκίνησης» δεν εμπίπτουν σε κάποιο Ευρωπαϊκό ή διεθνή κανονισμό (της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη) και δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για την έγκρισή τους. Η τοποθέτησή τους σε οχήματα δεν επιτρέπεται, δεν περιλαμβάνεται στις επιτρεπόμενες μετατροπές/διασκευές και κατά συνέπεια δεν γίνεται αποδεκτή από τα ΚΤΕΟ.

Επιπλέον ζητήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και έχουν ήδη παραληφθεί, οι σχετικοί τεχνικοί φάκελοι από τις εταιρείες που τα διακινούν στην ελληνική αγορά. Από τη μέχρι τώρα εξέταση τους δεν προκύπτει επαρκής τεκμηρίωση των ισχυρισμών τους για εξοικονόμηση καυσίμων και για μετατροπή των αυτοκινήτων σε υβριδικά με χαμηλό κόστος. Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν.

2251/94 «Προστασία των καταναλωτών» ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων.

Με βάση όλα τα ανωτέρω η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή καλεί τους καταναλωτές να μη προβαίνουν στην αγορά των εν λόγω προϊόντων.

Όπως έγραψα ήδη οι απαντήσεις για το υδρογόνο υπάρχουν στο διαδίκτυο, μαζί με τα νανοβραχιολια, τα νανογιλέκα, τις φραπελιές και άλλα προϊόντα που οι εταιρίες του σκότους αποκρύπτουν από τους καταναλωτές,