Hellas Transalp Forum

Μεταμόρφωση ΤΑ 600

cookos · 85948

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #100 on: Παρασκευή 14 Φεβρουάριος 2014, 06:22:44 πμ
    Εχω πάψει πιά να ασχολούμε με led προβολάκια. Βαρέθηκα να διαβάζω προδιαγραφές που ουσιαστικά προσπαθούν να με παραπλανήσουν.
Υπάρχουν σωστά αλλά είναι πανάκριβα.
    Οσο για αυτά που αναφέρεις οτι διαθέτουν κάτοπτρο, ναι διαθέτουν αλλά όχι ετσι όπως το εννούμε εμείς. Δλδ ενα led εκπέμπει φώς σε ημισφαίριο και μόνο πρός τα εμπρός, αντίθετα απο την λάμπα που εκπέμπει σφαιρικά.
    Σωστό κάτοπτρο υπάρχει αλλά είναι διαφορετικού τύπου για κάθε led. πχ: ενα κλασικό led 3.6V/ 1W με το κάτοπτρό του

και τοποθετημένο

για να καταλάβεις, κόστος led 1,45 ευρώ, κόστος κατόπτρου 2,7 ευρώ. Ποιός θα τα βάλει σε μια πλαστική συσκευασία? Και ποσο θα τα πουλήσει?
Αυτός ο συνδοιασμός είναι τα κλασικά led που βρίσκουμε στους περισσότερους φακούς .

Αυτό σημαίνει οτι , ότι ''βλέπουμε '' στο led είναι η απευθείας ακτινοβολία του και ενα μικρό (φθηνιάρικο) κάτοπτρο σαν χωνί που απλά ''μαζεύει'' την πλευρική ακτινοβολία και την κατευθύνει ενώ ταυτόχρονα ορίζει και της μοίρες της γωνίας που είναι τα μέγιστα ορατό.
   Μια λάμπα εκπέμποντας σφαιρικά, και εστιασμένη σωστά σε ενα κατοπτρο όπως το εμπρός φανάρι της ΤΑ, μας επιτρέπει να εκμεταλευτούμε και την προς τα πίσω ακτινοβολία.

Αν λοιπόν θελήσουμε να κατασκευάσουμε ενα σωστό φανάρι τότε τα led θα πρέπει να κοιτούν πρός τα πίσω ωστε να στελνει το κάτοπτρο/ανακλαστήρας την δέσμη φωτός εμπρός.Πχ

μετά απο αυτό όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες δυστυχώς. Επειδή ενα led ποδηλάτου βγάζει μια δέσμη καρφί, αν προσπαθήσεις να απεικονίσεις τον κώνο αυτόν κάτω με το ανω του σημείο σε ύψος που να μην ενοχλεί τελικά κάτω θα βλέπεις ενα αυγό και τπτ άλλο.
     Επειδή όμως γούστα είναι αυτά δεν επιμένω, γιατί κάποιον αυτή η δέσμη μπορεί να τον ικανοποιεί.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #101 on: Παρασκευή 14 Φεβρουάριος 2014, 06:58:36 πμ
Ε καλα μη μας κραζεις... :goofy:

Spritmonitor.de" border="0

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #102 on: Παρασκευή 14 Φεβρουάριος 2014, 16:33:30 μμ
Την γυρνάμε την κουβέντα του θέματος απο την μεταμόρφωση της ΤΑ σε Led για την ΤΑ, οπότε μήπως θα ήταν καλό να μεταφερθούν τα ποστ με τα led αλλού?

Aν δώσουμε 10W ισχύ (τα led δλδ που θέλετε) και στην επιλογή πηγής :Led , τότε το αποτέλεσμα είναι 600Lm, που σημαίνει οτι με δύο τέτοια θα εχετε 1200Lm. Καλό  :thumbright:

Αυτό που λες Νίκο πάντα με απασχολούσε και πάντα το αντιλαμβάνομαι ως λάθος... Αν έχεις μία πηγή που εκπέμπει 600lm και βάλεις δίπλα της μία ακόμη 600lm δεν θα έχεις την φωτεινότητα (ένταση) που θα εξέπεμπε μία πηγή 1200lm.
Οπότε θα έχεις 2Χ600=600 ...To φως ούτε ισχυρότερο θα είναι, ούτε θα φωτίζει μακρύτερο, ούτε δυνατότερα... Έχω λάθος ???

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #103 on: Παρασκευή 14 Φεβρουάριος 2014, 16:46:59 μμ
Την γυρνάμε την κουβέντα του θέματος απο την μεταμόρφωση της ΤΑ σε Led για την ΤΑ, οπότε μήπως θα ήταν καλό να μεταφερθούν τα ποστ με τα led αλλού?

Αυτό που λες Νίκο πάντα με απασχολούσε και πάντα το αντιλαμβάνομαι ως λάθος... Αν έχεις μία πηγή που εκπέμπει 600lm και βάλεις δίπλα της μία ακόμη 600lm δεν θα έχεις την φωτεινότητα (ένταση) που θα εξέπεμπε μία πηγή 1200lm.
Οπότε θα έχεις 2Χ600=600 ...To φως ούτε ισχυρότερο θα είναι, ούτε θα φωτίζει μακρύτερο, ούτε δυνατότερα... Έχω λάθος ???

μάλλον δεν έχεις 100% λάθος, το θέμα είναι πως στην προκειμένη δεν μιλάμε για δυο πηγές φωτός τη μία δίπλα στην άλλη,  αλλά δυο ανεξάρτητες πηγές φωτός, σε απόσταση η μία από την άλλη, και με πιθανότατα διαφορετική η εστίαση η μία απ' την άλλη. Συνήθως τα προβολάκια είναι για να να συμπληρώνουν το μεγάλο φανάρι, στις γωνίες που αυτό δεν πιάνει, δηλαδή αριστερά-δεξιά και χαμηλά. Το ίδιο το φανάρι αν δεν βγάζει ικανοποιητικό φωτισμό, η λύση είναι ισχυρότερη λάμπα, ή ξένον...

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #104 on: Παρασκευή 14 Φεβρουάριος 2014, 23:43:35 μμ
Η εποχή που η Φυσική μου ήταν επιπέδου Πολυτεχνείου έχει περάσει . :goofy: :goofy:

Αν έχεις μία πηγή που εκπέμπει 600lm και βάλεις δίπλα της μία ακόμη 600lm δεν θα έχεις την φωτεινότητα (ένταση) που θα εξέπεμπε μία πηγή 1200lm.

Αλλο φωτεινότητα και αλλο φωτεινή ροή. Αν και οι δύο πηγές εστιάζουν στην ίδια επιφάνεια θα έχεις το αθροισμά τους.

Αν θυμάμαι καλά φωτεινότητα μετράμε σε Cd και αφορά την πηγή, ενώ το Lm που αφορά μέτρηση φωτεινής ροής είναι το ποσό του φωτός που πέφτει σε μια συγκεκριμένη μονάδα επιφάνειας απο πηγή μιας Cd (Καντέλας).

Ομως αυτό που κάνουμε δλδ να ψυρίζουμε την ρημάδα την μαιμού δεν είναι του παρόντος. :2hysterical:

Και αυτό που προσπάθησα να εξηγήσω πριν , είναι οτι εάν ενα φωτιστικό σώμα δεν είναι καταλληλα υπολογισμένο για την χρήση που εμείς θέλουμε πχ στο μηχανάκι, τότε απλά θα έχουμε η ενα διάχυτο φωτισμό στο πουθενά,οπως εδώ

η ενα εστιασμένο κύκλο μέσα στο σκοτάδι μπροστά μας.
Δεν θα έχουμε δλδ με τπτ το περίγραμμα του εμπρός φαναριού που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Παράδειγμα , προσέξτε αυτό http://www.ebay.com/itm/231123095326 , ειδικά στην πάνω δεξιά φωτό φαίνονται τα 6 led και αν το κοιτάξετε απο εμπρός βλέπετε μόνο τα led. Aυτό σημαίνει οτι ότι φως εκπέμπεται πρός τα εμπρός είναι αυτό που εκπέμπει ο ημιαγωγός και απλά το χωνί αυτό που στο βάθος είναι το led ''συγκεντρώνει την περιμετρική ακτινοβολά του που ετσι η αλλιώς θα πήγαινε χαμένη και την στελνει εμπρός.
Αρα κάπου εμπρός θα υπάρχει ενα σημείο που θα συγκεντρώνονται αυτές οι 6 δέσμες φωτός.
Που όμως? Εμείς για να ''βλέπουμε'' θέλουμε ενα παραλληλόγραμμο στην ασφαλτο που να ξεκινάει πχ απο τα 4-5 μέτρα μπροστά μας και να φτάνει εως τα 20 μέτρα , ενώ θα έχει φάρδος όσο το τμήμα του δρόμου που κινούμαστε.
Αυτό δίχως σωστά υπολογισμένο κάτοπτρο κατ' εμέ δεν γίνεται.
Τι να το κάνω να εχω ενα κύκλο μπροστά μου εξτρα τουρμπο φωτεινό αν έχει διάμετρο 2 μέτρα το βλέμμα μου είναι συγκεντρωμένο εκεί και δεν βλέπω τον γκρεμό?

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #105 on: Παρασκευή 14 Φεβρουάριος 2014, 23:55:48 μμ

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #106 on: Τετάρτη 26 Φεβρουάριος 2014, 23:16:15 μμ
Για να επαναφέρω τη κουβέντα στο αρχικό θέμα, είχα λίγο ελεύθερο χρόνο ...  :goofy:

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #107 on: Τρίτη 01 Απρίλιος 2014, 19:00:45 μμ
Χθες βρήκα χρόνο να περάσω και τα κάγκελα. Αν και η λογική της εγκατάστασης είναι απλή, στην πράξη χρειάστηκα και βοήθεια δέυτερου ατόμου λόγω του ότι δεν έχω κεντρικό σταντ και έπρεπε να ξεβιδωθεί το πλαινό για να περαστούν τα κάγκελα στη μία από τις δύο βίδες που το συγκρατούν.

:love4:
« Last Edit: Τρίτη 01 Απρίλιος 2014, 19:07:49 μμ by cookos »

Offline black600

• Οδηγάρα
Reply #108 on: Τετάρτη 02 Απρίλιος 2014, 06:36:00 πμ
πολύ ωραιο το μηχανακι σου και καλοδιατηριμενο. μου αρεσουν πολύ τα φλας. ποσο και που αν επιτρεπεται??? :eusa_clap:

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #109 on: Τετάρτη 02 Απρίλιος 2014, 06:49:18 πμ
Τα φλασάκια δυστυχώς δεν έρχονται μαζί με τη βάση, αγόρασα τα σκούρα πλαστικά με τις λάμπες από εδώ. Σημείωσε πως αυτά είναι τα πλαστικά για τα πίσω μαμά φλας και όχι για τα εμπρός και έχουν κάποιες ψιλοδιαφορές. Είχα βρεί τότε (προ μηνών) κομπλέ με τις βάσεις αλλά η τιμή ξέφευγε πολύ πάνω από τα 60€. Εγώ έκανα πατέντα και τα ταίριαξα (δες εδώ) στις εμπρός βάσεις..

ekos

• Guest
Reply #110 on: Τετάρτη 02 Απρίλιος 2014, 07:24:21 πμ
Όντως η μηχανή ειναι σε άψογη κατάσταση και φοβερό χρώμα!!

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Offline black600

• Οδηγάρα
Reply #111 on: Τετάρτη 02 Απρίλιος 2014, 16:24:46 μμ
Τα φλασάκια δυστυχώς δεν έρχονται μαζί με τη βάση, αγόρασα τα σκούρα πλαστικά με τις λάμπες από εδώ. Σημείωσε πως αυτά είναι τα πλαστικά για τα πίσω μαμά φλας και όχι για τα εμπρός και έχουν κάποιες ψιλοδιαφορές. Είχα βρεί τότε (προ μηνών) κομπλέ με τις βάσεις αλλά η τιμή ξέφευγε πολύ πάνω από τα 60€. Εγώ έκανα πατέντα και τα ταίριαξα (δες εδώ) στις εμπρός βάσεις..

se ευχαριστω πολύ. καλες βολτες να εχεις και παντα ορθιος

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #112 on: Κυριακή 06 Ιούλιος 2014, 23:23:50 μμ
GPS Mount

Γενικότερα είμαι λίγο GPS freak, όπου πηγαίνω (εκτός πόλης) θέλω να έχω το στίγμα μου.. :goofy: Είχα δεί εδώ και λίγο καιρό κάποια αξεσουάρ σε άλλες μηχανές (όπως αυτή η BMW) και ήθελα να κάνω κάτι παραπλήσιο.
Αφού έψαξα διάφορα στο ebay, Κατέληξα σε αυτό το οποίο είναι θήκη για το κινητό/gps μου αλλά προφανώς όχι για μηχανή. Οπότε μου μυρίστηκε (πάλι) μόντα α-λα Κύρος Γρανάζης...
Αφού λοιπόν το παρέλαβα ξεκίνησα το λύσιμο στα επιμέρους κομμάτια του και παραμετροποιώντας τα ίδια τα κομάτια (κόψιμο πλαστικού, βίδες κλπ) βρήκα τον τρόπο να το βιδώσω πάνω στο ταμπλό..

Το καλό είναι πως υπάρχει αυτή η βίδα/ρεγουλάτορας οπότε μπορώ να το βάλω σε όποια γωνία το επιθυμώ ανάλογα με τον ήλιο.

Μετά με το ντρεμελάκι τρύπες στο ταμπλό..

..και τοποθέτηση με επιπλέον λαμάκι στο κάτω μέρος του ταμπλό για να αποφύγουμε ραγίσματα στις τρύπες σε περίπτωση που πιεστεί..

Επιπλέον σφουγγαράκια για τους κραδασμούς..

..σύνδεση με usb στην πρίζα και είμαστε έτοιμοι!

« Last Edit: Κυριακή 06 Ιούλιος 2014, 23:28:04 μμ by cookos »

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #113 on: Δευτέρα 07 Ιούλιος 2014, 01:30:56 πμ
Να εχεις υποψιν οτι ενα κινητο δεν ειναι και πολυ αξιοπιστο ως GPS σε μοτοσικλετα ειδικα καλοκαιρινους μηνες κι αν ειναι μαλιστα εντελως εκτεθειμενο στο ηλιο. Αν το δεις καμια φορα να σβηνει μονο του μην παραξενευτείς, ειναι δικλειδα προστασιας της συσκευης εναντια στην υπερθερμανση.

Μεγεια και την ζελατινα BTW :D

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #114 on: Δευτέρα 07 Ιούλιος 2014, 02:03:28 πμ
Σωστή παρατήρηση, ευχαριστώ. Η θερμοκρασία είναι κάτι που με απασχόλησε με την προηγούμενη θήκη που ήταν κλειστή με ζελατίνα και φερμουάρ. Εκεί να δεις θερμοκρασία, ειδικά στη φόρτιση. Γι'αυτό επέλεξα ανοιχτή θήκη,να περνει αέρα. Ελπίζω να έχει αντοχή και ανοχή στη ζεστη το κινητό... χεχεχε

Η ζελατίνα τα σπάει απλά, ήτανε καλός και ο πωλητής.. ;)

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #115 on: Κυριακή 24 Αύγουστος 2014, 17:35:45 μμ
Είσαι μερακλής. Μπράβο για την προσπάθεια σου. Το αποτέλεσμα είναι άψογο!

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #116 on: Κυριακή 24 Αύγουστος 2014, 21:01:33 μμ
GPS Mount

..και τοποθέτηση με επιπλέον λαμάκι στο κάτω μέρος του ταμπλό για να αποφύγουμε ραγίσματα στις τρύπες σε περίπτωση που πιεστεί..

Καλο θα ηταν να αντικαταστησεις τα απλα παξιμαδια με αλλα ασφαλειας Αυτα αργα η γρηγορα θα αποχαιρετησουν το σκαφος