Hellas Transalp Forum

Ρύθμιση βαλβίδων

επισκέπτης · 101193

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #75 on: Σάββατο 11 Σεπτέμβριος 2010, 01:40:22 πμ
...(να σου πω για μπιέλα ? θα ακουστεί βαρύ...)
Μπρρρ!! Ανατριχιασα βρε Κωστα!! Πως τα λες ετσι αποτομα στον ανθρωπο?
Παντως βαλβιδες συμφωνω δεν ειναι Οπως τα γραφεις ειναι!
Ενας μηχανικος καλο θα ηταν να τ'ακουσει Αν και εγω πιστευω οτι οσο σκισιμο και να εχει φαει με τοσα λιγα χλμ στο κοντερ δυσκολο να ειναι βλαβη (οχι ομως αδυνατο)
Μαλλον για συντονισμο προκειτε

Offline Rontis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #76 on: Τετάρτη 27 Οκτώβριος 2010, 02:56:09 πμ
Σήμερα άνοιξα και εγω το ΤΑ 600 για ρύθμιση γενική,διότι με παραξενεύει το γεγονός οτι οι κοχλίες ρύθμισης μίγματος πρεπει να ναι στις 3.5 στροφες( αντι για 2 και κατι) για να μην κανει σκασιματα το ΤΑ στο κλεισιμο του γκαζιου :(. Αύριο λεω να πάω να πάρω τους ρυθμιστικούς κοχλίες των βαλβίδων (στα κοκορακια)γιατι εχουνε φαγωθεί  ελαχιστα οι ακρες τους, όσο μπορεσα να δω στις βαλβιδες εισαγωγης του πισω κυλινδρου. [font=Verdana]Ξέρει καποιο παλικάρι  το κόστος για αυτα; και πως να τα ζητησω?[/font]Ελπιζω να τα χει και στην αποθηκη ο Δαβανοπουλος γιατι αν ειναι να περιμενω πολυ μπορει να το αφησω για την επομενη φορα.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #77 on: Τετάρτη 27 Οκτώβριος 2010, 03:02:50 πμ
Στείλε μου ένα μήνυμα το πρωί, με τον αριθμό πλαισίου για να σου στείλω τους κωδικούς.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #78 on: Τετάρτη 27 Οκτώβριος 2010, 17:34:16 μμ
Σήμερα άνοιξα και εγω το ΤΑ 600 για ρύθμιση γενική,διότι με παραξενεύει το γεγονός οτι οι κοχλίες ρύθμισης μίγματος πρεπει να ναι στις 3.5 στροφες( αντι για 2 και κατι) για να μην κανει σκασιματα το ΤΑ στο κλεισιμο του γκαζιου :(. Αύριο λεω να πάω να πάρω τους ρυθμιστικούς κοχλίες των βαλβίδων (στα κοκορακια)γιατι εχουνε φαγωθεί  ελαχιστα οι ακρες τους, όσο μπορεσα να δω στις βαλβιδες εισαγωγης του πισω κυλινδρου. [font=Verdana]Ξέρει καποιο παλικάρι  το κόστος για αυτα; και πως να τα ζητησω?[/font]Ελπιζω να τα χει και στην αποθηκη ο Δαβανοπουλος γιατι αν ειναι να περιμενω πολυ μπορει να το αφησω για την επομενη φορα.

οι άκρες των παξιμαδιών που σφίγγουν τις βαλβίδες αν αναφέρεσαι σε αυτά, είναι σκοπίμως με τέτοιο σχήμα. Μοιάζουν λίγο φαγωμένα δηλαδή.Αν ήταν φθορά θα έκανε μπαμ στο μάτι οτι κάτι συμβαίνει.

Μπρρρ!! Ανατριχιασα βρε Κωστα!! Πως τα λες ετσι αποτομα στον ανθρωπο?

Ακολουθώ την τακτική fotisalp....
" Μια μέρα σε ένα χωριό στον Ταύγετο, μας σερβίρει μια 60ρα κυρία με το χέρι μπαταρισμένο.
Ρωτάει ο γιατρός... (fotis) τι πάθατε στο χέρι ? ... μας περιγράφει αυτή οτι έπεσε κλπ. Έρχεται στο τέλος, να ρωτήσει τον γιατρό
γιατί έπεσε ενώ ανέφερε οτι ένιωσε μούδιασμα απο τη μέση και κάτω μόλις πήγε να σηκωθεί μετά απο πολύωρο ύπνο στην καρέκλα.
- Τι λέτε να είναι γιατρέ ?
- Δε νομίζω οτι είναι κάτι, απλά είχατε μουδιάσει στη θέση που καθόσασταν (λέει ο Φώτης)
- Μα τόσο πολύ ? δεν είναι κάτι άλλο ?
- Οχι δε νομίζω λέει ο Φώτης, άλλωστε δεν έχετε ανάλογο ιστορικό.
- Μα γιατί να μουδιάσω ? , επιμένει... (κάπως  έτσι)
- Ε καλά... μπορεί να ήταν και κάποιο μικρό εγκεφαλικό που ξεπεράσατε ευτυχώς !! (λέει ο Φώτης)
- Α οχι οχι... σίγουρα είχα μουδιάσει απο τον ύπνο στην καρέκλα, ευχαριστώ γιατρέ μου. "

Είδες τακτική ?

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #79 on: Τετάρτη 27 Οκτώβριος 2010, 17:40:55 μμ
Εσυ δεν ειχες οργωμα?

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #80 on: Τετάρτη 27 Οκτώβριος 2010, 21:19:11 μμ
Εσυ δεν ειχες οργωμα?

άστα να πάνε... μας έχει πάρει μια ίσωση σερί όλους... και συνεχίζει δεύτερο κύκλο.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #81 on: Πέμπτη 28 Οκτώβριος 2010, 01:45:51 πμ
Περαστικα x 3  !!!

Offline Rontis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #82 on: Πέμπτη 28 Οκτώβριος 2010, 16:41:12 μμ
Ευχαριστώ τον Pissaman  για τους κωδικούς που μου έστειλε . Όπως και τον kostasC για την πληροφορία ως προς το κατασκευαστικό φρεζάρισμα του κοχλία ρύθμισης. ;)

Offline ADTT

• νέος οδηγός
  • **
Reply #83 on: Πέμπτη 28 Οκτώβριος 2010, 22:33:55 μμ
26.000 χλμ και είπα να ρυθμίσω τις βαλβίδες μαζί με τα υπόλοιπα σχετικά (μπουζί, φίλτρα κλπ).

Οι δυο εισαγωγής του πίσω κυλίνδρου ήταν ελαφρώς κλειστές οπότε και ρυθμίστηκαν σχετικώς (Περίεργο πράμα αυτές οι βαλβίδες του Τ/Α να κλείνουν. Μια κλειστή είχα βρει και στα 12.000 χλμ).

Και ενώ δέθηκε ολη η μηχανή κανονικά και πήρε μπροστά, ανακάλυψα ότι χάνει λίγο λάδι από το ένα καπάκι επιθεώρησης των βαλβίδων. ΦΤΟΥΥΥΥΥΥΥ αντε πάλι λύσιμο για αντικατάσταση του Ο-RING.

Το πήρα πάντως το μάθημα μου. Καλού-κακού αντικατάσταση των O-RING κάθε φορά που ρυθμίζω τις βαλβίδες για να είμαι σίγουρος και να γλιτώσω το λύσιμο πάλι.

VARADERO 1000 MK3 09
TRANSALP 650 05 (SOLD)

Uploaded with ImageShack.us

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #84 on: Παρασκευή 29 Οκτώβριος 2010, 03:49:19 πμ
26.000 χλμ και είπα να ρυθμίσω τις βαλβίδες μαζί με τα υπόλοιπα σχετικά (μπουζί, φίλτρα κλπ).

Οι δυο εισαγωγής του πίσω κυλίνδρου ήταν ελαφρώς κλειστές οπότε και ρυθμίστηκαν σχετικώς (Περίεργο πράμα αυτές οι βαλβίδες του Τ/Α να κλείνουν. Μια κλειστή είχα βρει και στα 12.000 χλμ).

Και ενώ δέθηκε ολη η μηχανή κανονικά και πήρε μπροστά, ανακάλυψα ότι χάνει λίγο λάδι από το ένα καπάκι επιθεώρησης των βαλβίδων. ΦΤΟΥΥΥΥΥΥΥ αντε πάλι λύσιμο για αντικατάσταση του Ο-RING.

Το πήρα πάντως το μάθημα μου. Καλού-κακού αντικατάσταση των O-RING κάθε φορά που ρυθμίζω τις βαλβίδες για να είμαι σίγουρος και να γλιτώσω το λύσιμο πάλι.
Σε σχετικο μου ποστ για ρυθμισμα βαλβιδων στο φτιαξτο μονος σου ειχα γραψει:
"-   Στα καπακια των βαλβιδων υπαρχουν O-Rings Ακομα και αν σας φαινονται ενταξει αλλαξτε τα!! Το να λυσεις ξανα την μιση μηχανη γιατι χανει απο κει λαδι δεν ειναι οτι καλυτερο! Σας το λεει ενας παθων!"
Mαλλον δεν το ειχες διαβασει!
Παντως τωρα το 'μαθες και συ οπως και γω Με τον δυσκολο τροπο!
Να ρωτησω κατι: Το φθαρμενο O-Ring ηταν στον πισω κυλινδρο?
« Last Edit: Παρασκευή 29 Οκτώβριος 2010, 03:51:24 πμ by konkost »

Offline ADTT

• νέος οδηγός
  • **
Reply #85 on: Παρασκευή 29 Οκτώβριος 2010, 18:14:01 μμ
Το φθαρμενο O-Ring ηταν στον πισω κυλινδρο?

Yes το εισαγωγης! :(

VARADERO 1000 MK3 09
TRANSALP 650 05 (SOLD)

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #86 on: Παρασκευή 29 Οκτώβριος 2010, 20:34:06 μμ
Yes το εισαγωγης! :(
Χμμ..
Ισως συμπτωση αλλα σ' αυτο ειχα και γω προβλημα

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #87 on: Παρασκευή 29 Οκτώβριος 2010, 21:11:17 μμ
Γενικά αυτά τα o-rings θέλουν και την ανάλογη προσοχή κατά την τοποθέτηση των καπακιών.
Το πιο συνηθισμένο είναι να μην μπαίνουν σωστά και να μαγκώνονται. Οπότε και χαλάνε γρήγορα.

Πάντως κάθε φορά που θα ρυθμίσω βαλβίδες θα αλλάξω και από 1-2 κοκκοράκια (βίδα-παξιμάδι). Έχω πάρει καμιά δεκαριά για να έχω. Δεν είναι τόσο ότι φαγώνονται αλλά το ότι το παξιμάδι δεν γυρίζει τόσο ελεύθερα πάνω στη βίδα (με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η μικρομετρική τους ρύθμιση, κάτι το οποίο με εκνευρίζει).

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline ADTT

• νέος οδηγός
  • **
Reply #88 on: Παρασκευή 29 Οκτώβριος 2010, 23:00:09 μμ
Χμμ..
Ισως συμπτωση αλλα σ' αυτο ειχα και γω προβλημα

Έχει και υψηλότερες θερμοκρασίες ο πίσω κύλινδρος λόγο θέσης οπότε λογικό είναι να χαλάνε γρηγορότερα.

Χρήστο αυτό που λες για τις βαλβίδες δεν το έχω αντιμετωπίσει στο Τ/Α αλλά το συνάντησα στο αυτοκίνητο και μπορώ να πω ότι μου έσπασε τα νεύρα μέχρι να καταφέρω να κάνω την ρύθμιση! :bomb:

VARADERO 1000 MK3 09
TRANSALP 650 05 (SOLD)

Offline Rontis

• νέος οδηγός
  • **
Reply #89 on: Σάββατο 06 Νοέμβριος 2010, 16:21:47 μμ
Μια διόρθωση οσο αφορα την περιστροφη των κοχλιών ρύθμισης μίγματος (pilot screws) ,εγραψα 2 και κατι στροφες οτι ειναι το σωστο,αλλα διαβαζοντας το μανιουαλ ,2,5 στροφες ειναι αρχικη ρυθμιση,επειτα με καποιες διορθώσεις (βηματα) οι στροφες ειναι για καθε μοτο (οσο αφορα το ΤΑ600 97-99)διαφορετικες, απο 3 + εως και 4,5 ισως και παραπάνω. Αν θελετε οι διαχειριστες ας μεταφερθεί σε θεμα ρυθμιση μιγματος που ειναι καταλληλότερο, επισης αν καπου εχω λαθος να με διορθωσει καποιος που το γνωριζει καλα το θεμα
« Last Edit: Σάββατο 06 Νοέμβριος 2010, 23:22:21 μμ by Chris_de_Ze »

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #90 on: Σάββατο 06 Νοέμβριος 2010, 16:41:49 μμ
Από τις 11.000 και κάτι χλμ, άρχισε το 700άρι μου χαμηλά να δουλεύει πιο άγρια. Στις 12.500 χλμ περίπου είχα χάσει τις ροπές κάτω από τις 4000 στροφές, παρατηρούσα "δυσφορία" του κινητήρα, είχε αλλάξει ο ήχος του και "ήθελε να δουλεύει μόνο ψηλά. Επίσης είχε ανεβάσει και κατανάλωση (που την παρακολουθώ σε κάθε γέμισμα). Στις 13100 έκανα το service και ρύθμιση βαλβίδων. Παρατηρήθηκε ότι είχαν κλείσει λίγο οι βαλβίδες εξαγωγής. Η μηχανή ξαναβρήκε την ελαστικότητα που είχε χάσει, δουλεύει πιο γλυκά και χαμήλωσε και η κατανάλωση...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline Bullser

• Οδηγάρα
  • Gentlemen start your engines.
    • Ταξίδια με μοτοσικλέτα
Reply #91 on: Πέμπτη 15 Μάιος 2014, 03:00:21 πμ
Μία ερώτηση σε όσους γνωρίζουν,
για να ρυθμιστούν οι βαλβίδες σε transalp 650 πρέπει να αφαιρέσουμε τα καρμπυρατέρ;

XL650V TRANSALP '07
Touring season has begun.
Gentlemen start your engines.

http://www.bikos.gr/

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #92 on: Πέμπτη 15 Μάιος 2014, 03:15:33 πμ
οχι

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #93 on: Πέμπτη 15 Μάιος 2014, 04:52:55 πμ
Μία ερώτηση σε όσους γνωρίζουν,
για να ρυθμιστούν οι βαλβίδες σε transalp 650 πρέπει να αφαιρέσουμε τα καρμπυρατέρ;

Τα φαίρινγκ, που μπορούν να βγουν όλα μαζί με το φανάρι και το ρεζερβουάρ. 

Και πολύ υπομονή με το μπροστινό καπάκι, που είναι πάνω στον λαιμό σχεδόν...

Hint από προσωπική εμπειρία : Να αλλάξεις τσιμούχες στα καπάκια. 

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #94 on: Πέμπτη 15 Μάιος 2014, 05:06:13 πμ
Το αν θα βγούν η όχι τα καρμπς έχει να κάνει στο κατά πόσο έχει κάποιος την δυνατότητα εξάσκησης της Φακιρικής.

Αν και αυτός ο σωλήνας ψυκτικου που περνάει πάνω απο το καπάκι των βαλβίδων εισαγωγής του πίσω κυλίνδρου και δεν μετακινείται λόγω καρμπς είναι αρκετό για να αρχίζεις να λύνεις τα πάντα.  :2hysterical:

Αυτά ίσως βοηθήσουν:

http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,20075.0.html

http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,20087.0.html

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου ... :2hysterical:

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #95 on: Πέμπτη 15 Μάιος 2014, 05:20:31 πμ
Το αν θα βγούν η όχι τα καρμπς έχει να κάνει στο κατά πόσο έχει κάποιος την δυνατότητα εξάσκησης της Φακιρικής.

Αν και αυτός ο σωλήνας ψυκτικου που περνάει πάνω απο το καπάκι των βαλβίδων εισαγωγής του πίσω κυλίνδρου και δεν μετακινείται λόγω καρμπς είναι αρκετό για να αρχίζεις να λύνεις τα πάντα.  :2hysterical:

Αυτος ο σωληνας πρεπει να βγει για να αποκτησουμε προσβαση, που σημαινει αδειασμα και πιθανα αλλαγμα του ψυκτικου - το τελευταιο θα χρειαζεται αν πχ ρυθμιζει κανεις τις βαλβιδες καθε 32-36Κ χμ ή περιπου 3-3.5 χρονια οπως κανω εγω. Αν οχι, λυνοντας αυτον το σωληνα χανεται απλα περιπου ενα ποτηρι ψυκτικου το οποιο αναπληρωνουμε οταν τελειωσουμε. Δεν ακουμπαμε με τιποτα τα καρμπυρατερ  :eusa_naughty:

Για το καπακι εξαγωγης του μπροστινου κυλινδρου καποιοι ο ξεβιδωνουν απο τις βασεις του και μετακινουν λιγο το δεξι ψυγειο αλλα η δουλεια γινεται και χωρις αυτη τη "βοηθεια", απλα θελει υπομονη και επιμονη οπως ειπε κι'ο Νικος.

" the PouroDuro spirit "

Offline Bullser

• Οδηγάρα
    • Ταξίδια με μοτοσικλέτα
Reply #96 on: Πέμπτη 15 Μάιος 2014, 07:25:28 πμ
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το καλό είναι οτι το μηχανάκι το έχω ήδη γδύσει και έχω αδειάσει το αντιψυκτικό, οπότε χωρίς πρόβλημα θα αποσυνδέσω το σωλήνα και θα μετακίνηση το δεξί ψυγείο. Υποθέτω οτι η ευκολία που θα πρόσφερε η απομάκρυνση των καρμπυρατέρ δεν αξίζει τον κόπο της αφαίρεσης.

Στάλθηκε από το Nexus 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

XL650V TRANSALP '07

Offline Bullser

• Οδηγάρα
    • Ταξίδια με μοτοσικλέτα
Reply #97 on: Πέμπτη 15 Μάιος 2014, 07:34:02 πμ
Το να αφήσω άδειο το σύστημα ψύξης, χωρίς αντιψυκτικό, ούτε νερό για μερικές ημέρες, θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα;

Στάλθηκε από το Nexus 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

XL650V TRANSALP '07

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #98 on: Πέμπτη 15 Μάιος 2014, 16:05:15 μμ
Αν εννοείς να το αφήσεις άδειο και να μην κινείτε η μοτοσυκλέτα, κανένα πρόβλημα.
Να το αφήσεις άδειο και να κυκλοφορεί η μοτοσυκλέτα, μην το κάνεις ούτε στον εχθρό σου!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #99 on: Πέμπτη 15 Μάιος 2014, 16:56:30 μμ
Υποθέτω οτι η ευκολία που θα πρόσφερε η απομάκρυνση των καρμπυρατέρ δεν αξίζει τον κόπο της αφαίρεσης.

Τα καρμπς για να βγούν θέλουν
α) αφαιρείς τους σωλήνες
β) λύνεις τους λαιμους εισαγωγής (σιγά τα ωά, δύο κατσαβιδόβιδες)
γ) λύνεις τις ντίζες του τσοκ (με 10αρκι κλειδί και προσοχή επειδή είναι πλαστικές) και
δ) τα πήρες στο χερι.

Περισσότερα εδώ  http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,20128.0.html   

(είπαμε αν δεν παινέψεις το σπίτι σου ....   :2hysterical:)

Ο μόνος λόγος να μην τα αφαιρέσεις είναι αν οι ελαστικοι λαιμοι εισαγωγής είναι πολυκαιρισμένοι αρα και ξεραμένοι, και φοβάσαι μην και δεν κάτσουν σωστά στην τοποθετηση με αποτελεσμα να τραβαει αέρα απο εκεί με οτι αυτό συνεπάγεται.
Επειτα αν το κάνεις πρώτη φορά και εχεις λύσει το μισό μηχανάκι είναι κριμα να μην κάνεις και ενα καθαρισμό στα καρμπς.

Γνώμη μου πάντα.

Και αφου έχεις αδειάσει το κύκλωμα ψύξης, πριν το ξαναγεμίσεις ξεπλένεις πρώτα με απεσταγμένο και αλλαγή την στεγανωτική ροδέλα απο την βίδα της αποστραγγισης .
Φυσικά θα χρησιμοποιήσεις το καταλληλο ψυκτικό όπως γράφει το Owner's Manual η αλλιως Εγχειριδιο Κατοχου ,της XL650V2 στο κεφαλαιο λειτουργια σελιδα 22 ,οπου αναφερεται στο ψυκτικο υγρο:
 β.Η χρηση αντιψυκτικου υγρου που περιεχει αντιδιαβρωτικα συστατικα με αλατα πυριτικου οξεως μπορει να γινει αιτια προωρης φθορας της ανλιας νερου ,του κυκλωματος, η να προκαλεσει εμφραξη στις διοδους του ψυγειου.
« Last Edit: Πέμπτη 15 Μάιος 2014, 17:00:42 μμ by Stoneman »