Hellas Transalp Forum

Μηχανολογικες ανησυχιες

Stoneman · 380289

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #100 on: Παρασκευή 29 Μάρτιος 2013, 03:17:09 πμ
Δλδ αυτός σφίγγει τον ρεγουλατόρο με το ''δαχτυλάκι'' και υπερυψωμένο το μικρό δαχτυλάκι? :2hysterical:

Και η δύναμη που δίνει είναι τόση ωστε απλά να ακουμπήσει ο ρεγουλατόρος?  :eusa_think:

Εγώ ακολουθώ άλλο τρόπο:

α) ξεβιδώνω την κόντρα πολύ πάνω
β) λαδώνω το σπείρωμα του ρεγουλατόρου και ξαναβιδώνω την κόντρα με το χερι
γ) σφίγγω την κοντρα με το δεκαρακι τόσο σφιχτά αλλά που να περιστρεφεται ο ρεγουλατόρος με το 4 αρη κλειδί
δ) με το ενα χερι στρεφω το ρεγουλατόρο και με το άλλο μετακινώ το φίλερ(λόγω του λαδιού η κόντρα δεν μετακινείται (κόλπο Honda)
ε) οταν ερθει στα σωστά κοντράρω με το κλειδί και σφίγγω με το 10 αρη, μετα σφίγγω στα 18Nm με το δυναμόκλειδο. (Η Honda λέει 20 αλλά το φοβάμαι).

Τέλος πάντων, τα Pilot Screws κοστίζουν 19.12€ το ενα ... αλλά πρέπει να είμαι σίγουρος οτι εχουνε πρόβλημα, δεν λέει πειραματισμός με 40 ευρά.

Τέλος για σήμερα, αυριο πάλι.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #101 on: Παρασκευή 29 Μάρτιος 2013, 17:16:41 μμ

β) λαδώνω το σπείρωμα του ρεγουλατόρου και ξαναβιδώνω την κόντρα με το χερι

Aφου το ολο συστημα ειναι στο λαδι ποιος ο λογος να λαδωνεις εξτρα ...επειδη το λεει το μανιουαλι ..;.  ισως το αναφερει απο επισκευη διοτι τοτε ειναι ολα στεγνα .

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #102 on: Σάββατο 30 Μάρτιος 2013, 00:05:42 πμ
Aφου το ολο συστημα ειναι στο λαδι ποιος ο λογος να λαδωνεις εξτρα ...επειδη το λεει το μανιουαλι ..;.  ισως το αναφερει απο επισκευη διοτι τοτε ειναι ολα στεγνα .

Και εγώ δεν ήξερα το γιατί, όμως αν λαδώσεις το σπείρωμα τότε στο σφίξιμο της κόντρας παραδόξως δεν χάνεις την ρύθμιση.
Αν διαβάσεις παραπάνω κάπου το εχω γράψει, καθώς και το γιατί ρυθμίζουμε διάκενο πρώτα στον εμπρός κύλινδρο.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #103 on: Τετάρτη 03 Απρίλιος 2013, 22:09:35 μμ
Τελικά ρύθμισα βαλβίδες τρείς φορές, μια χαλαρή, μια μέτρια, και μια που θεωρώ κανονική. Η τρίτη επιβεβαιώθηκε και απο φίλο με Varadero που το συντηρεί και αυτός μόνος του.
Συμπέρασμα: Οι χαλαρές οταν ζεσταθεί ο κινητήρας ακούγονται αρκετά, τό ίδιο και οι μέτριες, εκεί που το φίλερ τραβιέται σαν μαχαίρι που το εχεις καρφώσει σε τυρί φέτα και το τραβάς αλλά δίχως να σκαλώνει( τι παρομοίωση  :goofy: :goofy:)  , είναι τελικά η σωστή ρύθμιση.

Ο θόρυβος που ακούγεται είναι κάτι που δεν έχει σχέση με τις βαλβίδες. Θα δείξει ...

Τώρα είναι και πάλι μηχανάκι. Αναμένω την ασφάλεια του εμπρός γραναζιού για να κλείσω καπάκι και να βάλω τον λεβιέ. Αν αργήσει (Σαρακάκης είναι αυτός ποτέ δεν ξέρεις) θα το βάλω και θα κόβω βόλτες μέχρι να ερθει.

Εδώ που τα λέμε ισως τους έβαλα δύσκολα, αφού παράγγειλα και τα δύο λαστιχα που μπαίνουν περιμετρικά στα πίσω φλάς, τα παλιά είχαν γίνει χίλια κομμάτια και η σκόνη που είχε μαζευτεί δεν λέγεται, εκτός του οτι σε κάθε πλύσιμο γέμιζαν νερό.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #104 on: Παρασκευή 05 Απρίλιος 2013, 17:07:56 μμ
Μια ακόμα παρατήρηση ...

Δεν είναι κάτι που παρατήρησα τώρα , το έκανε και εξακολουθεί να το κάνει. Απλά ξέχασα να το αναφέρω, είναι και που εχω να την οδηγήσω για ώρα απο τον Οκτώβρη ,
Βασικά πάνω απο τις 3500στρ/λ αρχίζει να τρέμει, να έχει δλδ ενα κραδασμό που:

α) Εμφανίζεται στις 3500-3700στρ/λ δυναμώνει μέχρι τις 4000-4200στρ/λ και απο εκεί και πάνω διατηρεί περίπου την ίδια ένταση.
β) δεν εχει σχέση με την ταχύτητα
γ) δεν εχει σχέση με την ταχύτητα που εχω στο κιβώτιο
δ) εχει σχέση όμως με τις στροφές του κινητήρα
ε) είναι σταθερό δλδ ακόμα και στις 6000στρ/λ δείχνει ιδιο σε ενταση, η ισως και να αυξάνει αλλά οχι σημαντικά ωστε να καταλάβω διαφορά.
ζ) Το νοιώθω στα μαρσπιέ που πατάω, στα γόνατα οταν σφίγγω το τεπόζιτο, στην σέλα λιγότερο , και ακόμα λιγότερο στο τιμόνι.

Τι λέτε?

Να σημειώσω οτι δεν είναι κατι το ενοχλητικό, δλδ μπορείς να ταξιδέψεις ανετα, δεν σου μουδιάζει τα χερια, και το μηχανάκι δεν δείχνει να εχει κάποιο θέμα στο γκάζι, η στο άνοιγμα σε εκείνες τις στροφές.
« Last Edit: Παρασκευή 05 Απρίλιος 2013, 17:11:05 μμ by Stoneman »

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #105 on: Παρασκευή 05 Απρίλιος 2013, 19:49:26 μμ
Μια ακόμα παρατήρηση ...

Δεν είναι κάτι που παρατήρησα τώρα , το έκανε και εξακολουθεί να το κάνει. Απλά ξέχασα να το αναφέρω, είναι και που εχω να την οδηγήσω για ώρα απο τον Οκτώβρη ,
Βασικά πάνω απο τις 3500στρ/λ αρχίζει να τρέμει, να έχει δλδ ενα κραδασμό που:

α) Εμφανίζεται στις 3500-3700στρ/λ δυναμώνει μέχρι τις 4000-4200στρ/λ και απο εκεί και πάνω διατηρεί περίπου την ίδια ένταση.
β) δεν εχει σχέση με την ταχύτητα
γ) δεν εχει σχέση με την ταχύτητα που εχω στο κιβώτιο
δ) εχει σχέση όμως με τις στροφές του κινητήρα
ε) είναι σταθερό δλδ ακόμα και στις 6000στρ/λ δείχνει ιδιο σε ενταση, η ισως και να αυξάνει αλλά οχι σημαντικά ωστε να καταλάβω διαφορά.
ζ) Το νοιώθω στα μαρσπιέ που πατάω, στα γόνατα οταν σφίγγω το τεπόζιτο, στην σέλα λιγότερο , και ακόμα λιγότερο στο τιμόνι.

Τι λέτε?

Να σημειώσω οτι δεν είναι κατι το ενοχλητικό, δλδ μπορείς να ταξιδέψεις ανετα, δεν σου μουδιάζει τα χερια, και το μηχανάκι δεν δείχνει να εχει κάποιο θέμα στο γκάζι, η στο άνοιγμα σε εκείνες τις στροφές.
Στο κανει και οταν εχεις νεκρα? Αν ναι ψαξε να βρεις τι ειναι αυτο που συντονιζει Αν οχι το μπροστα γραναζι ειναι το γνησιο? Αν οχι ισως να οφειλεται στο μη γνησιο μπροστα γραναζι

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #106 on: Παρασκευή 05 Απρίλιος 2013, 21:57:09 μμ
Στο κανει και οταν εχεις νεκρα? Αν ναι ψαξε να βρεις τι ειναι αυτο που συντονιζει Αν οχι το μπροστα γραναζι ειναι το γνησιο? Αν οχι ισως να οφειλεται στο μη γνησιο μπροστα γραναζι

Νεκρά και σταματημένος ανεβάζοντας στροφές νομίζω κατά 80% πώς το κάνει.
Νεκρά και εν κινήσει ανεβάζοντας στροφές το κάνει.
Αυτό που συντονίζει είναι ο κινητήρας.
Το μπροστινό γρανάζι είναι γνήσιο.

Σημ: Ισως και να είναι η φυσιολογική λειτουργία αυτή, ετσι? Δεν πειράζει θα ... συνηθίσω.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #107 on: Κυριακή 07 Απρίλιος 2013, 23:44:49 μμ
Εκτός του ότι έτρεμε, εκανε και ενα παράξενο θόρυβο στο ρελαντί ....

Αναγκάστηκα να πάω μια βόλτα απο ενα εξουσιοδοτημένο εδώ Ελευσίνα ...
Μου είπε οτι την ακούει καλά, να μην ανησυχώ και να να την κυκλοφορώ πιό συχνά για να συνηθίσω τον ήχο της .

Α! και βρήκε το σωλήνα της υποπίεσης της βαλβίδας του PAIR  να κρέμεται  :eusa_whistle:  ξεφτύλα  :eusa_wall:

Τι μηχανάκι και αυτό, οτι και να του κάνεις πάει, δεν διαμαρτύρεται.

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #108 on: Κυριακή 07 Απρίλιος 2013, 23:55:44 μμ
...

Α! και βρήκε το σωλήνα της υποπίεσης της βαλβίδας του PAIR  να κρέμεται  :eusa_whistle:  ξεφτύλα  :eusa_wall:
...

Φέρε τη κόλα να σου τη μηδενίσω!  :2hysterical: :2hysterical:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #109 on: Δευτέρα 08 Απρίλιος 2013, 00:31:59 πμ
 :goofy: :goofy: :goofy: :goofy:

Μα να το ξεχάσω? να κάνω συγχρονισμό, να δέσω ολόκληρη μηχανή, να την κυκλοφορώ και να μην εχω πάρει είδηση τπτ?  ;D

Τέλος καλό, όλα καλά.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #110 on: Δευτέρα 08 Απρίλιος 2013, 04:09:13 πμ
:goofy: :goofy: :goofy: :goofy:
Μα να το ξεχάσω? να κάνω συγχρονισμό, να δέσω ολόκληρη μηχανή, να την κυκλοφορώ και να μην εχω πάρει είδηση τπτ?  ;D
Τέλος καλό, όλα καλά.
Δεν το ξέρεις; Οι καλοί μάστορες βγάζουν και κάτι περίσευμα.... :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #111 on: Τετάρτη 10 Απρίλιος 2013, 02:32:15 πμ
Σήμερα έγιναν και οι τελευταίες εργασίες εν όψει καλοκαιριού.
Στα  36274 χλμ και 140 για φέτος ...  :goofy:

αγοράστηκαν κα λαδάκια της,  εμπιστευόμενος την γνώμη δύο καλών φιλων και συμφορουμιτών , τρία λίτρα 30 ευρά. Φιλτρο γνήσιο πάντα, και σε κάθε αλλαγή, 8.6 ευρώ, και επιστρατεύτηκε το εργαλείο του.

Επίσης αγοράστηκαν και δύο γνήσια λάστιχα για τα πίσω φλάς, αφού τα παλιά είχαν γίνει χίλια κομμάτια. Φθηνά μόλις 2.4 ευρώ.

και μια σαφάλεια για το εμπρός γρανάζι κίνησης

Πέρισυ είχα αλλάξει μόνο το γρανάζι με γνήσιο αλλά επειδή η ασφάλεια δεν ηταν ετοιμοπαράδοτη την άφησα.
Εδώ η καινούργια απο κοντά:

και η παλιά  με εμφανή τα σημάδια της φθοράς

μου έκανε εντύπωση η διαφορά  στην επίπεδη μεριά της νέας

με την παλιά ηταν σημαντική

η φθορά είναι σημαντική, αλλά οχι επικίνδυνη

ευτυχώς ο άξονας δεν εχει καταλάβει τπτ

ουτε εμπρός απο την ασφάλεια , ούτε πίσω, αποτέλεσμα μιας ηρεμης οδήγησης.

το ζόρι το τράβηξε η ασφάλεια.
Το είχα δεί απο πέρισυ αυτό αλλά μη γνωρίζοντας πώς είναι η καινούργια δεν μπορούσα να συγκρίνω την φθορά που είχε υποστεί.

Ευτυχώς δεν έκανε και πολλά χιλιόμετρα ....  :goofy: :goofy:
« Last Edit: Δευτέρα 05 Νοέμβριος 2018, 02:31:31 πμ by Stoneman »

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #112 on: Τετάρτη 10 Απρίλιος 2013, 03:58:48 πμ
το γνησιο φιλτρο μαζι με το εργαλειο του απο σαρακακη ειναι?

επισης ξερει κανεις αν ο σαρακακης στελνει ανταλάκτικα με αντικαταβολη?

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #113 on: Δευτέρα 15 Απρίλιος 2013, 16:24:44 μμ
Λοιπόν σήμερα εγινε αγοραστική για O-ring.

Πλήρωσα περίπου 5 ευρώ και πήρα τα παρακάτω απο 15 κομμάτια, δίπλα στην περιγραφή γράφω διστάσεις των O-rings.
Οι προδιαγραφές τους είναι για βενζίνη-πετρέλαιο και υψηλή θερμοκρασία.

91356 425 005  Τάπα στροφάλου    30.3*2.4
91356 KG0 003  Τάπα πηρουνιού ανω    33*2.5
16958 KM9 005  Ρουμπινέτο   14*1
91303 MG7 003  Τάπα χρονισμού    14.3*2.4
....................   Pilot screws    3*1
91304 MF5 003  Καπάκι βαλβίδων εισαγωγής   63*2.5
12392 HC4 005  Καπάκι βαλβίδων εξάγωγής    60*2.5

Βασικά ηθελα τα O-ring για τις Pilot Screws που η Honda-μας δίνει μόνο με το σετ επισκευής των καρμπς 16010MZ8B40 στην προνομιακή τιμή των 47.97€ για κάθε καρμπ.

ΥΓ: Κώστα βρήκα και τις ακριβείς διαστάσεις για τα καπάκια των βαλβίδων.

Καλημέρα, επειδή είχα βγεί στη γύρα για όρινγκ, μου ήρθε μια ίσως όχι και τόσο πρωτότυπη ιδέα την οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου και να μου πείς τη γνώμη σου. Με δεδομένο πάντα ότι στις τάπες των βαλβίδων παίρνουμε ένα στρογγυλό ορινγκ και το φέρνουμε εκεί που θέλουμε, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και στα λεκανάκια στα carbs? Δηλάδη πάλι ένα κατάλληλο σε διάμετρο στρογγυλό oring, να το σφηνώσουμε μέσα στον οδηγό από τα λεκανάκια, ώστε να πάρει το σχήμα που έχει η γνήσια φλάντζα.
« Last Edit: Δευτέρα 15 Απρίλιος 2013, 16:27:56 μμ by Johnny_Nik »

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #114 on: Δευτέρα 15 Απρίλιος 2013, 16:30:25 μμ
Καλημέρα, επειδή είχα βγεί στη γύρα για όρινγκ, μου ήρθε μια πάραλογη ιδέα την οποία θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου και να μου πείς τη γνώμη σου. Με δεδομένο πάντα ότι στις τάπες των βαλβίδων παίρνουμε ένα στρογγυλό ορινγκ και το φέρνουμε εκεί που θέλουμε, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και στα λεκανάκια στα carbs? Δηλάδη πάλι ένα κατάλληλο σε διάμετρο στρογγυλό oring, να το σφηνώσουμε μέσα στον οδηγό από τα λεκανάκια, ώστε να πάρει το σχήμα που έχει η γνήσια φλάντζα.
το γνησιο εχει κυκλικη διατομη και αν βρεις καποιο με την ιδια διατομη και μεγεθος και αν αντεχει στην βενζινη τοτε ναι μπορεις

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #115 on: Δευτέρα 15 Απρίλιος 2013, 17:10:19 μμ
Εγώ ψάχνω τους σωλήνες της υποπίεσης, του ρουμπινέτου/δοακόπτη καυσίμου και της βαλβίδας του PAIR.
Ολο καίγονται και κοψε κοψε εχουν κοντύνει.

Είναι αυτά:
13  9500535220A    tube, 3,5X220 (95005-35001-20M) air injection valve

33  950053522010   tube, 3,5X220 (95005-35001-10M)  fuel tank

Είναι απλή σωλήνα 3,5X220 αλλά θέλω να βρώ σιλικονούχα θερμοκρασιών ωστε να μην καιγονται.

Εχω βρεί αυτό http://www.cmsnl.com/rvf750r-rc45-usa_model1100/bulk-tube-tb-35x1_950053500120m/  που είναι ενα μέτρο (βοήθειά μας) και μπορεί να κοπεί ωστε να γίνει 4 κομμάτια. Αλλά και πάλι με 9 ευρώ + μεταφορικά πάει πολύ .....

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #116 on: Δευτέρα 15 Απρίλιος 2013, 19:10:02 μμ
Εγώ ψάχνω τους σωλήνες της υποπίεσης, του ρουμπινέτου/δοακόπτη καυσίμου και της βαλβίδας του PAIR.
Ολο καίγονται και κοψε κοψε εχουν κοντύνει.

Είναι αυτά:
13  9500535220A    tube, 3,5X220 (95005-35001-20M) air injection valve

33  950053522010   tube, 3,5X220 (95005-35001-10M)  fuel tank

Είναι απλή σωλήνα 3,5X220 αλλά θέλω να βρώ σιλικονούχα θερμοκρασιών ωστε να μην καιγονται.

Εχω βρεί αυτό http://www.cmsnl.com/rvf750r-rc45-usa_model1100/bulk-tube-tb-35x1_950053500120m/  που είναι ενα μέτρο (βοήθειά μας) και μπορεί να κοπεί ωστε να γίνει 4 κομμάτια. Αλλά και πάλι με 9 ευρώ + μεταφορικά πάει πολύ .....
Πριν λιγο καιρο τα αντικατεστησα Αγορα απο τον Λαμπριανιδη 3,5Ε το μισο μετρο (δεν το λες και τσαμπα!)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #117 on: Δευτέρα 22 Απρίλιος 2013, 23:00:43 μμ
Πριν λιγο καιρο τα αντικατεστησα Αγορα απο τον Λαμπριανιδη 3,5Ε το μισο μετρο (δεν το λες και τσαμπα!)

Φυσικά και όχι, απλά παρακαλάς να βγεί καλό και να κρατήσει. Δεν ξέρω αν βγαίνει σιλικόνης ισως αντεχει κάτι τις περισσότερο.

Και συνεχίζω ...

Εχω θέμα με την αλυσίδα μου, δείχνει οτι είναι σε καλή κατασταση, δεν σκαλώνει δλδ, και παρότι δεν την ζορίζω σε αποτομα ξεκινήματα η αλλαγές ταχύτητας,  κάθε χρόνο και μετά απο τα 3000-3500χλμ που κάνω πάνω - κάτω την βρίσκω πάντα χαλαρή.

Εχει όμως και ακόμα διατηρεί μια διαφορά 0.5εκ ανάμεσα στο χαλαρό και σφικτό τμήμα της.

Δλδ στις 7/7/12 την είχα ρυθμίσει με την Δημήτρη Ω στα 4.8 σφικτό και 5,3 χαλαρό με πλήρες φορτίο επάνω , εμένα και την κυρά.
Τώρα την μέτρησα και ηταν 5.2 εως 5.7, διατηρεί το 0.5εκ διαφορά αλλά χαλάρωσε 0,5εκ περίπου.
Την ρύθμισα στα 4.5 εως 5.1 σήμερα και θα δώ πώς θα τα πάει.
Δεν ξέρω αν μπορώ να εμπιστευτώ το δείκτη κατάστασης αλλά σε σχέση με αυτόν είναι κάτω απο το μισό της πράσινης ένδειξης πρός τα αριστερά.

Εχω διαβάσει οτι οταν ζητάει τέντωμα συχνά μια αλυσίδα πλησιάζει το τέλος της.
Βασικά θέλω να ξέρω αν κάνω κάτι λάθος, και προκαλώ εγώ την  ζημιά.
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 01:18:09 πμ by Stoneman »

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #118 on: Σάββατο 27 Απρίλιος 2013, 19:39:59 μμ
Και συνεχίζω την διατριβή μου στο θέμα αλυσίδα ....

Και επειδή υτή η αλυσίδα ''εδώ μου κάθεται'' που λένε.

Και δεν είναι του στύλ μου κάτι που εχω να μην το ξέρω, να έχω αμφιβολίες, η να λέω αστο και θα δούμε, η δουλεύει και το κατέχεις το αθλημα η παίρνεις αξονα και ησυχάζεις απο την αλυσίδα και ασχολείσαι με άλλα ....προβλήματα.  :goofy: :goofy:

Ο λόγος για την μέτρηση, είχα βρεί με το χέρι τα δύο σημεία που μάλιστα ηταν και αντιδιαμετρικά που η ρημάδα ηταν χαλαρή και σφιχτή. Μετά απο πολύ παίδεμα και πολλές στροφές ...
Το θέμα ηταν οτι κάθε φορά που την μετρούσα η αρχική διαφορά των 0.5εκ ηταν στο περίπου εκεί.
Επειδή όμως δεν είμαι του περίπου, και δεν θέλω οι μετρήσεις να εχουν σχέση με το πόσο δύναμη βάζω στο χέρι, αν είμαι στην σωστή γωνία οταν κοιτάω κλπ και αφού εχω λύσει το θέμα ''σταθερή τοποθετηση'' του μέτρου για όλες τις μετρήσεις ωστε να εχω ενα στανταρ, έμενε μόνο το θέμα σωστού τεντώματος της αλυσίδας, και μάλιστα πάντα με την ιδια ακριβώς (στο μέτρο του δυνατού) δύναμη.

Ετσι χθές πέρασα ενα δημιουργικό πρωινό και κατασκεύασα αυτό:

Σιγά την κατσκευή δλδ,  ενα ρουλεμάν που να χωράει στους κρίκους στερεωμένο με δύο κομμάτια τσέρκι και το ρόλο του ελατηρίου παίζει ενα παλιό λάστιχο απο χταπόδι.
Η άλλη ακρη της κόντρας είναι ενα Ξύλο που το παταει το ενα ποδι απο το κεντρικό σταντ, :goofy:

Η διαδικασία εχει ως εξής, με ξεκίνημα τον κρίκο σύνδεσης της αλυσίδας την χώρισα σε 8 μέρη και πήρα 8 μετρήσεις σε κάθε περιστροφή.
Το λάστιχο τέντωνε καλά την αλυσίδα και σε καμμιά περίπτωση δεν εκανε κάπου κοιλιά.
Το ρουλεμάν την πίεζε πάντα στο ίδιο σημείο και η μετρηση γινόταν στον ίδιο πάντα πύρο σε σχέση με την θέση του ρουλεμάν, ωστε να μην υπάρχει περίπτωση λάθους μέτρησης.
Δλδ οι μετρήσεις γίνονταν πάντα στο σημείο ''Α'' και το ρουλεμάν ηταν ανάμεσα στο ''Β'' και ''C''.

Οι μετρήσεις είναι οι ακόλουθες:

Είδα μια διαφορά 1.5mm ανάμεσα σε κάποια σημεία, και καλά το 0.5mm το αφήνω σαν πιθανό σφάλμα, ομως το 1mm καταρρίπτει την μέχρι τώρα άποψή μου οτι υπήρχε διαφορά 0,5εκ και μάλιστα η όποια διαφορά είναι και σε διαφορετικό σημείο.

Αρα μια χαρά την βλέπω την αλυσιδούλα μου, απλά απο εδώ και πέρα θα την μετράω με αυτή την μέθοδο για σιγουριά.

Μένει μόνο να βρώ ενα εύκολο και πρακτικό τρόπο εκτός απο τέντωμα να μπορώ να την πρεσάρω προς τα πάνω βλέποντας μέγιστα ελάχιστα.

Και μια ερώτηση, τις προάλες πήγα σε ενα μαγαζί για να αγοράσω ενα ιμάντα κίνησης.
Εκανα λοιπόν μια ερώτηση για τρελό (ελεύθερο) αυτόματο τεντωτήρα αλυσίδας.
Είχε αρκετούς να προτείνει, με γρανάζι η με απλό ρουλεμάν απο τεφλόν, με διαφορετικές δυνάμεις κλπ υπάρχει κάποιο οφελος (ρωτάω ετσι? μην βαρατε) απο μια τετοια πατεντα?
Φυσικά για να μην εχει υιοθετηθεί απο τις εταιρίες κατι τέτοιο σίγουρα κάποιος λόγος θα υπάρχει ... απλά λέω ... κουβέντα να γίνεται.
« Last Edit: Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2017, 01:22:31 πμ by Stoneman »

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #119 on: Σάββατο 27 Απρίλιος 2013, 19:58:45 μμ
Κριμα που αν θελει καποιος να βρει αυτες τις πληροφοριες δε θα τα καταφερει γιατι ο τιτλος του θεματος δεν εχει καμια σχεση με αυτα που γραφονται στις υπολοιπες σελιδες.

Παύλος Καρούμπης

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #120 on: Σάββατο 27 Απρίλιος 2013, 20:04:36 μμ
Κριμα που αν θελει καποιος να βρει αυτες τις πληροφοριες δε θα τα καταφερει γιατι ο τιτλος του θεματος δεν εχει καμια σχεση με αυτα που γραφονται στις υπολοιπες σελιδες.
Ας αλλαξει ο τιτλος ...με τον τιτλο ..

,<< Οι ανησυχίες του Stoneman >>   ;D ;D ;D ;D

Οπου περα απο την πλακα μπορουν να φανουν πολυ χρησιμες  ;)

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #121 on: Σάββατο 27 Απρίλιος 2013, 20:34:41 μμ

Ο γράφων δεν εχει κανένα πρόβλημα να μεταφερθούν εκεί που πιστεύετε οτι θα βοηθήσουν περισσότερο.
Ακόμα και αν το κάνετε το θέμα 1000 κομμάτια για το καλό του φόρουμ.

Η ακόμα αφήστε το ετσι και κάντε αντιγραφή τμήματά του σε άλλα θεματα η ανοίξτε νέα. Ακόμα αν το πρόβλημα είναι το αν θα φαίνομαι οτι τα ανοίγω εγώ η οχι, δώστε ιδέες για τίτλους που δυστυχώς δεν τόχω.

Πχ: στο τελευταίο να ανοιξω ενα θέμα με τίτλο '' Ρυθμίστε με ακρίβεια χιλιοστού την αλυσίδα σας'' η '' Βρείτε με ακρίβεια τον τζόγο της αλυσίδας σας''  θα ενδειαφέρει κάποιους? πόσοι ασχολούνται τόσο? Οι περισσότεροι (ετσι πιστεύω) θα το διαβάσουν σαν περιοδικό και θα το προσπεράσουν.

Απλά για να μην ανοίγω διαρκώς νεα θεματα, ανοιξα ενα κατι σαν προσωπικό αλμπουμ οπου μοιράζομαι με φίλους τις '' μηχανολογικές ανησυχίες'' μου ,θεωρώντας οτι δεν ενδειαφέρουν πολλούς.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #122 on: Σάββατο 27 Απρίλιος 2013, 20:44:26 μμ
Ο γράφων δεν εχει κανένα πρόβλημα να μεταφερθούν εκεί που πιστεύετε οτι θα βοηθήσουν περισσότερο.

Απλά για να μην ανοίγω διαρκώς νεα θεματα, ανοιξα ενα κατι σαν προσωπικό αλμπουμ οπου μοιράζομαι με φίλους τις '' μηχανολογικές ανησυχίες'' μου ,θεωρώντας οτι δεν ενδειαφέρουν πολλούς.
Θα ειναι λαθος αν δεν διαβαζουν οπως πρεπει τετοια θεματα ..μεσα απο τετοιες ανησυχίες πολλοι μπορουν να βρουν λυση σε προβληματα οποτε συνεχισε να ανησυχεις  ;D ;)

kostasxlv

• Guest
Reply #123 on: Σάββατο 27 Απρίλιος 2013, 21:11:41 μμ
Θα ειναι λαθος αν δεν διαβαζουν οπως πρεπει τετοια θεματα ..μεσα απο τετοιες ανησυχίες πολλοι μπορουν να βρουν λυση σε προβληματα οποτε συνεχισε να ανησυχεις  ;D ;)
+1000 οποτε ..."keep worried"

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #124 on: Σάββατο 27 Απρίλιος 2013, 21:43:20 μμ

Πολυ καλος τιτλος. Ετσι κι εγινε λοιπον :eusa_clap:

Παύλος Καρούμπης