Hellas Transalp Forum

Κάλτσες vs Φυσούνες

vaggelis_peir · 28300

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
  • Το πιο όμορφο γουργουρητό
on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 01:27:03 πμ
Καλησπέρα. Ετοιμάζομαι να αλλάξω λάδια στις μπουκάλες και με την ευκαιρία να αλλάξω την μία φυσούνα που έχει σκιστεί. Λέτε να βάλω κάλτσες? Εκτός από το αισθητικό προσφέρει κάτι άλλο?

Offline transalpakias86

• Απλός οδηγός
  • Όποιος την νύχτα περπατεί μπύρες και ποτά θα πιεί!
Reply #1 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 01:33:23 πμ
Οχι δεν νομιζω να προσφερει κατι η φυσουνα..
Και εγω για καλτσες παω  ;D

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #2 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 01:43:58 πμ
Ψάχνω αρκετή ώρα στο internet και δεν μπορώ να βρω μαγαζί που να πουλάει. ϊσως δεν βάζω το σωστό όρο. Τις έχεις βρει πουθενά?

ekos

• Guest
Reply #3 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 01:58:26 πμ
Κάτι σαν αυτό ψάχνεις; http://www.xmoto.gr/gr/ProductView.aspx?Prod_Id=2821&cat=298

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #4 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 02:01:54 πμ
Δεν είναι λίγο μικρές?

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #5 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 02:09:15 πμ
Βρήκα στον Ξύκη
http://www.xikis.gr/html/details.aspx?pagenum=5&categoryID=3&CategoryName=&subcategoryID=318&SubCategoryName=&ManufactureID=&ManufactureName=&description=&productCode=5094.090&content=0&specialID=

Αν δεν κάνουν 26 το ζευγάρι, δεν νομίζω να δώσω 50 ευρώ, μάλλον θα βάλω φυσούνες :-)

Offline transalpakias86

• Απλός οδηγός
  • Όποιος την νύχτα περπατεί μπύρες και ποτά θα πιεί!
Reply #6 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 02:33:03 πμ
Εδω δινει ζευγαρι http://mototrade.gr/osCommerce/product_info.php?cPath=&products_id=19520 στα ιδια λεφτα, μαλλον και στον ξυκη ζευγαρι θα ειναι..

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #7 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 03:25:59 πμ
Είχα αλλάξει τις δικές μου πριν 3-4 χρόνια με Progrip απο τον Τόγελο 24 ευρώ το ζευγάρι.

Εχουν λίγο μεγαλύτερη διάμετρο, κάτι λιγότερο απο 1εκ, αλλά σε σχέση με τις γνήσιες:
 είναι το 1/3 απο τιμή,
εχουν διπλάσιο πάχος ελαστικού,
δεν είναι τρυπημένες για να φεύγει ο αέρας, και
δεν ταιριάζουν λόγω πάχους υλικού τα παλιά κολάρα,

Ετσι αγόρασα 4 κολάρα χρωμέ απο μπιλιοφόρους αυτ/του σαν αυτά:

και τα περασα ετσι:

Είναι πολύ όμορφος συνδοιασμός, εχω μείνει πολύ ευχαριστημένος απο θεμα αντοχής.
« Last Edit: Κυριακή 24 Ιανουάριος 2021, 01:39:27 πμ by Stoneman »

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Δευτέρα 07 Ιανουάριος 2013, 23:39:15 μμ
Πρίν απο ένα τρίμηνο τις άλλαξα κι εγώ με Pro Grip και μου κόστισαν 25,00 ευρώ. Δεν είχα πρόβλημα διαστάσεων. Δες και
http://makinaparts.com/lang-en/honda/645-pg2510-pro-grip-front-fork-boots-xl-650v-transalp-xrv-750-africa-twin-.html  και
http://www.e-moto.gr/gr/Details.asp?ProductID=2705

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2013, 00:37:03 πμ
Γιάννη τις ίδιες εχω βάλει.

Τις εβαλες μόνος η σε συνεργείο? Τις επιασες με τα πλαστικά σφικτήρια? γιατί τα γνήσια δεν μπαίνουν.
Ουτε εμένα με τα μεταλικά εχουν καποιο πρόβλημα σταθερότητας.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #10 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2013, 17:54:32 μμ
Τις εβαλες μόνος η σε συνεργείο? Τις επιασες με τα πλαστικά σφικτήρια? γιατί τα γνήσια δεν μπαίνουν.

Τις ιδιες Progrip εχω βαλει κι'εγω εδω και καποια χρονια, οι μαμισιες γινανε see-through γυρω στα 65-70Κ χμ. Συμβουλη: καντε τρυπες πριν τις βαλετε στο κατω μερος απο τις "δίπλες" και τοποθετηστε τις με τις τρυπες στο πισω μερος ωστε να μην μπαινει νερο στο πλυσιμο με λαστιχο/πιεση. Αν δεν γινει αυτο τοτε θα φυσανε/ξεφυσανε ενοχλητικα στη συμπιεση/αποσυμπιεση του πηρουνιου.

Οσο για την τοποθετηση/πιασιμο, η λυση ειναι πολυ απλη: tie-wraps.

" the PouroDuro spirit "

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2013, 21:23:18 μμ
Τις ιδιες Progrip εχω βαλει κι'εγω εδω και καποια χρονια, οι μαμισιες γινανε see-through γυρω στα 65-70Κ χμ. Συμβουλη: καντε τρυπες πριν τις βαλετε στο κατω μερος απο τις "δίπλες" και τοποθετηστε τις με τις τρυπες στο πισω μερος ωστε να μην μπαινει νερο στο πλυσιμο με λαστιχο/πιεση. Αν δεν γινει αυτο τοτε θα φυσανε/ξεφυσανε ενοχλητικα στη συμπιεση/αποσυμπιεση του πηρουνιου.

Οσο για την τοποθετηση/πιασιμο, η λυση ειναι πολυ απλη: tie-wraps.

Και γω τρύπες έκανα στις ιμιτασιόν, αφού σε κάθε λακούβα άκουγα να πατάω τον τσάκι....αυτόν με το μαχαίρι.... ;D

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Τρίτη 08 Ιανουάριος 2013, 23:25:08 μμ
Βρήκα στον Ξύκη
http://www.xikis.gr/html/details.aspx?pagenum=5&categoryID=3&CategoryName=&subcategoryID=318&SubCategoryName=&ManufactureID=&ManufactureName=&description=&productCode=5094.090&content=0&specialID=

Αν δεν κάνουν 26 το ζευγάρι, δεν νομίζω να δώσω 50 ευρώ, μάλλον θα βάλω φυσούνες :-)

Αυτές τις έχω βάλει στο Vara - αγορασμένες από το ίδιο μαγαζί - και είναι ζευγάρι.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2013, 16:56:58 μμ
Γιάννη τις ίδιες εχω βάλει.

Μου τις πέρασε ένας φίλος που έχει συνεργείο και τον γνωρίζω καιρό. Για να είμαι ειλικρινής ο σφικτήρας ο προηγούμενος έπιασε καλά και δεν έδωσα βάση. ϊσως ο προκάτοχος νά είχε κάνει αλλαγή. Παράλληλα έκανα έλεγχο και στα ρουλεμάν του τιμονιού.

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τετάρτη 09 Ιανουάριος 2013, 22:41:17 μμ
. Για να είμαι ειλικρινής ο σφικτήρας ο προηγούμενος έπιασε καλά και δεν έδωσα βάση. 

:eusa_think:  Παράξενο, ισως είναι ξαδελφάκια με τις δικές μου, γιατί δοκίμασα να βάλω ακόμα και μακρύτερες βίδες στα κολάρα και τπτ.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Πέμπτη 10 Ιανουάριος 2013, 17:22:22 μμ
:eusa_think:  Παράξενο, ισως είναι ξαδελφάκια με τις δικές μου, γιατί δοκίμασα να βάλω ακόμα και μακρύτερες βίδες στα κολάρα και τπτ.
Θυμάμαι ότι έχει μια πατούρα εκεί που δένει κι έδεσε χωρίς πολλά πολλά.

Offline cookos

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Τρίτη 26 Μάρτιος 2013, 07:18:32 πμ
Παιδιά στις κάλτσες είναι στάνταρ η διάμετρος; Τί διαστάσεις πρέπει να έχει για την ΤΑ; Και για να γίνει η τοποθέτηση φαντάζομαι πρέπει να βγεί το πιρούνι, έτσι; :tomato:

Spritmonitor.de" border="0

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Τρίτη 26 Μάρτιος 2013, 18:24:45 μμ
Αυτές της acerbis που αναφέρονται πιο πάνω είναι ένα μέγεθος.

Εγώ για να μην λύσω το μπροστινό ξήλωσα την πλαινή ραφή τους και αφου τις τυλιξα στα καλάμια τις ξαναέραψα με ναυλον κλωστή στην εσωτερική πλευρά.

Και επειδή στο Varadero ήταν λίγο μακριές και παρασούφρωναν, τις έκοψα λιγο για να τις κοντύνω.

Offline vaggelis_peir

• Οδηγάρα
Reply #18 on: Πέμπτη 11 Απρίλιος 2013, 21:05:25 μμ
Πως κατάφερες να ράψεις με ναυλον κλωστή???!!!! :o

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Παρασκευή 12 Απρίλιος 2013, 00:13:17 πμ
Κλωστή είχα βρει λεπτή και πολύ ανθεκτική από μαγαζί με μοκέτες - μου το έδωσε χωρις χρήματα, δεν χρειάζεται πολύ - και έραψα κανονικά με βελόνα.

Βιτσίλα

• Guest
Reply #20 on: Παρασκευή 12 Απρίλιος 2013, 00:48:50 πμ
Κλωστή είχα βρει λεπτή και πολύ ανθεκτική από μαγαζί με μοκέτες - μου το έδωσε χωρις χρήματα, δεν χρειάζεται πολύ - και έραψα κανονικά με βελόνα.
Jon t  ;D ;D ;D ;D Αλήθεια το λές ;;;;  ;D ;D ;D και έλεγα να πάρω χύμα νεοπρέν και να το κολήσω
Με σώζεις !!! τις παραγγέλνω !!!
Αυτές έτσι ;;; http://www.xikis.gr/html/details.aspx?pagenum=5&categoryID=3&CategoryName=&subcategoryID=318&SubCategoryName=&ManufactureID=&ManufactureName=&description=&productCode=5094.090&content=0&specialID=
Ευχαριστώ και πάντα όρθιος !!!

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Παρασκευή 12 Απρίλιος 2013, 02:15:16 πμ
Να κάνω μια ερώτηση , αφού οι φυσούνες χρειάζονται για να προστατεύουν το καλάμι απο την βρώμα η τα έντομα που κολάνε ετσι ωστε να το βρίσκει πάντα καθαρό η ξύστρα και η τσιμούχα, δεν είναι λύση και αυτό?

http://viewitem.eim.ebay.gr/Fork-dust-seals--Protectors-Honda-XL650-Transalp-VYV4-0004/220905204350/item

Βιτσίλα

• Guest
Reply #22 on: Παρασκευή 12 Απρίλιος 2013, 10:34:42 πμ
Stoneman έχεις δίκιο ... όμως θα πρέπει να καθαρίζεις τις μπουκάλες συχνά γιατί αλλιώς μπορεί με τον καιρό ή με τις πέτρες να πετάξουν "μπιμπίκια" τα οποία μετά σκίζουν τις τσιμούχες ... το έπαθε ένας φίλος μου με V-Strom .... :)

babisku

• Guest
Reply #23 on: Παρασκευή 12 Απρίλιος 2013, 14:18:39 μμ
Moto Discovery
350, Acharnon Str
Έχει και ηλεκτρονική σελίδα. Έχω βάλει στο 700 προστατευτικά πηρουνιού νεοπρεν με φερμουάρ, που ξεκινάνε από τις μπουκάλες και δεν θέλουν δεσίματα.

Offline makisl

• νέος οδηγός
  • **
  • Οδηγός Κύκλωπα
Reply #24 on: Παρασκευή 12 Απρίλιος 2013, 15:35:21 μμ
Moto Discovery
350, Acharnon Str
Έχει και ηλεκτρονική σελίδα. Έχω βάλει στο 700 προστατευτικά πηρουνιού νεοπρεν με φερμουάρ, που ξεκινάνε από τις μπουκάλες και δεν θέλουν δεσίματα.

Μπορείς να δώσεις περιισότερες πληροφορίες? Με ενδιαφέρει να βάλω και εγώ με φερμουάρ χωρίς να βγάλω το πηρούνι.

Δέν βλέπω να έχει για το 700άρι, είναι κάποιο συμβατό?

http://www.moto-discovery.com/eshop/protection-2/neoprene-fork-covers.html?___store=el&___from_store=english

c1.0.gif[/img][/url]