At the end of the day ...
Θέλω να προσθέσω κι εγώ μια κουβέντα για τη συμμετοχή στη χθεσινή εκδρομή, περισσότερο δε καθώς "μπήκα" στην παρέα για πρώτη φορά και θεωρώ πως οφείλω να αποκωδικοποιήσω τη διαδικασία.
Μια ημέρα που ξεκίνησε με δυσθυμία ως προς τη συννεφιά και εξελίχθηκε σε ηλιόλουστη και ζεστή έως και άνω του προβλεπομένου, με ένα πρόγραμμα που ακούγεται τόσο απλό, κι όμως είχε κρυφά hinds εκεί που δεν το περιμένεις.
Για έναν πρωτοεμφανιζόμενο σε μια μεγάλη και δοκιμασμένη παρέα, η προσέγγιση μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη. Σε επίπεδο συστάσεων ενδέχεται να επικρατήσουν οι χειρότερες συνθήκες, όπως να παρουσιαστείς ο νέος χαζοχαρούμενος και να συναντήσεις αλαζόνες πάλιουρες, ειδικούς και στυλάκια.
Αν αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιους επόμενους, επισημαίνω πως δεν υπάρχει ούτε υποψία τέτοιας συμπεριφοράς.
Μπείτε, όσο ελεύθερα και αυθεντικά μπορείτε στην ομάδα, και θα βρείτε ανθρώπους απολύτως κανονικούς, με ήδη γραμμένα χιλιάδες χιλιόμετρα, με μεγάλες γνώσεις στο αντικείμενο της μοτοσικλέτας, που όμως δεν τις χρησιμοποιούν για να καπελώσουν τους αδαείς.
Επικρατεί αληθινά φυσιολατρικό πνεύμα, και οπωσδήποτε μια λαγνεία προς τις χωμάτινες διαδρομές, κάτι που δεν προέκυψε την Κυριακή, αλλά η κουβέντες όλο και στρέφονταν προς τα βουνά. Το ON OFF δε λέγεται για πλάκα!
Επίσης δίνεται βάρος στην ασφάλεια και την οδηγική σύνεση, και αν σου γίνει επισήμανση θα είναι συμβουλευτική και σίγουρα όχι να σε μαλώσει κάποιος.
Λόγω εμπειρίας στην οργάνωση και εκτέλεση παραγωγών, αναγνωρίζω τη δομή της παρέας, τις ακριβείς απαντήσεις σε ό,τι κι αν χρειάστηκε να ρωτήσω, τον έλεγχο της διαδρομής, τους υπολογισμένους χρόνους, την αίσθηση πως υπάρχει πρόγραμμα και δεν πας κάπου χύμα στο κύμα. Ακόμα και κάποια παράκαμψη να προκύψει, θα είναι τέτοια που χωράει στο αρχικό πλάνο.
Βεβαίως ήταν μια μόνο «φέτα» από το ευρύ πλαίσιο δραστηριοτήτων του συλλόγου, δεν έχω μέτρο σύγκρισης ούτε με ανάλογα club, ούτε με άλλες συναντήσεις του ΤΑ. Προσωπικά δε μπορούσα να αναγνωρίσω τη θέση του καθενός πλην του οδηγού και της σκούπας, όμως υπήρχαν πραγματικά παλαιές πατριαρχικές μορφές που καλό είναι να εκμεταλλεύεσαι την εμπειρία τους. Σκέφτηκα πως είναι του ΔΣ, αλλά ούτε σίγουρος μπορούσα να είμαι, ούτε για κουτσομπολιό βρισκόμουν εκεί οπότε και δε ρώτησα.
Σε αυτό το μικρό κομμάτι λοιπόν όπου συμμετείχα, η ώρα της επιστροφής και μαζί της αποτίμησης είχε ξεκάθαρη εικόνα: Πραγματική ευχαρίστηση για την εκδρομή. Η απόφαση να βρεθούμε εκεί μαζί με την Εύη και να ακολουθήσουμε την ομάδα, δεν μπήκε ούτε στιγμή σε αμφιβολία. Δε γνωρίζω αν ή πότε θα μπορέσω να το ξανακάνω αλλά θα πω σε όλες και όλους πως χάρηκα για τη γνωριμία.
Προς τους υπεύθυνους θέλω να πω: Ευχαριστώ!
Σίγουρα πρέπει να το πω ονομαστικά στους Λευτέρη & Ανδρέα, αλλά και σε όσους καταλαβαίνω πως αφιέρωσαν χρόνο για την οργάνωση αλλά δεν ήταν παρόντες.
1- υγ* το Περίπτερο είναι μετά το Χαϊδάρι προς του Σκαραμαγκά και γράφει «Σταθμός 14»
2- υγ** Όχι, δε με πλήρωσε κανείς για τα καλά μου λόγια, είναι εντυπώσεις από καρδιάς χωρίς υστεροβουλίες.
3- υγ*** Πάντα τέτοια και καλύτερα, με ασφάλεια και οδηγική απόλαυση.
(τα καλά λόγια θα τελειώσουν κάπου εδώ, γιατί άρχισαν τα ακατάλληλα αφού δε βγάζω άκρη με τις φωτογραφίες)