Hellas Transalp Forum

Το τιμόνι παίζει...

marfour · 20448

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #25 on: Παρασκευή 16 Νοέμβριος 2012, 16:08:14 μμ
Στα μέρη που γρασσάρονται με γρασσαδοράκι θα πρέπει να υπάρχει και διέξοδος για τον παλιό γράσσο. Στην περίπτωση του λαιμού υπάρχουν τσιμούχες πάνω κάτω για να διατηρείται ο χώρος στεγανός.
Το πάχος του σωλήνα δεν επιτρέπει διάτρηση. Η δυνάμεις που ασκούνται στο σωλήνα είναι μεγάλες και υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης ρωγμών. Αυτό και μόνο κάνει απαγορευτική ακόμη και την σκέψη ;D
:thumbright:
Eπιπλεον για να γινει σωστη συντηρηση και επαναλιπανση πρεπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να απομακρυνθει το παλιο γρασο Πραγμα που γινεται μονο με λυσιμο

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Παρασκευή 16 Νοέμβριος 2012, 17:18:00 μμ
θα ηταν καλη ιδεα για να μην λυνουμε πολλα μερη αλλα πιστευω και γω οτι κατι τετοιο θα μπορουσε να προκαλεσει ζημια....Σιγουρα δεν θα το επιχειρουσα.
Οσο αφορα το δικο μου προβλημα παντως, ειναι τυχαιο που το εντονο τρεμουλο αρχισε ΑΚΡΙΒΩΣ με την αλλαγη ελαστικων? Να ηταν τετοια συμπτωση ρε γμτ... ???

Offline apostolis1978

• tolisionikos
  • Απλός οδηγός
Reply #27 on: Σάββατο 17 Νοέμβριος 2012, 23:24:59 μμ
θα ηταν καλη ιδεα για να μην λυνουμε πολλα μερη αλλα πιστευω και γω οτι κατι τετοιο θα μπορουσε να προκαλεσει ζημια....Σιγουρα δεν θα το επιχειρουσα.
Οσο αφορα το δικο μου προβλημα παντως, ειναι τυχαιο που το εντονο τρεμουλο αρχισε ΑΚΡΙΒΩΣ με την αλλαγη ελαστικων? Να ηταν τετοια συμπτωση ρε γμτ... ???
παντως κι εμενα μολις αλλαξα λαστιχα λιγο πιο μετα αρχισε το προβλημα.εβγαλα την μπαγκαζιερα κ εχει μειωθει καπως.οπως κ να εχει Δευτερα παω για service κ θα το δω κι αυτο.τα ελαστικα ειναι metzeler tourance exp ολοκαινουρια με ζυγοσταθμιση κ ακτινολογηση.

xlv 650

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #28 on: Κυριακή 18 Νοέμβριος 2012, 01:29:48 πμ
Τι γίνεται βρε παιδιά εδώ?

Εχω αρχίσει να σκέφτομαι την αλλαγή ελαστικών με αγχος. Λέτε να μου γίνει χορεύτρια και εμένα?
Και ελεγα να αλλάξω μάρκα ελαστικών ... μπααααα Anakee και πάλι.

Offline tolis-kmp

• Απλός οδηγός
  • ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Reply #29 on: Κυριακή 18 Νοέμβριος 2012, 02:28:57 πμ
Τι γίνεται βρε παιδιά εδώ?

Εχω αρχίσει να σκέφτομαι την αλλαγή ελαστικών με αγχος. Λέτε να μου γίνει χορεύτρια και εμένα?
Και ελεγα να αλλάξω μάρκα ελαστικών ... μπααααα Anakee και πάλι.

Anakee 3 βέρυ βέρυ βέρυ σούπερ .... 8)

Offline nektsili

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • Πειραιάς - Αστυπάλαια
Reply #30 on: Τρίτη 20 Νοέμβριος 2012, 23:29:26 μμ
Εγώ απ ότι έχω καταλάβει με τα παραπάνω δεν έχει σχέση το ελαστικό είτε είναι anakee είτε είναι metzeler.
Και εγώ παρατηρώ (ΤΑ600 '97) ένα μικρό παίξιμο στο τιμόνι,
αλλά μόνο όταν έχω χάσει πιέση στο εμπός ελαστικό και όταν έχω πίσω στην μπαγκαζίερα βαριά πράγματα.
Όταν βάλω 29-32psi είναι μιά χαρά, αν βγάλεις και την μπαγκαζιέρα είναι άλλη μηχανη.

- Ξέχνα την Παγκόσμια ειρήνη. Επικέντρωσε την προσοχή σου στο να χρησιμοποιείς το ΦΛΑΣ όταν στρίβεις. -

Offline tolis-kmp

• Απλός οδηγός
  • ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Reply #31 on: Τρίτη 13 Αύγουστος 2013, 15:59:38 μμ
Καλημέρα.... μου παρουσιάστηκε  το εξής πρόβλημα..
μετά τα 140-150  ξαφνικά άρχισαν οι ταλαντώσεις στο τιμόνι
αλλά και σε όλη τη μηχανη θα έλεγα..απο θαύμα δεν μου έφυγε απο τα χέρια.
Σπάνια το τρέχω πάνω από 140 και δεν είχα καταλάβει κάτι ύποπτο .
Αυτό που είδα είναι μερικές χαλαρές ακτίνες στην πίσω ρόδα ,και ίσος...
ίσος λέω ένα πολύ μικρό τζόγο .
Έχει πάθει κανείς κάτι ανάλογο?

Το πήγα για ακτινολόγιση... και ίσος αλλαγή ρουλεμάν στους τροχούς ,
όταν το πάρω θα κάνω δοκιμή και θα ποστάρω.....

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Παρασκευή 30 Αύγουστος 2013, 18:24:36 μμ
το πολυμηνο προβλημα ταλαντωσης του τιμονιου λυθηκε χθες. Εξυπηρέτηση απο συνεργατη του ανεύθυνου λαστιχά που εβαλα τα conti trail attack (αναθεμα την ωρα...). Ενω στειλαμε για ελεγχο και αντικατασταση το μπροστινο και για να μην περιμενουμε πoλυ (ηδη μου ειχε βαλει ο ανθρωπος για να κανω την δουλεια μου ενα μεραχειρισμενο bridgestone), ο σωστος επαγγελματιας (= ok wheels, θεσ/νικη) μου τοποθετησε χωρις χρέωση ενα καινουργιο Dunlop tr-91  το οποιο στα λιγα χλμ που εκανα εντος πόλης φαινεται να καθεται καλά.
Βεβαια εχω διαφορετικα λαστιχα μπρος-πισω αλλα τουλαχιστον το πέλμα τους ταιριαζει και μεχρι στιγμης φαινεται να παταει καλα η μηχανή.

Το συνεργειο θα μπορουσε εξ αρχης να μην ενδιαφερθεί (καποιος αλλος θα ελεγε να βρω λύση εκει που εβαλα το λαστιχο...) αλλα ασχολήθηκε και μου έλυσε το πρόβλημα χωρις να ειμαι πελάτης του ! (ελεγχος, δοκιμες, προσωρινο ελαστικό, διαδιακασια αντικαταστασης κτλ) Φυσικά με τετοια αντιμετώπιση κερδίζεις πελάτες. Οk wheels-ο γνωστος Θαλασσουδης  , γωνια Κατσιμιδη-Εγνατία, Θεσ/νικη

α και μην ξεχασω, μακρυα απο continental παιδια  :eusa_naughty:

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #33 on: Παρασκευή 30 Αύγουστος 2013, 19:00:17 μμ
Καλημέρα.... μου παρουσιάστηκε  το εξής πρόβλημα..
μετά τα 140-150  ξαφνικά άρχισαν οι ταλαντώσεις στο τιμόνι
αλλά και σε όλη τη μηχανη θα έλεγα..απο θαύμα δεν μου έφυγε απο τα χέρια.
Σπάνια το τρέχω πάνω από 140 και δεν είχα καταλάβει κάτι ύποπτο .
Αυτό που είδα είναι μερικές χαλαρές ακτίνες στην πίσω ρόδα ,και ίσος...
ίσος λέω ένα πολύ μικρό τζόγο .
Έχει πάθει κανείς κάτι ανάλογο?

Το πήγα για ακτινολόγιση... και ίσος αλλαγή ρουλεμάν στους τροχούς ,
όταν το πάρω θα κάνω δοκιμή και θα ποστάρω.....

Τωρα το ειδα αυτο... λυθηκε το προβλημα μετα την αλλαγη ρουλεμαν και ελεγχο ακτινων ?

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #34 on: Παρασκευή 30 Αύγουστος 2013, 19:00:40 μμ
το πολυμηνο προβλημα ταλαντωσης του τιμονιου λυθηκε χθες. Εξυπηρέτηση απο συνεργατη του ανεύθυνου λαστιχά που εβαλα τα conti trail attack (αναθεμα την ωρα...). Ενω στειλαμε για ελεγχο και αντικατασταση το μπροστινο και για να μην περιμενουμε πoλυ (ηδη μου ειχε βαλει ο ανθρωπος για να κανω την δουλεια μου ενα μεραχειρισμενο bridgestone), ο σωστος επαγγελματιας (= ok wheels, θεσ/νικη) μου τοποθετησε χωρις χρέωση ενα καινουργιο Dunlop tr-91  το οποιο στα λιγα χλμ που εκανα εντος πόλης φαινεται να καθεται καλά.
Βεβαια εχω διαφορετικα λαστιχα μπρος-πισω αλλα τουλαχιστον το πέλμα τους ταιριαζει και μεχρι στιγμης φαινεται να παταει καλα η μηχανή.

Το συνεργειο θα μπορουσε εξ αρχης να μην ενδιαφερθεί (καποιος αλλος θα ελεγε να βρω λύση εκει που εβαλα το λαστιχο...) αλλα ασχολήθηκε και μου έλυσε το πρόβλημα χωρις να ειμαι πελάτης του ! (ελεγχος, δοκιμες, προσωρινο ελαστικό, διαδιακασια αντικαταστασης κτλ) Φυσικά με τετοια αντιμετώπιση κερδίζεις πελάτες. Οk wheels-ο γνωστος Θαλασσουδης  , γωνια Κατσιμιδη-Εγνατία, Θεσ/νικη

α και μην ξεχασω, μακρυα απο continental παιδια  :eusa_naughty:

Ετσι,
Τα καλα να λεγονται !

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km