Hellas Transalp Forum

varadero 125????

transalparas · 11229

Offline transalparas

• Απλός οδηγός
on: Σάββατο 01 Σεπτέμβριος 2012, 01:53:02 πμ
Μου έχει φαει τα αυτιά ο αδερφός μου,το τελευταίο δίαστημα για το βαρα το 125 μίας και το δίπλωμα του δεν σηκώνει και πολλά κυβικά.Βέβαια σε αυτη την κατηγορία 33 ιππους δηλ,μπορουσε να παρει και το ninja(250) αλλά ο οικονομικός παράγοντας δέν μας αφήνει ούτε να το αγγιξουμε+το οτι ο μικρός γουστάρει άνεση.Επειδή το εχω οδηγήσει το 125 μου φαίνεται λιγο ψόφιο έχει κανένας καμια καλύτερη αποψη για αυτό το μηχανάκι??να κοιτάξουμε για κατι άλλο??Καμία ιδέα???

Δέν θέλω μαλακά πλαστικά,δεν θέλω ανεση και πολυτελεια ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΩΜΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Offline georgetrips

• Rossi και πάνω !
    • www.georgetrips.gr
Reply #1 on: Σάββατο 01 Σεπτέμβριος 2012, 03:59:08 πμ
   .αφου ειναι μικρος  ,αστον με το ''ψοφιο'' να αποκτηση οδικη συμπεριφορα και να κινειται με ασφαλεια!  Οταν αισθανθει καλυτερα παιρνει κατι αλλο. Μπορει και να φοβαται τα αλλα και να μην στο λεει . Θα τον ''τσιγκλησης''??? 

Αφου ξερεις οτι το ''γκαζι'' ειναι γλυκο.     Τι θελεις ?     Αφου εκεινου του αρεση [μηπως θα του το παιρνεις & ''καιγεσαι'' ???  ] 

Offline transalparas

• Απλός οδηγός
Reply #2 on: Σάββατο 01 Σεπτέμβριος 2012, 05:02:47 πμ
   .αφου ειναι μικρος  ,αστον με το ''ψοφιο'' να αποκτηση οδικη συμπεριφορα και να κινειται με ασφαλεια!  Οταν αισθανθει καλυτερα παιρνει κατι αλλο. Μπορει και να φοβαται τα αλλα και να μην στο λεει . Θα τον ''τσιγκλησης''??? 

Αφου ξερεις οτι το ''γκαζι'' ειναι γλυκο.     Τι θελεις ?     Αφου εκεινου του αρεση [μηπως θα του το παιρνεις & ''καιγεσαι'' ???  ] 
Από εμπειρία είχε απο ενα παπι που οδηγούσε (2χρονια) και φοβάμαι γενικότερα οτι θα το βαρεθεί την πρώτη μερα.Αυτο μόνο σκεφτομαι.....

Δέν θέλω μαλακά πλαστικά,δεν θέλω ανεση και πολυτελεια ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΩΜΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Offline dengrafiforum

• Rossi και πάνω !
  • the dark side is here!!
Reply #3 on: Σάββατο 01 Σεπτέμβριος 2012, 06:30:42 πμ
Πικρα!Και εμενα ο γιος μο υ με εχει φαει τωρα και ενα χρονο να του παρω μοτο και πλησιαζη ο καιρος που θα πρεπει να βαλω το χερι βαθια στη τσεπη!Για μεταχηρω μηλαμε παντα γιατη καινουριο ειναι αδυνατον στους καιρους που ζουμε.Ειμαι μεταξη του CBR 125,CBF 125,SVM WOLF 125.Θα ειναι και η πρωτη του μοτο και η επηλογη θα πρεπει να γινει με σκεψη στην ασφαλεια του.Τρελο μπερδεμα.Εχει κανενας καμεια αλλη ιδεα;

Offline georgetrips

• Rossi και πάνω !
    • www.georgetrips.gr
Reply #4 on: Σάββατο 01 Σεπτέμβριος 2012, 07:11:21 πμ
Από εμπειρία είχε απο ενα παπι που οδηγούσε (2χρονια) και φοβάμαι γενικότερα οτι θα το βαρεθεί την πρώτη μερα.Αυτο μόνο σκεφτομαι.....

...εξηγησε του για την...κριση και οτι αυτο θα εχει τα επομενα ....10 χρονια ,να το προσεχη κιολας!

Offline jsiaper

• νέος οδηγός
  • **
Reply #5 on: Σάββατο 01 Σεπτέμβριος 2012, 07:55:43 πμ
Αυτό που έχω δει στο δρόμο και μου αρέσει πολύ είναι το ΥΑΜΑΗΑ YZF R125. Δεν το έχω οδηγήσει αλλά μου άρεσε πολύ!!! Αμα ήμουν 16-18 χρονών σίγουρα θα το έπαιρνα!!
« Last Edit: Σάββατο 01 Σεπτέμβριος 2012, 07:57:37 πμ by jsiaper »

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Reply #6 on: Σάββατο 01 Σεπτέμβριος 2012, 15:08:01 μμ
Αυτό που έχω δει στο δρόμο και μου αρέσει πολύ είναι το ΥΑΜΑΗΑ YZF R125. Δεν το έχω οδηγήσει αλλά μου άρεσε πολύ!!! Αμα ήμουν 16-18 χρονών σίγουρα θα το έπαιρνα!!

Στα χρόνια που ζούμε με την βενζίνη να φλερτάρει με τα 2 ευρώ δεν χρειάζετε να είσαι 16 για να το πάρεις
Από του χρόνου όλοι με τετοια θα κυκλοφορούμε.!!!
Το vara125 πάντως μην το παρεις γιατι μιλάμε οτι το μηχανάκι σέρνετε κανονικά!!!

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
  • Η τρελα δεν παει στα βουνα....καβαλαει Vara...
Reply #7 on: Σάββατο 01 Σεπτέμβριος 2012, 20:04:58 μμ
και δικια μου γνωμη ειναι ΟΧΙ το vara, πραγματικα σερνετε και θα το βαρεθει γρηγορα γιαυτο το λογο (με το που θασ του πουν "τι χελωνα πειρες", παει θα το παρατησει...) θα προτεινω και εγω λοιπον ενα απο τα CBR 125,CBF 125, νομισω οτι ειναι αξιοπιστες και καλες επιλογες... 

Offline transalparas

• Απλός οδηγός
Reply #8 on: Κυριακή 02 Σεπτέμβριος 2012, 11:41:01 πμ
και δικια μου γνωμη ειναι ΟΧΙ το vara, πραγματικα σερνετε και θα το βαρεθει γρηγορα γιαυτο το λογο (με το που θασ του πουν "τι χελωνα πειρες", παει θα το παρατησει...) θα προτεινω και εγω λοιπον ενα απο τα CBR 125,CBF 125, νομισω οτι ειναι αξιοπιστες και καλες επιλογες... 
Ακριβώς αυτό εχω στο μυαλο μου χαιρομαι που συμφωνούμε!!

Offline transalparas

• Απλός οδηγός
Reply #9 on: Κυριακή 02 Σεπτέμβριος 2012, 11:56:49 πμ
Το χείροτερο απο όλα είναι οτι με το περιορισμό που εχουν στα κυβικά οι μικροτεροι τα 125 αρια τα χτυπανε πολυ καποιοι εμπορες.Πηγα σε εναν @@ρα και μου ζητουσε 2500 ευρώ  για το βαρα το 125(σε καθολου καλη κατασταση) την στιγμή που εγω αγόρασα την ομορφία μ στα ίδια λεφτά!!!!!!

Offline transalparas

• Απλός οδηγός
Reply #10 on: Κυριακή 02 Σεπτέμβριος 2012, 11:58:03 πμ
Στα χρόνια που ζούμε με την βενζίνη να φλερτάρει με τα 2 ευρώ δεν χρειάζετε να είσαι 16 για να το πάρεις
Από του χρόνου όλοι με τετοια θα κυκλοφορούμε.!!!
Το vara125 πάντως μην το παρεις γιατι μιλάμε οτι το μηχανάκι σέρνετε κανονικά!!!
Ισχύουν όλα τα παραπανω!!

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Κυριακή 02 Σεπτέμβριος 2012, 16:34:18 μμ
Το χείροτερο απο όλα είναι οτι με το περιορισμό που εχουν στα κυβικά οι μικροτεροι τα 125 αρια τα χτυπανε πολυ καποιοι εμπορες.Πηγα σε εναν @@ρα και μου ζητουσε 2500 ευρώ  για το βαρα το 125(σε καθολου καλη κατασταση) την στιγμή που εγω αγόρασα την ομορφία μ στα ίδια λεφτά!!!!!!

o περιορισμός πάει με την ιπποδύναμη, όχι τα κυβικά. Ακόμα κι η ΤΑ 400 είναι συμβατή με το μικρό δίπλωμα.

Εγω παντως λέω μαύρο σε τέτοιους εβραίους έμπορες.

Offline transalparas

• Απλός οδηγός
Reply #12 on: Δευτέρα 03 Σεπτέμβριος 2012, 05:57:39 πμ
o περιορισμός πάει με την ιπποδύναμη, όχι τα κυβικά. Ακόμα κι η ΤΑ 400 είναι συμβατή με το μικρό δίπλωμα.

Εχεις δίκιο,απλά ήθελα να τονισω οτι χτυπάνε σε αυτο τον τομεα περισσοτερο...

Offline transalparas

• Απλός οδηγός
Reply #13 on: Δευτέρα 03 Σεπτέμβριος 2012, 06:04:23 πμ

ΏΩπα κάτσε τωρα δίαβασα το μνμ καλυτερα ΤΑ400??αληθεια το σηκώνει???Εάν είναι έτσι θα του αλλάξω θρήσκευμα απο varaderiστη θα τον κάνω transalpiστη!

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Δευτέρα 03 Σεπτέμβριος 2012, 06:19:09 πμ
Το ebike.gr του Αυγούστου έχει σούπερ συγκριτικό ένα τσούρμο 125άρια.

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline Goikoetxea

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Δευτέρα 03 Σεπτέμβριος 2012, 17:10:18 μμ
ΏΩπα κάτσε τωρα δίαβασα το μνμ καλυτερα ΤΑ400??αληθεια το σηκώνει???Εάν είναι έτσι θα του αλλάξω θρήσκευμα απο varaderiστη θα τον κάνω transalpiστη!

δεν ξέρω όμως κατά πόσο αξίζει να πάρεις τόσο παλιά μηχανή, διότι από όσο ξέρω, τα 400άρι σταμάτησε να παράγεται-εισάγεται γύρω στο 1997.

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Δευτέρα 03 Σεπτέμβριος 2012, 20:24:55 μμ
Δυστυχώς σε μια όμορφη οπτικά μηχανή και κατά πως φαίνεται και καλή σε άλλα, η μαμά honta φρόντισε να του βάλει κινητήρα με γαϊδούρια κι όχι μ' αλογα.Διάβασα και αλλού ότι υποφέρει. Κρίμα όμως γιατί είναι όμορφο. Ας ήταν 400, γιατί έτσι δείχνει.

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Δευτέρα 03 Σεπτέμβριος 2012, 21:13:31 μμ
Το varaderaki ήταν η πρώτη μου μοτοσικλέτα μετά τα σκούτερ. 2002.

Πλαίσιο, ποιότητα, οδηγική συμπεριφορά ’ΨΟΓΟ.

Πρόκειται για ένα τρανσάλπ χωρίς ιπποδύναμη, τα 10 άλογα κάτι που βγάζει δεν αρκούν για πάνω από 100, παρόλο που είναι και δικύλινδρο.

Πρόκειται για ένα ποιοτικό παπί, με χώρους και κάλυψη από αέρα, που βγάζει και μια 400άρα χλμ. με ένα ρεζερβουάρ.

ΑΛΛΑ το άλλαξα μέσα σε 7 μήνες, καθώς δεν κάλυπτε σε περιαστικές διαδρομές, εάν ήθελες να έχεις λίγο γκάζι και όχι να πηγαίνεις με 90.

Σήμερα βλέπω ότι πολλοί κάνουν μαραθώνιους χιλιομέτρων ακόμη και με παπιά, λόγω βενζίνης.

Σαφέστατα όμως, πρόκειται για κατασταλαγμένους ανθρώπους που το κάνουν ξεκάθαρα για λόγους οικονομίας.

Συμπέρασμα : πάρτο αντί για σκουτεροπαπί, μη το παίρνεις εάν θέλεις κάτι παραπάνω.

ΥΓ. Και το CBF σέρνεται στα 125 κυβικά. Βασικά αυτά τα κυβικά είναι κατάρα για μοτοσικλέτα.
ΥΓ.2. Εάν πάρεις το παλιό μοντέλο, έχω ζελατίνα ψηλή της Κάπα.  ;)

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline transalparas

• Απλός οδηγός
Reply #18 on: Τρίτη 04 Σεπτέμβριος 2012, 07:07:55 πμ
δεν ξέρω όμως κατά πόσο αξίζει να πάρεις τόσο παλιά μηχανή, διότι από όσο ξέρω, τα 400άρι σταμάτησε να παράγεται-εισάγεται γύρω στο 1997.
Ναι!!αλλα εχω πιστη στην Ιαπωνική του αντοχη και σίγουρα απο μία άποψη εχει και καποια παραπανω δυναμη απο το βαρα...το μονο που σκεφτομαι ειναι εαν ειναι κατω απο 25kw γιατι τωρα ψηθηκε και ο μικρός...

Offline transalparas

• Απλός οδηγός
Reply #19 on: Τρίτη 04 Σεπτέμβριος 2012, 07:12:27 πμ
Το varaderaki ήταν η πρώτη μου μοτοσικλέτα μετά τα σκούτερ. 2002.

Πλαίσιο, ποιότητα, οδηγική συμπεριφορά ’ΨΟΓΟ.

Πρόκειται για ένα τρανσάλπ χωρίς ιπποδύναμη, τα 10 άλογα κάτι που βγάζει δεν αρκούν για πάνω από 100, παρόλο που είναι και δικύλινδρο.

Πρόκειται για ένα ποιοτικό παπί, με χώρους και κάλυψη από αέρα, που βγάζει και μια 400άρα χλμ. με ένα ρεζερβουάρ.

ΑΛΛΑ το άλλαξα μέσα σε 7 μήνες, καθώς δεν κάλυπτε σε περιαστικές διαδρομές, εάν ήθελες να έχεις λίγο γκάζι και όχι να πηγαίνεις με 90.

Σήμερα βλέπω ότι πολλοί κάνουν μαραθώνιους χιλιομέτρων ακόμη και με παπιά, λόγω βενζίνης.

Σαφέστατα όμως, πρόκειται για κατασταλαγμένους ανθρώπους που το κάνουν ξεκάθαρα για λόγους οικονομίας.

Συμπέρασμα : πάρτο αντί για σκουτεροπαπί, μη το παίρνεις εάν θέλεις κάτι παραπάνω.

ΥΓ. Και το CBF σέρνεται στα 125 κυβικά. Βασικά αυτά τα κυβικά είναι κατάρα για μοτοσικλέτα.
ΥΓ.2. Εάν πάρεις το παλιό μοντέλο, έχω ζελατίνα ψηλή της Κάπα.  ;)

Σε  ευχαριστω για την προσφορα σου παρα πολύ!!Αυτα λέω στον μικρο οταν μου λεει οτι θα κανει το ένα και θα κανει το αλλο πιστεύω οτι αυτό το μηχανακι εχει καθαρά και μόνο έναν μεγάλο βαθμό άνεσης τα υπόλοιπα είναι οι παράγοντες που θα σε κανουν να το βαρεθείς πολυ γρήγορα και  κυριως η δυναμή του!

andy

• Guest
Reply #20 on: Τρίτη 04 Σεπτέμβριος 2012, 20:30:21 μμ

Offline omega

• Σιγα μην ειμαι
  • Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Τρίτη 04 Σεπτέμβριος 2012, 22:05:49 μμ
Ποιο άνετο από παπί ναι,παπί σε απόδοση ναι αλλά με ~5lt/100klm οικονομικό δεν το λες σίγουρα.

Πέτα... ψηλά... μακριά... κι... ελεύθερα...

Offline transalparas

• Απλός οδηγός
Reply #22 on: Τρίτη 04 Σεπτέμβριος 2012, 22:14:02 μμ
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2684655/
Φίλε Ανδρέα εαν καταληξουμε σε βαρα σίγουρα το συγκεκριμενο θα ειναι μεσα στίς επιλογές μας εαν και πεφτει λίγο μακρια....

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Τρίτη 04 Σεπτέμβριος 2012, 22:32:29 μμ
Ποιο άνετο από παπί ναι,παπί σε απόδοση ναι αλλά με ~5lt/100klm οικονομικό δεν το λες σίγουρα.

Δεν καίει τόσο βρε !  ;D

Σε  ευχαριστω για την προσφορα σου παρα πολύ!!Αυτα λέω στον μικρο οταν μου λεει οτι θα κανει το ένα και θα κανει το αλλο πιστεύω οτι αυτό το μηχανακι εχει καθαρά και μόνο έναν μεγάλο βαθμό άνεσης τα υπόλοιπα είναι οι παράγοντες που θα σε κανουν να το βαρεθείς πολυ γρήγορα και  κυριως η δυναμή του!

Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις. ’μα είναι να μπλέξεις με καρμπυρατέρια και μάντολες  ;D άστο !
Είναι σίγουρα μια level entry μηχανή, που εγώ ήμουν τυχερός που την είχα πριν πάω στα 650 κυβικά, αλλά δεν είναι καιρός για τέτοιες πολυτέλειες.
Επίσης, είναι σίγουρο, ότι ο μικρός θα την βαρεθεί πολυυυυύ γρήγορα, μόλις ανακαλύψει ότι δεν έχει γκάζι. Εγώ το ανακάλυψα σε δρόμο από τη Χαλκιδική, που σε ένα ανηφορικό ισιάδι θα περνούσε το ΚΤΕΛ από πάνω μου... :2hysterical: (ωραία χρόνια πάντως...)

« Last Edit: Τρίτη 04 Σεπτέμβριος 2012, 22:36:57 μμ by nikos 238 »

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline transalparas

• Απλός οδηγός
Reply #24 on: Τρίτη 04 Σεπτέμβριος 2012, 22:53:47 μμ
Δεν καίει τόσο βρε !  ;D

Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις. ’μα είναι να μπλέξεις με καρμπυρατέρια και μάντολες  ;D άστο !
Είναι σίγουρα μια level entry μηχανή, που εγώ ήμουν τυχερός που την είχα πριν πάω στα 650 κυβικά, αλλά δεν είναι καιρός για τέτοιες πολυτέλειες.
Επίσης, είναι σίγουρο, ότι ο μικρός θα την βαρεθεί πολυυυυύ γρήγορα, μόλις ανακαλύψει ότι δεν έχει γκάζι. Εγώ το ανακάλυψα σε δρόμο από τη Χαλκιδική, που σε ένα ανηφορικό ισιάδι θα περνούσε το ΚΤΕΛ από πάνω μου... :2hysterical: (ωραία χρόνια πάντως...)

χαχαχαχαχα!!!Γελάμε αλλα η υπόθεση είναι για κλάματα.....