Hellas Transalp Forum

Τρέμουλο δείκτη κοντέρ

samniotis · 19439

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω...
on: Κυριακή 15 Ιούλιος 2012, 08:13:11 πμ
Δέν ξέρω αν είναι πρόβλημα, μιάς και τώρα το πρόσεξα...
απο το ξεκίνημα και μέχρι τα 25-30 km/h ο δείκτης ταχύτητας τρεμοπαίζει. Απο εκεί και πάνω ανεβαίνει κανονικά χωρίς τρέμουλο!
πρίν περίπου 1000 χλμ δεν δούλευε το κοντέρ και διορθώθηκε με την αλλαγή του στρόγγυλου ρότορα που δίνει την κίνηση στην ντίζα απο την ρόδα.

Είναι κάποιου είδους προειδοποίηση ότι θα παραδόσει πνεύμα η ντίζα ή είναι έτσι πάντα και απλά εγώ δεν το είχα προσέξει????

Transalp XL650V

Offline cbfaras

• μην πας πισω μου σταματαω αποτομα!!!!!!!!!
  • Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #1 on: Κυριακή 15 Ιούλιος 2012, 18:36:28 μμ
βγαλε την ντιζα καθαρισε την και δες αν εχει πεταξει κανα συρμα.
μετα περνα λιγο γρασακι λιγο ομως και ξανα μεσα. αμα δεν στρωσει
μαλον πας για ντιζα

Μην Πλησιαζεις Ταυρο Απο Εμπρος Γαιδουρι Απο Πισω Και Βλακα Απο Πουθενα           
CBF1000 06' CB900fz 79' RMZ450 K5 Και Παλιος XLV 650

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #2 on: Κυριακή 15 Ιούλιος 2012, 20:39:11 μμ
  Προειδοποίηση ότι όπου να 'ναι παραδίδει το πνεύμα της.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #3 on: Κυριακή 15 Ιούλιος 2012, 22:11:49 μμ

Κι εγώ έτσι νόμιζα.......ότι το τρέμουλο σημαίνει ότι παραδίδει πνεύμα..........

Την έχω όμως κάνα χρόνο έτσι........

Τρεμοπαίζει μέχρι τα 30 περίπου, και μετά σταθεροποιείται.........

Μια φορά που μου έχει κοπεί.....το έκανε χωρίς προειδοποίηση......."μπαμ και κάτω"....

babisku

• Guest
Reply #4 on: Κυριακή 15 Ιούλιος 2012, 22:42:14 μμ
Ατέρμονας και όχι ντίζα.

Offline Giorgio de Sarm

• Οδηγάρα
Reply #5 on: Κυριακή 15 Ιούλιος 2012, 22:57:30 μμ
Αλλάζεις το γρανάζι του ατέρμονα και ξενοιάζεις!Bάζεις αδιάβροχο γράσσο και καλό είναι κάθε 2 χρόνια περ'ιπου να βγαίνει, να καθαρίζεται και να τοποθετείται καινούριο γράσσο!

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω...
Reply #6 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2012, 02:34:42 πμ
Πριν 1000 χλμ άλλαξα ατερμονα γι αυτό και μου φάνηκε παράξενο...

Transalp XL650V

Offline ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina)

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #7 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2012, 05:59:49 πμ
πλαστικο γραναζι 10000%  εκανε λαλακια ο μαστορας στην τοποθετηση του. κοστος περ. 20€

Ζήσε το σήμερα χωρίς αναστολές

NRG...

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2012, 16:33:08 μμ
πλαστικο γραναζι 10000%  εκανε λαλακια ο μαστορας στην τοποθετηση του. κοστος περ. 20€
Αλλάζεις το γρανάζι του ατέρμονα και ξενοιάζεις!Bάζεις αδιάβροχο γράσσο και καλό είναι κάθε 2 χρόνια περ'ιπου να βγαίνει, να καθαρίζεται και να τοποθετείται καινούριο γράσσο!
Ατέρμονας και όχι ντίζα.
Mην ειστε τοσο σιγουροι!
Καταρχην τοσο ο ατερμονας σαν συνολο οσο και μεμονωμενα το πλαστικο γραναζι ΔΕΝ μπορει να μπει λαθος Το μονο λαθος που μπορει να γινει ειναι να μην μπουν οι δυο ροδελες

Προσφατα αλλαξα ολον τον ατερμονα κομπλε μιας και ειχε καταστραφει Οχι μονο το πλαστικο γραναζι Το κοντερ δουλεψε αψογα για περιπου 1000 χλμ Κατοπιν αρχισε να τρεμοπαιζει η βελονα μεχρι περιπου τα 60 χλμ/ω Δοκιμασα αλλη δανεικη ντιζα κοντερ και το προβλημα λυθηκε! Οποτε χτες εβγαλα την ντιζα για επιθεωρηση και καθαρισμο Το συρματοσχοινο ειναι σε αψογη κατασταση Και φυσικα απ' οτι φαινεται δεν προκειτε να κοπει στα επομενα πολλες χιλιαδες χλμ! Μετα δε τον καθαρισμο και την εκ νεου λιπανση το τρεμουλο της βελονας περιοριστηκε αισθητα και εγινε ανεπαισθητο και μονο μεχρι τα 30 χλμ/ω 
Αρα ο "ενοχος" κατα την γνωμη μου ειναι το εξωτερικο περιβλημα της ντιζας το οποιο εχει φθαρει τοπικα δυσκολευοντας δια της τριβης την ομαλη περιστροφη της ντιζας σε χαμηλες ταχυτητες Οταν η τριβη υπερνικιθει απο την ταχυτητα περιστροφης τοτε φαινεται να λειτουργει κανονικα!
« Last Edit: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2012, 16:36:56 μμ by konkost »

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2012, 16:51:31 μμ

Κι εγώ έτσι νόμιζα.......ότι το τρέμουλο σημαίνει ότι παραδίδει πνεύμα..........

Την έχω όμως κάνα χρόνο έτσι........
βγαλε την ντιζα καθαρισε την και δες αν εχει πεταξει κανα συρμα.
μετα περνα λιγο γρασακι λιγο ομως και ξανα μεσα. αμα δεν στρωσει
μαλον πας για ντιζα
...Και αν εχω δικιο αυτες ειναι και οι μοναδικες λυσεις!

Offline TASOS

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Aν θα μπορουσα τον κοσμο να αλλαζα.....
Reply #10 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2012, 21:07:34 μμ
Μετα δε τον καθαρισμο και την εκ νεου λιπανση το τρεμουλο της βελονας περιοριστηκε αισθητα και εγινε ανεπαισθητο και μονο μεχρι τα 30 χλμ/ω 
Αρα ο "ενοχος" κατα την γνωμη μου ειναι το εξωτερικο περιβλημα της ντιζας το οποιο εχει φθαρει τοπικα δυσκολευοντας δια της τριβης την ομαλη περιστροφη της ντιζας σε χαμηλες ταχυτητες Οταν η τριβη υπερνικιθει απο την ταχυτητα περιστροφης τοτε φαινεται να λειτουργει κανονικα!

Ναι σωστά.........
Το εξωτερικό περίβλημα είναι ο ένοχος........
Είναι το πιο πιθανό..........
Την έχω κάνει αυτή τη διαδικασία με τον καθαρισμό......και το τρέμουλο μέχρι τα 30 ....παρέμεινε.......

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #11 on: Δευτέρα 16 Ιούλιος 2012, 22:18:03 μμ
Όταν είχα αλλάξει το γρανάζι του ατέρμονα είχα αλλάξει και την ντίζα.

Ντίζα όμως δεν έβαλα την δικιά του αλλά απο Africa Twin 750.

Μεγαλύτερης διαδρομής και ανθεκτικότερη.

Εκ τότε δεν είχα ποτέ πρόβλημα με ατέρμονες δείκτες κλπ κλπ κλπ......

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
  • Η τρελα δεν παει στα βουνα....καβαλαει Vara...
Reply #12 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2012, 17:22:59 μμ
επειδη το εχω το θεμα (το εχω ψαξει αρκετα....) εξ αρχης ειναι ο ατερμονας. αν δεν τον τοποθετησε σωστα (και με το αναλογο γρασο) ο μαστορας, θα ξανακανει τρεμουλο, αλλα οχι αμεσως μολις τον τοποθετησεις! σε περιπτωση που αφου τον αλλαξεις συνεχιζει το τρεμουλο, τοτε φταιει το κοντερ. (οχι η ντιζα) το οποιο "δυσκολευει" να γυριζει η ντιζα, και απο αυτο τρωγοντε τα γραναζια του ατερμονα (γιαυτο και σου τυχαινει σε μικρο χρονικο διαστημα να αλλαζεις ατερμονα ξανα και ξανα, εχω αλλαξει 3 μεχρι στιγμης...) το κοστος του ατερμονα ειναι 20 €, για το κοντερ (ολος ο πινακας οργανων....) αστα.... (γιαυτο και δεν το εχω αλλαξει ακομα...)

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2012, 19:05:43 μμ
επειδη το εχω το θεμα (το εχω ψαξει αρκετα....) εξ αρχης ειναι ο ατερμονας. αν δεν τον τοποθετησε σωστα (και με το αναλογο γρασο) ο μαστορας, θα ξανακανει τρεμουλο, αλλα οχι αμεσως μολις τον τοποθετησεις! σε περιπτωση που αφου τον αλλαξεις συνεχιζει το τρεμουλο, τοτε φταιει το κοντερ. (οχι η ντιζα) το οποιο "δυσκολευει" να γυριζει η ντιζα, και απο αυτο τρωγοντε τα γραναζια του ατερμονα (γιαυτο και σου τυχαινει σε μικρο χρονικο διαστημα να αλλαζεις ατερμονα ξανα και ξανα, εχω αλλαξει 3 μεχρι στιγμης...) το κοστος του ατερμονα ειναι 20 €, για το κοντερ (ολος ο πινακας οργανων....) αστα.... (γιαυτο και δεν το εχω αλλαξει ακομα...)
Δεν υπαρχει περιπτωση να μπει λαθος σε καμια περιπτωση! Οσο για το σωστο γρασο ΟΚ θεωρητικα πρεπει να μπει το καταλληλο Αλλα απο κει και περα και να μην μπει δεν τρεχει και τιποτα Αφενος ο καινουριος ατερμονας ειναι ηδη γρασαρισμενος απο το εργοστασιο και αφετερου ακομα και να μπει ενα οποιοδηποτε γρασο δεν σημαινει οτι το πλαστικο γραναζι του ατερμονα θα καταστραφει αμεσα Θα γραψει πρωτα πολλες πολες χιλ χλμ πριν και αν συμβει αυτο
Και οταν λεμε ατερμονα εννοουμε ολη την μοναδα που κουμπωνει στο κεντρο του τροχου Η οποια μοναδα κοστιζει 80+ ευρω Εχει δε μεσα δυο γραναζια Το γνωστο πλαστικο που κοστιζει κατι λιγοτερο απο 20ευρω και ενα μεταλικο που δεν μπορει να αντικατασταθει Το μεταλικο γυρνα μεσα σε ειδικα διαμορφωμενη φωλια και ειναι αυτο που δινει κινηση στην ντιζα Οταν φαγωθει η φωλια το γραναζι παυει να κινειται ομαλα και οδηγει σε καταστροφη το πλαστικο γραναζι Ξανα και ξανα!
« Last Edit: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2012, 19:21:42 μμ by konkost »

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2012, 21:27:53 μμ
οταν λεμε "αλλαζω ατερμονα" αλλαζεις μονο το πλαστικο. αυτο ειναι χωρις γρασο στο φακελακι... στραβα δεν μπαινει, αλλα αν ο μαστορας δεν ειναι "Μαστορας" και μαζι με το πολυ η λιγο γρασο που θα βαλει θα βαλει μεσα και "σκουπιδακια" (κοινος βρωμιες) τοτε σε πολυ γρηγορο διαστειμα ο ατερμονας θα (ξανα) παραδωσει πνευμα....

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #15 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2012, 22:27:47 μμ
Δεν υπαρχει περιπτωση να μπει λαθος σε καμια περιπτωση! Οσο για το σωστο γρασο ΟΚ θεωρητικα πρεπει να μπει το καταλληλο Αλλα απο κει και περα και να μην μπει δεν τρεχει και τιποτα Αφενος ο καινουριος ατερμονας ειναι ηδη γρασαρισμενος απο το εργοστασιο και αφετερου ακομα και να μπει ενα οποιοδηποτε γρασο δεν σημαινει οτι το πλαστικο γραναζι του ατερμονα θα καταστραφει αμεσα Θα γραψει πρωτα πολλες πολες χιλ χλμ πριν και αν συμβει αυτο
Και οταν λεμε ατερμονα εννοουμε ολη την μοναδα που κουμπωνει στο κεντρο του τροχου Η οποια μοναδα κοστιζει 80+ ευρω Εχει δε μεσα δυο γραναζια Το γνωστο πλαστικο που κοστιζει κατι λιγοτερο απο 20ευρω και ενα μεταλικο που δεν μπορει να αντικατασταθει Το μεταλικο γυρνα μεσα σε ειδικα διαμορφωμενη φωλια και ειναι αυτο που δινει κινηση στην ντιζα Οταν φαγωθει η φωλια το γραναζι παυει να κινειται ομαλα και οδηγει σε καταστροφη το πλαστικο γραναζι Ξανα και ξανα!

κάποτε είχαμε πει για πατέντα, με βιδάκι στο κάτω μέρος του μεταλικού ατέρμονα που να παίρνει τα πολλά μπόσικα. (βιδωμένο απ έξω)

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2012, 01:22:11 πμ
Το μονο λαθος που μπορει να γινει ειναι να μην μπουν οι δυο ροδελες

Πες τα χρυσόστομε.  :eusa_clap:

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2012, 01:27:36 πμ
κάποτε είχαμε πει για πατέντα, με βιδάκι στο κάτω μέρος του μεταλικού ατέρμονα που να παίρνει τα πολλά μπόσικα. (βιδωμένο απ έξω)
Το εκανα!
Στην περιπτωση μου δεν απεδωσε Ισως επειδη το αφησα για αρκετες χιλιαδες χλμ πριν βαλω βιδα για να μαζεψω τα μποσικα και η φωλια να φαγωθηκε τελικα ανομοιομορφα

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #18 on: Δευτέρα 30 Ιούλιος 2012, 06:40:39 πμ
Η δική μου ετρεμε και σε λίγο κόπηκε η ντίζα.
Την άλλαξα κομπλέ με το εξωτερικό (υπάρχει σαν ανταλλακτικό μόνον το σύρμα 44831MN4000  περιγραφή CABLE, INNER στα 8.00€) γιατί εκεί που κόπηκε είχε φάει το εξωτερικό και το είχε φαρδύνει. Φοβήθηκα μήπως και το καινούργιο ταλάντωνε και ξανακοβόταν.

Οσο την λίπανση , θέλει λευκό γράσσο λιθίου, και σχολαστικό καθαρισμό και λίπανση του μεταλικού γραναζιού του ατέρμονα.
Επίσης καλό ννα αλλάζεται και το O-ring της ντίζας αν είναι πατημένο και πολυκαιρισμένο.
Αν και η καινούργια γνήσια ντίζα ερχεται σετ με O-ring και βιδάκι.

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #19 on: Δευτέρα 30 Ιούλιος 2012, 16:59:43 μμ
+1000

Offline MarioRider

• νέος οδηγός
  • **
Reply #20 on: Δευτέρα 30 Ιούλιος 2012, 20:10:43 μμ
Πονεμενη ιστορια και για μενα ο ατερμονας στο 600,δουλεια εκανα με ηλεκτρ Σιγμα
Στο τελος εβαλα αλλη κουπα ατερμονα απο XR600 που χε μεταλικο γραναζι αντι για πλαστικο , δουλευε καλα για κανα χρονο
Μετα γλυτωσα το 700μου ειναι Hi Tech στο κοντερ

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #21 on: Τρίτη 31 Ιούλιος 2012, 00:45:46 πμ
μμμμ καλη ιδεα για τον ατερμονα του XR600 .... μεταλικος ε??? μολις (ξανα) παραδωσει πνευμα ο δικος μου (και δεν εχω πουλησει το ΤΑ μεχρι τοτε) θα το δοκιμασω....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #22 on: Παρασκευή 03 Αύγουστος 2012, 05:46:24 πμ
Προσοχή όμως Στρατηγέ μου , γιατί μέταλο στο μεταλο αν ''κομπλάρει'' και φρακαρει την μπροστινή θα ερθεις καπάκι , το ότι είναι πλαστικό δεν σημαίνει οτι η Honda δεν το σκέφτηκε πριν απο εμάς, αλλά κάποιο λόγο εχει το να είναι πλαστικό.

Offline ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Παρασκευή 03 Αύγουστος 2012, 19:26:54 μμ
σωστο και αυτο......

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Σάββατο 02 Νοέμβριος 2013, 23:05:44 μμ
Πηγαίνοντας για Αθήνα (κέντρο), το κοντέρ έκανε νούμερα (δεν σταμάτησε βέβαια).
Δεν έδειχνε πάνω από 45 Km και η βελόνα έπαιζε τρελά πάνω-κάτω. Δεν έχω κοιτάξει τίποτα προς το παρόν.
Χοντρικά ατέρμονας και ντίζα πόσο να πάνε;

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....