Hellas Transalp Forum

Αναβάθμιση εν καιρώ λιτότητας!!!

samniotis · 14889

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω...
on: Τρίτη 29 Μάιος 2012, 06:59:02 πμ
Ήθελα το μωρό μου να το αναβαθμίσω λίγο εδώ και καιρό.
Είχα διάφορα πράγματα κατά νού μέσα στα οποία και κάποια που θεωρούσα απαραίτητο να γίνουν...

Αποφάσισα λόγω κόστους να χωρίσω την αναβάθμιση σε 2 μέρη...

Στο πρώτο μέρος

-αλλάχθηκε ο μπροστά δεξιά δίσκος επειδή είχε στραβώσει λίγο και μαζί του όλα τα τακάκια του μπροστινού συστήματος - δίσκος Honda και τακάκια Braking.

-αλλάχθηκαν τα μπροστινά ελατήρια με WP, μπήκε καινούριο λαδάκι (το παλιό βρωμούσε σαν καμένο ηλιέλαιο) και αλλάχθηκαν οι σκισμένες φυσούνες με κάλτσες απο Neopren

-αλλάχθηκε το πλαστικό κάλυμα των οργάνων, μιάς και είχε φτάσει σε απαράδεκτο σημείο

-ντυθήκανε τα πλαινά πλαστικά με carbon αυτοκόλλητο της 3Μ (η φωτό τα αδικεί, θα ανεβάσω και μία χωρίς φλάς αύριο)

-αλλάχθηκαν τα τεράστια φλάς που είχαν πάνω τους οι πλαινές βάσεις για τις μπαγκαζιέρες με 2 πολύ μικρά αλλά πολύ δυνατά φλασάκια!

Επίσης ανοίχτηκε και καθαρίστηκε ο αριστερός διακόπτης ώστε να έχω πάλι φλάς - παραλίγο να ξεχάσω γιατί τα έχουμε - και φόρεσα και καινούρια σφουγγαράκια στις μανέτες και προστατευτικό στον αριστερό λεβιέ για να μήν κλαίω συνέχεια τα παπούτσια μου.

Κόστος

δισκόπλακα         65€
2*τακάκια           50€
ελατήρια WP      115€
λάδι ελατηρίων    20€
κάλτσες Neopren  20€
Εργασία              50€
φλας                  15€
κάλυμα οργάνων  24€
σφουγγαράκια & κάλυμα λεβιέ 7€

Carbon πλαινά+περαστικά 50€ (απο άλλο μάστορα)

Σύνολο 416€

Τις εργασίες τις έκανε πολύ καλός φίλος που έχει συνεργείο και εκτός του ότι προσέχει την μηχανή λές και την φτιάχνει για την πάρτη του,
δεν αλλάζει πράγματα που δεν χρειάζονται αλλαγή (πλέον ψάχνουμε και τα αυτονόητα)

Εκτός της συμπεριφοράς που πλέον είναι άλλη μηχανή (τέλος οι υποκλίσεις σε κάθε φρενάρισμα), ειδικά τα carbon που είναι και ανάγλυφα ήταν τελικά η καλύτερη ιδέα!!!

Στο 2ο μέρος πάμε για βάψιμο τιμονόπλακας (ακόμα σκέφτομαι πώς μπορεί να γίνει χωρίς να βγεί), βάψιμο καπακιού μπαγκαζιέρας,
xenon φώτα, προβολάκια (υπο συζήτηση) και καινούριες χούφτες σε μαύρο (μπάς και φύγει η γκριζίλα!!!)
« Last Edit: Τρίτη 29 Μάιος 2012, 07:04:03 πμ by samniotis »

Transalp XL650V

Βιτσίλα

• Guest
Reply #1 on: Τρίτη 29 Μάιος 2012, 09:03:25 πμ
 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright:
Καλησπέρα ... ωραίο το έχεις κάνει το όχημα !!!
Για τα ξεθωριασμένα μαύρα πλαστικά (χούφτες,κάλυμμα,προστατευτικά κινητήρα,λασπωτήρα πίσω) μπορείς να τα βάψεις με σπρέυ μαύρο ματ  ;)
Επειδή ετοιμάζομαι και εγώ για μια μικρή αναβάθμιση, επειδή λόγω πτώσης θα μείνει ακόμα ενα μήνα ακίνητη.
Θα μπορούσα να σε ρωτήσω πράγματα;
1.Τα κάγκελα τη μάρκα , τιμή και μαγαζί ... (Καθώς έχω βρει Τouratech 180 ευρώ από τη Makan) Τα ίδια είναι τα δικά σου; Αξίζουν;
2.Το τιμόνι από που το πήρες, τιμή και τι διαστάσεις διότι θέλω και εγω ένα Rental αλλά δεν ξέρω τι διαστάσεις να πάρω.
3.Το κάλυμα οργάνων βγαίνει σε άσπρο ή θα το βάψω;
Αυτά τα λίγα  ;D ;D ;D ;D
Ευχαριστώ εκ των προτέρων   
Πάντα όρθιος!!!!
« Last Edit: Τρίτη 29 Μάιος 2012, 09:10:39 πμ by Βιτσίλα »

Offline cbfaras

• μην πας πισω μου σταματαω αποτομα!!!!!!!!!
  • Rossi και πάνω !
    • FUN
Reply #2 on: Τρίτη 29 Μάιος 2012, 14:58:19 μμ
Ωραιος μπραβο! μια προταση για χουφτες και πισω φτερο παρε ενα σπρευ της κοσμος για
προφυλακτιρες bumber λεγεται και βαψτα παρα να τα βαζεις καινουρια. διαφορετικα
με ενα θερμοπιστολο θα γινουν σαν καινουρια (αυτο θελει καποιον που να ξερει να το κανει)
οπως και το προστατευτικο της αλησιδας. αντε και καλες δουλειες!

Μην Πλησιαζεις Ταυρο Απο Εμπρος Γαιδουρι Απο Πισω Και Βλακα Απο Πουθενα           
CBF1000 06' CB900fz 79' RMZ450 K5 Και Παλιος XLV 650

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
Reply #3 on: Τρίτη 29 Μάιος 2012, 23:23:30 μμ
:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :thumbright: :thumbright: :thumbright: :thumbright:
Καλησπέρα ... ωραίο το έχεις κάνει το όχημα !!!
Για τα ξεθωριασμένα μαύρα πλαστικά (χούφτες,κάλυμμα,προστατευτικά κινητήρα,λασπωτήρα πίσω) μπορείς να τα βάψεις με σπρέυ μαύρο ματ  ;)
Επειδή ετοιμάζομαι και εγώ για μια μικρή αναβάθμιση, επειδή λόγω πτώσης θα μείνει ακόμα ενα μήνα ακίνητη.
Θα μπορούσα να σε ρωτήσω πράγματα;
1.Τα κάγκελα τη μάρκα , τιμή και μαγαζί ... (Καθώς έχω βρει Τouratech 180 ευρώ από τη Makan) Τα ίδια είναι τα δικά σου; Αξίζουν;
2.Το τιμόνι από που το πήρες, τιμή και τι διαστάσεις διότι θέλω και εγω ένα Rental αλλά δεν ξέρω τι διαστάσεις να πάρω.
3.Το κάλυμα οργάνων βγαίνει σε άσπρο ή θα το βάψω;
Αυτά τα λίγα  ;D ;D ;D ;D
Ευχαριστώ εκ των προτέρων   
Πάντα όρθιος!!!!

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, εύχομαι ο μήνας να περάσει γρήγορα και πάντα όρθια!
Τα κάγκελα τα φορούσε η μηχανη όταν την πήρα (μτχ) οπότε δεν γνωρίζω - πάντως όλα κάπου εκει γύρω παίζουνε!
Το τιμόνι το πήρα πρίν 2 χρόνια στα 80€ - αλουμινίου, διαστάσεις δεν θυμάμαι...
Το κάλυμα είναι όπως το βλέπεις μαύρο - τα αγοράζεις 24€ για να μήν κάθεσαι να παιδεύεσαι με βαψίματα!

Τα πλαστικά δεν τα πειράζω, μιάς και οι χούφτες και το προστατευτικό είναι γκρί (Honda Italia). Θα πάω κατευθείαν σε καινούριες χούφτες. Τα υπόλοιπα πλαστικά μιά χαρά είναι, απλά με το φλάς του κινητού φαίνονται έτσι - την μέρα στο μάτι, μιά χαρά είναι, είδικά μετά το πλύσιμο  ;D

Transalp XL650V

Βιτσίλα

• Guest
Reply #4 on: Τετάρτη 30 Μάιος 2012, 00:03:41 πμ
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, εύχομαι ο μήνας να περάσει γρήγορα και πάντα όρθια!
Τα κάγκελα τα φορούσε η μηχανη όταν την πήρα (μτχ) οπότε δεν γνωρίζω - πάντως όλα κάπου εκει γύρω παίζουνε!
Το τιμόνι το πήρα πρίν 2 χρόνια στα 80€ - αλουμινίου, διαστάσεις δεν θυμάμαι...
Το κάλυμα είναι όπως το βλέπεις μαύρο - τα αγοράζεις 24€ για να μήν κάθεσαι να παιδεύεσαι με βαψίματα!

Τα πλαστικά δεν τα πειράζω, μιάς και οι χούφτες και το προστατευτικό είναι γκρί (Honda Italia). Θα πάω κατευθείαν σε καινούριες χούφτες. Τα υπόλοιπα πλαστικά μιά χαρά είναι, απλά με το φλάς του κινητού φαίνονται έτσι - την μέρα στο μάτι, μιά χαρά είναι, είδικά μετά το πλύσιμο  ;D

Ευχαριστώ.
Α,γκρι ήταν εσένα από τη μαμά ...
Να σε ρωτήσω και ένα τελευταίο; Η γάτα κάτω στη κινούμενη είκονα, την πιάνει την πεταλούδα κάποια στιγμή ή άδικα κοιτάζω   :) :) :) :)

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
Reply #5 on: Τετάρτη 30 Μάιος 2012, 07:31:41 πμ
Βασικά η δικιά μας είναι και ότι πιάνει (που το πιάνει, δεν της ξεφεύγει) το καταβροχθίζει!!!

Transalp XL650V

Offline mhxanofagos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Τετάρτη 30 Μάιος 2012, 22:57:52 μμ
file mou kalhspera,me thn allagh empros ton elathrion ti diafores parathrhses?
mporeis na peis an psilose katholou giati einai kati pou thelo na apofigo,dhl na mhn allaksei to ypsos empros
eyxaristo poli

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
Reply #7 on: Πέμπτη 31 Μάιος 2012, 00:47:42 πμ
Η ανάρτηση σκλήρυνε αρκετά, η μηχανή στο φρενάρισμα δεν γονατίζει....
δεν μου φάνηκε να πήρε ύψος μπροστά, απλά όταν ανεβείς μένει στην θέση της.
Επίσης έχει τρομερή αλλαγή στις στροφές - ξαφνικά νοιώθω λές και οδηγάω άλλη μηχανή, street μεριά!!
Βέβαια αρχή είναι ακόμη - θα πώ εντυπώσεις σε κάνα μήνα!

Transalp XL650V

Offline mhxanofagos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Πέμπτη 31 Μάιος 2012, 05:26:39 πμ
φιλε μου περιμενω εντυπωσεις σου,,αν μπορεις και δεν κανει κοπο τσεκαρε σιγουρα το υψος γιατι με ενδιαφει η
συγκεκριμενη βελτιωση οπως και η οδικη συμπεριφορα...οσον αφορα την σκληρωτητα που ανεφερες,,,εχεις χασει σε ανεση πολυ?

Harry

• Guest
Reply #9 on: Πέμπτη 07 Ιούνιος 2012, 03:50:01 πμ
Να την χαίρεσαι . Και γω έχω μπει στην διαδικασία ανανέωσης . Ήθελα να βάλω και γω στο ταμπλό 3Μ carbon αλλά μου είπαν να μην το κάνω γιατί θα γίνει χάλια με τις ζέστες του καλοκαιριού . Οπότε θα βαφτεί σε look carbon . Χτες άλλαξα εξάτμιση και έβαλα χειροποίητη και μετάνιωσα που δεν το είχα κάνει νωρίτερα . Από βδομάδα πάω για 2-3 τοπικές βαφές και το ταμπλό . Όταν τελειώσω θα ανεβάσω και γω φωτογραφίες πριν και μετά .

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
Reply #10 on: Σάββατο 09 Ιούνιος 2012, 08:29:26 πμ
Αν και είμαι απο τους φαματικούς του δίκανου της τρανσάλπ, για πές τιμή που βρήκες για την χειροποίητη....

Transalp XL650V

Harry

• Guest
Reply #11 on: Κυριακή 10 Ιούνιος 2012, 21:09:23 μμ
Αν και είμαι απο τους φαματικούς του δίκανου της τρανσάλπ, για πές τιμή που βρήκες για την χειροποίητη....

280 Eυρώ και άξιζε κάθε cent (http://www.raceguns.gr/) ! Την παλιά θα την βάλω προς πώληση .
« Last Edit: Κυριακή 10 Ιούνιος 2012, 21:13:26 μμ by Harry »

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
Reply #12 on: Δευτέρα 11 Ιούνιος 2012, 06:11:06 πμ
καλά, έπαθα λέμε - μπήκα στο site του και είδα τις φωτό απο το 650 που φορούσε την εξάτμιση....
δεν πάει καλά ο κόσμος - και μετά λέμε και μείς ότι την ομορφύναμε!!!!
Ο τύπος κάθισε και πέρασε χρώμιο απο ψαλίδια και προστατευτικά μέχρι μπουκάλες και τιμόνι!!!!
μέχρι και τα στεφάνια απο τους τροχούς!!!
δεν μιλαμε για το μπλέ σε φτερό ουράς και θώρακα κινητήρα!!!

και μια φωτό της δικιάς μου με το φώς της μέρας

Transalp XL650V

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #13 on: Δευτέρα 11 Ιούνιος 2012, 19:02:00 μμ
Ωραία κάγκελα! Και μπορούν να φορτωθούν.
Λέω να προεκτείνω τα δικά μου μέχρι το φανάρι.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Harry

• Guest
Reply #14 on: Δευτέρα 11 Ιούνιος 2012, 20:50:55 μμ

και μια φωτό της δικιάς μου με το φώς της μέρας

Τι ύψος έχεις ? Η σέλα σε έχει βολέψει ? Τα carbon που τα πέρασες ?

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
Reply #15 on: Τετάρτη 13 Ιούνιος 2012, 04:33:56 πμ
Τι ύψος έχεις ? Η σέλα σε έχει βολέψει ? Τα carbon που τα πέρασες ?

1.87,
πολύ - αν και δεν χαμήλωσε καθόλου σε σχέση με την μαμά - απλά άλλο υλικό,
Ήρθε ένα παλικάρι στο συνεργείο του κολλητού και τα πέρασε - συνολ. κόστος για τα 2 καπάκια = 50€. Αν τα κάνεις μόνος σου ~20€

Transalp XL650V

Harry

• Guest
Reply #16 on: Πέμπτη 14 Ιούνιος 2012, 19:12:10 μμ
1.87,
πολύ - αν και δεν χαμήλωσε καθόλου σε σχέση με την μαμά - απλά άλλο υλικό,
Ήρθε ένα παλικάρι στο συνεργείο του κολλητού και τα πέρασε - συνολ. κόστος για τα 2 καπάκια = 50€. Αν τα κάνεις μόνος σου ~20€

Κοντά είμαστε , εγώ 1,91 . Είχαν την εντύπωση (λανθασμένα βέβαια) πως αυτές οι σέλες δεν κάνουν για μας .

Offline transalparas

• Απλός οδηγός
Reply #17 on: Σάββατο 08 Σεπτέμβριος 2012, 20:22:14 μμ
Ήθελα το μωρό μου να το αναβαθμίσω λίγο εδώ και καιρό.
Είχα διάφορα πράγματα κατά νού μέσα στα οποία και κάποια που θεωρούσα απαραίτητο να γίνουν...

Αποφάσισα λόγω κόστους να χωρίσω την αναβάθμιση σε 2 μέρη...

Στο πρώτο μέρος

-αλλάχθηκε ο μπροστά δεξιά δίσκος επειδή είχε στραβώσει λίγο και μαζί του όλα τα τακάκια του μπροστινού συστήματος - δίσκος Honda και τακάκια Braking.

-αλλάχθηκαν τα μπροστινά ελατήρια με WP, μπήκε καινούριο λαδάκι (το παλιό βρωμούσε σαν καμένο ηλιέλαιο) και αλλάχθηκαν οι σκισμένες φυσούνες με κάλτσες απο Neopren

-αλλάχθηκε το πλαστικό κάλυμα των οργάνων, μιάς και είχε φτάσει σε απαράδεκτο σημείο

-ντυθήκανε τα πλαινά πλαστικά με carbon αυτοκόλλητο της 3Μ (η φωτό τα αδικεί, θα ανεβάσω και μία χωρίς φλάς αύριο)

-αλλάχθηκαν τα τεράστια φλάς που είχαν πάνω τους οι πλαινές βάσεις για τις μπαγκαζιέρες με 2 πολύ μικρά αλλά πολύ δυνατά φλασάκια!

Επίσης ανοίχτηκε και καθαρίστηκε ο αριστερός διακόπτης ώστε να έχω πάλι φλάς - παραλίγο να ξεχάσω γιατί τα έχουμε - και φόρεσα και καινούρια σφουγγαράκια στις μανέτες και προστατευτικό στον αριστερό λεβιέ για να μήν κλαίω συνέχεια τα παπούτσια μου.

Κόστος

δισκόπλακα         65€
2*τακάκια           50€
ελατήρια WP      115€
λάδι ελατηρίων    20€
κάλτσες Neopren  20€
Εργασία              50€
φλας                  15€
κάλυμα οργάνων  24€
σφουγγαράκια & κάλυμα λεβιέ 7€

Carbon πλαινά+περαστικά 50€ (απο άλλο μάστορα)

Σύνολο 416€

Τις εργασίες τις έκανε πολύ καλός φίλος που έχει συνεργείο και εκτός του ότι προσέχει την μηχανή λές και την φτιάχνει για την πάρτη του,
δεν αλλάζει πράγματα που δεν χρειάζονται αλλαγή (πλέον ψάχνουμε και τα αυτονόητα)

Εκτός της συμπεριφοράς που πλέον είναι άλλη μηχανή (τέλος οι υποκλίσεις σε κάθε φρενάρισμα), ειδικά τα carbon που είναι και ανάγλυφα ήταν τελικά η καλύτερη ιδέα!!!

Στο 2ο μέρος πάμε για βάψιμο τιμονόπλακας (ακόμα σκέφτομαι πώς μπορεί να γίνει χωρίς να βγεί), βάψιμο καπακιού μπαγκαζιέρας,
xenon φώτα, προβολάκια (υπο συζήτηση) και καινούριες χούφτες σε μαύρο (μπάς και φύγει η γκριζίλα!!!)
Να κάνω μία ερώτηση το ταμπλό που το βρήκες 24ε γιατί εμένα μου ζητήσαν 40!!

Δέν θέλω μαλακά πλαστικά,δεν θέλω ανεση και πολυτελεια ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΩΜΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
Reply #18 on: Κυριακή 16 Σεπτέμβριος 2012, 23:00:57 μμ
Δαβανοπουλο, επίσημο αντιπρόσωπο honda

Transalp XL650V

Offline transalparas

• Απλός οδηγός
Reply #19 on: Παρασκευή 21 Σεπτέμβριος 2012, 23:32:39 μμ
Δαβανοπουλο, επίσημο αντιπρόσωπο honda

Ευχαριστώ!!

Δέν θέλω μαλακά πλαστικά,δεν θέλω ανεση και πολυτελεια ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΩΜΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Offline XTerminator

• Οδηγάρα
Reply #20 on: Σάββατο 22 Σεπτέμβριος 2012, 03:30:06 πμ
πολυ ωραια!
Ανεβαινει και η διαθεση με τετοιες μικροαλλαγες!!

"ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ"