Hellas Transalp Forum

Φωτοβολταικό πάνελ για φόρτιση μπαταρίας

samniotis · 8445

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω...
on: Κυριακή 22 Απρίλιος 2012, 06:10:46 πμ
Το είδα πρίν λίγες μέρες στο praktiker θεσ/νίκης
ήταν ένα πάνελ με διαστάσεις περίπου 25*40 εκ και συνδεόταν στην μπαταρία μέσω του αναπτήρα!
Όταν το πρωτοείδα, το απέριψα μιάς και δεν μπορούσα να σκεφτώ σημείο στην μηχανή όπου να μήν μπορούν να στο πάρουν (στην περιγραφή έλεγε ότι μπορείς να το βάλεις στο ταμπλό του αυτοκινήτου για να κρατάει την μπαταρία φορτισμένη) άλλα το ξανασκέφτηκα και είπα να παραθέσω την σκέψη μου για να ακούσω γνώμες!

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι θα μπορούσα να τραβήξω μιά παροχή απο την μπαταρία στην μπαγκαζιέρα που να τερματίζει σε αναπτήρα αυτ/του και να βάλω το πάνελ πάνω στο καπάκι της μπαγκαζιέρας, χρησιμοποιώντας κάποια περιμετρική κατασκευή απο αλουμίνιο η οποία θα βιδώνει πάνω στο καπάκι απο την εσωτερική πλευρά ώστε να μην μπορεί κάποιος να το ξηλώσει.
Έτσι το χειμώνα συνδέεις το φίς στον αναπτήρα (μέσα στην μπαγκαζιέρα), το πάνελ τροφοδοτεί με ρεύμα την μπαταρία κι έτσι αυτή δεν πέφτει.
Φαντάζομαι πώς αφού είναι και ειδικό για μπαταρία οχήματος, θα έχει και κάποιο σύστημα όπως ο φορτιστής που έχω ώστε να σταματάει όταν γεμίζει η μπαταρία.

Transalp XL650V

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #1 on: Κυριακή 22 Απρίλιος 2012, 06:16:12 πμ
πολυ φασαρια για το τιποτα ..........παρε ενα φορτιστη - συντηριτη μπαταριας και καθαρισες

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Κυριακή 22 Απρίλιος 2012, 06:21:09 πμ
Τετοια πανελ ειναι καταλληλα για αυτοκινουμενα τροχοσπιτα οπου σε μεγαλης διαρκειας σταση το βαζεις και φορτωνει την μπαταρια επειδη εσωτερικα γινετε καταναλωση (φωτα καμπινας .τιβι , ραδιο )

Offline leftlane

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Κυριακή 22 Απρίλιος 2012, 17:43:23 μμ
σωστα τα λενε οι προλαλησαντες, πολυ φασαρια για το τιποτα. Μονο για τροχοσπιτα σε εκδρομες και Free camping, απο την στιγμη που εισαι κοντα ρε ρευμα δεν υπαρχει λογος να το κανεις. Ουτως ή αλλως ο φορτιστης καταναλώνει ελαχιστο ρευμα οταν φορτιζεις μπαταρια...

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
Reply #4 on: Δευτέρα 23 Απρίλιος 2012, 05:38:43 πμ
το θέμα δεν είναι να γλιτώσεις ρεύμα, αλλά να γλιτώσεις τα βάλε-βγάλε!
πχ εγώ το χειμώνα και λίγο απο την άνοιξη, την μηχανή την χρησιμοποιώ γιά μιά βόλτα κάθε Σάββατο, οπότε επειδή η μπαταρία συνεχώς πέφτει, πρέπει να την ξηλώνω, να την βάζω στο φορτιστή και να την ξαναβάζω στην θέση της ενώ σκέφτηκα ότι με αυτή την ιστορία μπορείς να έχεις συνεχώς φορτισμένη την μπαταρία και να μήν ανησυχείς ότι θα πέσει λόγω του συνδυασμού ακινησίας-κατανάλωσης συναγερμού.

Transalp XL650V

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Δευτέρα 23 Απρίλιος 2012, 16:45:06 μμ
το θέμα δεν είναι να γλιτώσεις ρεύμα, αλλά να γλιτώσεις τα βάλε-βγάλε!
πχ εγώ το χειμώνα και λίγο απο την άνοιξη, την μηχανή την χρησιμοποιώ γιά μιά βόλτα κάθε Σάββατο, οπότε επειδή η μπαταρία συνεχώς πέφτει, πρέπει να την ξηλώνω, να την βάζω στο φορτιστή και να την ξαναβάζω στην θέση της ενώ σκέφτηκα ότι με αυτή την ιστορία μπορείς να έχεις συνεχώς φορτισμένη την μπαταρία και να μήν ανησυχείς ότι θα πέσει λόγω του συνδυασμού ακινησίας-κατανάλωσης συναγερμού.
Ειναι μια σκεψη αλλα γιατι δεν βγαζεις δυο καλωδια απο την μπαταρια με ενα φις αρσενικο να συνδεεις τον φορτιστη με αντιστοιχο φις θηλυκό και καθαρισες .Δεν θα βγαζεις το πλαινο καπακι .

andy

• Guest
Reply #6 on: Δευτέρα 23 Απρίλιος 2012, 17:48:13 μμ
εγώ έχω και σχαράκι και 2η πρίζα στο πίσω μέρος κατευθείαν στην μπαταρία αλλά όταν είναι σταματημένη στο σπίτι δεν την βλέπει ήλιος γιατί είναι σε πιλοτή. :2hysterical:
Πόσο είχαν αυτά τα πάνελ;;;;;

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #7 on: Τρίτη 24 Απρίλιος 2012, 01:21:58 πμ
εγώ έχω και σχαράκι και 2η πρίζα στο πίσω μέρος κατευθείαν στην μπαταρία αλλά όταν είναι σταματημένη στο σπίτι δεν την βλέπει ήλιος γιατί είναι σε πιλοτή. :2hysterical:
Πόσο είχαν αυτά τα πάνελ;;;;;

και μάλλον σε πιλοτή το αφήνει και ο samniotis

Offline samniotis

• Ποτέ δεν ήμουν
  • Απλός οδηγός
Reply #8 on: Τρίτη 24 Απρίλιος 2012, 04:31:05 πμ
Ειναι μια σκεψη αλλα γιατι δεν βγαζεις δυο καλωδια απο την μπαταρια με ενα φις αρσενικο να συνδεεις τον φορτιστη με αντιστοιχο φις θηλυκό και καθαρισες .Δεν θα βγαζεις το πλαινο καπακι .

Την μηχανή την έχω σε πυλωτή, οπότε δεν μπορώ να έχω ούτε ρεύμα, ούτε να αφήσω έξω τον φορτιστή.

και μάλλον σε πιλοτή το αφήνει και ο samniotis

Ακριβώς, σε πυλωτή κι εγώ όπου δεν πέφτει απευθείας ήλιος, αλλά είχα την εντύπωση ότι φορτίζει ούτως ή άλλως όταν υπάρχει φώς....αν πρέπει να είναι φάτσα ο ήλιος τότε όντως υπάρχει θέμα....

τιμή δεν θυμάμαι να πώ την αλήθεια, νομίζω πρέπει να έπαιζε κανά 40άρι έουρος!

Transalp XL650V

Offline transalp98

• Rossi και πάνω !
    • MyPhotos
Reply #9 on: Τετάρτη 25 Απρίλιος 2012, 17:11:40 μμ
αμα δεν υπαρχει απευθειας εκθεση στο ηλιακο φως μην περιμενεις φορτιση....

Ηλίας

-Transalp 600cc 98 (R.I.P.)
+SYM HD200i EVO
- VFR 800 V-tec
http://www.flickr.com/photos/kilomeater/