Hellas Transalp Forum

Νέος στην παρέα ? συστήσου εδώ

gvarth · 1723232

Offline Sofos

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3750 on: Τρίτη 29 Οκτώβριος 2013, 22:14:18 μμ
Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή υποδοχή.  :goofy: ;D

Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά σύντομα.

Πως μπορώ να πληροφορηθώ για τις εβδομαδιαίες συναντήσεις?

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #3751 on: Τρίτη 29 Οκτώβριος 2013, 23:11:51 μμ
Πως μπορώ να πληροφορηθώ για τις εβδομαδιαίες συναντήσεις?
Θα σε βρουν τα παιδιά από εκεί μην σκας, νομίζω πως μαζεύονται κάθε τετάρτη μετά τις 9-9,30 στο ΑΛΦΑ, ανάμενε και θα μάθεις

Offline camionero

• Rossi και πάνω !
Reply #3752 on: Τετάρτη 30 Οκτώβριος 2013, 16:10:16 μμ
Καλώς ήλθες Σοφοκλή!!! :eusa_clap: Κάθε Τετάρτη (σύμερα)  ΚΑΦΕ ΑΛΦΑ γωνία Αλ. Σβώλου με Εθνικής Άμυνας μετά τις 21:00 !!!

Όλα είναι διαδρομές, όλη η ζωή μας ένας δρόμος. Άλλες φορές ανοιχτός, άλλες κλειστός, άλλες μονόδρομος, μα πάντα δίνει την ελευθερία της επιλογής.

Offline dim

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3753 on: Δευτέρα 11 Νοέμβριος 2013, 19:22:42 μμ
Γεια σας , νέος στην παρέα κάτοχος τρανσαλπ 650 (τώρα στα γεράματα... 42 ετών) εδω και 9 μήνες. Αρκετά ευχαριστημένος με πολλές ερωτήσεις... Θα έχουμε φαντάζομαι την ευκαιρία να τα πούμε απο εδώ. Έχω κάνει μεχρι τώρα 4000 χλμ και για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι είναι ότι ακριβώς ήθελα!!!
« Last Edit: Δευτέρα 11 Νοέμβριος 2013, 20:22:31 μμ by dim »

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #3754 on: Δευτέρα 11 Νοέμβριος 2013, 20:40:47 μμ
Γεια σας , νέος στην παρέα κάτοχος τρανσαλπ 650 (τώρα στα γεράματα... 42 ετών) εδω και 9 μήνες. Αρκετά ευχαριστημένος με πολλές ερωτήσεις... Θα έχουμε φαντάζομαι την ευκαιρία να τα πούμε απο εδώ. Έχω κάνει μεχρι τώρα 4000 χλμ και για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι είναι ότι ακριβώς ήθελα!!!
Αν τα γεραματα ξεκινανε στα 42 τοτε καποιοι εδω μεσα πρεπει να παρουν επειγόντως συνταξη  ;D ;D

Καλως ηρθες και οτι θελεις ρωτα  ;) ;D

Offline dim

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3755 on: Δευτέρα 11 Νοέμβριος 2013, 22:18:53 μμ
Αν τα γεραματα ξεκινανε στα 42 τοτε καποιοι εδω μεσα πρεπει να παρουν επειγόντως συνταξη  ;D ;D

Καλως ηρθες και οτι θελεις ρωτα  ;) ;D
Ευχαριστω φιλε μου για την αμμεση ανταποκριση. Το μηχανακι εγραφε 29800κμ οταν το αγορασα, ειναι μοντελο 1/2005 στην αδεια και 2004 στο ταμπελακι, και ειναι σε αψογη εμφανισιακη κατασταση. Για να ειμαι σιγουρος του εκανα μια αλλαγη λαδιων HONDA και εβαλα και γνησια τακακια πισω.
Αρχιζουν οι ερωτησεις λοιπον....
1.  Παιρνει παντα χωρις τσοκ μεχρι στιγμης αλλα αμεσως πρεπει να την κρατησεις με γκαζι η να βαλεις λιγο τσοκ για μισο λεπτο...λογικο?
2. Οταν ζεσταθει κανονικα κραταει ρελαντι 1250-1300 αλλα κανει μερικες βυθισεις η βελονα περιπου 100 στροφες και ακουγεται και λιγο στο αυτι σαν να ανεβοκατεβαινει ο ηχος. Μου ειπαν οτι ειναι κλασσικο θεμα συγχρονισμου καρμπυρατερ συμφωνειται?
3. Η αλυσιδα μπορει να ειναι η ενισχυμενη απο τη μαμα ή έχει αλλαχτεί ? και αν ναι..είναι λογικό να εχει αλλαχτει με τοσα χλμ? Φαινεται οτι θελει αλλαγη γιατι την τεντωνω και αυτη λασκαρει παλι γρηγορα. Ειμαι βεβαια στα μεσα του ρεγουλατορου ακομη.
4. Καμια φορα οταν ειναι στο νεκρο και απλα κυλαει ακουγεται ενα μικρο γδαρσιμο απο το μπροστα δισκοφρενο και αν πατησω μερικεσ φορες φρενο σταματαει. Επισης πολλες φορες οταν πατησω πισω φρενο ακουγεται ΜΙΑ μονο φορα ενα τακ στην αρχη της βολτας και οχι παντα και μετα οκ. Είναι τιποτα αυτα η θα με ψαχνεται πουθενα?
5. Οταν πηγαινω ταξιδι καλοκαιρι και σταματησω ασ πουμε στα διοδια το ρελαντι ειναι 1500  λογικο?
 Αυτες τις ερωτησεις εχω για αρχη γιατι αυτα ειναι  που με απασχολουν. Κατα τα αλλα το μηχανακι δουλευει αψογα και ειναι και σε απιστευτη εμφανισιακη κατασταση. Α να μην ξεχασω καταναλωση 6 - 6,3 λτ/ 100  μικτο, ακουγεται οκ? Υπολογιζω με ενα τεποζιτο να βγαζω περιπου 300κμ

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #3756 on: Δευτέρα 11 Νοέμβριος 2013, 22:49:48 μμ
Δημήτρη καλώς ηρθες, καλή παραμονή στο φόρουμ και καλοτάξιδη η ΤΑ σου.

Αρχιζουν οι απαντήσεις λοιπον....
1. λογικο
2. δεν συμφωνούμε
3. πόσο είναι το παίξιμο? το μάνουαλ γράφει 4-4.5εκ αλλά δικάβαλος πάει +1εκ
4. Ψιλικολάει κάποια δαγκάνα στην γλίστρα, με την επόμενη αλλαγή τακάκια λύστες και καθάρισε/γράσαρέ τες, το ''τακ'' πίσω το κάνει και η δικιά μου.
5. οχι δεν είναι σωστό, απο κατανάλωση σε βρίσκω στο μέσο όρο.

Offline dim

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3757 on: Δευτέρα 11 Νοέμβριος 2013, 23:06:49 μμ
Δημήτρη καλώς ηρθες, καλή παραμονή στο φόρουμ και καλοτάξιδη η ΤΑ σου.

Αρχιζουν οι απαντήσεις λοιπον....
1. λογικο
2. δεν συμφωνούμε
3. πόσο είναι το παίξιμο? το μάνουαλ γράφει 4-4.5εκ αλλά δικάβαλος πάει +1εκ
4. Ψιλικολάει κάποια δαγκάνα στην γλίστρα, με την επόμενη αλλαγή τακάκια λύστες και καθάρισε/γράσαρέ τες, το ''τακ'' πίσω το κάνει και η δικιά μου.
5. οχι δεν είναι σωστό, απο κατανάλωση σε βρίσκω στο μέσο όρο.
αν δεν ειναι συγχρονισμος τι μπορει να ειναι?? το κανει στο ρελαντι και μονο!

Offline Βαγγέλης

• Rossi και πάνω !
Reply #3758 on: Δευτέρα 11 Νοέμβριος 2013, 23:56:51 μμ
Δημήτρη καλως ήλθες στην παρέα μας, καλή διαμονή στο φόρουμ, καλοπερπατητο το μοτορι σου, οσον αφορά τις απορίες και ερωτήσεις σου ήρθες στο σωστό τόπο για να τις λύσεις
Α! και κάτι για γεράματα είδα καπου εκεί στα γραφόμενα σου.....................σώπα να μην μας πάρουν χαμπάρι.......... :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

Offline dim

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3759 on: Τρίτη 12 Νοέμβριος 2013, 01:22:48 πμ
Δημήτρη καλως ήλθες στην παρέα μας, καλή διαμονή στο φόρουμ, καλοπερπατητο το μοτορι σου, οσον αφορά τις απορίες και ερωτήσεις σου ήρθες στο σωστό τόπο για να τις λύσεις
Α! και κάτι για γεράματα είδα καπου εκεί στα γραφόμενα σου.....................σώπα να μην μας πάρουν χαμπάρι.......... :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
Παιδια ευχαριστω για τα καλωσορισματα. Δωστε μου ομως και τα φωτα σας στα τεχνικα γιατι δεν θελω να πεσω στα δοντια κανενος μαστορα-καρχαρια και να μου λυσει την μιση μοτο με την αναλογη χρεωση...

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #3760 on: Τρίτη 12 Νοέμβριος 2013, 02:40:17 πμ
Παιδια ευχαριστω για τα καλωσορισματα.

Νάσαι καλα

αν δεν ειναι συγχρονισμος τι μπορει να ειναι?? το κανει στο ρελαντι και μονο!

Ενας λόξυγκας που εχουν οι V52, μην αγχώνεσαι Δημήτρη.

Δωστε μου ομως και τα φωτα σας στα τεχνικα γιατι δεν θελω να πεσω στα δοντια κανενος μαστορα-καρχαρια και να μου λυσει την μιση μοτο με την αναλογη χρεωση...

Πρώτον δεν πειράζουμε κάτι που δουλεύει, και δεύτερον δεν θα πέσεις πουθενά.
Εδώ μέσα θα βρείς μια απέεεεεεεεεραντη βιβλιοθήκη  με πολλές λύσεις και ακόμα περισσότερες συζητήσεις και ανθρώπους πρόθυμους να βοηθήσουν ...
(αν δεν παινέψεις το σπίτι σου ....  ;D)
Πόσταρε το πρόβλημά σου στα μηχανολογικά, και την λέξη ρελαντί, η συγχρονισμός  στην ''Αναζήτηση'' και διάβασε.

Offline dim

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3761 on: Τρίτη 12 Νοέμβριος 2013, 02:50:17 πμ
Νάσαι καλα

Ενας λόξυγκας που εχουν οι V52, μην αγχώνεσαι Δημήτρη.

Πρώτον δεν πειράζουμε κάτι που δουλεύει, και δεύτερον δεν θα πέσεις πουθενά.
Εδώ μέσα θα βρείς μια απέεεεεεεεεραντη βιβλιοθήκη  με πολλές λύσεις και ακόμα περισσότερες συζητήσεις και ανθρώπους πρόθυμους να βοηθήσουν ...
(αν δεν παινέψεις το σπίτι σου ....  ;D)
Πόσταρε το πρόβλημά σου στα μηχανολογικά, και την λέξη ρελαντί, η συγχρονισμός  στην ''Αναζήτηση'' και διάβασε.

Ευχαριστω πολυ για ολα!!! Ειδα ακριβως τι λες stoneman...τελικα μπορεί και να μην είναι πρόβλημα και να δουλεύουν όλα ρολοι, απλά έχω το αγχος του αρχαριου μήπως αγόρασα καμια κούκλα απ έξω και απο μέσα......
« Last Edit: Τρίτη 12 Νοέμβριος 2013, 02:58:13 πμ by dim »

Offline kostas88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3762 on: Τρίτη 12 Νοέμβριος 2013, 05:32:47 πμ
Καλως ορισες δημητρη πολλα και ασφαλει
χιλιομετρα να κανεις με την καλη σου...

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #3763 on: Τρίτη 12 Νοέμβριος 2013, 05:58:39 πμ
Καλώς ήλθες στην παρέα. Καλούς δρόμους να έχεις. Πάντως για "γεράματα" μην λες τέτοια.....

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #3764 on: Τρίτη 12 Νοέμβριος 2013, 06:34:02 πμ
Καλωσήρθες dim,και μην αγχώνεσαι ,το μοτόρι σου
είναι οκέυ, για ότι θέλεις και σε βασανίζει ρώτα ελεύθερα :)

Offline adreas

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3765 on: Σάββατο 16 Νοέμβριος 2013, 07:40:09 πμ
Καλησπερα παιδια.Με λενε Αντρεα κ ειμαι  νεος στην παρεα σας .Μολις προσφατα αποκτησα την transalp 700 abs.Εμπειρια δεν εχω αφου ειχα ενα dr 200 suzuki εως κ πριν 3 μηνες που αποκτησα το ΤR.Την πηρα μεταχειρισμενη αφου εψαχνα για 2 μηνες  περιπου απο το car.gr !!!Ειχα απογοητευτει λιγο  αφου οτι εβλεπα ειχε προβλημα.Σταθηκα τυχερος νομιζω αφου την βρικα μπροστα μου εντελως τυχαια!!!Τελος παντων τωρα που αρχιζω κ την συνηθιζω σιγα σιγα καταλαβαινω τι σημαινει να οδηγας μηχανη! Ειμαι γενικα συντηρητικος οδηγος  και δεν μου αρεσει να λειωνω τα μεσα που χρησιμοποιω. Πρωτη φορα γραφομαι  σε forum κ τωρα αρχιζω να παρακολουθω  τις συζητησεις σας !!!

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #3766 on: Σάββατο 16 Νοέμβριος 2013, 15:58:36 μμ
Kαλωσήρθες Αντρέα,καλή παραμονή
στο φόρουμ,πάντα όρθιος και καλοτάξιδη
η 700άρα :)

Offline Καψιώτης....

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #3767 on: Σάββατο 16 Νοέμβριος 2013, 16:48:12 μμ
Καλώς ήλθες Ανδρέα. Καλοπερπάτητη!

Αγάλια-αγάλια, ντραϊλίζουμι....

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #3768 on: Κυριακή 17 Νοέμβριος 2013, 04:02:27 πμ
Αντρέα  :welcome:  πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα.

Offline kostas88

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3769 on: Κυριακή 17 Νοέμβριος 2013, 06:55:58 πμ
Αντρεα καλως ηρθες παντα ορθιος με ασφαλει χιλιομετρα..

Offline adreas

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3770 on: Τρίτη 19 Νοέμβριος 2013, 01:41:18 πμ
ευχαριστω πολυ για το καλοσορισμα παιδια !!!!Ευχομαι κ εγω καλες βολτες να εχουμε κ παντα ορθιοι !!!
Θα ηθελα κ την γνωμη σας για ελαστικα !!Το 700αρι  μου φοραει metzeler.Δεν ξερω ποσα χλμ εχουν κανει ξερω οτι ειναι απο το 2010 κ ακομα κρατανε.Σκεφτομαι να ξαμαβαλω τα ιδια αφου απο αυτα που διαβαζω ακουω γενικα καλα λογια.Αθορυβα,καλο κρατημα στην βροχη,καλα σε χωμα,δεν μεταφερουν τις ανωμαλιες του οδοστρωματος κ βασικο νομιζω , η φθορα τους ερχεται σταδιακα κ οχι κατακορυφα οπως του dunlop που σκεφτομουνα να βαλω μεχρι τωρα.Το οτι δεν θα μπαινω φετες στις στροφες δεν με αποσχολει εφοσον η οδηγηση μου ειναι γενικα συντηρητικη.Το μονο αρνητικο που βλεπω στα metzeler ειναι οτι θελουν λιγο ζεσταμα.Εσεις σαν ποιο εμπειρει οδηγει τι προτεινεται????
Επισης διαβασα σημερα οτι η απωλεια προσφυσης ειναι πολυ σταδιακη κ δεν τρομαζουν. Η γνωμη σας ποια ειναι??Εγω εχω μπερδευτει λιγο.
Στο αμαξι μετα απο πολλες δοκιμες κ πολλα χλμ εχω καταληξει :).  Τωρα η τσεπη εδν σηκωνει δοκιμες!! :(

Offline Βαγγέλης

• Rossi και πάνω !
Reply #3771 on: Τρίτη 19 Νοέμβριος 2013, 02:01:25 πμ
Αντρέα καλωσόρισες στο transalp forum, παλοπερπάτητη η καλή σου, να την ευχαριστηθείς όσο πιο πολύ μπορεις, πάντα ορθιος και απροβλημάτιστος
με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #3772 on: Τρίτη 19 Νοέμβριος 2013, 03:20:19 πμ
Αντρέα σχετικά με τα ελαστικά υπάρχει όλοκληρη ενότητα με πολλές συζητήσεις/αναλύσεις/συγκρίσεις.
Με μια ψαχτική θα βρείς πολλά να διαβάσεις.
Το θέμα λάστιχα δεν λύνεται σε μερικές προτάσεις.

Offline adreas

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3773 on: Τρίτη 19 Νοέμβριος 2013, 04:33:22 πμ
Ναι ναι .Ευχαριστω.Σιγα σιγα μπαινω στο κλιμα

Offline giamar4

• Rossi και πάνω !
Reply #3774 on: Τρίτη 19 Νοέμβριος 2013, 05:20:15 πμ
Καλωσήρθες Αντρέα,καλές βόλτες με την καλή σου.
Για λάστιχα,ότι σου είπε ο stoneman
και αν δεν βγάλεις άκρη ξαναρώτα ελεύθερα. :)