Αν τα γεραματα ξεκινανε στα 42 τοτε καποιοι εδω μεσα πρεπει να παρουν επειγόντως συνταξη

Καλως ηρθες και οτι θελεις ρωτα
Ευχαριστω φιλε μου για την αμμεση ανταποκριση. Το μηχανακι εγραφε 29800κμ οταν το αγορασα, ειναι μοντελο 1/2005 στην αδεια και 2004 στο ταμπελακι, και ειναι σε αψογη εμφανισιακη κατασταση. Για να ειμαι σιγουρος του εκανα μια αλλαγη λαδιων HONDA και εβαλα και γνησια τακακια πισω.
Αρχιζουν οι ερωτησεις λοιπον....
1. Παιρνει παντα χωρις τσοκ μεχρι στιγμης αλλα αμεσως πρεπει να την κρατησεις με γκαζι η να βαλεις λιγο τσοκ για μισο λεπτο...λογικο?
2. Οταν ζεσταθει κανονικα κραταει ρελαντι 1250-1300 αλλα κανει μερικες βυθισεις η βελονα περιπου 100 στροφες και ακουγεται και λιγο στο αυτι σαν να ανεβοκατεβαινει ο ηχος. Μου ειπαν οτι ειναι κλασσικο θεμα συγχρονισμου καρμπυρατερ συμφωνειται?
3. Η αλυσιδα μπορει να ειναι η ενισχυμενη απο τη μαμα ή έχει αλλαχτεί ? και αν ναι..είναι λογικό να εχει αλλαχτει με τοσα χλμ? Φαινεται οτι θελει αλλαγη γιατι την τεντωνω και αυτη λασκαρει παλι γρηγορα. Ειμαι βεβαια στα μεσα του ρεγουλατορου ακομη.
4. Καμια φορα οταν ειναι στο νεκρο και απλα κυλαει ακουγεται ενα μικρο γδαρσιμο απο το μπροστα δισκοφρενο και αν πατησω μερικεσ φορες φρενο σταματαει. Επισης πολλες φορες οταν πατησω πισω φρενο ακουγεται ΜΙΑ μονο φορα ενα τακ στην αρχη της βολτας και οχι παντα και μετα οκ. Είναι τιποτα αυτα η θα με ψαχνεται πουθενα?
5. Οταν πηγαινω ταξιδι καλοκαιρι και σταματησω ασ πουμε στα διοδια το ρελαντι ειναι 1500 λογικο?
Αυτες τις ερωτησεις εχω για αρχη γιατι αυτα ειναι που με απασχολουν. Κατα τα αλλα το μηχανακι δουλευει αψογα και ειναι και σε απιστευτη εμφανισιακη κατασταση. Α να μην ξεχασω καταναλωση 6 - 6,3 λτ/ 100 μικτο, ακουγεται οκ? Υπολογιζω με ενα τεποζιτο να βγαζω περιπου 300κμ