Hellas Transalp Forum

Εξατμιση LeoVince για το 700ρι

Ζορπας · 17628

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
on: Πέμπτη 27 Ιανουάριος 2011, 17:10:17 μμ
Παιδες ζηταω γνωμες για τη συγκερκιμενη εξατμιση η οποια βγαινει και σε τελικο αλλα και για αφαιρεση του καταλυτη.
Το λαμδα σενσορ μενει. Τιμη γυρω στα 570 ευρω. Εχω δει μερικους που την εβαλαν Αγγλικο φορουμ, με κυριως θετικα σχολια.
Στα συν το οτι φευγουν περιπου 8 κιλα απο την αφαιρεση του καταλυτη, καλυτερος ηχος, και μικρη αυξηση ροπης στις μεσαιες στροφες

Τι λετε ?

http://www.leovince.com/en/catalog-honda/terminale_ovale_omologato_evolution_ii_passaggio_standard_xl_700_v_transalp_i_e_2008/10404

http://www.leovince.com/en/catalog-honda/kit_collettore_elimina_kat_xl_700_v_transalp_i_e_2008/11676

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #1 on: Πέμπτη 27 Ιανουάριος 2011, 17:26:35 μμ
Το οτι καταργειται ο καταλυτης ειναι κατι καλο ?? ??? ???
« Last Edit: Πέμπτη 27 Ιανουάριος 2011, 17:28:58 μμ by παλτακης »

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #2 on: Πέμπτη 27 Ιανουάριος 2011, 17:38:14 μμ
Το οτι καταργειται ο καταλυτης ειναι κατι καλο ?? ??? ???

Σιγουρα οχι, για τα 10 κιλα που ζυγιζει ηταν το σχολιο
Για τον καταλυτη δεν ειμαι σιγουρος οτι θα τον αφαιρεσω, μαλλον μονο για το τελικο πηγαινω

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #3 on: Πέμπτη 27 Ιανουάριος 2011, 17:39:08 μμ
Η συγκεκριμενη εξατμιση απο ebay κοστιζει 230 το τελικο και 160 το link pipe...Αν θελεις να δωσεις παραπανω χρηματα θα προτεινα mivv

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #4 on: Πέμπτη 27 Ιανουάριος 2011, 17:40:06 μμ
Η συγκεκριμενη εξατμιση απο ebay κοστιζει 230 το τελικο και 160 το link pipe...Αν θελεις να δωσεις παραπανω χρηματα θα προτεινα mivv

Εχεις το λινκ ?

Ayrton Senna

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #6 on: Πέμπτη 27 Ιανουάριος 2011, 17:44:17 μμ
Σιγουρα οχι, για τα 10 κιλα που ζυγιζει ηταν το σχολιο
Για τον καταλυτη δεν ειμαι σιγουρος οτι θα τον αφαιρεσω, μαλλον μονο για το τελικο πηγαινω
Κοιταξε οι εξατμισεις δεν σου δινουν τπτ το σοβαρο στην ιπποδυναμη της μηχανης απλα το οτι ειναι πιο ελευθερη στην εξοδο των καυσαεριων σου δινει την αισθηση οτι πηγαινει καλυτερα απο εκει και περα εχει να κανει με το αισθητικο κομματι και με τον θορυβο που θα κανει .

Εγω δεν εχω καμια γνωμη για καμια τετοιου τυπου εξατμιση διοτι δεν αντεχω τον θορυβο που κανει ..αλλωστε το ζητουμενο ειναι σεολους το αθορυβο κρανος και καποιοι ψαχνουν να βαλουν θορυβωδη εξατμιση.

Καλη επιλογη . ;D

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #7 on: Πέμπτη 27 Ιανουάριος 2011, 17:46:47 μμ
Και για το θορυβο...

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #8 on: Πέμπτη 27 Ιανουάριος 2011, 17:50:12 μμ

Ayrton Senna

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #9 on: Πέμπτη 27 Ιανουάριος 2011, 17:52:53 μμ
Ομορφη εξατμιση κι εγω την κοιτουσα ενα φεγγαρι αλλα κι αυτες της mivv ειναι ωραιες.Δεν ξερω ομως η συγκεκριμενη εξατμιση κατα ποσο θα βολευει το συνοδηγο

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Πέμπτη 27 Ιανουάριος 2011, 22:03:13 μμ
Αισθητικά είμαι υπέρ των mivv.

Και της arrow μια καινούργια έκδοση σε black steel.

Όπως είπε και ο Παναγιώτης, το ζήτημα του θορύβου ισοσκελίζει το θέμα της αισθητικής, οπότε θέλει προσοχή.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

McGyver

• Guest
Reply #11 on: Πέμπτη 27 Ιανουάριος 2011, 23:05:19 μμ
Να μου συγχωρήσετε το ηλίθιο της ερώτησης, αλλά το έχω απορία εδώ και καιρό.

Το Transalp έχει μια εξάτμιση στα δεξιά η οποία ζυγίζει π.χ. δέκα κιλά.
Φυσικά το βάρος αυτό δεν είναι στον κάθετο κεντρικό άξονα.
Δεν έχει υπολογίσει ο κατασκευαστής αυτό το βάρος ούτως ώστε να το καλύψει και από την αριστερή μπάντα;

Αυτό που θέλω να πω είναι πως το μηχανάκι δε βγαίνει ζυγισμένο με τη (μοναδική) μαμά εξάτμιση;

Άμα αλλάξουμε την εξάτμιση με μια πιο ελαφριά δε θα είναι πιο βαρύ αριστερά το μηχανάκι;

Μπας και δεν έχει σημασία επειδή είναι κοντά στον κάθετο άξονα;

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #12 on: Πέμπτη 27 Ιανουάριος 2011, 23:30:06 μμ
Το περισσοτερο βαρος της εξατμισης ειναι απο τον καταλυτη-περιπου 8 κιλα, και ειναι τοποθετημενος στο κεντρο και κατω μερος της μοτοσυκλετας

Ayrton Senna

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Παρασκευή 28 Ιανουάριος 2011, 05:35:43 πμ
Είναι λάθος να βγει ο καταλύτης!!! Τα στοιχεία που κρατάει είναι εξαιρετικά βλαβερά και ιδιαίτερα καρκινογόνα!!! Πιστεύω ότι δεν θα ήθελες με τίποτα το παιδί σου (αν έχεις ή όταν αποκτήσεις) να είναι πίσω από μια τέτοια εξάτμιση χωρίς καταλύτη... Αν από την άλλη το θέμα είναι τα 8 κιλά, τότε ψάξε να βρεις συρμάτινο αγωνιστικών προδιαγραφών καταλύτη. Δεν θα ρυπαίνεις, θα είσαι νόμιμος, πάνω από όλα ΣΩΣΤΟΣ και το βάρος του είναι 1,5-2,5 κιλά.

Εσύ αποφασίζεις.

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #14 on: Παρασκευή 28 Ιανουάριος 2011, 05:47:30 πμ
Είναι λάθος να βγει ο καταλύτης!!! Τα στοιχεία που κρατάει είναι εξαιρετικά βλαβερά και ιδιαίτερα καρκινογόνα!!! Πιστεύω ότι δεν θα ήθελες με τίποτα το παιδί σου (αν έχεις ή όταν αποκτήσεις) να είναι πίσω από μια τέτοια εξάτμιση χωρίς καταλύτη... Αν από την άλλη το θέμα είναι τα 8 κιλά, τότε ψάξε να βρεις συρμάτινο αγωνιστικών προδιαγραφών καταλύτη. Δεν θα ρυπαίνεις, θα είσαι νόμιμος, πάνω από όλα ΣΩΣΤΟΣ και το βάρος του είναι 1,5-2,5 κιλά.

Εσύ αποφασίζεις.

+700 Με κάλυψες :eusa_clap:

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #15 on: Παρασκευή 28 Ιανουάριος 2011, 16:31:19 μμ

Εσύ αποφασίζεις.

Παναγιωτη ευχαριστω για την ενημερωση, δεν γνωριζα οτι τα αερια ειναι τοσο βλαβερα οσο λες χωρις τον καταλυτη. Νομιζα οτι απλα μιλουσαμε για τις προδιαγραφες Ευρο 3, οτι ρυπαινουν αλλα οχι οτι ειναι καρκινογονα !

Στο φορουμ παρακατω πολλοι τον εχουν βγαλει, αν και κανενας δεν εχει προχωρησει σε emmissions test ακομα. Τους εχω ρωτησει για τα αερια και αν γνωριζουν κατι αλλα απ οτι φαινεται κανεις εκει δεν παιρνει στα σοβαρα τις συνεπειες.

http://www.transalp700.org/catalytic-convertor-t599.html

Τεσπα, ο καταλυτης δεν βγαινει, ψαχνω εντυπωσεις στην αλλαγη τελικου της εξατμισης στο 700ρι, αν καποιος εχει αλλαξει το μαμισιο.

Ayrton Senna

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #16 on: Παρασκευή 28 Ιανουάριος 2011, 19:51:54 μμ
Καρκινογόνοι είναι και οι ρύποι (χημικές ενώσεις του θείου) που βγάζει και ο καταλύτης και πολύ περισσότερο ο γηρασμένος καταλύτης !
Τελικό σε 700άρι (Remus) έβαλε πρόσφατα ένας συνάδερφος και απο αυτά που μου μετέφερε η μόνη διαφορά που είδε είναι ότι αρπάζει καλύτερα στα χαμηλά (κατα τη γνώμη μου νομίζει)
Η αισθητική (πάντα προσωπική εκτίμηση) είναι απαίσια γιατί το τελικό στο 700άρι είναι πολύ διακριτικό και όμορφο.
Προσωπική εμπειρία στο 650V6 απο τελικό της Σέμπρινγκ που είχε και το άλλαξε με την μανίσια είναι ότι το μόνο που προσφέρει είναι η αισθητική αλλαγή και ο παραπάνω θόρυβος που το τρώειι στην μάπα αυτός που σε ακολουθεί η απόδοση δεν άλλαξε σε τίποτα!.
Για να δείς αλλαγή στην απόδοση πέρα απο την εξάτμιση θέλει να προχωρήσεις παραπέρα (χαρτογράφηση). Το ΤΑ δεν νομίζω ότι προσφέρεται για τέτοιου είδους πειράματα

neknovios

• Guest
Reply #17 on: Τρίτη 08 Φεβρουάριος 2011, 08:04:20 πμ
Έχω μόνο το αλουμινένιο τελικό και είμαι πολύ ευχαριστημένος (μικρότερο βάρος, εμφάνιση, ίσως λίγο καλύτερη απόδοση ???) και με τον σιγαστήρα :eusa_clap: δεν παρατήρισα να κάνει περισότερο θόρυβο απ' την μαμίσια. Ψάξε στο e-bay εγω την βρήκα 215 ευρώ με τα μεταφορικά ;D

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #18 on: Τρίτη 08 Φεβρουάριος 2011, 18:04:28 μμ
Έχω μόνο το αλουμινένιο τελικό και είμαι πολύ ευχαριστημένος (μικρότερο βάρος, εμφάνιση, ίσως λίγο καλύτερη απόδοση ???) και με τον σιγαστήρα :eusa_clap: δεν παρατήρισα να κάνει περισότερο θόρυβο απ' την μαμίσια. Ψάξε στο e-bay εγω την βρήκα 215 ευρώ με τα μεταφορικά ;D

Ωραιος ! Ποσο διαφορετικος ειναι ο θορυβος ? Η ειναι περιπου ο ιδιος ?

Ayrton Senna

Offline kakou

• Οδηγάρα
Reply #19 on: Τρίτη 08 Φεβρουάριος 2011, 18:36:25 μμ
Mr Νeknovios καλως ηρθες καταρχην και επισης εγω θα ηθελα να σε ρωτησω αν η συγκεκριμενη εξατμιση επηρρεαζει καθολου τον συνοδηγο η οχι ???

neknovios

• Guest
Reply #20 on: Τρίτη 08 Φεβρουάριος 2011, 18:46:07 μμ
Ωραιος ! Ποσο διαφορετικος ειναι ο θορυβος ? Η ειναι περιπου ο ιδιος ?
Έχει ωραία χριά :D αλλα όχι και οτι της μαμίσιας ειναι άσχημος :eusa_naughty:

neknovios

• Guest
Reply #21 on: Τρίτη 08 Φεβρουάριος 2011, 19:09:42 μμ
Mr Νeknovios καλως ηρθες καταρχην και επισης εγω θα ηθελα να σε ρωτησω αν η συγκεκριμενη εξατμιση επηρρεαζει καθολου τον συνοδηγο η οχι ???
Δεν νομίζω να αντιμετοπίσει κανένα πρόβλημα ο συνοδηγός επειδή ειναι μικρή σε διαστάσεις, δεν προεξέχει και δεν ανάβει υπερβολικά αφού είναι σχεδόν ελεύθερη και αλουμινένια (απ' οτι ξέρω οι inox βράζουν περισότερο :goofy:)