Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα σε μπροστινό φρένο

Sotiris · 17476

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #25 on: Τρίτη 23 Δεκέμβριος 2008, 08:07:25 πμ
Θέλουν οπωσδήποτε σέρβις οι δαγκάνες σου.
Τα τακάκια σου υποθέτω ότι έχουν ακόμα ζωή (τα έλεγξες?), αλλά θα φαγωθούν γρήγορα (όπως και οι δίσκοι) έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση. Άσε που θα βράζουν και τα υγρά λόγω της συνεχούς τριβής και μπορεί το φρένο να σε αφήσει όταν το χρειαστείς. Επικίνδυνο! Για να γλυτώσεις τώρα το πολύ ένα 100άρικο μπορεί να γίνει κάποια στιγμή αργότερα ζημιά 20πλάσια!
« Last Edit: Τρίτη 23 Δεκέμβριος 2008, 08:10:48 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline mavros 717

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #26 on: Τρίτη 23 Δεκέμβριος 2008, 23:50:29 μμ
thnx chris!θα το κοιταξω μην βγαλει κ αλλες ζημιες μετα!

ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #27 on: Τρίτη 23 Δεκέμβριος 2008, 23:54:11 μμ
Κολλημένο σύστημα πλεύσης/στήριξης της δαγκάνας?

Μου είχε συμβεί στο Yamaha XT660R που είχα πριν από το Transalp 700.
Πατούσα φρένο και άκουγα έναν περίεργο θόρυβο, που δεν μπορουσα με τίποτα να εξηγήσω από πού προέρχεται.
Ξεβίδωσα τη δαγκάνα και τί να δώ; Δε λειτουργούσε το πλευστό σύστημα της δαγκάνας. Δεν πηγαινοερχόταν. Πήγα αμέσως στο μηχανικό μου και την έλυσε τη δαγκάνα.

Τί είχε συμβεί; Είχε πιάσει σκουριά εσωτερικά και δεν κουνιόταν καθόλου το πλευστό σύστημα.

Βάλαμε λίγο (με προσοχή) γρασάκι και όλα καλά.

Τα πήρα όμως με το ΧΤ.

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Τετάρτη 24 Δεκέμβριος 2008, 07:56:12 πμ
Οταν αλλάζεις τακάκια η δισκόπλακα τα υγρά του φρένου δεν επηρεάζονται.Εννοείται οτι η στάθμη τους κατεβαίνει οταν τα τακάκια είναι φαγωμένα αλλά δεν συμπληρώνουμε ποτέ υγρά.Βάζοντας τα νέα τακάκια η στάθμη επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα.

:offtopic:Είσαι πολύ άσχημος άνδρας discaflidas !!! :offtopic:

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !