Hellas Transalp Forum

Εξατμιση χωρις καταλητη και φιλτρο αερος

επισκέπτης · 16046

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #1 on: Τρίτη 12 Οκτώβριος 2010, 16:27:40 μμ
Η αφαίρεση του καταλύτη είναι "βελτίωση" που απαγορεύεται και βλάπτει το περιβάλλον....
Εκτός και αν μετακομίζει ο καταλύτης στο σιλανσιέ. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα βρίσκει ο καταλύτης εκτός δρόμου, αλλά ανεβαίνει βάρος ψηλά, θα είναι και πιό κρύα τα καυσαέρια στον καταλύτη ψηλά.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

gigikas

• Guest
Reply #2 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 00:22:25 πμ
και τα ηλεκτρικα scooter ειναι μια χαρα τοτε.ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ.οποιος ειναι οικολογος εχει κατι ωραια βεσπακια με πριζα.

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 04:02:48 πμ
Αν και αποφεύγω να απαντώ στους γλήγορους, στην περίπτωση που "ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ" λάθος μηχανή διάλεξες, το ΤΑ είναι το τελευταίο της κατηγορίας του σ' αυτό τον τομέα, βγάλεις δε βγάλεις τον καταλύτη.
Φυσικά έχεις και ένα δίκιο, αφού μπορεί ο καθένας να εισάγει, πουλάει, τοποθετεί εξαρτήματα που αφαιρούν τον καταλύτη από ένα καταλυτικό όχημα, από τον τελευταίο τροχό της άμαξας θα ζητήσομε ευθύνη;

gigikas

• Guest
Reply #4 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 05:27:14 πμ
Εγω φιλαρακι πιστευω στην εξελιξη και δε ψιριζω τη μαιμου.Απο τη στιγμη που παραγετε κατι εχει εγκριση γιατι να μη το δοκιμασω.Τωρα και 5 αλογατα να μου δωσουν εξατμιση και φιλτρο εγω θα ειμαι χαρουμενος.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #5 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 07:04:45 πμ
Μην ξεχνας οτι μεσα στο "ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ" ζεις εσυ και εμεις.....
Επισης μην ξεχνας οτι τα αποτελεσματα της καυσης της βενζινη ειναι πολυ βλαβερα και δηλητηριωδη οταν δεν περνανε απο καταλυτη.
Τελος μην ξεχνας τον ορο "οπισθέλκουσα" ... ολο αυτο το καυσαεριο (με ή χωρις καταλυτη) το αναπνεεις πρωτα εσυ και ο συνοδηγος σου... και μετα εμεις...

Απο εκει και περα αν νομιζεις οτι θα καταλαβεις τη διαφορα των +5 αλογατων (αν υπαρχει κιολας) καλη επιτυχια στις μετατροπες...

gigikas

• Guest
Reply #6 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 13:51:37 μμ
Γιαυτο σας λεω και εγω οι ρομαντικοι βεσπακι ηλεκτρικο με σημαιουλα των οικολογων πρασινων και αντε για.

tranten

• Guest
Reply #7 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 15:47:28 μμ
Γιαυτο σας λεω και εγω οι ρομαντικοι βεσπακι ηλεκτρικο με σημαιουλα των οικολογων πρασινων και αντε για.

:jack:
Εγω φιλαρακι πιστευω στην εξελιξη και δε ψιριζω τη μαιμου.Απο τη στιγμη που παραγετε κατι εχει εγκριση γιατι να μη το δοκιμασω.Τωρα και 5 αλογατα να μου δωσουν εξατμιση και φιλτρο εγω θα ειμαι χαρουμενος.
:pimp:

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 16:47:54 μμ
και τα ηλεκτρικα scooter ειναι μια χαρα τοτε.ΠΟΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ.οποιος ειναι οικολογος εχει κατι ωραια βεσπακια με πριζα.

Η διεύθυνση που έχεις στο προφίλ σου ειναι πραγματική;

Παύλος Καρούμπης

McGyver

• Guest
Reply #9 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 17:42:01 μμ
αντε για.

Στο καλό και να μη μας γράφεις...

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 17:45:49 μμ
Μην παίζετε με τον καταλύτη γιατί εκτός από την υγεία σας θα χαλάσετε και το μηχανάκι σας.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #11 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 19:32:58 μμ
Εμενα μου κανει εντυπωση καποια συνανθρωποι μας που αγοραζουν ενα μηχανακι, αυτοκινητο, εργαλειο, μηχανημα με συγκεκριμενες προδιαγραφες που τις ξερουν πριν την αγορα..... και μετα επειδη δεν τους καλυπτει προσπαθουν να το μετατρεψουν και να το κανουν να μοιαζει σε προδιαγραφες με αλλο.... Και απορω για ποιο λογο δεν αγορασαν εξαρχης το αλλο...

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 20:08:31 μμ
Ας μην εισοπεδώνομε Γεώργιε. Οι μοτοσυκλέτες είναι προϊόντα μαζικής παραγωγής και όχι κουστούμι κατά παραγγελία. Τα εργοστάσια σχεδιάζουν για τον μέσο όρο, από τον οποίο πολλοί παρεκλίνουν. Μπορεί κάποιος να θέλει ένα on off με 21 τροχό μπροστά, 18 πίσω, τον κινητήρα του V strom και και....
Τέτοιο μηχανάκι βέβαια δεν υπάρχει, ούτε είναι εύκολο να φτιάξει κάποιος ιδιοκατασκευή, αλλά ο όρος βελτίωση δεν είναι κενός περιεχομένου.
« Last Edit: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 20:44:22 μμ by γκ »

gigikas

• Guest
Reply #13 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 20:29:51 μμ
Καλοι μου φιλοι ειμαι απο τους πρωτους που στο αμαξι μου παντα μα παντα εχω μια σακουλιτσα και οτι σκουπιδι εχω το πεταω εκει μεσα.Ειμαι απο τους λιγους που το καλοκαιρι μαλωνω με καποιους μα......ες που ερχονται στη θαλασσα και παραταν ολο το σκουπιδαριο τους και καθομαι εγω και τα μαζευω για να τα ξαναβρουν καθαρα.Οποτε μη μιλατε για οικολογικες ευεσθισιες.Απλως οπως ελεγε και ενας φιλος τα μυαλα πρεπει να ειναι ανοιχτα οπως και τα αλεξιπτωτα.Σορυ αν κουρασα ευχαριστω.

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #14 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 20:34:47 μμ
Καλοι μου φιλοι ειμαι απο τους πρωτους που στο αμαξι μου παντα μα παντα εχω μια σακουλιτσα και οτι σκουπιδι εχω το πεταω εκει μεσα.Ειμαι απο τους λιγους που το καλοκαιρι μαλωνω με καποιους μα......ες που ερχονται στη θαλασσα και παραταν ολο το σκουπιδαριο τους και καθομαι εγω και τα μαζευω για να τα ξαναβρουν καθαρα.Οποτε μη μιλατε για οικολογικες ευεσθισιες.Απλως οπως ελεγε και ενας φιλος τα μυαλα πρεπει να ειναι ανοιχτα οπως και τα αλεξιπτωτα.Σορυ αν κουρασα ευχαριστω.
κοιταξε να δεις ζητησες την γνωμη μας για καποιο θεμα η απαντηση αφορουσε το περιβαλον και η δικη σου απαντηση ηταν αυτη...
...
οποτε η επιθεση ξεκιναει απο σενα απο εκει και περα πρεπει να  ξερεις οτι σε ενα φορουμ υπαρχουν και καποιοι κανονες και δεν λεμε κανε παρανομο νταουνλοουντ ή μολυνε το περιβαλον κλπ κλπ ισως σε προσωπικο επιππεδο να κανουμε και χειροτερα απο αυτα που γραφουμε αλλα ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  εδω πρεπει να κινουμαστε σε καποια πλαισια αρεστα σε καποιους και σ εκαποιους αλλους οχι .

tranten

• Guest
Reply #15 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 20:36:57 μμ

με τα γραφομενα σου ομως μονο αυτο δεν μας εδωσες να καταλαβουμε... :-\

gigikas

• Guest
Reply #16 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 20:43:48 μμ
Εντελως φιλικα παντα το να μου πεις οτι ισως κατι παθει η μηχανη [που δε παθαινει]το δεχομαι αλλα φιλε μου το οτι θα καταστραφει το περιβαλον απο μια εξατμιση δε το δεχομαι απο μια μηχανη που καιει αμολυβδη και ειναι καλοριθμισμενη.Τοτε οσοι εχουν τα παλια ΤΑ600 καρμπυρατερ και χωρις καταλυτη ας τα πεταξουν.

Offline CheGuevara

• Έλα μωρή οδηγάρα που έγινες και
  • Rossi και πάνω !
  • Ηasta la Victoria Siempre
Reply #17 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 20:45:39 μμ
Οποτε μη μιλατε για οικολογικες ευεσθισιες.Απλως οπως ελεγε και ενας φιλος τα μυαλα πρεπει να ειναι ανοιχτα οπως και τα αλεξιπτωτα.Σορυ αν κουρασα ευχαριστω.
'Οσον αφορά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα συμφωνώ!
Όσον αφορά την εξάτμιση και τον καταλύτη απλά φαντάσου "με ανοιχτό μυαλό" τι αέρα θα ανέπνεες άν όλοι ξηλώναμε τους καταλύτες από αυτοκίνητα και μηχανάκια για πάρουμε μερικά άλογα παραπάνω. Παραλογισμός!

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

gigikas

• Guest
Reply #18 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 20:51:42 μμ
Παυλο αμα θες ακριβως τη διευθυνση μου να στη στειλω με e-mail ειδα οτι μενουμε σχετικα κοντα σε οτιδηποτε θες βοηθεια μη διστασεις ειμαι σα το Βεγγο τρεχω για ολους.Φιλους  και μη.

Offline AGGELOS pireas

• Rossi και πάνω !
  • ΘΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΣ
Reply #19 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 20:58:26 μμ
Ειμαστε πολλοι κοσμος ευεσθητοποιημενοι στο θεμα της μολυνσης του περιβαλοντος. :(
Αλλος λιγο και αλλος πολλυ,  το θεμα ειναι τι γινεται με τους πραγματικα ρυπογονους
τυπους πχ τα ΤΑΞΙ, τα καραβια που στο λιμανι του πειραια νομιμα ξεκινανε με ενα καυσιμο που
μαυριζει ο τοπος, μετα παιζουν και τα φορτηγα οι επειχειρισης που στο βωμο του κερδους δεν λογαριαζουν τιποτα, >:(
τι να σου κανει ο απλος πολιτης που τα βλεπει αυτα, και αυτος ειναι που τα πληρωνει ολα . :-\
Εκει πια ειναι η αντιδραση μας ???

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 21:05:04 μμ
Τοτε οσοι εχουν τα παλια ΤΑ600 καρμπυρατερ και χωρις καταλυτη ας τα πεταξουν.
Άλλο ένα παραμύθι που μας σερβίρεται, άσχετο με τον gigika.
Να ανακυκλώσομε τα αυτοκίνητα και ποιός ξέρει, αύριο ίσως και τις μοτοσυκλέτες.
Ένας τόνος σίδερο, αλουμίνιο, πλαστικό κλπ, που είναι περίπου ένα αυτοκίνητο, για να ταξιδέψει για τα χυτήρια της Κίνας συνήθως, ή της Γερμανίας, να ανέβει η θερμοκρασία του σε θερμοκρασία τήξης, να χυτευθεί σε καλούπια, να υποστεί μηχανουργικές κατεργασίες και να γίνει εξάρτημα καινούργιου αυτοκινήτου συν την συναρμολόγηση, ξέρετε τι ποσόν ενέργειας χρειάζεται; Το αντίστοιχο 40.000 λίτρων βενζίνης!!! Πότε θα εξοικονομηθεί αυτή η ενέργεια, από όντως το πιό οικονομικό καινούριο; Άσε που μπορεί να το τρακάρεις -χτύπα ξύλο- βγαίνοντας από την Έκθεση και άντε πάλι ξανά για το χυτήριο. Το να ανακυκλώνομε αυτοκίνητα που επισκευάζονται, είναι ότι πιό καταστρεπτικό για το περιβάλλον. Το μέτρο της απόσυρσης το πήραν χώρες που έχουν αυτοκινητοβιομηχανία για να την στηρίξουν, εμείς που δεν έχομε ....άστα να πάνε.
Στηρίζομε τους εισαγωγείς, τις εμπορίες και τη βιομηχανία των άλλων.

gigikas

• Guest
Reply #21 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 21:15:28 μμ
Ρε παιδια κουλαρεται μη καλοριθμισμενη μηχανη ας ειναι και βελτιωμενη δεν μολυνει.Το να κανεις μια σωστη βελτιωση και οχι καγκουρια με παντα σωστα ρυθμισμενο κινητηρα το μονο που βλαπτει ειναι τη τσεπη σου.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #22 on: Τετάρτη 13 Οκτώβριος 2010, 23:40:28 μμ
Ρε παιδια κουλαρεται μη καλοριθμισμενη μηχανη ας ειναι και βελτιωμενη δεν μολυνει.Το να κανεις μια σωστη βελτιωση και οχι καγκουρια με παντα σωστα ρυθμισμενο κινητηρα το μονο που βλαπτει ειναι τη τσεπη σου.
Σωστα η καλοριθμισμενη και βελτιωμενη μηχανη δεν μολυνει! Αρκει ΑΝ καιει αμολυβδη ΝΑ ΕΧΕΙ καταλυτη!
Η αφαιρεση του καταλυτη οταν καιμε αμολυβδη ανεξαρτητα αν θα σου δωσει κατι σε δυναμη και ποσο ειναι μαλακια!
ΑΠΛΑ!!
Τοτε οσοι εχουν τα παλια ΤΑ600 καρμπυρατερ και χωρις καταλυτη ας τα πεταξουν.
Και αυτα μολυνουν! Αλλα και ενα σκασμο ακομα μηχανακια απο παπια μεχρι SS
Aς ειναι καλα τα συμφεροντα που μας αναγκασαν να καιμε αμολυβδη βενζινη σε κινητηρες χωρις καταλυτη!
Αληθεια θυμασαι το αυτοκολητακι "καιω και αμολυβδη" σε καρπυρατερατα αυτοκινητα και μηχανες?
Ειναι αλλο πραγμα κυκλοφορω με οχημα χωρις καταλυτη γιατι οταν το αγορασα αυτο υπηρχε και αλλο πραγμα κυκλοφορω με οχημα χωρις καταλυτη που ειχε μεν, αλλα εγω γουσταρα να τον βγαλω μηπως και παρω λιγη δυναμη παραπανω αδιαφορωντας αν σκορπαω καρκινο!

gigikas

• Guest
Reply #23 on: Πέμπτη 14 Οκτώβριος 2010, 01:34:25 πμ
Στην αμερικη που ειμουν τα αμαξια καιγαν αμολυβδη και δεν ειχαν καταλητη.Μετα το 1990κατι  η 2000 εβαλαν και καταλητη. Γιαυτο σας λεω μη κολλατε.

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Three and the Koukos Band
Reply #24 on: Πέμπτη 14 Οκτώβριος 2010, 06:07:31 πμ
Λυπάμαι αλλά δεν πάει έτσι. Εκείνες τις εποχές τόσα ξέρανε τόσα λέγανε.... Πάρε παράδειγμα την πυρηνική ενέργεια καθώς και τις επιπτώσεις της. Παρότι ξέραν τι μέλλει γέννεσθαι από τις εκρήξεις στην Ιαπωνία, βάζαν τους πολίτες τους να δοκιμάζονται για να δουν τι αποτελέσματα θα έχουν . Έτσι το ίδιο έγινε και εδώ. Τώρα λένε οι ίδιοι οι επιστήμονες πόσο λάθος κάνουμε όταν δεν χρησημοποιούμε τον καταλύτη. Συνεπώς .....

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....