Hellas Transalp Forum

Αξονας Μεταδοσης??

επισκέπτης · 7862

john1970

• Guest
on: Σάββατο 09 Οκτώβριος 2010, 09:50:07 πμ
 Πριν από κάτι 'μέρες, είδα σε αγγελία ενα DEAUVILLE 650 που το πούλαγε 600ε , τρακάρισμενο εμπρός. Κ τι σκεφτηκε ο ανθρωπος!  Αξονας στο TRANSALP. Τον τοποθετεις και ξενιαζεις για παντα από τα γνωστά προβλήματα της αλυσίδας. Ασχετα εαν θα ειναι ομορφο η οχι, θεωρητικα μπαινει, λογω του ιδιου μοτερ - ιπποδυναμης και της αξιοπιστίας του, πανω στα DEAUVILLE. Δεν ξερω τεχνικά εάν μπαίνει χωρίς πολλές μετατροπές - ουτως ή άλλως, δεν θα το κάνω, σκέψη ηταν.
 Αν καποιος ξερει ή εχει σκεφτεί κατι ας το αναφερει. Εντελως κουβεντα να γινεται. Δεν ξερω εαν είναι και το θεμα στο σωστό σημείο. (Εαν οχι sorry admin)

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #1 on: Σάββατο 09 Οκτώβριος 2010, 23:34:31 μμ
Ο άξονας του Ντοβίλ το οποίο είναι στρήτ, πιθανόν να μην έχει την ελευθερία να κινηθεί όσες μοίρες κινήται το ψαλίδι του ΤΑ. Το περιορίζουν οι σταυροί. Επίσης επειδή το ψαλίδι του Ντωβίλ είναι πιό χοντρό από του ΤΑ και βγαίνει και πιό έξω για να κάνει χώρο για το πιό χοντρό λάστιχο, μάλλον θα βρίσκει στο σκελετό του ΤΑ. Δεν είναι εύκολη μετατροπή, δεν μου περισεύουν 600€, δεν μπορώ να έχω για βδομάδες το ΤΑ λυμένο, αλλά μου μπαίνουν ιδέες.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Κυριακή 10 Οκτώβριος 2010, 04:18:02 πμ
Μην το δοκιμάσετε. Ακόμα και αν δουλέψει, λόγω διαφορεικών διαδρομών του ψαλιδιού κάποια στιγμή ο άξονας θα πιάσει τα όρια του σε κλίση με ολέθρια αποτελέσματα. Ο άξονας είναι ωραία ιστορία αλλά με απλή μοντιφιά δεν παίζει. Αν παρόλα αυτά επιμένετε ψάξτε για το πίσω μέρος -κομπλέ- από αυτό:

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://homepage.hispeed.ch/XLV750R/XLV4.JPG&imgrefurl=http://picses.eu/domain/hispeed.ch/42&usg=__5vvOenJqCSfY6DIJ6wLxyottrSU=&h=480&w=640&sz=55&hl=el&start=0&zoom=1&tbnid=3pjnBCU6Di4TiM:&tbnh=139&tbnw=185&prev=/images%3Fq%3Dhonda%2Bxlv%2B750%2Br%26hl%3Del%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:el:official%26biw%3D1366%26bih%3D575%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=hc&vpx=724&vpy=289&dur=1386&hovh=194&hovw=259&tx=79&ty=185&ei=8LCwTMf8POSO4gbA7qzRBg&oei=8LCwTMf8POSO4gbA7qzRBg&esq=1&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:15,s:0

είναι το XLV 750 R πρόγονος των Africa Transalp κλπ. Μεγάλη ιστορία αλλά απέτυχε κυρίως λόγω ύψους βάρους και του πίσω κυλίνδρου που κόλαγε, αερόψυκτος γαρ, τότε με τους "πονηρούς" ιάπωνες να προσπαθούν να τον ψύξουν με καπάκια-χοάνες που θα έστελναν από το πλάι έξτρα αέρα πίσω.

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #3 on: Κυριακή 10 Οκτώβριος 2010, 04:58:09 πμ
&esq=1&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:15,s:0
 Μεγάλη ιστορία αλλά απέτυχε κυρίως λόγω ύψους βάρους και του πίσω κυλίνδρου που κόλαγε, αερόψυκτος γαρ, τότε με τους "πονηρούς" ιάπωνες να προσπαθούν να τον ψύξουν με καπάκια-χοάνες που θα έστελναν από το πλάι έξτρα αέρα πίσω.
Πρόσθεσε και το αναξιόπιστο κιβώτιο, για να έχομε πλήρη εικόνα.Το XLV μυρίζει HRC όμως.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Airhead

• Trollάρεις δεν trollαρεις ο καιρός περνάει...
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Κυριακή 10 Οκτώβριος 2010, 05:18:11 πμ
Γενικά ήταν η πρώτη προσπάθεια των σχιστομάτηδων να χτυπήσουν τα πρώτα gs και πήγαν να τα μιμηθούν με 2 κιλύνδρους, άξονα, αερόψυξη αλλά τα κάνανε μαντάρα. Επειδή όμως είναι αυτοί που είναι -και όχι Ιταλοί να επιμένουν πως το μηχανάκι πρέπει να κάνει σαν κουδουνίστρα Ducati για να έχει χαρακτήρα- ξαναπέσανε στο σχεδιαστήριο και ξανά και ξανά μέχρι που καταλήξανε στα Africa και αφήσανε τους Γερμανούς πίσω. Έχει πάντως όντως αυτή την HRC  αίσθηση και την πόζα της εποχής του "τώρα μιλάνε τα μάτια".

Είναι κρίμα χάριν μαζικής παραγωγής και χαμηλού κόστους κάποια καλούδια αυτού του στυλ -άξονας, εξάτμιση,  χωματερό κουστούμι κλπ- δεν βγήκαν ποτέ στο εμπόριο ούτε σαν after market. 

TEAM Αϊστοπαμπωλ

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #5 on: Κυριακή 10 Οκτώβριος 2010, 06:09:02 πμ
Πιστεύω ότι είναι πολύ νευραλγικό το σημείο για να πειραματιστείς, 
αν κάτι δεν δουλέψει καλά και κάτι πάθει όταν οδηγείς…την έκανες !
Αν δεν σου κάνει αυτό που έχεις πας σε κάτι άλλο που να είναι μαμά και δοκιμασμένο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Δευτέρα 11 Οκτώβριος 2010, 04:48:31 πμ
Η ευκολία και καθαριότητα του άξονα είναι ένας βασικός λόγος που έχω σκεφτεί το ντωβίλ σαν εναλλακτική λύση (βέβαια, με τα πλαστικά που διαθέτει, πάλι θα σου τρώει τον ελεύθερο χρόνο ;D)...αλλά με το ΤΑ (που ο χρόνος μοιράζεται ισομερώς στο σέρβις και στο λύσιμο δέσιμο πλαστικών) δεν έχω "τελειώσει"  ακόμα.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

savvas

• Guest
Reply #7 on: Δευτέρα 11 Οκτώβριος 2010, 05:07:36 πμ
Η ευκολία και καθαριότητα του άξονα είναι ένας βασικός λόγος που έχω σκεφτεί το ντωβίλ σαν εναλλακτική λύση (βέβαια, με τα πλαστικά που διαθέτει, πάλι θα σου τρώει τον ελεύθερο χρόνο ;D)...αλλά με το ΤΑ (που ο χρόνος μοιράζεται ισομερώς στο σέρβις και στο λύσιμο δέσιμο πλαστικών) δεν έχω "τελειώσει"  ακόμα.

Αν σε ενοχλεί η αλυσίδα (που προσωπικά δεν βρίσκω ως πρόβλημα) και θες  ένα street tourer, υπάρχει εναλλακτικά στην ίδια κατηγορία τιμής με το Deauville τα BMW F800 S (9.200€) και F800 ST (9.990€)  με ιμάντα μετάδοσης και 85 ίππους. (6-άρι κιβώτιο, 50 κιλά ελαφρύτερο και λιγότερα πλαστικά στο κουστούμι!!!)
« Last Edit: Δευτέρα 11 Οκτώβριος 2010, 05:12:03 πμ by savvas »

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #8 on: Δευτέρα 11 Οκτώβριος 2010, 05:55:16 πμ

Νικο, το Deauville (μαλλον απο την ομορφη πολη της Νορμανδιας στην οποια ειχα παει πολλα χρονια πριν) ειναι επισης γνωστο ειρωνικα και σαν Dullville αλλα παρ'ολα αυτα ειναι μια χαρα μηχανακι, κατι σαν ενα μινι Pan European. Ειναι λιγο ...dull (και ασχημουλι για τους πολλους) και σχετικα βαρυ για το κινητηρα του αλλα τελικα μια χαρα. Βεβαια αν το παρεις το παντρευεσαι και αυτο ισχυει σε ολη την Ευρωπη.

Ειλικρινα δεν βλεπω τον λογω να θελει κανεις σωνει και καλα αξονα, οκ εχει απουσια συντηρησης και καθαριοτητα αλλα κατα τη γνωμη μου υπαρχουν σοβαροτερα πραγματα να κοιταξει κανεις σαν σημεια αναφορας σε ενα μηχανακι.

Αν σε ενοχλεί η αλυσίδα (που προσωπικά δεν βρίσκω ως πρόβλημα) και θες  ένα street tourer, υπάρχει εναλλακτικά στην ίδια κατηγορία τιμής με το Deauville τα BMW F800 S (9.200€) και F800 ST (9.990€)  με ιμάντα μετάδοσης και 85 ίππους. (6-άρι κιβώτιο, 50 κιλά ελαφρύτερο και λιγότερα πλαστικά στο κουστούμι!!!)

Το προβλημα με τα 2 F800 ειναι οτι ειναι αρκετα πιο σκυφτα (sport touring γαρ) και εχουνε βγαλει και βγαζουν παρα πολλα προβληματα (και κοψιμο του ιμαντα μεσα σ'ολα αυτα  :o)

Cheers
« Last Edit: Δευτέρα 11 Οκτώβριος 2010, 07:36:51 πμ by XLGeorge »

" the PouroDuro spirit "

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Δευτέρα 11 Οκτώβριος 2010, 07:23:21 πμ

Μπα, στην μηχανή θα παραμείνω τζάπαν... ;)

Βεβαια αν το παρεις το παντρευεσαι και αυτο ισχυει σε ολη την Ευρωπη.

Το μειονέκτημα των μηχανών με πολυσυλλεκτικά χαρακτηριστικά...Για μένα το συγκεκριμένο προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο pan european και σε μια καθημερινή μηχανή όπως το ΤΑ, οπότε απευθύνεται σε ένα περιορισμένο κοινό που είτε τελικά θα ανέβει σε κυβικά και κόστος είτε θα πάει με λιγότερο κόστος και με ορισμένες παραχωρήσεις σε κάτι που θα του βγεί ή πολύ καλό ή πολύ μέτριο. 

Ειλικρινα δεν βλεπω τον λογω να θελει κανεις σωνει και καλα αξονα, οκ εχει απουσια συντηρησης και καθαριοτητα αλλα κατα τη γνωμη μου υπαρχουν σοβαροτερα πραγματα να κοιταξει κανεις σαν σημεια αναφορας σε ενα μηχανακι.

Δεν διαφωνώ, αλλά είναι το μόνο που με κουράζει και με απωθεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα της συντήρησης που τα κάνω με αρκετή ευχαρίστηση.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline mKiris

• νέος οδηγός
  • **
Reply #10 on: Πέμπτη 28 Οκτώβριος 2010, 06:50:29 πμ
Μπα, στην μηχανή θα παραμείνω τζάπαν... ;)

εγω προσωπικά σε ΟΛΑ ειμαι τζαπαν!!!
βαρεθηκα να πληρωνω βλάβες και τις 2ετοις εγγυήσεις τους