Καλά ξεμπερδέματα και να μην ξανατύχει σε κανέναν (πράγμα χλωμό έτσι που έχει ξεφύγει το πράγμα αλλά λέμε τώρα). Αυτά είναι τα καλά των ανοιχτών συνόρων και της λαθρομετανάστευσης. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα. Θα μου πεις, δεν υπήρχε έγκλημα παλιά? Ναι, αλλά όχι σ' αυτό το σημείο ρε γαμώτ, να μην μπορείς στην Αθήνα να κυκλοφορήσεις μετά τις έξι και να μην είσαι ασφαλής ούτε μέσα στο σπίτι σου. Έχει παραγίνει το κακό!
Εδώ δεν έχουμε ακόμα τέτοια φαινόμενα. Οι ντόπιοι δεν κλέβουν και οι ξένοι δεν έρχονται γιατί μεσολαβεί πλοίο και δεν είναι εύκολο να βγάλουν τα κλοπιμαία. Το αμάξι μου είναι ξεκλείδωτο μονίμως ακόμη και όταν λείπω εξωτερικό τους χειμώνες. Πάντα αφήνω κράνος, γάντια πάνω στην μηχανή όταν είμαι στην πόλη και πάντα τα βρίσκω εκεί.
Παρ' όλα αυτά σημειώνονται κρούσματα από ρουμανο-βουλγάρικες συμμορίες κάθε 2-3 χρόνια. Έρχονται το καλοκαίρι, χτυπούν ξενοδοχεία όλο το καλοκαίρι και φεύγουν το φθινόπωρο. Είναι εύκολη λεία γιατί λείπουν οι τουρίστες όλη μέρα σε εκδρομές ή στην παραλία και μπαίνουν από τα ανοιχτά παράθυρα.
Ζω απόμερα, ένα σπίτι στην κορυφή του λόφου και το επόμενο 100 μέτρα απόσταση. Κι επειδή σε 500 μέτρα είναι ξενοδοχεία τα οποία τα έχουν ρημάξει, έχω νόμιμα ένα όπλο στην κρεβατοκάμερα και ένα στο καθιστικό. Παρακαλώ να μην μου τύχει κάτι τέτοιο, και βρω κανέναν μέσα στο σπίτι, γιατί όπως ξέρω τον εαυτό μου θα το χρησιμοποιήσω. Και όπως ζούμε σε κράτος-μπάχαλο θα πάω και φυλακή επειδή αμύνομαι μέσα στο ίδιο μου το σπίτι.
Γι' αυτό έφερα μια συσκευή με ρεύμα από την Αμερική, που σε ρίχνει ξερό κάτω, παράλυτο για κάμποση ώρα χωρίς σοβαρές βλάβες. Μετά από λίγο συνέρχεσαι (αλλά δεμένος ή συλληφθείς

). Έφερα και μια για έναν φίλο αλλά δεν την θέλει γιατί φοβάται μην την πιάσουν τα παιδιά (3 ετών). Κι έτσι μου περισσεύει και την πουλάω αν την θέλει κανείς. Δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Αν ενδιαφέρεται κανείς, ΠΜ.