Hellas Transalp Forum

Ερωτηση για μπροστινο 16αρι γραναζι στο 700

kakou · 9285

Offline kakou

• Οδηγάρα
on: Τετάρτη 15 Σεπτέμβριος 2010, 02:06:09 πμ
Καλησπερα παιδια

Εχει καποιος να μου προτεινει καποια συγκεκριμενη μαρκα για τετοιο γραναζι?

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Τετάρτη 15 Σεπτέμβριος 2010, 16:03:25 μμ

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #2 on: Τετάρτη 15 Σεπτέμβριος 2010, 17:28:15 μμ
Το εχω βαλει στη δικη μου αλλα δεν με εχει εντυπωσιασει το αποτελεσμα.
Αν κανεις πολλα ταξιδια σε εθνικη οδο τοτε ναι, αλλα γενικα αδυνατιζει τον κινητηρα και μειωνει τη ροπη.
κερδιζεις σε τελικη αλλα χανεις στη πολη και σε επαρχιακους δρομους και ορεινα ανηφορικα στροφιλικια

Ενα καλο ειναι οτι δεν ψαχνω να βρω 6η ταχυτητα πλεον, αλλα αυτο δεν συγκρινεται με τα πιο πανω

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #3 on: Παρασκευή 11 Μάιος 2012, 23:30:29 μμ
Το εχω βαλει στη δικη μου αλλα δεν με εχει εντυπωσιασει το αποτελεσμα.
Αν κανεις πολλα ταξιδια σε εθνικη οδο τοτε ναι, αλλα γενικα αδυνατιζει τον κινητηρα και μειωνει τη ροπη.
κερδιζεις σε τελικη αλλα χανεις στη πολη και σε επαρχιακους δρομους και ορεινα ανηφορικα στροφιλικια

Ενα καλο ειναι οτι δεν ψαχνω να βρω 6η ταχυτητα πλεον, αλλα αυτο δεν συγκρινεται με τα πιο πανω

Φίλε Ζόρπας, η παραπάνω αναφορά σου είναι για δικάβαλο και φορτωμένος; Σκέφτομαι κι εγώ να πάω σε 16αρι και με ενδιαφέρει η γνώμη σου.

McGyver

• Guest
Reply #4 on: Σάββατο 12 Μάιος 2012, 00:36:08 πμ
Παίζει και "μαμά" Honda με 16 δόντια, κωδικός 23801-MN8-000.
Είναι αυτό που φορούσε το Africa 650.
Έχει το πλεονέκτημα του λάστιχου που έχουν τα γρανάζια της Honda.

Απλά θέλει λίγο τρόχισμα ο μεταλλικός οδηγός της αλυσίδας κάτω από το πλαστικό καπάκι του γραναζιού.

Εγώ αυτό έχω πάνω και είμαι μια χαρά.
Οι διαδρομές μου βέβαια από τότε που το έβαλα είναι συνέχεια σε ανοιχτούς δρόμους, δεν το έχω δοκιμάσει σε κλειστές διαδρομές.

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #5 on: Σάββατο 12 Μάιος 2012, 04:56:50 πμ
Φίλε Ζόρπας, η παραπάνω αναφορά σου είναι για δικάβαλο και φορτωμένος; Σκέφτομαι κι εγώ να πάω σε 16αρι και με ενδιαφέρει η γνώμη σου.

Φιλε οχι δεν το δοκιμασα δικαβαλος η φορτωμενος. Δεν χρειαστηκε μιας και δεν εμεινα ικανοποιημενος απο την αρχη. Η χρηση που κανω στο 700ρι, δεν επιβαλλει 16ρι.
Τωρα αν εσυ κανεις ταξιδια σε εθνικη ψηλες ταχυτητες θα ειναι μια καλη προσθηκη.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Σάββατο 12 Μάιος 2012, 05:04:20 πμ
Συμφωνώ  μέ τον Ζορμπά. Καλό μόνο για ταξίδια σέ ανοιχτό δρόμο. Στήν πόλη και στον επαρχιακό δημιουργεί προβλήματα. Μονοκάβαλος αποκόμισα αυτές τις εντυπώσεις.

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #7 on: Δευτέρα 14 Μάιος 2012, 20:02:23 μμ
OK κατάλαβα. Εμένα με ενδιαφέρει να πηγαίνει στον ανοικτό δρόμο 120-130 σχετικά άνετα, τώρα μου φαίνεται ότι ζορίζεται κάπως (αν και ακούω ότι δεν έχει πρόβλημα ο κινητήρας). Έχετε γνώμη για το πίσω γρανάζι σε κάτι μικρότερο;

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Τρίτη 15 Μάιος 2012, 15:10:19 μμ
Απ' ότι έχω διαβάσει, θα μπορούσες να πεις ότι ένα λιγότερο δόντι εμπρός είναι σαν να αφαιρείς 3 δόντια στο πίσω. Έτσι έχεις περιθώρια να "παίξεις" λίγο με το πίσω για να βρεις αυτό που θες...

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline Ζορπας

• Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #9 on: Τρίτη 15 Μάιος 2012, 17:06:03 μμ
OK κατάλαβα. Εμένα με ενδιαφέρει να πηγαίνει στον ανοικτό δρόμο 120-130 σχετικά άνετα, τώρα μου φαίνεται ότι ζορίζεται κάπως

Φιλε δεν νομιζω να ζοριζεται στα 120-130. Εμενα εχει 140 χιλ/ω στις 6χ στροφες.

Ayrton Senna

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Τρίτη 15 Μάιος 2012, 23:28:20 μμ
Απ' ότι έχω διαβάσει, θα μπορούσες να πεις ότι ένα λιγότερο δόντι εμπρός είναι σαν να αφαιρείς 3 δόντια στο πίσω. Έτσι έχεις περιθώρια να "παίξεις" λίγο με το πίσω για να βρεις αυτό που θες...

Ένα περισσότερο δόντι μπροστά. Όχι λιγότερο..........

Offline Specialized

• Οδηγάρα
Reply #11 on: Τρίτη 15 Μάιος 2012, 23:42:32 μμ
Φιλε δεν νομιζω να ζοριζεται στα 120-130. Εμενα εχει 140 χιλ/ω στις 6χ στροφες.

Σε μοτέρ με 8.000 στροφές, οι 6.000 δεν είναι αρκετές; Από ότι έχω διαβάσει ουδέν πρόβλημα στον κινητήρα, απλώς θα μου άρεσε πιο πολύ να είχε 4.500 στροφές και 120 χλμ.

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #12 on: Τρίτη 15 Μάιος 2012, 23:56:08 μμ
ΜΜΜΜμμμμ  :eusa_think: :eusa_think: Εσύ θέλεις 1000άρι ...

Keep riding !!!

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Τετάρτη 16 Μάιος 2012, 05:39:23 πμ
Σε μοτέρ με 8.000 στροφές, οι 6.000 δεν είναι αρκετές; Από ότι έχω διαβάσει ουδέν πρόβλημα στον κινητήρα, απλώς θα μου άρεσε πιο πολύ να είχε 4.500 στροφές και 120 χλμ.
Μην ξεχνάς ότι η ροπή του είναι στις 5.500 (για το 700αρι μιλάμε έτσι; ). Άρα 6.000 στροφές νομίζω είναι οκ.
Με 4.500 στα 120 πώς θα προσπεράσεις ειδικά αν είσαι φορτωμένος;