Hellas Transalp Forum

πως να ξεφυγω απο το συνδρομο σαμπρελα;

profitis14 · 130349

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #25 on: Τρίτη 31 Αύγουστος 2010, 17:55:30 μμ
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ

ΡΕΤΣΙΝΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
ΒΑΡΝΑΛΗ 16 - ΠΑΙΑΝΙΑ
210-6640999

Με ένα τηλεφωνάκι θα σας ενημερώσουν για το αν το xl650v η xl700v δέχεται ακτίνες και tubeless  ;) ;) ;) ;) ;)

Αναλυτικά απ τα DOWNLOAD της Use And Maintenance Manual Alpina Tubeless A-system

« Last Edit: Τρίτη 31 Αύγουστος 2010, 18:02:37 μμ by Leon »

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #26 on: Τρίτη 31 Αύγουστος 2010, 17:58:47 μμ
στην τελευταια μου μεγαλη διαδρομη με το 700 πατησαμε προκα με 120χλμ και
ειδαμε το χριστο φανταρο. Κρατηθηκαμε ομως και ευτηχως δεν κλαιω ακομα.
Απο τοτε δε λεει να μου φυγει απο το μυαλο. Ναι μεν εχω παντα δευτερη σαμπρελα
στη βαλιτσα αλλα αυτο δεν σε σωνει απο την πλακα που παθαινεις.
Υπαρχει τροπος να γλιτωσω απο αυτο ή απλα προσευχομαι; ???

Και ποιος λεει οτι με το τιουμπελες  δεν μπορει να συμβει το ιδιο ?

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #27 on: Τρίτη 31 Αύγουστος 2010, 18:04:54 μμ
Παναγιώτη το ακαριαίο χάσιμο της πίεσης των ελαστικών με σαμπρέλα δεν συγκρίνεται με την σταδιακή απώλεια της πίεσης των ελαστικών με tubeless...

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"

Offline Panos69

• νέος οδηγός
  • **
Reply #28 on: Τρίτη 31 Αύγουστος 2010, 18:08:55 μμ
Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες όσους απάντησαν (στο forum ή και σε pm)!

:thumbright:

Βάζω πληθυντικό γιατί βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς!

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #29 on: Τρίτη 31 Αύγουστος 2010, 18:13:29 μμ
Παναγιώτη το ακαριαίο χάσιμο της πίεσης των ελαστικών με σαμπρέλα δεν συγκρίνεται με την σταδιακή απώλεια της πίεσης των ελαστικών με tubeless...
Μηπως και αυτο ειναι επικυνδυνο αν δεν το παρεις χαμπαρι ...λεω τωρα ειμαι της παλιας τεχνολογιας ακομα  ;D

Offline Panos69

• νέος οδηγός
  • **
Reply #30 on: Τρίτη 31 Αύγουστος 2010, 18:20:33 μμ
Μηπως και αυτο ειναι επικυνδυνο αν δεν το παρεις χαμπαρι ...

Σίγουρα το καταλαβαίνεις όταν η πίεση του tubeless ελαστικού έχει πέσει!

Έχεις αστάθεια (για οποιοδήποτε από τα δύο ελαστικά) και βαρύ τιμόνι (για το μπροστινό).

Σε προειδοποιεί εγκαίρως και αυτό είναι που προσθέτει στην ασφάλεια.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #31 on: Τρίτη 31 Αύγουστος 2010, 18:23:00 μμ
Το καταλαβαίνεις απ το βάρος που αισθάνεσαι στο τιμόνι και την αλλαγή συμπεριφοράς της.......

Αλλά η ευκολία με το κορδόνι και τις αμπούλες, χωρίς να ξεμοντάρεις τροχούς και να κουβαλάς σαμπρέλες - κομπρεσεράκια - λεβιεδάκια είναι μεγάλη.....

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Τρίτη 31 Αύγουστος 2010, 18:35:51 μμ
οκ παιδες  ;D ;D

savvas

• Guest
Reply #33 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 01:27:15 πμ
Η αλλαγή ζαντών στο 700 δεν φαίνεται να είναι και τόσο ρεαλιστική - ελκυστική λύση με βάση αυτά που υπάρχουν στην αγορά και επιπλέον αν επιτέλους βρεις τις κατάλληλες το κόστος θα είναι μεγάλο.

Θα μπορούσες ίσως να προσανατολιστείς προς μια τέτοια λύση ή κάτι παρεμφερές.

http://www.e-moto.gr/gr/Details.asp?ProductID=96

Offline ntinos50

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η αγαπη μου Honda XL 650 V Transalp
    • pagkas
Reply #34 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 03:12:49 πμ
τελικα εγω το εβαλα το υγρο στις σαμπρελες μπηκε ευκολα και μετα το πηγα βολτα τωρα νιωθω λιγο πιο ησυχος γιατι στις δυο τελευταιες βολτες δυο φιλοι αλαξαν σαμπρελες και πιστεψτε με δεν ειναι και το ευκολοτερο πραγμα. το υγρο αυτο το πηρα 14.59 ευρω απο ενα μαγαζι στη θηβων

Offline Nikos 122s

• Οδηγάρα
Reply #35 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 04:51:37 πμ
Αρκετά ενδιαφέρον φαίνεται αλλά σε περίπτωση που θέλεις να αλλάξεις λάστιχα τι γίνεται??? μπορείς να τα ξεφουσκώσεις? η τα κόβεις με τροχό?  :goofy: :2hysterical::2hysterical: :2hysterical:

Offline ntinos50

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
    • pagkas
Reply #36 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 05:09:45 πμ
οταν αλαζεις λαστιχα τις πετας τις σαμπρελες

Offline Nikos 122s

• Οδηγάρα
Reply #37 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 05:18:29 πμ
οτι τις πετάς τις πετάς το ξέρουμε !το πώς βγάζεις τα παλία ειναι το θέμα βγαίνουν εύκολα η συχτιρίζεις την ώρα που το έβαλες

Offline ntinos50

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
    • pagkas
Reply #38 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 05:37:54 πμ
αυτο ειναι συνεχεια υγρο μονο οταν παρει αερα παει και κλεινει την τρυπα αλλα μονο στο μερος αυτο το υπολοιπο εμενει υγρο παντως θα δουμε και γω πρωτη φορα το εβαλα

savvas

• Guest
Reply #39 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 06:52:46 πμ
Δεν είχα δει (με γειά τα μάτια...) οτι και ο συνάδελφος Konkost είχε προτείνει αυτό το προϊόν, λίγο πιο πάνω. Τρομάρα μου, και νόμιζα ότι έκανα καμια σούπερ ανακάλυψη... :-\
Νομίζω αυτό θα λύσει το πρόβλημα, γιατί τουλάχιστο και να ξεφουσκώσει τελικά το λάστιχο αυτό θα γίνει πιο προοδευτικά και θα γλιτώσεις το κλατάρισμα. θα είναι περίπου σαν τα έχεις tubeless.
Μένει βέβαια να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του.

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #40 on: Παρασκευή 03 Σεπτέμβριος 2010, 15:33:00 μμ
Δείτε και εδώ ξεχασιάρηδες http://www.transalpforum.gr/index.php/topic,9317.0.html
Φτηνός αλλά μπελαλίδικος τρόπος σε σχέση με την αλλαγή ζαντών και δεν υπάρχει για 17άρα ζάντα.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline profitis14

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #41 on: Σάββατο 04 Σεπτέμβριος 2010, 02:25:09 πμ
τα εχει βαλει κανεις αυτα τα υγρα η θα ειμαι ο πρωτος που θα γραψει εντυπωσεις; :2bowing:

Offline ntinos50

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
    • pagkas
Reply #42 on: Σάββατο 04 Σεπτέμβριος 2010, 02:41:54 πμ
εγω εχω βαλει εδω και δυο μερες τωρα η πρωτη εντυπωση ειναι οτι ειμαι πιο ησυχος τωρα δεν εχω τοσο πολυ στη σκεψη το σκασιμο του λαστιχου

Offline Dimitris TA600

• Μου αρέσει που είμαι...
  • Οδηγάρα
  • δεν με χωραει ο τοπος...
Reply #43 on: Σάββατο 04 Σεπτέμβριος 2010, 06:46:23 πμ
Εμενα μου καρφωθηκε μια προκουλα στο πισω λαστιχο αποψε :-\.Ευτυχως την πηρα πρεφα νωρις και αυριο πρωι-πρωι παμε για φτιαξιμο...Τελικα ειναι ασχημο το "συνδρομο σαμπρελα".

Όποιος φοβάται,πέφτει και κοιμάται.Οι υπόλοιποι καίμε λάστιχα.
Μερικοι φορανε ενα ειδικο κρανος, και νομιζουν οτι κανουν εντουρο, ενω δεν κανουν. Και αυτο ειναι αδικο. Γιαυτο αλλωστε λεγεται και εντουρ - αδικο!

Τυχαιο;Δεν νομιζω!!

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Πέμπτη 07 Οκτώβριος 2010, 19:59:07 μμ
τα εχει βαλει κανεις αυτα τα υγρα η θα ειμαι ο πρωτος που θα γραψει εντυπωσεις; :2bowing:

Για γράψε ... για γράψε ;)

Offline mKiris

• νέος οδηγός
  • **
Reply #45 on: Πέμπτη 28 Οκτώβριος 2010, 19:41:39 μμ
μήπως τελικα τα υγρα αυτα διμιουργουν καταπόνηση στα αμορτισέρ μας;
ειναι σιγουρο οτι με την περιστοφη της ροδας γινεται ομοιόμορφη κατανομη του υγρου στην περιμετρο του ελαστικου ή υπαρχει περίπτωση να μην ειναι ετσι και το αποτελεσμα να ειναι ανομοιόμορφη κατανομη βαρους στον τροχο με αποτελεσμα να εχουμε κραδασμούς, εστω και ανεπαίσθητους;
ας μας πει καποιος που τα εχει τοποθετήσει εντυπώσεις, ή ακομα καλυτερα καποιος που ισος εχει γνωση πανω σε αυτο που ρωτω. 

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #46 on: Πέμπτη 28 Οκτώβριος 2010, 20:54:50 μμ
μήπως τελικα τα υγρα αυτα διμιουργουν καταπόνηση στα αμορτισέρ μας;
ειναι σιγουρο οτι με την περιστοφη της ροδας γινεται ομοιόμορφη κατανομη του υγρου στην περιμετρο του ελαστικου ή υπαρχει περίπτωση να μην ειναι ετσι και το αποτελεσμα να ειναι ανομοιόμορφη κατανομη βαρους στον τροχο με αποτελεσμα να εχουμε κραδασμούς, εστω και ανεπαίσθητους;
ας μας πει καποιος που τα εχει τοποθετήσει εντυπώσεις, ή ακομα καλυτερα καποιος που ισος εχει γνωση πανω σε αυτο που ρωτω. 
1oν Οι αναρτησεις ειναι φτιαγμενες για να καταπονουνται Εννοωντας φυσικα παντα την συνεχη λειτουργια τους και για την αντιστοιχη χρηση για την οποια προοριζονται
2ον Ενα υγρο με την περιστροφη απλωνει ομοιομορφα λογω της φυγογκεντρης δυναμης Αρα κανενα προβλημα με την ζυγοσταθμιση!
Το μονο λειτουργικο μειον ειναι το μεγαλυτερο πλεον μη αναρτωμενο βαρος των τροχων λογω του υγρου και κατα συνεπεια η λιγο χειροτερη λειτουργια των αναρτησεων στα δυσκολα Π.χ. πετρωδης χωματοδρομος

Offline mKiris

• νέος οδηγός
  • **
Reply #47 on: Πέμπτη 28 Οκτώβριος 2010, 21:19:55 μμ
1oν Οι αναρτησεις ειναι φτιαγμενες για να καταπονουνται Εννοωντας φυσικα παντα την συνεχη λειτουργια τους και για την αντιστοιχη χρηση για την οποια προοριζονται
2ον Ενα υγρο με την περιστροφη απλωνει ομοιομορφα λογω της φυγογκεντρης δυναμης Αρα κανενα προβλημα με την ζυγοσταθμιση!
Το μονο λειτουργικο μειον ειναι το μεγαλυτερο πλεον μη αναρτωμενο βαρος των τροχων λογω του υγρου και κατα συνεπεια η λιγο χειροτερη λειτουργια των αναρτησεων στα δυσκολα Π.χ. πετρωδης χωματοδρομος

νομιζω οτι το πρωτο σκελος της απαντησης σου ειναι ακυρο. :eusa_naughty:
αν ειναι ετσι τοτε στο τι η ζυγοσταθμιση στους τροχους?
το προβλημα ειναι στις αργες ταχυτητες και κατα συνεπεια αργες περιστροφες της ροδας τι γινεται?
ποσο παχυρευστο ειναι αυτο το υγρο?

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #48 on: Παρασκευή 29 Οκτώβριος 2010, 03:17:01 πμ
νομιζω οτι το πρωτο σκελος της απαντησης σου ειναι ακυρο. :eusa_naughty:
αν ειναι ετσι τοτε στο τι η ζυγοσταθμιση στους τροχους?
Δηλαδη για να καταλαβω... Θεωρεις οτι ζυγοσταθμιση στους τροχους κανουμε για να δουλευει σωστα η αναρτηση? :o
το προβλημα ειναι στις αργες ταχυτητες και κατα συνεπεια αργες περιστροφες της ροδας τι γινεται?
ποσο παχυρευστο ειναι αυτο το υγρο?
Οσο πιο αργη αργη ειναι η περιστροφη του τροχου τοσο μικροτερη αναγκη για ζυγοσταθμιση υπαρχει!
Ελπιζω τωρα να σε καλυψα!

Offline mKiris

• νέος οδηγός
  • **
Reply #49 on: Παρασκευή 29 Οκτώβριος 2010, 04:37:25 πμ
Η ζυγοσταθμηση γινεται για να μην περνουν κραδασμοι απο ασύμμετρη ζυγιση του τροχου στην αναρτηση και στο ολο συνολο.

απλα σε περίπτωση αποτομης αλλαγης του φορτίου λογο επιτάχυνσης ή ακομα χειροτερα σε επιβραδυνση η μαζα του υγρου αυτου ισος δημιουργεί πρόβλημα στην ευσταθια της μοτοσυκλέτας (λογο το οτι απο αδρανια και μονο ίσως να υπερνικα την φυγοκενρο δυναμη), αν και νομιζω οτι ειναι λιγη η μαζα του υγρου για να ειναι το παραπανω προβλημα σοβαρο 

για το δευτερο συμφωνω απολυτα ;)