Γεια σας παιδιά. Είμαι νέος στη παρέα σας και είπα να σας στείλω το πρώτο μου μήνυμα γράφοντάς τον πόνο μου.
Πρόσφατα αγόρασα μια transalp xl600v με το ασημένιο μοτέρ, πρώτη άδεια 1995 και κατασκευασμένη τον 11ο/1992 στα 800 euro.
Αρχικά το πρόβλημα που είχα αντιληφθεί στο μηχανάκι ήταν ότι ανέβαζε θερμοκρασία. Έτσι τη πήγα για έλεγχο και σέρβις. Με τα πολλά αλλάξαμε ζελατίνες καρμπυρατέρ (2x40euro) μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση, πίσω δισκόπλακα (από τις φθηνές Ταϊβάν 70 euro) και τακάκια, , αλλαγή μπουζί, λάδια, φίλτρα. Σχετικά με τη θερμοκρασία κάναμε καθαρισμό ψυγείου, αλλαγή τάπας και υγρών. Είδαμε ότι το βεντιλατέρ δουλεύει αλλά βαλβίδα ενεργοποιούσε το βεντιλατέρ στους 100 βαθμούς κελσίου. Το πήρα το μηχανάκι και μου είπε πως αν ανέβαζε πάλυ θερμοκρασία θα αλλάζαμε βαλβίδα με αυτή των 90 βαθμών κελσίου. Σύνολο 350 euro μέχρι στιγμής.
Εχθές το βράδυ επιχείρησα να επιστρέψω σπίτι όμως βάζοντας πρώτη έμπαινε η ταχύτητα και δεν τσούλαγε κι έτσι επέστρεψα με την οδική στις 3 το πρωί.
Ξημερώνοντας, πήγα τη μοτο στο συνεργείο και είδαμε ότι ο προηγούμενος είχε κολλήσει τον πρωτεύον άξονα του σασμάν με το γρανάζι της αλυσίδας με ηλεκτροκόλληση. Τα καρέ από τον άξονα ήταν λιωμένα. Ο μάστορας μου πρότεινε 2 λύσεις. 1η το κολλάω ξανά εξηγώντας μου ότι είναι πολύ επικίνδυνο η 2η λύνουμε μοτέρ και αλλάζουμε άξονα, γρανάζι, τσιμούχες, φλάντζες και ανοίγοντάς το βλέπουμε και τι άλλο θα μας βγάλει. Ψάχνοντας στα μεταχειρισμένα βρήκα έναν που έδινε κολλημένο μοτέρ που βάραγε μπιέλες με σωστό όμως σασμάν και όλα τα υπόλοιπα ανταλλακτικά που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω στα 100 euro.
Φαντάζομαι πως φλάντζες, τσιμούχες και μεταχ. γρανάζι θα πάνε κανα 150 άρι euro
Ακούγοντας όλα αυτά ένας 3ος μου πρότεινε να μη ρίξω άλλα λεφτά, να κολήσω το παλιό γρανάζι και να το πουλήσω όσο πιάσει. Ο μάστορας μου είπε πως αν επισκευάσω κι αυτά, το μηχανάκι θα είναι εντάξει και τα χρήματα που θα ρίχνω από κει και πέρα θα είναι για αναλώσιμα.
Είναι το πρώτο μου μηχανάκι και για να πω την αλήθεια έχω απογοητευτεί με την πρώτη μου επαφή με τις μηχανές. Καλή και βολική η μηχανή αλλά άμα είναι να ρίχνεις τόσα λεφτά ας έμενα με το αμάξι. Τέλος πάντων
Τι να κάνω; Να το επισκευάσω, να το δώσω όσο - όσο για να γλυτώσω γιατί θα ζητάει συνεχώς, να το παρατήσω και να αγοράσω εισιτήρια για το μετρό;
Υ.Γ.1.
Μπορεί να υπολογίσει κανείς το κόστος της επισκευής, μιας και ο μάστορας δεν τολμά να μου πει, λέγοντας ότι θα τα βρούμε αφού λύσει το μοτέρ (και φυσικά πληρώνοντας και την εργασία του, άσχετα με το αν θα επισκευάσει κάτι).
Υ.Γ.2.
Έχουμε κανέναν γνωστό που να μας κάνει καμία φιλική τιμή;