Hellas Transalp Forum

Transalp XL600V 11ος/92, Αλλαγή πρωτεύοντα άξονα σασμάν και άλλα πολλά

Yannis___ · 19793

Offline Yannis___

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Γεια σας παιδιά. Είμαι νέος στη παρέα σας και είπα να σας στείλω το πρώτο μου μήνυμα γράφοντάς τον πόνο μου.

Πρόσφατα αγόρασα μια transalp xl600v με το ασημένιο μοτέρ, πρώτη άδεια 1995 και κατασκευασμένη τον 11ο/1992 στα 800 euro.
Αρχικά το πρόβλημα που είχα αντιληφθεί στο μηχανάκι ήταν ότι ανέβαζε θερμοκρασία. Έτσι τη πήγα για έλεγχο και σέρβις. Με τα πολλά αλλάξαμε ζελατίνες καρμπυρατέρ (2x40euro) μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση, πίσω δισκόπλακα (από τις φθηνές Ταϊβάν 70 euro) και τακάκια, , αλλαγή μπουζί, λάδια, φίλτρα. Σχετικά με τη θερμοκρασία κάναμε καθαρισμό ψυγείου, αλλαγή τάπας και υγρών. Είδαμε ότι το βεντιλατέρ δουλεύει αλλά βαλβίδα ενεργοποιούσε το βεντιλατέρ στους 100 βαθμούς κελσίου. Το πήρα το μηχανάκι και μου είπε πως αν ανέβαζε πάλυ θερμοκρασία θα αλλάζαμε βαλβίδα με αυτή των 90 βαθμών κελσίου. Σύνολο 350 euro μέχρι στιγμής.
Εχθές το βράδυ επιχείρησα να επιστρέψω σπίτι όμως βάζοντας πρώτη έμπαινε η ταχύτητα και δεν τσούλαγε κι έτσι επέστρεψα με την οδική στις 3 το πρωί.
Ξημερώνοντας, πήγα τη μοτο στο συνεργείο και είδαμε ότι ο προηγούμενος είχε κολλήσει τον πρωτεύον άξονα του σασμάν με το γρανάζι της αλυσίδας με ηλεκτροκόλληση. Τα καρέ από τον άξονα ήταν λιωμένα. Ο μάστορας μου πρότεινε 2 λύσεις. 1η το κολλάω ξανά εξηγώντας μου ότι είναι πολύ επικίνδυνο η 2η λύνουμε μοτέρ και αλλάζουμε άξονα, γρανάζι, τσιμούχες, φλάντζες και ανοίγοντάς το βλέπουμε και τι άλλο θα μας βγάλει. Ψάχνοντας στα μεταχειρισμένα βρήκα έναν που έδινε κολλημένο μοτέρ που βάραγε μπιέλες με σωστό όμως σασμάν και όλα τα υπόλοιπα ανταλλακτικά που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω στα 100 euro.
Φαντάζομαι πως φλάντζες, τσιμούχες και μεταχ. γρανάζι θα πάνε κανα 150 άρι euro
Ακούγοντας όλα αυτά ένας 3ος μου πρότεινε να μη ρίξω άλλα λεφτά, να κολήσω το παλιό γρανάζι και να το πουλήσω όσο πιάσει. Ο μάστορας μου είπε πως αν επισκευάσω κι αυτά, το μηχανάκι θα είναι εντάξει και τα χρήματα που θα ρίχνω από κει και πέρα θα είναι για αναλώσιμα.

Είναι το πρώτο μου μηχανάκι και για να πω την αλήθεια έχω απογοητευτεί με την πρώτη μου επαφή με τις μηχανές. Καλή και βολική η μηχανή αλλά άμα είναι να ρίχνεις τόσα λεφτά ας έμενα με το αμάξι. Τέλος πάντων

Τι να κάνω; Να το επισκευάσω, να το δώσω όσο - όσο για να γλυτώσω γιατί θα ζητάει συνεχώς, να το παρατήσω και να αγοράσω εισιτήρια για το μετρό;

Υ.Γ.1.
Μπορεί να υπολογίσει κανείς το κόστος της επισκευής, μιας και ο μάστορας δεν τολμά να μου πει, λέγοντας ότι θα τα βρούμε αφού λύσει το μοτέρ (και φυσικά πληρώνοντας και την εργασία του, άσχετα με το αν θα επισκευάσει κάτι).

Υ.Γ.2.
Έχουμε κανέναν γνωστό που να μας κάνει καμία φιλική τιμή;

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Έχεις κάνει μερικά λάθη μέχρι στιγμής.
α. Η γνήσια δισκόπλακα έχει περίπου 70€, γιατί έβαλες φτηνή ημιτασιόν με τα ίδια λεφτά;
β. Τι το κακό έχει να ανοίγει το βεντιλατέρ στους 100 βαθμούς; Στο δικό μου, ανοίγει στους 103!
γ. Μεμβράνες καρμπ γιατί άλλαξες;
Τώρα σε αυτά που πρέπει να κάνεις κατά τη γνώμη μου.
Αν αποφασίσεις να το κρατήσεις, επισκεύασε το μοτέρ που έχεις.
Θα σου κοστίσει περίπου στα 1000€, αλλά θα έχεις ένα μοτέρ καινούριο, αξιόπιστο και θα ξέρεις τι έχει μέσα.
Αν αποφασίσεις να αλλάξεις μοτέρ, θα σου κοστίσει λίγο λιγότερο, αλλά δε θα ξέρεις τι έχει μέσα.
Πρόσεξε, μην ξεκινήσεις για τη φτηνή λύση και καταλήξεις να πληρώσεις περισσότερα σε βάθος χρόνου και με πολύ περισσότερη ταλαιπωρία.
Σκέψου καλά πριν προχωρήσεις, γιατί μπορεί να ταλαιπωρηθείς και να δώσεις διπλά λεφτά από αυτά που υπολόγιζες!
Η μηχανή είναι πολύ καλή επιλογή και χωρίς ταλαιπωρία. Θα έπρεπε όμως περιμένεις ότι αγοράζοντας μία μοτοσικλέτα με 800€, τη στιγμή που μπορείς να βρεις την ίδια με 1500€, προφανώς κάτι είχε ...
Επίσης, έπρεπε να πας σε ένα μηχανικό να την κοιτάξει πριν την αγοράσεις.
ΥΓ1 Σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις 100% το κόστος, μιας και αρκετές φορές προκύπτουν και άλλα πράγματα στην πορεία. Σίγουρα όμως μπορεί να σου πει μία εκτίμηση. Αν θες, πες μου αριθμό πλαισίου και θα σου πω με ακρίβεια πόσο έχουν τα ανταλλακτικά.
ΥΓ2 Μην ψάχνεις για φιλική τιμή, γιατί μπορεί να μπεις σε φιλικές ταλαιπωρίες.... Να ψάχνεις για φιλική δουλειά!!!! Να γλιτώσεις 100€ σήμερα και να δώσεις 200€ αύριο, δεν είναι λύση!

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Και αφου μιλησε ο Χρηστος για τα τεχνικα, μπορω να σε καλωσορισω στην παρεα μας!!

Βεβαια, συμφωνω με αυτο
Επίσης, έπρεπε να πας σε ένα μηχανικό να την κοιτάξει πριν την αγοράσεις.
αλλα θελω να πω.... θα περναγε απο το μυαλο κανενος να ανοιξει καπακια και να δει αξονα και γραναζι?  :-\

Offline Yannis___

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Καταρχάς pissaman & hypersonic ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την άμεσες απαντήσεις σας.
Είναι πολλά αυτά που γράφω παρακάτω αλλά ελπίζω να συνεχίσετε να με βοηθάτε με τις απαντήσεις σας

Ως προς τα λάθη

α)κι εγώ απορώ με αυτό. Δεν ήξερα τιμές κι έτσι μάλλον με έπιασε κορόιδο και με χρέωσε ότι ήθελε. Μάλλον θα πρέπει να αλλάξω μάστορα.

β) βασικά η θερμοκρασία πριν το καθάρισμα πήγαινε στη τελευταία άσπρη γραμμή δηλ. πριν το κόκκινο. Είπε πως δεν ήταν φυσιολογικό. Έτσι καθαρίσαμε ψυγείο βάλλαμε άλλη τάπα και με την ίδια βαλβίδα των 100 βαθμών αυτή τη φορά έφτανε κοντά στα 4/5 ο δείκτης δηλ. λίγο πριν την τελευταία άσπρη γραμμή έχοντας κάνει μόλις 25 χλμ μέσα στη πόλη όπου και άναβε το βεντιλατέρ. Αυτή η θερμοκρασία είναι φυσιολογική; Έχω την εντύπωση πως πρέπει να είναι στη μέση έτσι δεν είναι; Ο μάστορας είπε πως αν ακόμα δεν είχαμε αποτελέσματα θα βάζαμε βαλβίδα των 90 βαθμών αν βρίσκαμε ή του πρότεινα χειροκίνητο διακοπτάκι χωρίς όμως να απενεργοποιούσαμε τη βαλβίδα (αλήθεια γίνεται αυτό;) . Το δικό σου που ανοίγει 103 που φτάνει εκείνη τη στιγμή ο δείκτης;

γ) η μία μεμβράνη ήταν σχισμένη και ξανακολλημένη και η άλλη είχε μία μικρή τρυπούλα (μου τις έδειξε, ελπίζω να ήταν όμως και δικές μου) και ο μάστορας μου είπε πως θέλουν αλλαγή. Καινούργιες είχαν 220 σαρακάκη και μεταχειρ. 80. Τις είδε και ο μάστορας και μου είπε πως ήταν καλές.

Όσον αφορά την αγορά της μηχανής και τον έλεγχο της από πριν. Όταν συνάντησα τον ιδιώτη μου είπε πως μηχανικά είναι οκ. Για την ακρίβεια είπε πως (επειδή η μηχανή έχει 127 κλμ σύμφωνα με αυτόν) στα 100 χλμ έχει αλλάξει κυλινδροπίστονα. Του ζήτησα να ελέγξω το μηχανάκι σε ένα γνωστό μου συνεργείο εκεί κοντά στη γειτονιά του που μου σύστησε κάποιος γνωστός μου. Εκείνος απάντησε πολύ ευχαρίστως και ότι η αλλαγή στα κυλινδροπίστονα είχε γίνει εκεί. Έτσι τσίμπησα κι εγώ. Μου φάνηκε σίγουρος. Αυτό ήταν το λάθος μου.

Μου φάνετε δύσκολο να το πουλήσω και να πάρω όσα έδωσα. Κι έστω ότι τα παίρνω. Μετά τι θα αγοράσω, πόσο θα το αγοράσω, και σε τι κατάσταση θα είναι, και πάλι τρέξιμο και ίσως χρειαστούν και πάλι μαζέματα και απογοητεύομαι μόνο με την σκέψη. Ενώ τώρα έχω ήδη μαζέψει κάποια πραγματάκια και σκέφτομαι πως αν ρίξω ακόμα μερικά χρήματα (δηλ. κανα 500άρικο) θα είμαστε εντάξει. Όμως το χιλιάρικο που γράφεις μου είναι πολλά για μένα στη παρούσα φάση και με κάνουν να θέλω να το διώξω. Απ την άλλη μόλις πλήρωσα και την ασφάλεια και είναι κι αυτό ένα μείον στην υπόθεση πιθανής πώλησης. Δεν ξέρω είμαι μπερδεμένος. Μάλλον αφού μπήκα στο χορό πρέπει να χορέψω και ίσως είναι καλύτερα να προχωρήσω στην επισκευή.

Τώρα έχω αγοράσει το μοτέρ με τα 100 ευρώ για το σασμάν του, το οποίο είναι καλό σύμφωνα με τον μάστορα και ένα θετικό είναι ότι μας μένουν ανταλλακτικά που φαντάζομαι πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε.

Έχω μερικές ακόμα ερωτήσεις:
1.   Αν με την επισκευή οι φλάντζες, τσιμούχες, γρανάζι είναι μέσα στα σίγουρα για αγορά, τι άλλο ίσως χρειαζόταν να αγοράσουμε ακόμα που δεν έχω υπολογίσει; Επίσης θα μπορούσαμε να έχουμε και τιμές; (σου στέλνω τον αριθμό πλαισίου με πμ)
2.   Διαβάζοντας είδα το αν είσαι εγγεγραμμένος στο club του forum έχει και μία μείωση στα ανταλλακτικά. Αυτή η μείωση ισχύει και για μένα και αν όχι τι χρειάζεται να κάνε για την εγγραφή μου στο club; 
3.   Γνωρίζουμε κάποιον μάστορα που να είναι καλός στη δουλεία του, καλός άνθρωπος, και συνεννοήσιμος;

Περιμένω απαντήσεις σας

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
θα περναγε απο το μυαλο κανενος να ανοιξει καπακια και να δει αξονα και γραναζι?  :-\

Οχι βέβαια!!!!
Η γνώμη μου είναι να την πουλήσεις!! Με 1500 βρίσκεις πολλά μηχανάκια ίδια με αυτό που έχεις
Ετσι όπως τα περιγράφεις μου φαίνετε ότι άλλα 800 θα σου φάει και λίγα είπα
Φιλικά!!
« Last Edit: Πέμπτη 08 Ιούλιος 2010, 02:46:57 πμ by azwros »

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Και αφου μιλησε ο Χρηστος για τα τεχνικα, μπορω να σε καλωσορισω στην παρεα μας!!

Βεβαια, συμφωνω με αυτο αλλα θελω να πω.... θα περναγε απο το μυαλο κανενος να ανοιξει καπακια και να δει αξονα και γραναζι?  :-\

όχι, αλλά μπαίνουν ψύλοι στα αυτιά, γιατί δε θα μπορούσε να γυρνάει ίσια, οπότε και θα έκανε τεντώματα - χαλαρώματα στην αλυσίδα! ΊΣΩΣ (και το τονίζω γιατί όλοι την πατάμε), ΊΣΩΣ ένα έμπειρο μάτι, να το έπαιρνε πρέφα!

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
α. Δεν προσπαθώ να σου πω ότι είναι απατεώνας, γιατί μπορεί και αυτός να μην το ήξερε. Δυστυχώς ο Σαρακάκης, δεν έχει διαφημίσει αρκετά τις μειώσεις των τιμών!
β. Αν ανέβαινε τόσο ψηλά, σίγουρα είχε κάποιο θεματάκι. Το δικό μου, είναι CBR 1000 και έχει ψηφιακή ένδειξη. Δεν έχει δείκτη! Βέβαια όλοι οι κινητήρες στις ίδιες θερμοκρασίες παίζουν! Πάντως στα 4/5 η βελόνα, δεν είναι ότι καλύτερο. Καλό είναι να μην περνάει τα 2/3
γ. Τότε καλώς τις άλλαξε!
1. Θα σου πω αύριο!
2. Μα εννοείτε ότι από εκεί θα τα πάρεις. Έχετε 19% έκπτωση! (θα πρέπει να κάνεις εγγραφή)
3. Δε γνωρίζω δεν απαντώ! (το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω!!!!)

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Και εγω μάλλον θα προσπαθουσα να την πουλησω ακομα και λιγοτερα χρηματα από όσα εδωσα, και θα επαιρνα μια άλλη.
Οταν καποιος φτανει να κανει ηλεκτροκόληση στο γραναζι, δεν μπορω να φανταστω πως την συντηρουσε τοσα χρόνια που την ειχε...
Ποιος ξερει τι άλλο προβλημα θα βγαλει...

Για την εγραφη σου στο κλαμπ, διαβασε το www.transalp.gr στην περιοχη "μέλη"
(μην κανεις εγραφη μονο για την εκπτωση)

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Γιάννη

1. Καλώς όρισες στην παρέα μας
2. Καλύτερα να μην κολήσεις το γρανάζι και να την πουλήσεις, δεν είναι σωστό να την πατήσει κι άλλος
3. Αφού πήρες τον κινητήρα βρες ένα καλό μάστορα κ κάνε το σταυρό σου να μη βγάλει άλλα
4. Αν είναι να πάρεις πολλά ανταλακτικά, εγώ θα διαφωνήσω με το Σώτο, γράψου στο κλαμπ κι ας μη σε ξαναδούμε ποτέ, εδώ το κάνουν άλλοι που ήταν και βασικά "στελέχη" κάποτε... :(
5.
Γνωρίζουμε κάποιον μάστορα που να είναι καλός στη δουλεία του, καλός άνθρωπος, και συνεννοήσιμος;

Κάνε μια αναζήτηση στο φορουμ πχ εδώ

και φυσικά ο pissaman  ;)

Παύλος Καρούμπης

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
και φυσικά ο pissaman  ;)

Μα τι λες? Το παρακατω ειναι αυτογνωσια ή μηπως ειναι λιγο ντροπαλουλης?  :2hysterical: :2hysterical:

3. Δε γνωρίζω δεν απαντώ! (το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω!!!!)

Επισης για το παρακατω...
Απ την άλλη μόλις πλήρωσα και την ασφάλεια και είναι κι αυτό ένα μείον στην υπόθεση πιθανής πώλησης.
...μην ανησυχεις γιατι αν αγορασεις αλλο οχημα μεταφερεις την ασφαλεια εκει (δηλ δε χανεις τα λεφτα που εδωσες)

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Φτιάχτο φίλε μη το συζητάς.

"Με 1500 βρίσκεις πολλά μηχανάκια ίδια με αυτό που έχεις"
Ακριβώς.
Που θα χρειαστεί να τους ρίξεις ένα κάρο λεφτά , εκτός βέβαια και αν είσαι πολύ τυχερός.
Μοτέρ για αντ/κα έχεις ,κάποια συμμαζεματάκια έχεις κάνει ήδη , αν με το μάστορα τα βρεις λίγο με την πληρωμή καλά θα είναι.

Δε θα τόπαιρνα πάντως φίλε .
Τι να περιμένεις από μοτό με 800 € ,εκτός και αν ήταν καμία γιά άχτι που δεν την είχα μικρός.

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Λοιπόν,
φλάντζες, τσιμούχες, μέταλλα, ελλατήρια εμβόλων, έχουν 385€ Λιανική με ΦΠΑ.
Αν κάνεις εγγραφή, πας στα 312€ (-19%)
Στείλε μου ένα email να σου στείλω κωδικούς, ΑΛΛΑ μην παραγγείλεις, γιατί τα μέταλλα θέλουν νούμερα (πρέπει να μετρήσεις πρώτα)

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
θα συμφωνησω με τον Θαναση (λουρο  :-* )  και επισης θα προτεινα κατι (και ας με παρεξηγεσετε )
αν φιλε Γιαννη ο μηχανικος δεν σου εμπνεει εμπιστοσυνη παρτο και πηγαινετο στον Χρηστο (πισσαμαν ) να ξερεις τι σου γινετε και δουλεια με εγγυηση  ;) ;)

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
+100000000

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline Yannis___

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
 Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείχνετε για το πρόβλημά μου. Ο Μάστορας φαίνετε πως είναι λίγο μαφία χρεώνει ότι να ‘ναι από ανταλλακτικά λέγοντάς μου τις τιμές στο περίπου και χωρίς να έχω πάρει αποδείξεις γι αυτά. Κι εκτός αυτού, του έχω πάει το μηχανάκι από τη Τετάρτη το πρωί (και το μοτέρ το 2ο από τη Τετάρτη το μεσημέρι) και δεν έχει λύσει τίποτα. Πήγα σήμερα Σάββατο στις 2 το μεσημέρι και μιλάμε πως δεν το έχει αγγίξει καθόλου.
-Ρε συ πότε θα ασχοληθείς με το μηχανάκι;
-Ρε Γιάννη δεν προλαβαίνω, τι να κάνω;
-Έρχομαι κάθε μέρα και δεν βλέπω να το έχει αγγίξει καθόλου. Τι θα κάνεις;
-Άμα έρχονται κάθε λίγο άλλοι για μικρά service αυτούς θα κοιτάξω.
-Κοίτα κι αυτούς αλλά βάλε και το μηχανάκι σε μία σειρά. Κοίταζε και το δικό μου και κάνε δουλεία λίγο –λίγο. Ή μήπως μου αρέσει εμένα να έρχομαι κάθε μέρα και να κάνω τον μπαμπούλα;
-(Γέλασε) Αν το ξεκινήσω θα σου φύγουν χρήματα.
- Ε ξεκίνα το να δούμε τι θέλει και για να προετοιμαζόμαστε και οικονομικά. Τώρα δεν μου έχεις βγάλει τίποτα από κοστολόγιο.
-Θα το δούμε από Δευτέρα.

Έχω στραβώσει άσχημα. Δηλαδή τι κάνει όλη μέρα. Το Vectra B που έχουμε, όταν το πήγαμε με καμένη μηχανή  σε άλλο μαστόρι,  το απόγευμα της τρίτης ημέρας το είχαμε έτοιμο. Είναι πιο δύσκολο να κατεβάσεις ένα μοτέρ μηχανής; Βέβαια εγώ του έχω πάει και δεύτερο μοτέρ, αλλά αυτό είναι μόνο για λύσιμο και μετά θα το πάρω λυμένο κομμάτια για ανταλλακτικά.

Είμαι ψημένος να το πάρω από εκεί το ΤΑ αλλά πώς να το μεταφέρω σε άλλο συνεργείο; Η ασφάλεια μου είπε πως δεν καλύπτει άλλη μεταφορά;

Τι να κάνω; Είπα να το πάω σε συνοικιακό συνεργείο γιατί πίστευα ότι θα είναι πιο οικονομικός, αλλά αυτός μπορεί να ζητάει λίγα σε εργασία όμως τα παίρνει από τα ανταλλακτικά. Και γενικά αν εξαιρέσουμε τα ανταλλακτικά η εργασία μόνο πόσο κοστίζει το να κατεβάσεις μοτέρ, να το λύσεις, να λύσεις και το 2ο μοτέρ για να πάρεις ανταλλακτικά και να το ξαναβάλεις στη μηχανή, και το δεύτερο το αφήνεις έτσι λυμένο κομμάτια.; (Να φανταστείτε ούτε αυτό δεν μου έχει πει ακόμα, στο περίπου πόσο θα στοιχήσει η εργασία.)

Και η ταλαιπωρία συνεχίζεται.

Υ.Γ. Δεν μπήκαμε καλά στο χώρο των μηχανών. Μάλλον δεν μας πάει…)
« Last Edit: Σάββατο 10 Ιούλιος 2010, 22:33:10 μμ by Yannis___ »

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείχνετε για το πρόβλημά μου....
...
...Υ.Γ. Δεν μπήκαμε καλά στο χώρο των μηχανών. Μάλλον δεν μας πάει…

1ον Να είσαι καλά εσύ και εμείς εδώ είμαστε όπως και όσο μπορεί ο καθένας να βοηθήσει.

2ον Πάρ' το από 'κει γιατί και δουλειά (κάτι μου λέει ότι) θα κάνει στο πόδι με πάρα πολλές διακοπές και ΧΩΡΙΣ συνέχεια (με φόβο να "ξεχάσει" κάτι την ώρα που το ...άφησε) και όσο περνάς από 'κει και του ...ζαλίζεις, τόσο θα σε σφάξει στο τέλος όταν βαρεθεί να το βλέπει να του πιάνει χώρο. Πότε είπες ότι θα κλείσει για διακοπές? :goofy: :goofy: :goofy:

Παρακάτω σου δίνω 2 Links για μεταφορά της μότο. Ο πρώτος νομίζω ότι έχει ειδικά εξοπλισμένο βαν και δεν το πάει στην τύχη (το είχα δει σε εκπομπή στην τηλεόραση και νομίζω ότι ήταν αυτό το όνομα). Εγώ αυτό θα έκανα.

http://www.vres.gr/company.php?company_id=244369357
http://www.motocikleta.gr/distribution/topic8805.html

΄
Όσο για το Υ.γ. μη φοβάσαι, φτιάξτο σωστά και θα αποζημιωθείς!!!

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείχνετε για το πρόβλημά μου. Ο Μάστορας φαίνετε .....

Γιαννη αν δεις παραπανω κατι σου εχω γραψει..σκεψουτο  ;) ;) ;) ;)

Οσο για την μεταφορα με εναν μεταφορεα οποιος ναναι 60ε θα παρει αντε και λιγο παραπανω και τελειωνει η ιστορια αλλα το βασικο ειναι οτι θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο οτι πει εγγυηση  ;) ;)

Αντε με τα λαμογια  >:( >:(

Offline azwros

• Rossi και πάνω !
  • Ερωτας με την πρώτη ματιά!!
Πόσο σου χρεώνει εργατικά για ανεβασμα - κατέβασμα κινητήρα και εργασία επισκευής;;

Δεν   πλαλάου!!!!
γιατί νουγάου!!!! γκε γκε;;
[img]http://farm3.static.flickr.com[img]

Offline Yannis___

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Δεν ξέρω ρε παιδιά δεν μου λέει. Όταν την πήγα εκεί την πρώτη μέρα τον ρώτησα πόσο περίπου θα στοιχήσει η επισκευή; Μου είπε πως δεν ήξερε ακόμα μήπως βγάλει και καμία άλλη ζημιά. Τον ξαναρώτησα για τιμή στην περίπτωση που έχει πρόβλημα μόνο ο πρωτεύων άξονας και μου απάντησε σίγουρα κανα 300αρι ευρώ μαζί με τα ανταλλακτικά.

Μάλλον δεν μου λέει για εργασία ξεχωριστά γιατί περιμένει να δει πόσα θα βγάλει κι απο τα ανταλλακτικά.
Το μόνο που εύχομαι είναι τουλάχιστον να βγει σωστό το μηχανάκι όσο πιο σύντομα γίνεται και ελπίζοντας να μην υπάρξει ξανά πρόβλημα!

Τώρα όσον αφορά για την θερμοκρασία που ανέβαζε, διαβάζοντας κι άλλο ένα thread που είχε ανοίξει κάποιος φίλος με το ίδιο πρόβλημα παλαιότερα, είδε πως δεν του δούλευε η αντλία νερού. Ρώτησα κι εγώ τον μάστορα αν δουλεύει και η δική μου σωστά και απάντησε καταφατικά.
Καμιά ιδέα;

« Last Edit: Τρίτη 13 Ιούλιος 2010, 19:23:17 μμ by Yannis___ »

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Δεν ξέρω ρε παιδιά δεν μου λέει. Όταν την πήγα εκεί την πρώτη μέρα τον ρώτησα πόσο περίπου θα στοιχήσει η επισκευή; Μου είπε πως δεν ήξερε ακόμα μήπως βγάλει και καμία άλλη ζημιά. Τον ξαναρώτησα για τιμή στην περίπτωση που έχει πρόβλημα μόνο ο πρωτεύων άξονας και μου απάντησε σίγουρα κανα 300αρι ευρώ μαζί με τα ανταλλακτικά.
300€ μαζί με τα ανταλλακτικά :o Η τιμή είναι σούπερ!!!

Offline Yannis___

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
toο good to be true!

Η τιμή είναι πάρα πολύ καλή. Δε λέω. Το παιδί έχει συνοικιακό συνεργείο και όσες φορές έχω πάει έχει και αρκετά μηχανάκια. Αυτό είναι θετικό γιατί φαίνεται πως τον προτιμούν (ελπίζω όχι μόνο για τη τιμή, αλλά και για τη δουλειά του) οι πελάτες.

Όμως έχει και τα αρνητικά του. Είναι μόνος. Αυτός θα πάει για ανταλλακτικά κλπ και γενικά δεν προλαβαίνει. Αν μάλιστα έχει μέσα και μηχανάκι για λύσιμο (βλεπε την περίπτωσή μου) δεν θα ασχοληθεί με αυτό γιατί θα σκάσουν μύτη μηχανάκια για μικροεπισκευές, θα πρέπει να τελειώσει και μηχανάκια που πιθανώς να χρωστάει και μπερδεύει πολύ η κατάσταση. Και για να πω την αλήθεια βλέποντας την εικόνα του συνεργείου (δηλ. τα πεταμένα εργαλεία στο πάτωμα χίμα, λάδια, μηχανάκια, πλαστικά panel, εξαρτήματα κλπ που υπάρχουν πεταμένα αριστερά – δεξιά) δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Είναι λίγο χίμα κι αυτό φαίνεται και από την ώρα που ανοίγει το συνεργείο στις 10:30 - 11:00 το πρωί. .Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Το συνεργείο είναι πολλά χρόνια ανοιχτό. Το είχε ο πατέρας του και από μικρός που τύχαινε να περνούσα από εκεί τον θυμάμαι και το παλικάρι να είναι εκεί από πιτσιρικάς και βέβαια το συνεργείο είχε άλλη εικόνα. Ήταν όλα σε τάξη.

Μακάρι να μείνει στα 300 ευρώ. Αναλύοντας όμως το ποσό (100 άξονας, 70 τσιμούχες και 30 φλάντζες) τα 100 είναι λίγα για εργασία και μάλλον δεν θα μείνει εκεί, εκτός βέβαια και αν σκέφτεται το ότι του έδωσα κι άλλα 350 και το υπολογίζει συνολικά (γιατί το μηχανάκι του το ξαναπήγα την επόμενη μέρα που μου το έδωσε δήλ. το πήρα Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα και Τετάρτη με το που άνοιξε με ξαναείδε μπροστά του).

Τι να πω. Θα δούμε. Σας Έχω πρήξει κι εσάς με τα post μου. που πολλές φορές λέω και τα ίδια πράγματα. Όμως συμπαθάτε με γιατί είμαι εντελώς άσχετος και θέλω να ακούω γνώμες και συμβουλές από αυτούς που γνωρίζουν και μερικά πράγματα παραπάνω.

Offline Yannis___

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Πριν λίγο είχα νέα από το μέτωπο. Λοιπόν το μοτέρ το έλυσε και η διάγνωση έβγαλε 2 κολλημένες βαλβίδες (νομίζω πως για τις βαλβίδες είπε) (1 από τις 4 ίδιες και άλλη 1 από τις 2 ίδιες που υπάρχουν στο μοτέρ) και θα τις αντικαταστήσουμε με αυτές του 2ου μοτέρ που αγοράσαμε με 100 ευρώ. Κατά τα άλλα είναι οκ (σύμφωνα με τον μάστορα). Θέλει ακόμα να μετρήσει και τους κυλίνδρους (νομίζω πάλι. Έπρεπε να τα γράψω αμέσως σε ένα χαρτάκι) αλλά δεν πρέπει να έχουν πρόβλημα μου είπε. Επίσης είπε πως το μοτέρ είχε ξανανοιχτεί και πως ο προηγούμενος μάστορας δεν είχε αλλάξει τις φλάντζες αλλά έβαλλε τις ίδιες με κόλλα. ΙΣΩΣ να χρειάζονται πλάνισμα τα καπάκια. Αλλά δεν ξέρει ακόμα Αυτά μέχρι στιγμής. Άρα για αγορές είμαστε για Φλάντζες και Τσιμούχες.

Εσείς ακούγοντας (μάλλον διαβάζοντας) τα παραπάνω τι γνώμη έχετε σχηματίσει για την όλη υπόθεση; Μήπως θα έπρεπε να τον ρωτήσω κάτι ακόμα; Υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να κοιτάξουμε;

Περιμένω με αγωνία τις παρατηρήσεις σας!
Ευχαριστώ
« Last Edit: Τετάρτη 14 Ιούλιος 2010, 02:07:26 πμ by Yannis___ »

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Πριν λίγο είχα νέα από το μέτωπο. Λοιπόν το μοτέρ το έλυσε και η διάγνωση έβγαλε 2 κολλημένες βαλβίδες
[quote(1 από τις 4 ίδιες και άλλη 1 από τις 2 ίδιες που υπάρχουν στο μοτέρ)][/quote]
Αρα 1 βλβιδα εισαγωγης και μια εξαγωγης Απο τον ιδιο κυλινδρο?
Τι εννοεις κολλημενες?  :shocked:Και πως δουλευε τοτε το μοτερ?
Εσείς ακούγοντας (μάλλον διαβάζοντας) ....Υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να κοιτάξουμε;
Βασικα σε ενα τοσο ταλαιπωρημενο μοτερ θα επρεπε να ελεγχθουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Αυτο ομως απαιτει χρονο και γνωση  απο τον μηχανικο σου και χρημα απο την πλευρα σου Γιατι πιστεψε με ακομη και ενας καλοσυντηρημενος κινητηρας εχει φθορες Ποσο μαλλον αυτος! Οταν ανοιγεται ενα μοτερ οτιδηποτε ειναι εκτος οριων κατασκευαστη πρεπει να αλλαζεται!
Πιστευω δε οτι μια τοσο κακοσυντηρημενη μοτοσυκλετα μαλλον θα βγαλει  προβληματα μελλοντικα και σε αλλα τμηματα της περαν του κινητηρα!

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Βαλβίδες, μάλλον εννοεί καμμένες και όχι κολλημένες!
 ;)

Offline Yannis___

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Χρίστο ναι! Μάλλον καμένες μου είπε. Δεν είμαι και σίγουρος. Πάντως καταλάβατε που υπάρχει το πρόβλημα.

Κώστα, όσον αφορά το ότι πρέπει να ελεγχθούν τα πάντα, αυτό είπα κι εγώ στο μάστορα να κάνει και να μου βγάλει ένα κοστολόγιο και μέχρι στιγμής μου είπε όσα σας έγραψα και πάνω.

Μήπως μπορείτε να μου αναφέρετε μια σειρά από ελέγχους που πρέπει να κάνει ένας μηχανικός στη μοτέρ της μηχανής αρχικά και μετά στα υπόλοιπα μέρη που θα μπορούσε να βγάλει ένα μεταχειρισμένο μηχανάκι; Αν και χρονοβόρο -κουραστικό για όσους έχουν γνώση, αυτό βοηθάει πολύ τουλάχιστον εμένα αλλά φαντάζομαι κι όσοι βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με εμένα γιατί έτσι μπορώ να δω τι ακριβώς έχει τσεκάρει και στέλνοντας πίσω στο forum τα νέα η βοήθειά σας θα είναι ακόμα πιο πολύτιμη.

Όπως για παράδειγμα με τη αύξηση της θερμοκρασίας που είχα πρόβλημα. Ψάχνοντας μέσα στο forum είδα ότι και κάποιος ακόμα ήταν παθών και στην περίπτωσή του δεν λειτουργούσε η αντλία νερού. Έτσι τον ρώτησα κι εγώ και ευτυχώς ήμουν οκ.

Έτσι θα ήταν πολύ χρήσιμο, αν υπάρχει, να βρίσκαμε μία λίστα με ελέγχους που πρέπει να κάνει κάποιος στο κινητήρα αρχικά και μετά στα υπόλοιπα μέρη μιάς μηχανής.