Hellas Transalp Forum

Διαβάσεις πεζών.

επισκέπτης · 8912

VARABILL

• Guest
on: Παρασκευή 05 Ιανουάριος 2007, 00:51:16 πμ
Πότε επιτέλους θα γίνουμε άνθρωποι σε αυτή τη χώρα.
Οδηγούσα σήμερα με το Vara στη παραλιακή με κατεύθυνση τη Βουλιαγμένη. Στο σημείο αμέσως μετά τα Αστέρια της Γλυφάδας υπάρχει ενα παρατεταμένο ανοιχτό δεξί στροφιλίκι. Εκεί συνήθως είναι ταχείας το σημείο. Πάνω ακριβώς στο στροφιλίκι, οι καρεκλοκένταυροι του Υπεχωδε έχουν αφήσει μια διάβαση πεζών, χρόνια!!
Εχουμε θρηνήσει ουκ ολίγους εκεί. Κάθε μήνα θα δεις λουλούδια σε κάποια από τις παρακείμενες κολώνες, ένδειξη αδικοχαμένου οδηγού ή πεζού.
Οπως λοιπόν ερχόμουνα με περίπου 120 ξαφνικά αντικρύζω μπροστά μου ενα ζευγαρι ηλικιωμένων.
Κάνω αριστερά να τους αποφύγω... κάνουν πίσω! Κάνω δεξιά να τους ξαναποφύγω... πάνε μπρός :o!!! Τον "ήπια", λέω από μέσα μου.
Τελικά τους απέφυγα και το ευχαριστώ ήταν ότι με μουτζώσαν και οι δύο.

Πάμε λοιπόν να δώσουμε τον ορισμό, Διάβαση Πεζών κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.
1)Στην Ευρώπη, 100 περίπου μέτρα πριν υπαρχει ευδιάκριτη προειδοποιητική πινακίδα 2 φορές.
2)Η διάβαση πεζών δεν είναι ΠΟΤΕ σε στροφιλίκη ή αλλο επικίνδυνο και χωρίς ορατότητα σημείο!!
3)Πάνω στη διάβαση υπάρχουν δεξιά και αριστερά εμφανή μεγάλα (βγάζουν μάτια) φωτιστικά σε κολώνες για να φαίνονται από μακρυά και τη νύχτα.
Δυστυχώς τίποτα από τα ανωτέρω δεν τηρείται στο Ελλαδιστάν.... και γιαυτό θρηνούμε θύματα, αδικοχαμένα θύματα.
Στο φινάλε θα κάτσω να μαλώσω με τα γερόντια που με μουτζώσαν σήμερα?? και που μάλλον ήταν ξένοι. Δε έφταιγαν ούτε αυτοί, ούτε εγώ.
ΥΠΕΧΩΔΕ ΑΚΟΥΣ!!!!! ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ!!!!
« Last Edit: Παρασκευή 05 Ιανουάριος 2007, 03:24:09 πμ by VARABILL »

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Παρασκευή 05 Ιανουάριος 2007, 16:54:20 μμ
Η καβαλας (αθηνων κορινθου) η Θησεως (καλλιθεα) η κηφισιας και αλλοι τετοιου μεγεθους λεωφοροι ειναι γεμάτοι απο διαβασεις πεζων στην μεση του πουθενα... Φτιαγμενες απο τοτε που καθε γειτονια ειχε μονο 3 αυτοκινητα...

Επίσης ποτε δενκαταλαβα γιατι τις συντηρουν (τις ξαναβαφουν καθε φορα που βαφουν τις διαγραμισεις του δρομου)...
Μου εχει τυχει μαυροφορεμενη γιαγια στην καβαλας,μετα τις 12 την νυχτα...
Στην υπερπροσπαθεια μου να την αποφυγω, νομιζω ειδα να κραταει το δρεπανι του χαρου στον ωμο της...  ??? ??? ???

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

VARABILL

• Guest
Reply #2 on: Παρασκευή 05 Ιανουάριος 2007, 17:06:13 μμ
To πρόβλημα είναι  ότι αν δημιουργηθεί ατύχημα (κούφια η ωρα το το ακούει.. τοκ τοκ) και παρότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο γύρω από αυτό το θέμα που να μας καλύπτει ενω παράλληλα είναι εντελώς παράνομο το Κράτος σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές διατάξεις (μέρος των οποίων αναφέρω παραπάνω, απλουστευμένες), εμείς θα "τον πιούμε" κανονικά. Δε γλυτώνεις.
Τι κι αν παραλίγο να σκοτωθείς για να αποφύγεις κάποιον, ευθύνη πλήρως του Κράτους... θα πληρώσεις!
Ελλαδιστάν, το Μεγαλείο σου!! >:(

Ευχή κάνω τώρα που είναι και αρχή του χρόνου (και καμμιά φορά, πιάνουν!) να παρακολουθεί το forum κάποιος από τους  "καρεκλοκένταυρους" του Υπεχωδέ και γίνει ποτέ κάτι, .....χμ .... πολλή φαντασία έχω, το ξέρω!! :P

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #3 on: Παρασκευή 05 Ιανουάριος 2007, 17:12:56 μμ
To πρόβλημα είναι  ότι αν δημιουργηθεί ατύχημα (κούφια η ωρα το το ακούει.. τοκ τοκ) και παρότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο γύρω από αυτό το θέμα που να μας καλύπτει ενω παράλληλα είναι εντελώς παράνομο το Κράτος σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές διατάξεις (μέρος των οποίων αναφέρω παραπάνω, απλουστευμένες), εμείς θα "τον πιούμε" κανονικά. Δε γλυτώνεις.
Τι κι αν παραλίγο να σκοτωθείς για να αποφύγεις κάποιον, ευθύνη πλήρως του Κράτους... θα πληρώσεις!
Ελλαδιστάν, το Μεγαλείο σου!! >:(

Ευχή κάνω τώρα που είναι και αρχή του χρόνου (και καμμιά φορά, πιάνουν!) να παρακολουθεί το forum κάποιος από τους  "καρεκλοκένταυρους" του Υπεχωδέ και γίνει ποτέ κάτι, .....χμ .... πολλή φαντασία έχω, το ξέρω!! :P

Αγαπητέ κε.Κασιμάτη. Εχετε πολύ φαντασία...
η κόψτε τα χαπάκια γιατι μάλλον ειναι ληγμένα ή αλλάξτε χώρα.
ο Υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ .
Γιώργος Σουφλιάς

VARABILL

• Guest
Reply #4 on: Δευτέρα 08 Ιανουάριος 2007, 06:13:21 πμ

Πολύ καλό!!!!!!!!!!!!! ;D
Πολύ το γέλασα...! :)
Αλλά έχει και βαθύτερο νόημα..... Κε Κασιμάτη & λοιποί... σας γράφουμε στα... α@$%#&%^^ μας! 8)
« Last Edit: Δευτέρα 08 Ιανουάριος 2007, 06:15:26 πμ by VARABILL »

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #5 on: Δευτέρα 08 Ιανουάριος 2007, 15:38:44 μμ
...και που μάλλον ήταν ξένοι...

Βασίλη, θα μπορούσε να είναι ξένοι μια και γι'αυτούς η διάβαση πεζών είναι κανόνας, νόμος, απόλυτο, κουλτούρα, κάτι απαράβατο και απαραβίαστο. Από το παράσημο όμως που εισέπραξες συμπεραίνουμε ότι ήταν Έλληνες, μια και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι είναι αποκλειστικά ελληνικό.
   Μου δίνεις όμως καλή πάσα. Ας μιλήσουμε λοιπόν για τη διάβαση πεζών στο εξωτερικό και εδώ. Εχω πάει σε 8 χώρες του εξωτερικού καμιά 15αριά φορές. Η διάβαση πεζών είναι ΝΟΜΟΣ! Τέλος! Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο. Και είναι νόμος, όχι γιατί το λένε τα χαρτιά, αλλά γιατί έχει περάσει στη συνείδησή τους. Η διάβαση πεζών είναι στην καθημερινή ρουτίνα τους, δεν χρειάζεται να σκεφτούν αν πρέπει να περάσουν και πώς, όπως δεν χρειάζεται να σκεφτείς να ντυθείς το πρωί. Γίνεται ενστικτωδώς.
   Οι πεζοί περνούν από τη διάβαση πεζών χωρίς να ελέγξουν και οι οδηγοί σταματούν. Τόσο απλά. Είναι τόσο αυτοματοποιημένο, όσο το κόκκινο φανάρι. Ακόμη και στη Ρουμανία, που κυκλοφορούν ακόμα κάρα με άλογα και, το καλύτερο αυτοκίνητο είναι το dacia (αν το θυμάστε οι πιο παλιοί), και όπου το 10% του πληθυσμού είναι τσιγγάνοι, ΟΛΟΙ σταματούν στη διάβαση πεζών ευλαβικά.

Εδώ αντιθέτως, η διάβαση πεζών είναι διακοσμητικά σχέδια στην άσφαλτο. Όχι μόνο κανείς δεν τη σέβεται, αλλά ακόμη χειρότερα, οι πιο πολλοί ΔΕΝ ξέρουν τι είναι. Το έχω διαπιστώσει από προσωπικά "πειράματα" και συζητήσεις. Και είναι φυσικό να μην ξέρουν γιατί δεν τους το δίδαξε κανείς (όπως και άλλα πολλά άλλωστε).
    Έχω δει μέχρι περιπολικό να μην σταματάει στη δ.π. , ακόμη και εκπαιδευτκό αυτοκίνητο!!!!΄Εχω δει εκπαιδευτικό αυτοκίνητο να περνάει με κόκκινο (ευτυχώς όχι με μαθητή μέσα). Εγώ είχα ατύχημα με τη μηχανή, όταν σταμάτησα στη δ.π. και μου την κοπάνησε το από πίσω αυτοκίνητο ρίχνοντάς με κάτω, ευτυχώς χωρίς ζημιά ή τραυματισμό. Και το κακό είναι ότι ήταν νέο παιδί 20-25, πράγμα που δείχνει την έλλειψη επαρκούς εκπάιδευσης και οδηγικής παιδείας.
   ’ρα λοιπόν, δεν φταίνε ούτε οι αφώτιστες διαβάσεις, ούτε η κακή σήμανσή τους, ούτε η κακή τοποθέτησή τους στο δρόμο.Πάνω απ' όλα φταίει η κακή μας νεοελληνική νοοτροπία, η έλλειψη σεβασμού στα κοινά, στους κανόνες, στους νόμους και κυρίως στους άλλους ανθρώπους.
    Είναι σωστά όλα αυτά που αναφέρεις περί αδιαφορίας του κράτους αλλά δεν είναι η αιτία και κυρίως δεν είναι καθόλου άλλοθι. ’υτό το (άθλιο) κράτος έχουμε, με αυτό πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε. Θυμάσαι τη συζήτησή μας πριν καιρό, για το ότι θέλω να φύγω από την ελλάδα εξ αιτίας της σαπίλας? Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, απλώς το εξετάζω και από μια άλλη πλευρά. Ας γίνουμε εμείς πρώτα καλοί πολίτες και ας αφήσουμε το άθλιο κράτος στη μιζέρια του. Τελικά, το κράτος ποιό έιναι? Εμείς οι ίδιοι είμαστε και όχι οι καρεκλοκένταυροι. Κι αν εμείς, όλοι εμείς κάναμε το σωστό, οι καρεκλοκένταυροι θα ήταν ανίκανοι.
    Και εμείς, ως μοτοσυκλετιστές, έχουμε ένα λόγο παραπάνω (για να μην πω ιερό χρέος) να είμαστε ένα βήμα πιο σωστοί από τους υπόλοιπους. Απλώς, γιατί είμαστε περισσότεροι εκτεθειμένοι από τους υπόλοιπους.
   Και το ότι είμαστε ανώτεροι, το έχουμε αποδείξει. Ας συνεχίζουμε να το δείχνουμε.

Καλή χρονιά και καλά χιλιόμετρα σε όλους

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Δευτέρα 08 Ιανουάριος 2007, 16:31:20 μμ
Δεν θα διαφωνισω  μαζί σου Μιχαλη.

και ακομα και στην Ελλαδα οδηγω σαν ευρωπαιος και ας τρωω το κορναρισμα του αιωνα οταν σταματω σε διαβασεις.

Ομως θα μπορουσαν να εχουν κανει πιο προσεκτικη επιλογη των σημειων που θα τοποθετησουν διάβαση. Στις οδους ταχειας κυκλοφορίας που λεω και παραπανω (οπως η Καβαλας, πχ).  Αν για να κατεβω απο χαιδαρι στο κεντρο, περναω 15 διαβασεις χωρις να νιαστω (γιατι ποιος λογικος πεζος θα τις χρησιμοποιήσει), παθαινω λιγο ανοσία. Μετα δεν προσεχω αυτο που ονομαζεται διαβαση. Οχι εγω. Ο μεσος Ελληνας οδηγος.

Αντι να ειναι οι τροχαιοι στημενοι πισω απο φυλωσιές και να σε σημαδευουν με τα ρανταρ τους, ας στηνοντουσαν μετα απο μια διαβαση και ας σε εγραφαν που δεν σταματησες για τον πεζο!

Τελος παντων, ειναι μεγαλη κουβεντα και δεν εχω χρονο πολυ τωρα.
Εχω ταξιδεψει στο εξωτερικο και εγω και γνωριζω πως ειναι. Ακομα και σαν πεζος, το νιωθεις ρε παιδί μου. Εισαι πιο ασφαλης, πιο σεβαστός...
Μακαρι να το καταφερουμε να το αλλαξουμε και στην Ελλαδα αυτό.

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Δευτέρα 08 Ιανουάριος 2007, 17:39:43 μμ

Και εμείς, ως μοτοσυκλετιστές, έχουμε ένα λόγο παραπάνω (για να μην πω ιερό χρέος) να είμαστε ένα βήμα πιο σωστοί από τους υπόλοιπους. Απλώς, γιατί είμαστε περισσότεροι εκτεθειμένοι από τους υπόλοιπους.
Και το ότι είμαστε ανώτεροι, το έχουμε αποδείξει. Ας συνεχίζουμε να το δείχνουμε.

Καλή χρονιά και καλά χιλιόμετρα σε όλους

Σωστή η κουβέντα σου Μιχάλη, αλλά για πες μου πόσες φορές έχεις (μην το πάρεις προσωπικά) λογομαχήσει με άλλους "μοτοσικλετιστές" όταν σταματούν, σε φανάρι, πάνω στη διάβαση;

Πόσοι από εμάς σεβόμαστε τους πεζούς που απλά θέλουν αν περάσουν "απέναντι" και χρειάζονται να κάνουν "σλάλομ" ανάμεσα από μηχανάκια και όχι μόνο;

Δυστυχώς ελάχιστοι και το βλέπω καθημερινά :-[

Προσωπικά έχω τσακωθεί με πολλούς ανεγκέφαλους που δεν ανέχονται να κάτσουν πίσω μου (ανάμεσα σε αυτοκίνητα) και μου κορνάρουν να προχωρήσω σταματώντας πάνω στη διάβαση, απλά και μόνο για να φτάσουν μπροστά, να φύγουν πρώτοι μόλις ανάψει το πράσινο (και καμιά φορά πριν ανάψει).

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτής της κουβέντας σας προτρέπω-παρακαλώ, να μη ξανασταματήσει ποτέ κανείς πάνω σε διάβαση

Θα κάνω και μια πρόταση για το επόμενο ΔΣ, να οργανώσουμε σε συνεργασία με άλλους μοτοσυλλόγους μία εκστρατεία, βγαίνοντας σε κεντρικά φανάρια και μοιράζοντας φυλλάδια σε μηχανάκια και αυτοκίνητα που παρανομούν σταματώντας πάνω σε διαβάσεις. Αφού δεν κάνει τίποτα η τροχαία γι' αυτό ας κάνει κάποιος άλλος...

Είμαι πολύ ονειροπόλος;;

Παύλος Καρούμπης

VARABILL

• Guest
Reply #8 on: Δευτέρα 08 Ιανουάριος 2007, 18:32:43 μμ
Σωστή η κουβέντα σου Μιχάλη, αλλά για πες μου πόσες φορές ...................
...................... Είμαι πολύ ονειροπόλος;;

Σαφώς και δεν συγκαταλέγεσαι στους ονειροπόλους όταν προσπαθείς για κάτι τόσο ρεαλιστικό, Παύλο. Και αν ψηφιστεί κάτι τέτοιο, εγώ θα είμαι από τους πρώτους που θα κάτσω στο φανάρι και θα μοιράσω έντυπα. (μη ξεχνάς ότι έχω Διαφημιστική εταιρία με τμήμα και Εντυποδιανομής... έτσι??  ;))

Το ξαναλέω όμως και ισχύει και για το Μιχάλη. Οι διαβάσεις δεν είναι για να τις σέβονται οι οδηγοί. Πρέπει πρωτα να "οπλίσει" το κράτος τις διαβάσεις με τις ανάλογες προειδοποιητικές σημάνσεις και τις φωτιζόμενες κολώνες και κυρίως φανάρια με το πορτοκαλί να αναβοσβήνει...., όπως είδα χθές κατεβαίνοντας από το Πήλιο, μία και μοναδική....μέσα στο Βόλο!!! :o  και στη συνέχεια να τοποθετηθούν οι διαβάσεις στα σωστά και μη επικίνδυνα σημεία και έπειτα να ζητήσουμε συνέπεια από τους οδηγούς.

Συμφωνώ όμως και επαυξάνω Παύλο, να είμαστε εμείς το HTC που θα κάνουμε την δυναμική αρχή.
Με ελάχιστα μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτό που πρότεινες, (διανομή εντύπου, εγώ δεσμεύομαι με τα συνεργεία μου) σε κεντρικά σημεία στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα, να καλέσουμε και κανα/δυό κανάλια (αρκετά εύκολο όταν έχει τέτοιο θέμα ως αντικείμενο. Και σε αυτό δεσμεύομαι) και έτσι να δημιουργηθή θέμα σε πρωϊνάδικη εκπομπή, συνεπεία της οποίας θα κληθούν και από το κανάλι υποχρεωτικά και οι υπεύθυνοι από Υπεχωδέ & Ε.Λ.ΑΣ,  να απαντήσουν και ίσως τελικά..... να δράσουν!!!
Πολύ πιθανό να αλλάξει κάτι και να είμαστε περήφανοι ότι εμείς το ξεκινήσαμε και σώσαμε αρκετές ζωές. :)

Δε χρειάζετε να περιμένουμε το νέο Δ.Σ.
Αυτό το νόημα έχει άλλωστε η συζήτηση στο forum, όταν δε, παρουσιάζει τόσο έντονο ενδιαφέρον. Σημαίνει ότι όλους μας τελικά μας καίει και έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, ότι τα άτομα/μέλη του HTC είναι άτομα με τρομερές ευαισθησίες.
Το κανονίζουμε?

« Last Edit: Δευτέρα 08 Ιανουάριος 2007, 18:39:20 μμ by VARABILL »

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #9 on: Τετάρτη 10 Ιανουάριος 2007, 00:34:12 πμ
Βασίλη οι δυναμικές δράσεις με τέτοια έκταση ,πρεπει να έχουν και την ανάλογη "προεργασία" και υποδομή
ωστε να στηριχθούν. Δυστυχώς η υποδομή οσο και να το θέλουμε δεν υπάρχει...εδω ΜΟΤΟΕ δεν μπορει να οργανώσει μοτοσικλετιστές το κλαμπ HTC θα το κανει ?
Η προεργασία απαιτεί γνώσεις και χρόνο που πραγματικά ξεφεύγουν απο τα συνηθισμένα πρότυπα εκδηλώσεων.
Πρέπει να στηριχθεί απο τα μέλη ενεργά και με διάρκεια κατι που δεν το εχουμε αποδείξει...

Τεσπα... δεν ειμαι αρνητικός , αλλα πιστεύω στα μικρά μεθοδικά βήματα κυρίως στη συνείδηση των ανθρώπων του περιβάλλοντος μας.

VARABILL

• Guest
Reply #10 on: Τετάρτη 10 Ιανουάριος 2007, 02:21:56 πμ
Βασίλη οι δυναμικές δράσεις .................
Τεσπα... δεν ειμαι αρνητικός , αλλα πιστεύω στα μικρά μεθοδικά βήματα κυρίως στη συνείδηση των ανθρώπων του περιβάλλοντος μας.

Για μένα η "προεργασία" που αναφέρεις Κώστα, μου φαίνετε "παιγνιδάκι".
Βέβαια ίσως μου φαίνετε έτσι γιατί είναι η δουλειά μου, στη μέση, και σκέφτομαι λύσεις που σε κάποιον άλλον εκτός χώρου να του φαίνονται "βουνό", όπως μου φαίνονται "βουνο" μένα άλλα πράγματα.
Πιστεύω ότι το να τυπώσουμε ενα μονόφυλλο Α5, ενημερωτικό για το συγκεκριμένο θέμα (διαβάσεις) και να το μοιράσουμε στα σημεία που προανέφερα, γνωρίζω ότι είναι εύκολη υπόθεση.
Εχουμε και το Μιχάλη το Παπαδόπουλο (μέλος) που είναι τυπογράφος, έχουμε και άλλα μέλη που εργάζονται σε κανάλια, έχουμε και εμένα που έχω συνεργεία διανομής και επαφές με κανάλια.... ε, εύκολη υπόθεση, αναίμακτη, ανώδυνη, ανέξοδη και συνάμα αποδοτικότατη άμα αναλογιστεις ότι μπορεί να καταφέρουμε πράγματα που όπως προανέφερα ίσως να σώσουν κάποιες ζωές!