Hellas Transalp Forum

Ηχος από το πίσω φρένο

thleon · 38704

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 19:55:43 μμ
Καλημέρα και πάλι σε όλους...

Το ΤΑ στα 2700 χλμ που έχει φτάσει αισίως παρουσίασε ένα περίεργο θόρυβο ΤΑΚ όταν πατάω το πίσω φρένο.
Αν σας έχει τύχει κάτι τέτοιο θα ήθελα τα φώτα σας...

Ευχαριστώ

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 20:35:12 μμ
Αν είναι καινούριο πρέπει να είναι ακόμα σε εγγύηση οπότε το πιο σωστό είναι να το πάς να το ελέγξουν. Σπάνιο αυτό που αναφέρεις. Κάτι απλό πρέπει να είναι. Τί ακριβώς θόρυβος είναι? Ένας απλός ξερός ήχος μια φορά, ή κάποιος επαναλαμβανόμενος με την ίδια συχνότητα που περιστρέφεται ο τροχός?

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #2 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 21:04:11 μμ
Είναι ένα ΤΑΚ μεταλικό μια φορά όταν πατάω το φρένο, και μόνο αν η μηχανή είναι σε κίνηση αμα είναι σε στάση δεν το κάνει!
θα πάω να το δουνε αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα λόγω δουλειάς... 

Offline tthodor

• Απλός οδηγός
Reply #3 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 21:06:39 μμ
Μήπως σου κάνει τον θόρυβο σχεδόν αμέσως αφού αφήσεις το φρένο; Εμένα μου κάνει ορισμένες φορές κάτι τέτοιο, και υποθέτω ότι δεν έχει σωστή επαναφορά, αλλά δεν έχω βρει ακόμη χρόνο να το κοιτάξω . . .

F800gs    116i

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #4 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 21:21:48 μμ
Για να είναι κάποιο πρόβλημα στα τακάκια, ή στη δαγκάνα ή στο δίσκο, το θεωρώ κάπως απίθανο για καινούριο μηχανάκι. Εκτός και αν ο "κοιμισμένος Ισπανός" (που λέγαμε σε κάποιο άλλο thread) δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξυπνήσει (...παρά τις επιπλήξεις της Χόντα).

Το ποδόφρενο έχει στο άλλο του άκρο ένα ελατηριάκι για επαναφορά (μέσα σε ένα πλαστικό) και εκεί συνδέεται και ο διακόπτης του φρένου. Μάλλον κάποιο από τα δύο κάπου σκαλώνει. Για κοίταξέ το και ρίξε λίγο λάδι στο ελατήριο και εκεί στις συνδέσεις.
Και πες μας αν διορθώθηκε.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #5 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 21:44:24 μμ
   Το πιο πιθανό είναι ότι κάποια από τις βίδες που συγκρατούν τη δαγκάνα έχει λασκάρει. Τυχαίνει να το έχω ξανασυναντήσει, γι' αυτό μιλώ έτσι με βεβαιότητα σχεδόν.
  Όσο βέβαιος μπορεί να είναι κανείς. Γι' αυτό έλεγξέ το.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #6 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 21:56:18 μμ
Μια βίδα συγκρατεί τη δαγκάνα και ένας πλευστός σύνδεσμος.

Η βίδα αυτή (που δεν είναι τυχαία) είναι πολύ ειδικών και υψηλών προδιαγραφών (γιαυτό και είναι ακριβούτσικη). Σπάνια αυτή βίδα λασκάρει (έχει και thread lock) εκτός και αν ήρθε έτσι από το εργοστάσιο. Αν φταίει αυτή, ήθελα να ήξερα ο Σαρακάκης τί έλεγχο κάνει στα μηχανάκια που πουλάει (εκτός και αν είναι παραεισαγωγής).
« Last Edit: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 22:00:54 μμ by Chris_de_Ze »

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #7 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 22:03:36 μμ
Το μηχανάκι έχει είναι εισαγωγή του Σαρακάκη αφου έχει εγγύηση Σαρακάκη τώρα όσον αφορά τους ελέγχους δεν νομίζω πως κάνουν...
αλλιώς ο φίλος μας δεν θα είχε πάρει το μηχανάκι χωρίς υγρά ψυγείου....

Άσε να δω καλού κακού μήπως είναι χαλαρή καμιά βίδα .....

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #8 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 22:06:42 μμ

Η βίδα αυτή (που δεν είναι τυχαία) είναι πολύ ειδικών και υψηλών προδιαγραφών (γιαυτό και είναι ακριβούτσικη). Σπάνια αυτή βίδα λασκάρει (έχει και thread lock) εκτός και αν ήρθε έτσι από το εργοστάσιο. Αν φταίει αυτή, ήθελα να ήξερα ο Σαρακάκης τί έλεγχο κάνει στα μηχανάκια που πουλάει (εκτός και αν είναι παραεισαγωγής).

Πες και για τον Ισπανό πάλι ,   αυτόν που κοιμάται.

P.s. Αν καμιά φορά βρεθούμε μη μου ξηγηθείς καμιά ανάποδη. ::)

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 22:26:01 μμ

Και όμως εγώ έχω δει αυτή τη βίδα λασκαρισμένη στη μοτό ενός φίλου (ΤΑ), αλλιώς δεν θα το έγραφα. Και για να λέω την αλήθεια δεν ήταν ακριβώς λασκαρισμένη αλλά κάτι ακόμη χειρότερο: είχε φαγωθεί η έδραση γύρω απ' τη βίδα (άγνωστο για ποιο λόγο) με αποτέλεσμα να έχει τζόγο και να κουνάει όλη η δαγκάνα σε κάθε φρενάρισμα.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #10 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 22:54:55 μμ
...μπέρδεψε πάλι φαίνεται ο κοιμισμένος ισπανός τις βίδες όταν τη βίδωνε! Άχ αυτός ο άτιμος ισπανός! Παντού βάζει το χεράκι του. Μόνο να μην έχει τίποτα συγγενείς την Ιταλία εκεί που θα παράγεται το νέο ΤΑ.

Δηλαδή τί? φαγώθηκε η έδρα (γύρω από την τρύπα) της δαγκάνας εκεί που μπαίνει η βίδα?
Κάτι τέτοιο δεν το έχω ξανακούσει και σίγουρα δεν είναι ένα συνήθες πρόβλημα σε ΤΑ αλλά μια πολύ ιδιάζουσα περίπτωση. Τουλάχιστον με το μάτι αυτό φαίνεται.

« Last Edit: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 22:58:39 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 23:12:41 μμ
Αύγουστος 2003. Αγόρασα την καλή μου.
Πολύ γρήγορα άκουσα το ίδιο ΤΑΚ. Πήγα στο συνεργείο και μου είπε ο μάστορας είναι το σινε μπλοκ και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Έμεινα ήσυχος και δεν το έψαξα παραπάνω.

Μετά από 4 χρόνια και ~60.000 χλμ το ακούω από καιρό σε καιρό αλλά δεν του δίνω σημασία. Προβλήματα στα φρένα δεν είχα ποτέ μέχρι τώρα.

Να αρχίσω να ανησυχώ;

Τ.

Offline thleon

• Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #12 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 23:19:34 μμ
Ποιό σινε μπλοκ εννοούσε ο μάστορας ?

Offline Tassos (Chios)

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Πέμπτη 12 Ιούλιος 2007, 23:22:27 μμ
Μιας και η μηχανή είναι πάλι στο συνεργείο θα ρωτήσω και θα σου πω. Όχι πολύ γρήγορα γιατί η μετακίνηση είναι ολόκληρη περιμέπετεια  ???

Τ.

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #14 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 01:01:18 πμ
  Και όμως εγώ έχω δει αυτή τη βίδα λασκαρισμένη στη μοτό ενός φίλου (ΤΑ), αλλιώς δεν θα το έγραφα. Και για να λέω την αλήθεια δεν ήταν ακριβώς λασκαρισμένη αλλά κάτι ακόμη χειρότερο: είχε φαγωθεί η έδραση γύρω απ' τη βίδα (άγνωστο για ποιο λόγο) με αποτέλεσμα να έχει τζόγο και να κουνάει όλη η δαγκάνα σε κάθε φρενάρισμα.

Το ίδιο ακριβώς έκανε κ ενός φίλου μου με το που τσίμπαγε το πίσω φρένο….
Η αιτία ήταν το παίξιμο της δαγκάνας  με την πίεση του φρένου διότι έβρισκε πάνω στο μέταλλο και έκανε τον χαρακτηριστικό ξερό χτύπο.
Δεν είναι τίποτα , απλά σφίξε  καλύτερα το πίσω σύστημα  ……

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 02:02:45 πμ
Δηλαδή τί? φαγώθηκε η έδρα (γύρω από την τρύπα) της δαγκάνας εκεί που μπαίνει η βίδα?

Ακριβώς αυτό. Είχε μεγαλώσει η διατομή της τρύπας με αποτέλεσμα ενώ η βίδα ήταν σφιγμένη τέρμα, η δαγκάνα ήταν αυτή που "έπαιζε" γύρω απ' τη βίδα!

Α, να! Και τώρα βλέπω ότι το επιβεβαιώνει και ο LEON.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #16 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 02:12:05 πμ
Προβλήματα που συναντώνται μόνο στα 650άρια.
Γενικά η Χόντα έχει αφήσει αρκετά σημαντικά θέματα σε όχι ικανά χέρια!

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 04:03:40 πμ

Ναι, για 650άρι πρόκειται.

costas

• Guest
Reply #18 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 07:29:28 πμ
όταν πατάω το πίσω φρένο

ΜΗ ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΠΙΣΩ ΦΡΕΝΟ!!!!!!!!

ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #19 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 08:03:56 πμ

Ναι μόνο στο 650, διότι αν προσέξετε το πίσω σύστημα ενός 650 με τον προκάτοχό του 600 , δεν έχει καμία απολύτως σχέση.
Και ας φαίνονται παρόμοια ……….

Μάλλον το πηγαίνανε για καλύτερα και τους βγήκαν αρκετά ‘στραβά’….. 

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #20 on: Παρασκευή 13 Ιούλιος 2007, 15:10:00 μμ
Ναι μόνο στο 650, διότι αν προσέξετε το πίσω σύστημα ενός 650 με τον προκάτοχό του 600 , δεν έχει καμία απολύτως σχέση.
Και ας φαίνονται παρόμοια ……….

Μάλλον το πηγαίνανε για καλύτερα και τους βγήκαν αρκετά ‘στραβά’….. 

Ηθελαν να επανασχεδιάσουν την πίσω δαγκάνα ώστε να μην βγαίνει προς τα πίσω (όπως είναι στα 600) αλλά προς τα μπροστά (για καλύτερη κατανομή βάρους).

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
  • Γιώργος Κανελλάκης Tiger1050 2010
Reply #21 on: Σάββατο 14 Ιούλιος 2007, 03:14:30 πμ
Σκατά (με συνχωρείτε) εγώ έχω να πώ οτι απο το 650 δεν είμαι ικανοποιημένος. Το πήρα από το αφεντικό μου και ξέρω το μηχανάκι από την πρώτη μέρα πόσο προσεγμένο είναι και πάλι έχω σχεδόν ότι πρόβλημα έχει αναφερθεί σε 650, Σκέψου να μην το πρόσεχε κιόλας.

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #22 on: Σάββατο 14 Ιούλιος 2007, 08:01:19 πμ
...Όπως το πάνε, θα σηκωθεί έξαλλος ο αείμνηστος Χόντα από το κοιμητήριο του Τόκυο και θα πετάει δαγκάνες και μαρκούτσια στους ανίκανους κληρονόμους του! Κάποια από αυτές θα βρεί κατακέφαλα και τον κοιμισμένο ισπανό που λέγαμε και θα τον ξυπνήσει για τα καλά!

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Κυριακή 15 Ιούλιος 2007, 09:07:25 πμ
 Και για να λέω την αλήθεια δεν ήταν ακριβώς λασκαρισμένη αλλά κάτι ακόμη χειρότερο: είχε φαγωθεί η έδραση γύρω απ' τη βίδα (άγνωστο για ποιο λόγο) με αποτέλεσμα να έχει τζόγο και να κουνάει όλη η δαγκάνα σε κάθε φρενάρισμα.
Λοιπον εχω ΤΑ650 '06 8000χλμ και σημερα ειπα να αλλαξω τακακια πισω Διαπιστωσα οτι υπαρχει αρκετος τζογος στη βιδα που συγρατει την δαγκανα Δεδομενων των λιγων χλμ. και οτι δεν εχει ξαναληθει η δαγκανα θεωρω οτι ετσι παραγεται.Θεωριτικα κατι θα ξερουν στην HONDA.Οσο για τον θορυβο μηπως παιζει οτι δεν εχουν τοποθετηθει σωστα τα τακακια στην υποδοχη της δαγκανας και πεζουν;

[/quote]

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #24 on: Κυριακή 15 Ιούλιος 2007, 16:33:34 μμ
Η όλη δαγκάνα είναι πλευστή. Μην μπερδεύουμε το φυσιολογικό "παίξιμο" της δαγκάνας με τη βίδα την ίδια. Η βίδα σε σχέση με τη δαγκάνα δεν πρέπει να έχει τζόγο. Όσο για τα τακάκια, αν τοποθετηθούν σωστά, δεν πρέπει να παρουσιάζουν πρόβλημα.