Hellas Transalp Forum

Κραδασμοί (από τον κινητήρα)...

hristos3 · 67958

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #25 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2007, 15:54:03 μμ
Το πρώτο "κλώτσημα" που αναφέρεις Λευτέρη ότι κάνει μερικές φορές μετά από πλύσιμο, μπορεί να θεωρηθεί ως φυσιολογικό. Αλλά το δεύτερο, στο κάνει ανεξάρτητα από πλύσιμο? Με κανονική χρήση όταν οδηγείς ή από το ρελαντί σταματημένη?

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline hristos3

• Rossi και πάνω !
  • Δεν δαγκώνω λέμεεεε... άμα δεν με πειράξεις
Reply #26 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2007, 19:11:49 μμ
1) Τρέμει η βελόνα του στροφομέτρου? ΟΧΙ
2) Είναι όλα τα σωληνάκια που συνδέονται στα καρμπς στη θέση τους? Μήπως έχει τρυπήσει κανένα ή έχει ρωγμή? ΔΕΝ ΞΕΡΩ
3) Είναι και τα 2 καρμπς σε απόλυτα καλή λειτουργική κατάσταση? ΔΕΝ ΞΕΡΩ
4) Στο ρελαντί έχει κραδασμούς? ΟΧΙ Ανεβάζοντας στροφές, εξομαλύνεται σε κάποια περιοχή στροφών η κατάσταση και σταματούν οι κραδασμοί? Έχεις κραδασμούς σε όλη την περιοχή των στροφών (από ρελαντί)? ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΑΠΟ 4000 - 6000
5) Κάνει σκασίματα όταν κατεβαίνεις κατηφόρα με κλειστό γκάζι?ΝΑΙ
ευχαριστω για το ενδιαφέρων

Η πίστα και ο δρόμος είναι αντιστρόφως ανάλογες καταστάσεις.
Οι περήφανοι στην πίστα είναι ταπεινοί στο δρόμο, ενώ οι ταπεινοί στην πίστα θέλουν να κάνουν τους περήφανους στο δρόμο.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #27 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2007, 20:05:42 μμ
Χρήστο είσαι και στη Λάρισα και δεν μπορούμε να δούμε κάποια στιγμή το μηχανάκι από κοντά.
Ας δούμε τα πιο σημαντικά:
1) Από το αριστερό πλάι της μηχανής, στον πίσω κύλινδρο, βγαίνει ένα ακροφύσιο. Αυτό συνδέεται με ένα πλαστικό λεπτό σωληνάκι στο διακόπτη βενζίνης. Έλεγξε αυτό το σωληνάκι. Μπορεί εκεί που ενώνεται να έχει ρωγμή ή κοπεί. Βγάλε το σωληνάκι από το ακροφύσιο, βούλωσε το με κάτι (πχ. με το δάκτυλο αν δεν καίει) και ανέβασε για λίγο στροφές να δείς αν έχει κραδασμούς.

2) Μπορείς να κάνεις ένα έλεγχο ότι τα καρμπς είναι συγχρονισμένα σωστά? Όχι όμως με μανόμετρα υδραργύρου αλλά με κάποιο ηλεκτρονικό ή με μεταλλικά κυλινδράκια. Μην κοιτάξεις μόνο ρελαντί αλλά και την περιοχή στροφών που αναφέρεις. Αν υπάρχουν αποκλίσεις, συγχρόνισέ τα. Αν συνεχίσουν οι αποκλίσεις έλεγξε συμπίεση. Αν είναι ΟΚ και πάλι συνεχίσουν, θέλει εσωτερικό έλεγχο καρμπς.

3) Οι κραδασμοί αναφέρεις ότι είναι μόνο στην περιοχή 4000-6000. Επομένως σε όλη την υπόλοιπη περιοχή δεν έχει κραδασμούς. Μήπως πρόκειται για καθαρά απλό συντονισμό και τίποτα παραπάνω? Το μηχανάκι έχει μια μάζα και έναν όγκο. Και άρα σε κάποια περιοχή συχνοτήτων θα πρέπει να έχει και κάποιο αυτοσυντονισμό. Έχεις προσέξει πού ακριβώς υπάρχουν οι κραδασμοί και τί είναι αυτό που συντονίζει?

4) Οι πλαστικές βάσεις των καρμπς είναι σε καλή κατάσταση? Μήπως έχουν ρωγμές?

Offline hristos3

• Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2007, 21:16:58 μμ
OK Χρήστο θα κάνω έλεγχο
ευχαριστώ και κερνάω οποιον  φέρει ο δρόμος από Λάρισα.
Τηλ στο profile

Οι περήφανοι στην πίστα είναι ταπεινοί στο δρόμο, ενώ οι ταπεινοί στην πίστα θέλουν να κάνουν τους περήφανους στο δρόμο.

flwrina

• Guest
Reply #29 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2007, 21:32:15 μμ
Το πρώτο "κλώτσημα" που αναφέρεις Λευτέρη ότι κάνει μερικές φορές μετά από πλύσιμο, μπορεί να θεωρηθεί ως φυσιολογικό. Αλλά το δεύτερο, στο κάνει ανεξάρτητα από πλύσιμο? Με κανονική χρήση όταν οδηγείς ή από το ρελαντί σταματημένη?

χρηστο στην περιπτωση β.  δεν κανει κλωτσιμα αλλα παιζει καπου καπου ελαχιστα η βελονα στις 6000-7000 στροφες. δεν κλωτσαει καθολου το μονο σιγουρο. απλα λεω μηπως κατι δεν ειναι καλα βιδωμενο μεσα στην μηχανη και τρεμει. ουτε απο πλησιμο ουτε απο τιποτα.

ασχετο αυτο με το παραπανω: σημερα το πρωι ενα κλικ κλωτσιματος μου εκανε στις 5000 στροφες ανοιγοντας το γκαζι με 3η ταχυτητα.δεν το συνεχισε καθολου μετα.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #30 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2007, 22:20:26 μμ
1) ...δεν κανει κλωτσιμα αλλα παιζει καπου καπου ελαχιστα η βελονα στις 6000-7000 στροφες. δεν κλωτσαει καθολου το μονο σιγουρο. απλα λεω μηπως κατι δεν ειναι καλα βιδωμενο μεσα στην μηχανη και τρεμει. ουτε απο πλησιμο ουτε απο τιποτα.

2) ...σημερα το πρωι ενα κλικ κλωτσιματος μου εκανε στις 5000 στροφες ανοιγοντας το γκαζι με 3η ταχυτητα.δεν το συνεχισε καθολου μετα.

1) Λευτέρη, δεν είναι θέμα βιδώματος. Το "παίξιμο" το κάνει κάθε φορά σε εκείνη την περιοχή στροφών? Ή πού και πού? Η πρώτη προσέγγιση εδώ είναι να συνδέσει ο μάστορας ένα (καλό) εξωτερικό ηλεκτρονικό στροφόμετρο στον κινητήρα και να δεί αν πάλι και εκείνο κάνει το ίδιο. Αν δεν κάνει το ίδιο, τότε φταίει το στροφόμετρο της μηχανής και μην ανησυχείς. Αν κάνει το ίδιο, τότε πρέπει να κοιταχθούν άλλα πράγματα (που είναι πολλά: από το φίλτρο αέρα μέχρι τα καρμπς, και από το pulse generator coil μέχρι τα μπουζί).

2) Τί κλώτσημα ήταν αυτό? Της βελόνας απλώς, ή του κινητήρα (το ένιωσες)?

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #31 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2007, 23:03:17 μμ
 ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D   ;D   ;D   ;D   ;D 

Συγνώμη αλλά δε κρατιέμαι ρε παιδιά.

Να πω εγώ που το ένιωσε ?

:D  :'(  :D  :'(  :D   :D

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #32 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2007, 23:12:40 μμ
Να πω εγώ που το ένιωσε ?

Στη σέλα!

Γειά σου ρε Θανάση ακράτητε!

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #33 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2007, 23:29:02 μμ
Είσαστε και οι δύο (Γιάννης και Θανάσης) αφενός ανεκδιήγητοι και ευρηματικοί με πολύ χιούμορ (μπράβο σας) και αφετέρου (λυπάμαι) συντακτικά απαίδευτοι! Το ερωτηματικό (στην πρότασή μου) αναφέρεται στο ουσιαστικό "του "κινητήρα" (αφού είναι έξω από την παρένθεση) και όχι στο "το ένιωσες".

Οι ατάκες του Λούρου είναι όλη η ομορφιά σε αυτό το φόρουμ!
« Last Edit: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2007, 23:41:41 μμ by Chris_de_Ze »

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #34 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2007, 23:42:59 μμ
 :blob1: :banghead: :laughing9: :crybaby:
Αμα είναι να το νιώσεις Χρήστο μου τι στη λήγουσα το νιώσεις τι στην παραλήγουσα πάει,έγραψε.
 :jack: :blob1: :blob1: :wave:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Τετάρτη 18 Ιούλιος 2007, 23:44:36 μμ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Να στε καλά ρε σεις, με τέτοιο πήξιμο που τραβάω, μου φτιάχνετε τη διάθεση  :thankyou:

Παύλος Καρούμπης

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #36 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 00:12:42 πμ
Νάσαι καλά ρε Θανάση! Με έκανες και έσκασα πάλι στα γέλια!! Όπως λέει και ο Παύλος, μέσα στο πήξιμο, είσαι πραγματική όαση! Μπράβο!
Έχεις ταλέντο μεγάλε! Και μάλιστα μεγάλο! Μόνο μη σούρθει από εκεί ο φίλος μας ο Λευτέρης (μια και είσαστε κοντά) και ζητάει εξηγήσεις! Και τότε ούτε λήγουσα, ούτε παραλήγουσα, αλλά βαρειά περισπωμένη θα είναι!

flwrina

• Guest
Reply #37 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 03:56:50 πμ

2) Τί κλώτσημα ήταν αυτό? Της βελόνας απλώς, ή του κινητήρα (το ένιωσες)?
[/quote]

του κινητηρα αλλα για ουτε ενα sec δεν κρατησε. μετα οκ ηταν και σε τραβηγμα και γκαζια!!!

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #38 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 09:29:29 πμ
:blob1: :banghead: :laughing9: :crybaby:
Αμα είναι να το νιώσεις Χρήστο μου τι στη λήγουσα το νιώσεις τι στην παραλήγουσα πάει,έγραψε.
 :jack: :blob1: :blob1: :wave:

Νάσαι καλά ρε Θανάση! Με έκανες και έσκασα πάλι στα γέλια!! Όπως λέει και ο Παύλος, μέσα στο πήξιμο, είσαι πραγματική όαση! Μπράβο!
Έχεις ταλέντο μεγάλε! Και μάλιστα μεγάλο! Μόνο μη σούρθει από εκεί ο φίλος μας ο Λευτέρης (μια και είσαστε κοντά) και ζητάει εξηγήσεις! Και τότε ούτε λήγουσα, ούτε παραλήγουσα, αλλά βαρειά περισπωμένη θα είναι!

Ακόμα γελάω βρε παιδιά απίστευτοι είστε ……..
Που το πάτε που το φέρνετε σε κάθε θέμα δεν μπορεί να μην βρείτε αφορμή για ξέσπασμα …….
Αλλά πιστεύω πως καλό είναι να κρατήσουμε έναν χαρακτήρα, όταν μιλάμε για σοβαρά θέματα .

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #39 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 15:59:50 μμ

Ακόμα γελάω βρε παιδιά απίστευτοι είστε ……..
Που το πάτε που το φέρνετε σε κάθε θέμα δεν μπορεί να μην βρείτε αφορμή για ξέσπασμα …….
Αλλά πιστεύω πως καλό είναι να κρατήσουμε έναν χαρακτήρα, όταν μιλάμε για σοβαρά θέματα .

Έτερον εκάτερον φίλε μου...

Παύλος Καρούμπης

Offline hristos3

• Rossi και πάνω !
Reply #40 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 16:21:23 μμ
Για να σοβαρέψουμε λίγο εδώ μέσα. :haha: :haha: :haha: :haha:

Offline hristos3

• Rossi και πάνω !
Reply #41 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 16:32:42 μμ
Λοιπόν σοβαρά τώρα  ;D
Βρέθηκε η αιτία των κραδασμών.
Χτες ξαναπήγα στον μαστορη και του είπα να κοιτάξει αυτά που μου είπες Χρήστο.
Ολα ΟΚ. Αρχισε ξεψαχνισμα που λετε και ιδου!!!!!!!!!!
Το χτύπημα στην μηχανή δεν ηταν χτεσινό αλλά από την ημέρα που ένιωσα τους κραδασμούς.
Πήραν που λετε ΟΛΕΣ οι βιδες από τα πλαστικά. :-[
Χρειάστηκαν σφίξιμο από λίγο εως πολύ και πλέον σταματησαν οι κραδασμοί.
Πολύ θα ήθελα να τον βρω και να:

:humping: :butthead:  :punch: :smackbottom: :pissing: :shocked: :eyrcrazzy: :happy_blowingup: :eusa_wall: :explode:

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #42 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 17:40:38 μμ
Άρα Χρήστο ήταν καθαρά θέμα συντονισμού από ξεβιδωμένα πλαστικά! Ευτυχώς.

Λευτέρη, το κλώτσημα μπορεί να σχετίζεται ή μπορεί και να μην σχετίζεται με το παίξιμο της βελόνας που σου κάνει. Αν δεν κάνεις τη μέτρηση που είπαμε με το εξωτερικό στροφόμετρο δεν θα μπορούμε να οδηγηθούμε σε σωστό συμπέρασμα. Αν το εξωτ. στροφόμετρο δείχνει ΟΚ τότε είναι από τροφοδοσία. Αν όχι, τότε είναι από ηλεκτρονική ή πολλαπλασιαστές. Τσέκαρε πάντως οπωσδήποτε και το συγχρονισμό των καρμπς (ανεξάρτητα από οτιδήποτε). Μέτρησε επίσης (με βολτόμετρο) την τάση στα άκρα της μπαταρίας (α) με τη μηχανή σβηστή, (β) με τη μηχανή αναμένη στο ρελαντί και (γ) στις 5.500-7000 στροφές.
« Last Edit: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 17:51:11 μμ by Chris_de_Ze »

flwrina

• Guest
Reply #43 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 17:55:51 μμ
μαλιστα χρηστο, τα της μπαταρίας θα το δώ σήμερα αφού είναι το έυκολο. τα υπόλοιπα απο βδομάδα.πάντως και εγώ για κάνα σκουπιδάκι σκέφτηκα οτι μπορεί και να ναι!!!!

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #44 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 18:00:20 μμ
Λευτέρη σκέφτεσαι δυνατά. Και είσαι και γρήγορος στο πληκτρολόγιο.
Με πρόλαβες. Το ίδιο θα σου έλεγα κι εγώ.
Εφόσον όπως λες "για ουτε ενα sec δεν κρατησε. μετα οκ ηταν και σε τραβηγμα και γκαζια!" πιστεύω κι εγώ οτι κάτι με το καύσιμο παίζει. Αφού σταμάτησε, μην ασχολείσαι άλλο.

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #45 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 18:27:40 μμ
Αν είναι από τροφοδοσία το πιθανότερο είναι από υγρασία (ή σταγόνα νερού ή άλλου υγρού) στο καύσιμο. Σκουπιδάκια δεν περνάνε εύκολα. Υπάρχει φίλτρο βενζίνης μέσα στο ρεζερβουάρ (το οποίο θέλει καθάρισμα μετά από τα χλμ που συνιστά η Χόντα).
« Last Edit: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 18:29:35 μμ by Chris_de_Ze »

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #46 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 18:41:58 μμ
Χμμμμ, παρότι δεν έχω πιεί καφέ, το πρωινό boot του εγκεφάλου μου έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία, οπότε έχουμε και λέμε:
Εχω προσέξει οτι εκεί που κουμπώνει η τάπα της βενζίνης υπάρχει ένα στεφάνι γύρω γύρω και στο αριστερό μέρος του υπάρχει μία μικρή τρυπούλα. Υποθέτω οτι από εκεί παίρνει τον αέρα του το τεπόζιτο. Φαντάζομαι οτι η βενζίνη που εξατμίζεται από την τρυπίτσα αυτή, όση δεν φεύγει στον αέρα αλλά "φυλακίζεται" στην τάπα, κάποια στιγμή υγροποιείται και ξαναπέφτει μέσα στο τεπόζιτο από την ίδια τρυπίτσα. Για το λόγο αυτό υποθέτω οτι το στεφάνι αυτό εχει μία κατηφορική κλίση προς τα αριστερά που βρίσκεται η τρυπίτσα.
Αν τώρα κάτσω εγώ και πλύνω τη μηχανή με το λάστιχο, όλο και κάποιες σταγόνες νερού δεν θα περάσουν από το κενό που αφήνει η τάπα γύρω από το τεπόζιτο μέσα από την τρυπίτσα αυτή, μέσα στο καύσιμο?

Τι λέτε?

Σ.Σ. Εχω τελευταίου τύπου ΤΑ με τις τάπες τις διαστημικές τις ασημί που δεν βιδώνουν, αλλά κουμπώνουν με πίεση δεξιά και αριστερά, όπως αυτή που έχει και το Apollo 13.

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #47 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 19:43:18 μμ
Χμμμμ, παρότι δεν έχω πιεί καφέ, το πρωινό boot του εγκεφάλου μου έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία, οπότε έχουμε και λέμε:
Εχω προσέξει οτι εκεί που κουμπώνει η τάπα της βενζίνης υπάρχει ένα στεφάνι γύρω γύρω και στο αριστερό μέρος του υπάρχει μία μικρή τρυπούλα. Υποθέτω οτι από εκεί παίρνει τον αέρα του το τεπόζιτο. Φαντάζομαι οτι η βενζίνη που εξατμίζεται από την τρυπίτσα αυτή, όση δεν φεύγει στον αέρα αλλά "φυλακίζεται" στην τάπα, κάποια στιγμή υγροποιείται και ξαναπέφτει μέσα στο τεπόζιτο από την ίδια τρυπίτσα. Για το λόγο αυτό υποθέτω οτι το στεφάνι αυτό εχει μία κατηφορική κλίση προς τα αριστερά που βρίσκεται η τρυπίτσα.
Αν τώρα κάτσω εγώ και πλύνω τη μηχανή με το λάστιχο, όλο και κάποιες σταγόνες νερού δεν θα περάσουν από το κενό που αφήνει η τάπα γύρω από το τεπόζιτο μέσα από την τρυπίτσα αυτή, μέσα στο καύσιμο?

Τι λέτε?

Σ.Σ. Εχω τελευταίου τύπου ΤΑ με τις τάπες τις διαστημικές τις ασημί που δεν βιδώνουν, αλλά κουμπώνουν με πίεση δεξιά και αριστερά, όπως αυτή που έχει και το Apollo 13.

:eusa_naughty: Γιάννη η τρυπίτσα αυτή είναι σαν αποχέτευση για ότι περισεύει στο αυλάκι γύρω άπο την τάπα.Αν δηλ χυθεί βενζίνη η νερό απ το πλυσιμο πέφτουν εκεί και βγαίνουν στο πίσω και κάτω μέρος του ντεπόζιτου με ένα λάστιχο.Δηλ να μη λιμνάζει τίποτα εκεί και όταν ανοίγεις να χύνεται στο ντεπόζιτο.
Προεραιτικά φύσα το καμιά φορά με αέρα ,(μία το χρόνο)εμένα μιά φορά μου βούλωσε από σκουπιδάκια. :wave:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #48 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 20:43:51 μμ
Συγνώμη δεν το ήξερα. Λογικό πάντως να το έχουν προβλέψει να μην μπαίνουν νερά και σκουπίδια μέσα.
Μην με  :smackbottom: και πολύ, πλίιζ!

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #49 on: Πέμπτη 19 Ιούλιος 2007, 21:25:59 μμ
 Τι ζητάς συγνώμη ρε καραμήτρο,σε μοναστήρι είσαι. ;)

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά