Hellas Transalp Forum

Βλάβη σε φλάντζα κυλίνδρου σε TA700 (12.320 χλμ.)

Nuc · 36033

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
on: Παρασκευή 09 Απρίλιος 2010, 23:13:45 μμ
Αυτή την ώρα έχω τη μηχανή στο συνεργείο του Σουλτάτη στα Άνω Πατήσια και περιμένω να την πάρω. Είμαι σε αναμμένα κάρβουνα, γιατί ενώ την πήγα για το service των 12.000km μου ανακοίνωσε ο μηχανικός μια βλάβη που ανακάλυψε σε φλάντζα (του κυλίνδρου; δεν ξέρω). Αυτό μάλλον εξηγεί  γιατί τσιμπούσε λάδια (σε 5.000km είχα προσθέσει 1l λαδιού δηλ. 250ml/1.000km). Τον ρωτάω αν με καλύπτει η εγγύηση και μου απαντά ότι ΔΕΝ καλύπτει για φλάντζες. Ισχύει αυτό;

Μου λέει λοιπόν ο άνθρωπος αρχικά ότι δεν έχει ανταλλακτικό και ν' αφήσω τη μηχανή μέχρι την Τρίτη, ώστε να μην την ξανανοίξει και πληρώνω άλλα 150€ (προς τιμήν του). Συμφώνησα. Μετά με παίρνει ξανά τηλέφωνο και μου λέει πως το ανταλλακτικό δεν υπάρχει ούτε στα κεντρικά του Σαρακάκη και θα χρειαστούν 10-15 μέρες να βρεθεί!!!  :o Ο ίδιος δε μπορεί να κρατήσει τη μηχανή τόσο καιρό στο συνεργείο (έχει απόλυτο δίκιο) κι ούτε εγώ μπορώ. Μου πρότεινε λοιπόν να το φτιάξει όσο καλύτερα μπορεί. Ωραία, κάνε ό,τι καλύτερο του λέω. Αυτό που πρέπει. Έτσι με βαριά καρδιά θα πάρω τη μηχανή σήμερα...

Τα έχω πάρει στο κρανίο... Πού ζούμε ρε σεις; Έτσι είναι ο Σαρακάκης; Αναρωτιέμαι μήπως αγόρασα καμιά DUCATI που έχουν 2-3 στην Ελλάδα! Τransalp πήρα ρε παιδί μου! Τί να πω... Ένα άλλο ανταλλακτικό (αισθητήρας θέσης στροφάλου ή μάτι στροφάλου, που καλύφτηκε από την εγγύηση - θα φτιάξω άλλο νήμα) χρειάστηκαν 3,5 μήνες να έρθει!!!

Άντε να δω και πόσα θα πληρώσω στο service τώρα...

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Παρασκευή 09 Απρίλιος 2010, 23:30:47 μμ
Ο μάστορας σου μπορεί να είναι ο πιο ενημερωμένος άνθρωπος του κόσμου αλλά καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να το τρέχεις κ εσυ λίγο το πράγμα..Δεν μπορώ να διανοηθώ οτι δεν καλύπτεται απο την εγγύηση οι φλάντζες !!

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Παρασκευή 09 Απρίλιος 2010, 23:38:14 μμ
Σε παρακαλώ πολύ διευκρίνισε τί εννοείς φλάντζα κυλίνδρου... Γιατί είχα ανακαλύχει κι εγώ ένα πταίσμα στο δικό μου 700άρι (δεν έχω βέβαια κατανάλωση λαδιού), δάκρυζε από τη φλάντζα απο το καπάκι του πίσω κυλίνδρου. Έσφιξα το καπάκι και όλα ΟΚ

Σύμφωνα με το Εγχειρίδιο Εγγύησης & Βιβλίο Συντήρησης, όντως δεν καλύπτονται οι φλάντζες.
Πιστεύω όμως ότι η εργασία δε πρέπει να βαρύνει τον πελάτη

Αν είναι η φλάντζα από το καπάκι ο κωδικός της είναι 12391MEW920 και κοστίζει με μεταφορικά γύρω στα 25 Ευρώ
Αν είναι η φλάντζα από το κύλινδρο έχει κωδικό 12251MEW921 και κοστίζει περίπου 35-40 το πολύ (με μεταφορικά)

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #3 on: Σάββατο 10 Απρίλιος 2010, 03:47:34 πμ
Δεν εχει λογικη στο να μην καλυπτεται μια φλαντζα απο εγγυηση και μαλιστα σε 12000χλμ.

Δεν ειναι λαμπα ή δισκος ή τακακι... ΔΕΝ ειναι αναλωσιμο....

Offline jon t

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Σάββατο 10 Απρίλιος 2010, 05:49:12 πμ
Νομίζω οτι πρέπει να ρωτήσεις για περισσότερες λεπτομέρειες για τον ακριβή προσδιορισμό της βλάβης που σου ανέφερε το συνεργείο. Εσύ εξωτερικά είχες παρατηρήσει λάδια στο μοτέρ ?

Η κατανάλωση λαδιού μου φαίνεται ψιλοάσχετη με την φλάτζα.
(Αν πηγαίνεις συνέχεια γκαζομένος μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική)

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #5 on: Σάββατο 10 Απρίλιος 2010, 06:13:53 πμ
Παιδιά, καταρχάς ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς είμαι πολύ κουρασμένος αυτή τη στιγμή για να γράψω αναλυτικά το τί έγινε. Αύριο με το καλό όταν σηκωθώ θα γράψω. Καλό σας βράδυ!

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #6 on: Σάββατο 10 Απρίλιος 2010, 18:03:31 μμ
 :'( :'( :'(Μπρδλα γίνονται και τα Honda, όπως φαίνεται, άξια του αντιπροσώπου τους στην Ελλάδα.
Ο καλός μηχανικός γιατί την έλυσε, αφού δεν είχε ανταλλακτικό;

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

tranten

• Guest
Reply #7 on: Σάββατο 10 Απρίλιος 2010, 18:29:45 μμ
φλαντζες?αισθητήρας θέσης στροφάλου ?τι βλαβες ειναι αυτες? :-\ πανε κ τα ΤΑ... :(τα κορεατικα μαλλον εχουν καλυτερη ποιοτητα κατσκευης πλεον... :-[

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #8 on: Σάββατο 10 Απρίλιος 2010, 21:11:11 μμ
Καλημέρα! Έλα ντε και γω αυτό ακριβώς λέω! Τί βλάβες είναι αυτές; Σε καινούργιο μηχανάκι; Αναρωτιέμαι για την περίφημη αξιοπιστία της Honda... Μάλλον τα παλιότερα ήταν καλύτερα. Αν και νομίζω ότι όλα τα πράγματα πλέον έχουν χειροτερέψει (όσον αφορά τουλάχιστον την αντοχή τους στη χρήση και το χρόνο).

Σχετικά με τη βλάβη τώρα: Στην κεφαλή του κυλίνδρου υπάρχει φλάντζα που ενώνεται με ένα σωληνάκι, απ' όπου περνάνε τα λάδια. Αυτό είχε φθαρεί και υπήρχε απώλεια λαδιού μάλλον από εκεί προς την έξοδο των καυσαερίων και την εξάτμιση. Το σωληνάκι αυτό αποτελεί ενιαίο σώμα με τη φλάντζα. Επειδή δεν υπήρχε ως ανταλλακτικό έκανε ο μηχανικός μια πατέντα και το έφτιαξε όπως σε άλλα μηχανάκια που δεν είναι ενιαία τα δυό αυτά αντικείμενα. Αυτά κατάλαβα και δυστυχώς δεν έχω γνώσεις για να γράψω παραπάνω.

Τώρα σχετικά με την πατέντα: Με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ρίσκο κι ούτε θα μου δημιουργήσει κάποιο άλλο πρόβλημα. Απλά θα τσιμπάει ίσως λαδάκι, αλλά σίγουρα λιγότερο από πριν. Να το παρακολουθήσουμε όμως.

Online Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #9 on: Σάββατο 10 Απρίλιος 2010, 21:13:47 μμ
<<Σύμφωνα με το Εγχειρίδιο Εγγύησης & Βιβλίο Συντήρησης, όντως δεν καλύπτονται οι φλάντζες.>>
  Δηλαδη για να καταλαβω , πας τη μοτο για μια βλαβη που ειναι μεσα στην εγγυηση και που για να επισκευαστει πρεπει να ανοιχτει ο κινητηρας και πληρωνεις τις φλατζες? :2dizzy: :2dizzy:

McGyver

• Guest
Reply #10 on: Σάββατο 10 Απρίλιος 2010, 21:19:35 μμ

Τώρα σχετικά με την πατέντα: Με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ρίσκο κι ούτε θα μου δημιουργήσει κάποιο άλλο πρόβλημα. Απλά θα τσιμπάει ίσως λαδάκι, αλλά σίγουρα λιγότερο από πριν. Να το παρακολουθήσουμε όμως.

Αυτή η πατέντα όμως δεν ακυρώνει την εγγύηση;;;

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #11 on: Σάββατο 10 Απρίλιος 2010, 21:48:20 μμ
Αυτή η πατέντα όμως δεν ακυρώνει την εγγύηση;;;

Αυτό δεν το σκέφτηκα. Αλλά είναι εξουσιοδοτημένος της Honda. Ε, τί να πω. Θα φρικάρω τελείως.

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #12 on: Σάββατο 10 Απρίλιος 2010, 21:52:14 μμ
Αν είναι η φλάντζα από το καπάκι ο κωδικός της είναι 12391MEW920 και κοστίζει με μεταφορικά γύρω στα 25 Ευρώ
Αν είναι η φλάντζα από το κύλινδρο έχει κωδικό 12251MEW921 και κοστίζει περίπου 35-40 το πολύ (με μεταφορικά)

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Τη Δευτέρα θα μάθω τον κωδικό από το συνεργείο και θα σας πω. Δε θα το αφήσω έτσι το θέμα.

savvas

• Guest
Reply #13 on: Κυριακή 11 Απρίλιος 2010, 01:18:51 πμ
Αμα καις αρκετό λάδι θα καταστραφεί σύντομα (δηλητηριάζεται) ο καταλύτης σου (ο οποίος κοστίζει περισσότερο απο 1000€ στο 700).
Έχε το υπόψη, εν όψη της εφαρμογής του τεχνικού ελέγχου και για τις μοτοσυκλέτες σε μερικά (?) χρόνια.

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Κυριακή 11 Απρίλιος 2010, 01:37:01 πμ
Τι να την κάνεις την εγγύηση όταν στο εξουσιοδοτημένο σε ταλαιπωρούν, ε?

Πόσο κάνει αυτός ο αισθητήρας ?

Θα μας τρελάνουν ? 

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

savvas

• Guest
Reply #15 on: Κυριακή 11 Απρίλιος 2010, 02:15:33 πμ
Εφόσον πήγες για το προγραμματισμένο service και διαπιστώθηκε βλάβη αναλωσίμων που δεν καλύπτεται απο την εγγύηση, είναι υποχρεωμένοι να σου τη φτιάξουν και να σε χρεώσουν μόνο το κόστος του ανταλλακτικού.
Έτσι και αλλιώς τα καπάκια των κυλίνδρων ανοίγονται στο service των 12.000km για τη ρύθμιση των βαλβίδων.
Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί δεν έχουν διαθέσιμο το ανταλλακτικό (αν και θα έπρεπε) και έτσι θα χρειαστεί να ξανανοιχτεί η μηχανή όταν έρθει επιτελους το ανταλλακτικό για να τοποθετηθεί.

Αυτό είναι τραγικό και έχει γίνει σύστημα απο το Σαρακάκη. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ STOCK ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ.
Αποδεικνύεται ότι δεν έχει τίποτα. Και εγώ όσες φορές χρειάστηκα ανταλακτικά ποτέ δεν τα είχε. Γινόταν παραγγελία και έρχονταν μετά απο 3 εβδομάδες. Αυτό το έχω πάθει 3 φορές, για ανταλλακτικά που μου χρειάστηκαν. Και οι δικαιολογίες απο το συνεργείο ήταν "ειναι περίοδος διακοπών, είναι περίοδος απογραφής, έχει δώσει τη διακίνηση σε εταιρεία logistics, εεε, τι να σου έχεις δίκιο αλλά τι να σου κάνω και εγώ" και άλλα τέτοια. Τι νόημα έχει τότε η έννοια του εξουσιοδοτημένου συνεργείου (που το χρυσοπληρώνουμε) ?

Αφού δεν είχαν το ανταλλακτικό όπως όφειλαν, να απαιτήσεις να σου περάσουν την εργασία στην εγγύηση όταν επιτέλους έρθει η φλάτζα.

Υ.Γ. Η δουλειά για την τοποθέτηση της φλάτζας καπακιού είναι αστεία. Λίγες βίδες θα ξεβιδώσουν για να ξεμοντάρουν τα περιφερειακά και να φτάσουν στον πίσω κύλινδρο (το καπάκι έχει μόλις 2 βίδες που θέλουν ροπή σύσφιξης 10N.m), φλάτζα, λίγη φλατζόκόλα και βίδωμα ξανά. 1 ώρα δουλειά το πολύ. Αυτά περί ανοίγματος κινητήρα κτλ. είναι βλακείες έτσι για να σου μασήσουν τα 150€.
Και μόνος σου το κάνεις αμα πιάνουν τα χέρια σου. (μην το κάνεις βέβαια γιατί έχεις έτσι και αλλιώς εγγύηση).

Υ.Γ.2 Άμα είναι η φλάτζα κεφαλής, είναι 2 ώρες δουλειά.

Μαλλόν είναι αυτή η φλάτζα που έχεις το πρόβλημα. (Καπακιού. Κόστος 15€ και συνολικά 1 ώρα δουλειά)
« Last Edit: Κυριακή 11 Απρίλιος 2010, 02:25:38 πμ by savvas »

tranten

• Guest
Reply #16 on: Κυριακή 11 Απρίλιος 2010, 03:39:14 πμ
δεν περνας μια βολτα κ απο κανενα αλλο μαστορα....? που δεν θα κανει πατεντες σε μοτοσυκλετες που ειναι ακομα στην εγγυηση...:smackbottom:

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #17 on: Κυριακή 11 Απρίλιος 2010, 03:43:33 πμ
Σάββα, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ και βασικά όλους σας, για τη βοήθεια.

Ώστε έτσι ο Σαρακάκης, ε; Μάλιστα. Θα ήθελα να γράψω πολύ βαριά λόγια αλλά τί να πω... Είναι άπληστοι αλήτες. Είναι να μετακομίζουμε σ' άλλη χώρα μήπως; Ο καθένας εδώ μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει ατιμώρητα.

Συμφωνώ μ' αυτό που λες. Η βλάβη διαπιστώθηκε σε προγραμματισμένο service. Έπρεπε να υπάρχει το ανταλλακτικό και απλά να το πληρώσω, γιατί όντως οι φλάντζες δεν καλύπτονται από την εγγύηση (το λέει και στο βιβλιαράκι συντήρησης).

Άρα ζητώ από το συνεργείο του Σουλτάτη να παραγγείλει το ανταλλακτικό και να μου το τοποθετήσουν δωρεάν όταν έρθει.

Έχω ξενερώσει άσχημα...

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #18 on: Κυριακή 11 Απρίλιος 2010, 03:50:26 πμ
δεν περνας μια βολτα κ απο κανενα αλλο μαστορα....? που δεν θα κανει πατεντες σε μοτοσυκλετες που ειναι ακομα στην εγγυηση...:smackbottom:

Το μόνο που μπορεί να το δικαιολογήσει είναι ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή. Κι εγώ από χθες δε μπορώ να ησυχάσω. Τί πατέντες και μπούρδες; Θέλω να γίνει η επισκευή όπως πρέπει  >:(.

Για την ιστορία η εγγύησή μου λήγει 2 Μαΐου...

tranten

• Guest
Reply #19 on: Κυριακή 11 Απρίλιος 2010, 03:54:45 πμ
Το μόνο που μπορεί να το δικαιολογήσει είναι ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή. Κι εγώ από χθες δε μπορώ να ησυχάσω. Τί πατέντες και μπούρδες; Θέλω να γίνει η επισκευή όπως πρέπει  >:(.

Για την ιστορία η εγγύησή μου λήγει 2 Μαΐου...
τοτε κυνηγα το θεμα πριν ληξει.δεν εχεις πολλα χρονικα περιθωρεια...

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #20 on: Κυριακή 11 Απρίλιος 2010, 04:02:01 πμ
τοτε κυνηγα το θεμα πριν ληξει.δεν εχεις πολλα χρονικα περιθωρεια...

Αυτό θα κάνω φίλε μου! Σ' ευχαριστώ!

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #21 on: Κυριακή 18 Απρίλιος 2010, 02:43:24 πμ
Καταρχάς συγνώμη, που καθυστέρησα να ενημερώσω.

Η βλάβη αφορούσε τη φλάντζα της κεφαλής του μπροστά κυλίνδρου.
Το ανταλλακτικό που χρειάζομαι έχει κωδικό 12391MEW920 - gasket comp. cylinder head cover. (Πολύ σωστά το έγραψε ο Teslafun και τη φωτογραφία την παρέθεσε ο Savvas. Τους ευχαριστώ)

Θα το παραγγείλω μάλλον από εξωτερικό να μη μπλέκω με το Σαρακάκη και τους εξουσιοδοτημένους του. Τηλέφωνα, ιστορίες κτλ. και να ψάχνω αν ήρθε ή δεν ήρθε και πότε θα έρθει κτλ.

Online Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #22 on: Κυριακή 18 Απρίλιος 2010, 21:23:21 μμ
www.davidsilverspares.co.uk

12391MEW920
GASKET COMP,HEAD *B

This part will be special ordered in for you from Honda.

Delivery time should be between 5 - 7 working days depending on stock availability from Honda.

*if delays are anticipated in sourcing this part we will contact you as soon as we can
Part No
12391MEW920
Price £11.82
Approx
€ 13.47 | $ 18.25
¥ 1699.74
Quantity
Stock
Special ordered upon request

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Δευτέρα 19 Απρίλιος 2010, 04:09:58 πμ
Υπολόγιζε κανά 20ήμερο, αν κάνεις την παραγγελία αύριο.

Λογικά είναι το ίδιο ανταλλακτικό με του Ντεβίλ 700...λέω...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #24 on: Δευτέρα 19 Απρίλιος 2010, 17:14:00 μμ
Αν και γράφτηκαν δεκάδες ανακρίβειες, λόγο χρόνου θα σας πω ότι το συγκεκριμένο ανταλλακτικό υπάρχει στην αποθήκη του Σαρακάκη και κοστίζει 13,5€ περίπου.
Παιδιά, καλό είναι να λέμε τη γνώμη μας, αλλά να μη λέμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι!