Εφόσον πήγες για το προγραμματισμένο service και διαπιστώθηκε βλάβη αναλωσίμων που δεν καλύπτεται απο την εγγύηση, είναι υποχρεωμένοι να σου τη φτιάξουν και να σε χρεώσουν μόνο το κόστος του ανταλλακτικού.
Έτσι και αλλιώς τα καπάκια των κυλίνδρων ανοίγονται στο service των 12.000km για τη ρύθμιση των βαλβίδων.
Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί δεν έχουν διαθέσιμο το ανταλλακτικό (αν και θα έπρεπε) και έτσι θα χρειαστεί να ξανανοιχτεί η μηχανή όταν έρθει επιτελους το ανταλλακτικό για να τοποθετηθεί.
Αυτό είναι τραγικό και έχει γίνει σύστημα απο το Σαρακάκη. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ STOCK ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ.
Αποδεικνύεται ότι δεν έχει τίποτα. Και εγώ όσες φορές χρειάστηκα ανταλακτικά ποτέ δεν τα είχε. Γινόταν παραγγελία και έρχονταν μετά απο 3 εβδομάδες. Αυτό το έχω πάθει 3 φορές, για ανταλλακτικά που μου χρειάστηκαν. Και οι δικαιολογίες απο το συνεργείο ήταν "ειναι περίοδος διακοπών, είναι περίοδος απογραφής, έχει δώσει τη διακίνηση σε εταιρεία logistics, εεε, τι να σου έχεις δίκιο αλλά τι να σου κάνω και εγώ" και άλλα τέτοια. Τι νόημα έχει τότε η έννοια του εξουσιοδοτημένου συνεργείου (που το χρυσοπληρώνουμε) ?
Αφού δεν είχαν το ανταλλακτικό όπως όφειλαν, να απαιτήσεις να σου περάσουν την εργασία στην εγγύηση όταν επιτέλους έρθει η φλάτζα.
Υ.Γ. Η δουλειά για την τοποθέτηση της φλάτζας καπακιού είναι αστεία. Λίγες βίδες θα ξεβιδώσουν για να ξεμοντάρουν τα περιφερειακά και να φτάσουν στον πίσω κύλινδρο (το καπάκι έχει μόλις 2 βίδες που θέλουν ροπή σύσφιξης 10N.m), φλάτζα, λίγη φλατζόκόλα και βίδωμα ξανά. 1 ώρα δουλειά το πολύ. Αυτά περί ανοίγματος κινητήρα κτλ. είναι βλακείες έτσι για να σου μασήσουν τα 150€.
Και μόνος σου το κάνεις αμα πιάνουν τα χέρια σου. (μην το κάνεις βέβαια γιατί έχεις έτσι και αλλιώς εγγύηση).
Υ.Γ.2 Άμα είναι η φλάτζα κεφαλής, είναι 2 ώρες δουλειά.
Μαλλόν είναι αυτή η φλάτζα που έχεις το πρόβλημα. (Καπακιού. Κόστος 15€ και συνολικά 1 ώρα δουλειά)