Hellas Transalp Forum

Βλάβη σε φλάντζα κυλίνδρου σε TA700 (12.320 χλμ.)

Nuc · 36040

savvas

• Guest
Reply #25 on: Τρίτη 20 Απρίλιος 2010, 01:16:52 πμ
Αν και γράφτηκαν δεκάδες ανακρίβειες, λόγο χρόνου θα σας πω ότι το συγκεκριμένο ανταλλακτικό υπάρχει στην αποθήκη του Σαρακάκη και κοστίζει 13,5€ περίπου.
Παιδιά, καλό είναι να λέμε τη γνώμη μας, αλλά να μη λέμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι!

Ενδιαφέρουσα άποψη. Το εξουσιοδοτημένο συνεργείο που πήγε ο φίλος μας όμως δεν φαίνεται να την βρήκε όπως εσύ στο Σαρακάκη (ή έτσι απλα υποστήριζε) και είχε την πρόθεση να χρεώσει τον φίλο με κόστος (υπέρογκο) επισκευής όταν θα ερχόταν το ανταλλακτικό απο το εξωτερικό. Κάποιος λέει ψέματα τότε εδώ, ή ο συνάδελφος Nuc ή το αρχικό συνεργείο που ανέλαβε το service και την επισκευή.

θα ήταν χρήσιμο προς βελτίωση όλων μας να μάθουμε κάποιες απο τις δεκάδες ανακρίβειες που γράφτηκαν για αυτό το θέμα.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #26 on: Τρίτη 20 Απρίλιος 2010, 03:57:09 πμ
2103483300
Εκεί αν κάποιος ζητήσει την τεχνική διεύθυνση θα του πει αν μπορεί η φλάντζα να περάσει ή όχι.
Στο ίδιο νούμερο, μπορεί να ρωτήσει και αν υπάρχει η φλάντζα.
 ;)

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #27 on: Τρίτη 20 Απρίλιος 2010, 04:53:34 πμ
Αν και γράφτηκαν δεκάδες ανακρίβειες, λόγο χρόνου θα σας πω ότι το συγκεκριμένο ανταλλακτικό υπάρχει στην αποθήκη του Σαρακάκη και κοστίζει 13,5€ περίπου.
Παιδιά, καλό είναι να λέμε τη γνώμη μας, αλλά να μη λέμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι!

Αγαπητέ Pissaman και συνάδελφοι,

Δε νομίζω να έγραψα κάποια ανακρίβεια, γιατί προσέχω πολύ τί γράφω ώστε να μην παραπληροφορείται κανείς. Αν έγινε κάτι τέτοιο τότε ήταν σίγουρα άθελά μου. Τα γεγονότα έχουν όπως ακριβώς τα περιέγραψα.

Δυστυχώς λόγω χρόνου και δουλειάς δε μπόρεσα ν' ασχοληθώ καθόλου με το ανταλλακτικό εως σήμερα. Σήμερα λοιπόν το πρωί κατά τις 12, πήρα τηλέφωνο στον Γεωργόπουλο (Βουλιαγμένης 41-43) και ζήτησα το ανταλλακτικό. Μου είπε ότι υπάρχει στις αποθήκες του Σαρακάκη (κοστίζει 14,5€) και ότι θα το έχει μεθαύριο. Οπότε το παρήγγειλα με αντικαταβολή και... αναμένεται. Επιβεβαιώνω λοιπόν τον Pissaman!

Offline Nsadib

• Απλός οδηγός
  • easy rider
    • facebook
Reply #28 on: Τρίτη 20 Απρίλιος 2010, 05:00:46 πμ
Πάνε τα παλιά καλά transalp που (δεν σπάνε δεν χαλάνε με τίποτα).
Ένας φίλος είχε ένα transalp 650 τού 2004 και το πούλησε για να πάρει το 700, από τότε τραβάει τα μαλλιά του.
Δέν υπάρχει ούτε μία βίδα που να μην έχει σκουριάση :-\
Έξι μήνες το τρέχει στά συνεργεία γιατί δεν πέρνει μπροστά (δεν διαβάζει το κλειδί το imobiliser),και γιατρειά δεν βρίσκει.

Φαντάσου λέει να είσαι ταξίδη σε καμιά Ιορδανία που είχα πάει πρόσφατα, εκεί δεν υπάρχουν συνεργεία για μοτοσυκλέτες,ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?? τι φορτώνεις σε καμήλα  ???
Υποτίθεται ότι η δουλειά του τρανσαλπ είναι τα ταξίδια  >:(

Εγώ προσωπικά είχα ένα transalp 600 τού 1993 με κοντά 100.000 χλμ. και είχα ξεχάση τι είναι η λέξη <ζημιά>.
Μόνο λάδια τού άλλαζα και μία φορά αν θυμάμαι καλά, μπουζιά.
Όσο για τη χρήση που του έκανα? 40% χώμα 60% άσφαλτο.
Το στροφόμετρο περνούσε τα κόκκινα (δέν είχε κόφτη) και το κοντέρ έγραφε 200!!
Δέν υπερβάλω καθόλου, είμουν λίγο νεότερος τότε και το αίμα έβραζε ;D
Το 2000 το πούλησα και πήρα το 650 το οποίο έχω μέχρι και σήμερα με 80.00 ταξιδιάρικα χλμ, από το οποίο επίσης δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα, ούτε μία σκουριασμένη βίδα.Το καβαλάω και γυρίζω τον κόσμο χωρίς άγχος αν θα βγάλει το ταξίδι.
Αλλά δέν έχει τον κινητήρα του 600. :eusa_naughty:      ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ
Που είναι η αξιοπιστία της honda??????? σήμερα.

Υ.Γ.    Το πρώτο μου καινούργιο μηχανάκη(1984) ήταν ένα παπί c50 και πηγαινα Σητεία-Χανιά σε 6,5 ώρες χωρίς στάση, και ταξίδευα με την τάπα του λαδιου ανοιχτη γιατι χώχλαζαν τα λάδια ;D
 ;)
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Πού είναι σήμερα η αξιοπιστία της HONDA????

Μια ζωή δεν φτάνει για να γνωρίσεις ολόκληρη τη γη.
Γι'αυτό μην χάνεις χρόνο. ΞΕΚΙΝΑ ΤΩΡΑ.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #29 on: Τρίτη 20 Απρίλιος 2010, 05:07:50 πμ
Αγαπητέ Pissaman και συνάδελφοι,

Δε νομίζω να έγραψα κάποια ανακρίβεια, γιατί προσέχω πολύ τί γράφω ώστε να μην παραπληροφορείται κανείς. Αν έγινε κάτι τέτοιο τότε ήταν σίγουρα άθελά μου. Τα γεγονότα έχουν όπως ακριβώς τα περιέγραψα.

Δυστυχώς λόγω χρόνου και δουλειάς δε μπόρεσα ν' ασχοληθώ καθόλου με το ανταλλακτικό εως σήμερα. Σήμερα λοιπόν το πρωί κατά τις 12, πήρα τηλέφωνο στον Γεωργόπουλο (Βουλιαγμένης 41-43) και ζήτησα το ανταλλακτικό. Μου είπε ότι υπάρχει στις αποθήκες του Σαρακάκη (κοστίζει 14,5€) και ότι θα το έχει μεθαύριο. Οπότε το παρήγγειλα με αντικαταβολή και... αναμένεται. Επιβεβαιώνω λοιπόν τον Pissaman!
Όταν έγραψα για ανακρίβειες, ο τελευταίος άνθρωπος που εννοούσα ήσουν εσύ! ;)

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #30 on: Τρίτη 20 Απρίλιος 2010, 05:08:21 πμ
...Το εξουσιοδοτημένο συνεργείο που πήγε ο φίλος μας όμως δεν φαίνεται να την βρήκε όπως εσύ στο Σαρακάκη (ή έτσι απλα υποστήριζε) και είχε την πρόθεση να χρεώσει τον φίλο με κόστος (υπέρογκο) επισκευής όταν θα ερχόταν το ανταλλακτικό απο το εξωτερικό. Κάποιος λέει ψέματα τότε εδώ, ή ο συνάδελφος Nuc ή το αρχικό συνεργείο που ανέλαβε το service και την επισκευή.

θα ήταν χρήσιμο προς βελτίωση όλων μας να μάθουμε κάποιες απο τις δεκάδες ανακρίβειες που γράφτηκαν για αυτό το θέμα.

Σωστά τα λες Σάββα, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι κανείς δε λέει ψέμματα. Για τον εαυτό μου είμαι σίγουρος  :2hysterical: ! Για τον μηχανικό του Σουλτάτη, πάλι θεωρώ ότι δεν είχε κανένα λόγο να κάνει κάτι τέτοιο. Απλά δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή το ανταλλακτικό και δεν ήθελε να κρατήσει τη μηχανή στο συνεργείο.  Άλλωστε όταν τον πήρα τηλ. την προηγούμενη Δευτέρα, ζητώντας τον κωδικό του ανταλλακτικού για να το παραγγείλω και να το βάλουμε, μου είπε να μην τρελαίνομαι (δεν επεδίωξε λοιπόν να μου τα πάρει) κι επειδή ο άνθρωπος δεν είχε τον κωδικό τότε, μου έδωσε και το τηλέφωνο ενός φίλου του από τον οποίο ζήτησε το ανταλλακτικό όταν δε το βρήκε στον Σαρακάκη. Δυστυχώς ούτε εκείνος το είχε τότε. Από αυτόν έμαθα και τον κωδικό. Άρα πιστεύω ότι δεδομένων των συνθηκών έκανε ό,τι μπορούσε και με εξυπηρέτησε.

« Last Edit: Τρίτη 20 Απρίλιος 2010, 05:25:39 πμ by Nuc »

Offline Nuc

• Απλώς ένας...
  • Απλός οδηγός
Reply #31 on: Τρίτη 20 Απρίλιος 2010, 05:10:45 πμ
Όταν έγραψα για ανακρίβειες, ο τελευταίος άνθρωπος που εννοούσα ήσουν εσύ! ;)

Το ξέρω και σ' ευχαριστώ  ;D. Πάντως για σένα έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από φίλους μου και απορώ πώς δε μου ήρθε στο μυαλό να σε ρωτήσω!

Offline teslafun

• Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Τρίτη 20 Απρίλιος 2010, 07:09:42 πμ

εγώ προσωπικά την καβαλάω κάθε μέρα, χειμώνα-καλοκαίρι και λέγεται ΤΑ700 (πάνω από 35.000χλμ σε 1,5 χρόνο)

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #33 on: Τρίτη 20 Απρίλιος 2010, 18:34:51 μμ
Παίξε και κανένα λότο. Είσαι τυχερός.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #34 on: Τρίτη 20 Απρίλιος 2010, 19:56:18 μμ
Παίξε και κανένα λότο. Είσαι τυχερός.

ποιος απ όλους είναι ο τυχερός ?

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #35 on: Τρίτη 20 Απρίλιος 2010, 23:46:52 μμ
O teslafun.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #36 on: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 01:54:10 πμ
Το ξέρω και σ' ευχαριστώ  ;D. Πάντως για σένα έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από φίλους μου και απορώ πώς δε μου ήρθε στο μυαλό να σε ρωτήσω!
Να μου συστήσεις τους φίλους σου να μου πουν και εμένα καλά λόγια, γιατί όλο μπινελίκια ακούω τελευταία! :2hysterical:
Πέρα από την πλάκα, κάνε ένα τηλ στα κεντρικά και ρώτα για την φλάντζα ;)

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 04:06:44 πμ
Ένας φίλος είχε ένα transalp 650 τού 2004 και το πούλησε για να πάρει το 700, από τότε τραβάει τα μαλλιά του.
Έξι μήνες το τρέχει στά συνεργεία γιατί δεν πέρνει μπροστά (δεν διαβάζει το κλειδί το imobiliser),και γιατρειά δεν βρίσκει.

Φαντάσου λέει να είσαι ταξίδη σε καμιά Ιορδανία που είχα πάει πρόσφατα, εκεί δεν υπάρχουν συνεργεία για μοτοσυκλέτες,ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?? τι φορτώνεις σε καμήλα  ???
Υποτίθεται ότι η δουλειά του τρανσαλπ είναι τα ταξίδια  >:(

Καλά τώρα, μην λέμε και ανακρίβειες...Όλες οι εταιρείες πάσχουν από μείωση της ποιότητας λόγω παγκόσμιων οικονομικών δεδομένων...

Αλλά δεν έχουμε και τα χειρότερα μηχανάκια  ;D

Για το HISS έχουν γραφτεί πολλά εδώ μέσα. Μήπως έχει πειράξει τίποτε κανά αστέρι που το έπαιζε ηλεκτρονικός ?

Πάντως, αν δεν έχεις την εύνοια της εργοστασιακής συνοδείας, καλά θα ήταν να προτιμήσεις ένα καρμπυρατεράτο μοντέλο για τέτοια ταξίδια που αναφέρεις .

Δύσκολα θα αποχωριστώ το 650.

Φιλικά.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #38 on: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 05:19:06 πμ

Πάντως εγώ το δικό μου 700αρι το κράτησα 18 μήνες και έκανα 21000 χιλιόμετρα τίποτα από αυτά που γράφεις δεν είδα.

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline Nsadib

• Απλός οδηγός
  • easy rider
    • facebook
Reply #39 on: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 05:26:53 πμ
Πάντως εγώ το δικό μου 700αρι το κράτησα 18 μήνες και έκανα 21000 χιλιόμετρα τίποτα από αυτά που γράφεις δεν είδα.

??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
Οπως γράφουν και πιο πάνω , παίξε και κανένα ΛΟΤΟ  ;D

Μια ζωή δεν φτάνει για να γνωρίσεις ολόκληρη τη γη.
Γι'αυτό μην χάνεις χρόνο. ΞΕΚΙΝΑ ΤΩΡΑ.

Offline postman

• i love my moto
  • Οδηγάρα
  • Κωστας Παπαδοπουλος
Reply #40 on: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 05:50:53 πμ
η πιθανοτητα να τυχει μια μοτοσικλετα να βγαλει βλαβες ειναι η ιδια με καθε τι μηχανικο αντικειμενο.
η χοντα κατα παραδοση παραγει αξιοπιστες μοτοσικλετες εδω και δεκαετιες.
ειναι λογικο καποια κομματια της μεσα στα χιλιαδες να παρουσιαζουν ελαττωματακια που δυστηχως αμαυρωνουν την πλυ καλη φημη της.
το τρανσαλπ 400,600,650, ειναι μοτο με αποδεδειγμενη την αξια τους , αλλα πιστευω πως και το 700 του οποιου ειμαι κατοχος θα αφησει την ιδια φημη στο αμμεσο μελλον.
ειναι καινουργιο μηχανακι , και οπως ολα τα καινουργια πραγματα στη ζωη , πρεπει με τον καιρο να συνηθιστει και να αποδειξει την αξια του που σιγουρα κατ εμε εχει

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ

ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

savvas

• Guest
Reply #41 on: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 05:58:03 πμ
Το ΤΑ χαρακτηρίζεται για τη μηχανολογική του αξιοπιστία. Η μεγάλη αλλαγή στο 700 σε σχέση με το 600/650 έγινε με την προσθήκη του ψεκασμού PGM-F1 της Honda (που στις παραλαγές του φοράνε όλες οι μηχανές της big H). Το θέμα είναι ότι το σύστημα ψεκασμού (και όχι μόνο στο ΤΑ αλλά σε όλες τις μηχανές της Honda) έχει ένα σωρό ηλεκτρονικούς αισθητήρες και υποσυστήματα που στέλνουν σήματα στην ECU τα οποία είναι τα:

ECT
BANK ANGLE
IAT
IACV
TR
MAP
FP
ECM
FPR
VS
O2
PCSV
CKP
CMP
2x INJ
(και δεν έχουν αναφερθεί τα ξεχωριστά συστήματα του ABS).

φυσιολογικό είναι ακόμα και με το νόμο των πιθανοτήτων, στις τόσες μοτοσυκλέτες ένα ηλεκτρονικό υποσύστημα απο τα 16 να βγάλει μια βλάβη. Δεν χάθηκε ο κόσμος.
Δεν έχουν ακουστεί πάντως σοβαρά πράγματα. Και εγώ δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Το μόνο που μου χάλασε αδικαιολόγητα ήταν ο δείκτης της βενζίνης, που αντικαταστάθηκε απο τη Honda. Και στα υπόλοιπα υλικά δεν έχω πρόβλημα. Σκουριά δεν έχει εμφανιστεί ουτε για δείγμα πουθενά. Ίσως το φινίρισμα κάποιων μικρών πλαστικών να έπρεπε να είνια λίγο καλύτερο, μέχρι εκεί όμως.

Το injection στο TA έχει τεράστια πλεονεκτήματα όπως ευκολη εκκίνηση, αποκριση κινητηρα χωρις δισταγμους και κομπιασματα, πολυ καλυτερη αποδοση σε σχεση με το 650 (μονο οσοι το εχουν οδηγησει μπορουν να καταλαβουν), ομαλη λειτουργια, λιγοτεροι ρυποι, ΠΟΛΥ μικροτερη καταναλωση (ειδικα μετα τα 160 μερα με τη νυχτα χωρις υπερβολή). Σαν συνεπεια μεγαλες ταξιδιωτικές ικανότητες και χαμηλή κατανάλωση. Εγώ μπορώ να ταξιδεύω με 160+ και να βγάζω 260+χλμ με 17lt καυσίμου και με ένα χάϊδεμα το γκαζιού να βλέπω άνετα και γρήγορα 180+ στο κοντέρ. Με τη μηχανή μονιμα τάπα 170 - 175+ έβγαλα 220χλμ. Σε άλλο thread διάβαζα ότι το 650 με ταχύτητες 160+ (που πως τις ποιάνει και πως τις διατηρεί) ζήτημα να βγάζει 170-180χλμ με 19lt.

Με αυτή τη λογική ολές οι μοτοσυκλέτες με ψεκασμό της Honda (και όχι μόνο) είναι υποδεέστερες απο το all-time classic αθάνατο καρμπυρατεράτο 650.
Ας γυρίσουμε λοιπόν στα αυτοκίνητα και τις μηχανές των πατεράδων μας.
Εγώ πάντως θα μείνω με το 700 ...!

« Last Edit: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 06:12:15 πμ by savvas »

babisku

• Guest
Reply #42 on: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 07:06:30 πμ
..."Με αυτή τη λογική ολές οι μοτοσυκλέτες με ψεκασμό της Honda (και όχι μόνο) είναι υποδεέστερες απο το all-time classic αθάνατο καρμπυρατεράτο 650.
Εγώ πάντως θα μείνω με το 700 ...! "

Συμφωνώ και επαυξάνω. Το 700 είναι αντικείμενο έντονης κριτικής ή ακόμα και χλευασμού στο φόρουμ. (Οι περισσότεροι κριτές είναι κάτοχοι προγενέστερων μοντέλων 600 ή 650 και προφανώς δεν το έχουν οδηγήσει). Βέβαια μικρότερης κλίμακας κριτική είχε δεχθεί και το 650 όταν πρωτοκυκλοφόρησε από κατόχους των 600. Προφανώς είναι ένα είδος αντανακλαστικού απέναντι στο καινούργιο που απαξιώνει μερικώς την τωρινή επιλογή τους. Και επειδή το 700 είναι πολύ καλύτερη μηχανή με αρκετές διαφορές από ότι ήταν το 650 για το 700 η κριτική είναι πιο έντονη. Αντίθετα μηχανές όπως το 1200 και το 800 της Bmw αντιμετωπίζονται με μεγάλη συμπάθεια και ως γνήσιοι εκπρόσωποι της σχολής των ον οφ και των ταξιδιών παντός εδάφους. Δε λέω, καλές μηχανές αλλά με σοβαρά θέματα αξιοπιστίας που χωρίς τον έλικα θα τις έθαβαν όλοι. Βέβαια λόγω του έλικα δίνει κάποιος 17000 ευρώ για μηχανή που κάθε 1000 χλμ προσθέτεις λάδι, κάτι που σε όλα τα τρανσάλπ (ακόμα και το 700) είναι άγνωστη συνήθεια. Τέλος εύχομαι στον συμφορουμίτη καλά αποτελέσματα με την απαράδεκτη για Honda ταλαιπωρία με την φλάντζα και του υπενθυμίζω πως οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα που θέλει τα τρανσαλπ να μην χαλάνε-οπότε μετά την αντικατάσταση της φλάντζας να έχει απροβλημάτιστα χλμ.

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #43 on: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 07:10:35 πμ
..."Με αυτή τη λογική ολές οι μοτοσυκλέτες με ψεκασμό της Honda (και όχι μόνο) είναι υποδεέστερες απο το all-time classic αθάνατο καρμπυρατεράτο 650.
Εγώ πάντως θα μείνω με το 700 ...! "

Συμφωνώ και επαυξάνω. Το 700 είναι αντικείμενο έντονης κριτικής ή ακόμα και χλευασμού στο φόρουμ. (Οι περισσότεροι κριτές είναι κάτοχοι προγενέστερων μοντέλων 600 ή 650 και προφανώς δεν το έχουν οδηγήσει). Βέβαια μικρότερης κλίμακας κριτική είχε δεχθεί και το 650 όταν πρωτοκυκλοφόρησε από κατόχους των 600. Προφανώς είναι ένα είδος αντανακλαστικού απέναντι στο καινούργιο που απαξιώνει μερικώς την τωρινή επιλογή τους. Και επειδή το 700 είναι πολύ καλύτερη μηχανή με αρκετές διαφορές από ότι ήταν το 650 για το 700 η κριτική είναι πιο έντονη. Αντίθετα μηχανές όπως το 1200 και το 800 της Bmw αντιμετωπίζονται με μεγάλη συμπάθεια και ως γνήσιοι εκπρόσωποι της σχολής των ον οφ και των ταξιδιών παντός εδάφους. Δε λέω, καλές μηχανές αλλά με σοβαρά θέματα αξιοπιστίας που χωρίς τον έλικα θα τις έθαβαν όλοι. Βέβαια λόγω του έλικα δίνει κάποιος 17000 ευρώ για μηχανή που κάθε 1000 χλμ προσθέτεις λάδι, κάτι που σε όλα τα τρανσάλπ (ακόμα και το 700) είναι άγνωστη συνήθεια. Τέλος εύχομαι στον συμφορουμίτη καλά αποτελέσματα με την απαράδεκτη για Honda ταλαιπωρία με την φλάντζα και του υπενθυμίζω πως οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα που θέλει τα τρανσαλπ να μην χαλάνε-οπότε μετά την αντικατάσταση της φλάντζας να έχει απροβλημάτιστα χλμ.
+1000 :eusa_clap:

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 17:52:00 μμ
- 1000
Δεν έχω ακούσει για προβλήματα ψεκασμού σε άλλα Honda. Μη ξεχνάτε ότι περισότεροι εδώ μέσα έχουν Vara παρά 700. Και δεν είναι μόνο ο ψεκασμός.
Η πτώση της ποιότητας, υπαρκτή μεν, λόγω Κίνας, δεν είναι και νομοτέλεια όπως την παρουσιάζετε. Ούτε υπάρχει αντιπάθεια ή φόβος για τα καινούρια μηχανάκια, αρκεί να δουλεύουν.
Ένα καλό παράδειγμα είναι η Aprilia. Καταφέρνει να πουλάει περισσότερη τεχνολογία και αξιοπιστια από τη Ducati και σε χαμηλότερη τιμή.

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #45 on: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 19:52:05 μμ
Σε ανώτερο επίπεδο από όλες (μα όλες) τις άλλες μάρκες. Χωρίς υπερβολή.
Ούτε εγώ έχω το παραμικρό πρόβλημα με το 700. Σαφώς και τα υλικά του δεν έχουν την αντοχή στο χρόνο με αυτά του πρώτου Transalp αλλά αυτό ισχύει και για το 650άρι, από τη στιγμή που άρχισε να κατασκευάζεται εκτός Ιαπωνίας. Αλλά στο θέμα "αξιοπιστία" παραμένει σε πολύ καλό επίπεδο.

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #46 on: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 21:44:54 μμ
Ετσι πάει.
Στην αρχή οι 600άρηδες θάβαν το 650 ,Γιαπωνέζικα τα δικά τους (όχι όλα) Ιταλικά και Ισπανικά τα 650αρια .
Τελικά το 650 ήταν αυτό που ήταν , Τransalp με κάτι π@π@ρια ΝΑ , με το συμπάθειο.... και παραμένει.
Στο 700άρι  κάποιου σκούριασαν οι βίδες (που θα το μαθαίνατε αν δεν ήταν το φόρουμ ?) και η Χόντα θα κλείσει γιατί δε βγάζει καλές μηχανές.
Μα είναι σοβαρά αυτά ?
Γιά δε πάτε μιά βόλτα σε μη εξουσιοδοτημένους να δείτε τι χαλάει ποιό πολύ.
Αμα δείτε μέσα cbr η vara η transalp η κανα παπί Χόντα (γιά επισκευή όχι γιά λάστιχα) να μου πείτε και μένα.
Προς θεού όχι γιά πλαστικά καπάκια που ξεβάφουν αξίας 12 € το ένα.
Σοβαρά προβλήματα , απ αυτά που σ αφήνουν στο δρόμο.

Μάπα το 700άρι γιατί βγάζει προβλήματα.
Ποιά ? τα 5 προβλήματα που αναφέρθηκαν στο forum και πήρε η μπάλα όλα τ άλλα?
Εγώ στα 3 χρόνια που βγήκε το 700 δεν είδα να έχει τίποτα το σοβαρό που να το παθαίνουν όλα.
Είναι και πολλά τα μηχανάκια πιά , όλο και κάτι θα μαθαίναμε.

Και καλά αφού τα γράφετε όλα αυτά τι διάολο με Χόντες είστε ,πάρτε καν μηχανάκι απ τ άλλα που δε παθαίνουν τίποτα.

Οσον αφορά τα μέλη του Φορου που πήραΜε άλλες μηχανές εκτός από ΤΑ , συνέχεια μπαίνουν καινούριοι και η ζωή συνεχίζεται.
Το ΤΑ όμως είναι το κοινό όλων μας ..... ας το σεβαστούμε και λίγο .

« Last Edit: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 22:53:28 μμ by Παύλος »

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #47 on: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 22:06:44 μμ
Ετσι πάει.
Στην αρχή οι 600άρηδες θάβαν το 650 ,Γιαπωνέζικα τα δικά τους (όχι όλα) Ιταλικά και Ισπανικά τα 650αρια .
Τελικά το 650 ήταν αυτό που ήταν , Τransalp με κάτι παπάρια ΝΑ , με το συμπάθειο.... και παραμένει.
Στο 700άρι  κάποιου σκούριασαν οι βίδες (που θα το μαθαίνατε αν δεν ήταν το φόρουμ ?) και η Χόντα θα κλείσει γιατί δε βγάζει καλές μηχανές.
Μα είναι σοβαρά αυτά ?
Γιά δε πάτε μιά βόλτα σε μη εξουσιοδοτημένους να δείτε τι χαλάει ποιό πολύ.
Αμα δείτε μέσα cbr η vara η transalp η κανα παπί Χόντα (γιά επισκευή όχι γιά λάστιχα) να μου πείτε και μένα.
Προς θεού όχι γιά πλαστικά καπάκια που ξεβάφουν αξίας 12 € το ένα.
Σοβαρά προβλήματα , απ αυτά που σ αφήνουν στο δρόμο.

Μάπα το 700άρι γιατί βγάζει προβλήματα.
Ποιά ? τα 5 προβλήματα που αναφέρθηκαν στο forum και πήρε η μπάλα όλα τ άλλα?
Εγώ στα 3 χρόνια που βγήκε το 700 δεν είδα να έχει τίποτα το σοβαρό που να το παθαίνουν όλα.
Είναι και πολλά τα μηχανάκια πιά , όλο και κάτι θα μαθαίναμε.

Και καλά αφού τα γράφετε όλα αυτά τι διάολο με Χόντες είστε ,πάρτε καν μηχανάκι απ τ άλλα που δε παθαίνουν τίποτα.

Οσον αφορά τα μέλη του Φορου που πήραΜε άλλες μηχανές εκτός από ΤΑ , συνέχεια μπαίνουν καινούριοι και η ζωή συνεχίζεται.
Το ΤΑ όμως είναι το κοινό όλων μας ..... ας το σεβαστούμε και λίγο .

γεια στο στομα σου Θαναση!
« Last Edit: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 22:08:55 μμ by Sotos »

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #48 on: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 22:53:52 μμ
Μπράβο και πάλι μπράβο Λουράκο  :eusa_clap:

Παύλος Καρούμπης

Offline panisk

• Rossi και πάνω !
Reply #49 on: Τετάρτη 21 Απρίλιος 2010, 23:02:08 μμ
Θανάση ...έγραψες  :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Αφού το φως ταξιδεύει γρηγορότερα απο τον ήχο, εγώ γιατί πρώτα ακούω τις μ@λ@κίες και μετά μου ανάβουν τα λαμπάκια;

Live to Drive - Drive to Live