Hellas Transalp Forum

Φίλτρο Βενζίνης

Stoneman · 14250

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
on: Σάββατο 30 Ιανουάριος 2010, 03:05:25 πμ
    Λοιπον εβγαλα σελα,τεποζιτο,πλαστικα, ψυγεια,φιλτρο αερα (ευτυχως ειναι Κ/Ν), σκοπος αλλαγη μουζι.Ομως ειδα οτι εκει που ''καθονται'' τα δυο λαστιχα σωληνες  που συνδεουν τα καρμπυρατερ με τον κινητηρα απο τη μερια του κινητηρα εχουν πιασει μια μακα σαν να υπαρχει διαρροη καυσιμου και εχει κιτρινισει και το χρωμα του κινητηρα στο σημειο αυτο.
    Ειναι το Νο 8 στο σχημα
    Ερωτω: Τι κανω τωρα? Ειναι κατι φυσιολογικο και δεν ασχολουμαι , μονο τα καθαριζω?Προσπαθω να σφιξω λιγο ακομα τα κολαρα τους και βλεπουμε μςχρι την επομενη αλλαγη μπουζι, η αν δεν ειναι στεγανα απο εκει τραβαει αερα ο κινητηρας και θα εχω σε λιγο προβλημα οποτε τα αλλαζω τωρα που την εχω κανει βιδες?
    Αν ειναι για αλλαγη μηπως γνωριζετε τιμη? μην μου 'ρθει ξαφνικο στη Υπογα!
« Last Edit: Κυριακή 07 Φεβρουάριος 2010, 22:34:05 μμ by Chris_de_Ze »

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Κυριακή 31 Ιανουάριος 2010, 05:02:50 πμ
Καλύτερα άλλαξέ τα, ούτως ή άλλως δεν ακριβά.
Ο μεταλλικός σφιγκτήρας δεν σε αφήνει να τα σφίξεις πάνω από ένα σημείο. Οπότε αν έχει "χαλαρώσει" το ελαστικό υλικό τους, δεν θα κάνουν τέλεια εφαρμογή.
« Last Edit: Κυριακή 31 Ιανουάριος 2010, 05:05:26 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Κυριακή 31 Ιανουάριος 2010, 08:14:32 πμ
Κατι τετοιο σκεφτηκα αρχικα γιατι οι σφικτηρες ειναι τερματισμενοι. Ελπιζω να μην χρειαστει να διαλυσω τα καρμπυρατερ για να τα βγαλω και μπλεξω σε ιστοριες.Αλλα μετα απο τοση δουλεια ειναι κριμα να την δεσω και να εχω αμφιβολιες.

Offline eXoTiC

• Οδηγάρα
  • Γιώργος Κανελλάκης Tiger1050 2010
Reply #3 on: Δευτέρα 01 Φεβρουάριος 2010, 17:43:38 μμ
Ειχα αντιμετοπισει το ιδιο προβλημα και ο μηχανικος μου καλος ή κακος εβγαλε τον αποστατη του σφυκτήρα που δεν τον αφηνει να σφυξει πανω απο ενα σημειο και ετσι εσφυξε τερμα. Σταματησε το δακρυσμα. Πανω απο 1 χρονο ειναι αυτο το σκηνικο και δεν εχω κανενα προβλημα. Θα μου πεις η μαμα χοντα για να εχει εκει το σιδερακι αυτο που σου περιοριζει το σφυξιμο εχει κάποιο λογο, αλλα αν τα κολλαρα σπυ δεν ειναι σκασμενα και δε θες να βγεις σε εξοδα υπαρχει και αυτη η λυση

Αν το πάθημα (δικό μας ή φίλων) δε μας γίνεται μάθημα τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Φοράτε κράνος!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Τετάρτη 03 Φεβρουάριος 2010, 00:50:46 πμ
      Επειδη οταν την εγδυσα βρηκα οτι ο προηγουμενος ιδιοκτητης ειχε κοψει το σωληνα παροχης βενζινης και ειχε βαλει ενα φιλτρο κλασικο [πλαστικο με το χαρτι] σε μεγεθος το τριπλασιο απο αυτο που εχω στο παπι .Μαλιστα το φιλτρο ηταν τοποθετημενο και αναποδα με το βελακι προς το τεποζιτο!. Διαβασα σε δυο σημεια στο φορουμ οτι κατι τετοιο απαγορευεται.
       Ο Χρηστος μαλιστα ανεφερε οτι ειχε βαλει ενα γυαλινο φιλτρο που παρεμενε καθαρο μετα απο χρονια .
       Επειδη το δικο μου ηταν στο μαυρο του το χαλι  απο την μερια του τεποζιτου αυτο δειχνει οτι κανει δουλεια τελικα , μαλιστα οταν το αδειασα [επιτηδες σε ενα κουτι] η  βενζινη που εβγαλε ηταν σαν να ειχα ριξει μια κουταλια καφε. Δεν ξερω ομως ποσα χλμ ειναι επανω.
       Επειδη η μοτο απο το λιγο που την οδηγησα δεν φανηκε να εχει προβλημα σιγουρα λοιπον ειναι απαγορευτικη η χρηση του?
       Ασε που τωρα λειπει και ενα κομματι σωληνας και δεν ξερω πως να το συνδεσω

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τετάρτη 03 Φεβρουάριος 2010, 21:39:32 μμ
Μια και δεν πηρα απαντηση το ξαναποσταρω σαν νεο θεμα :

Επειδη οταν την εγδυσα βρηκα οτι ο προηγουμενος ιδιοκτητης ειχε κοψει το σωληνα παροχης βενζινης και ειχε βαλει ενα φιλτρο κλασικο [πλαστικο με το χαρτι] σε μεγεθος το τριπλασιο απο αυτο που εχω στο παπι .Μαλιστα το φιλτρο ηταν τοποθετημενο και αναποδα με το βελακι προς το τεποζιτο!. Διαβασα σε δυο σημεια στο φορουμ οτι κατι τετοιο απαγορευεται.
       Ο Χρηστος μαλιστα ανεφερε οτι ειχε βαλει ενα γυαλινο φιλτρο που παρεμενε καθαρο μετα απο χρονια .
       Επειδη το δικο μου ηταν στο μαυρο του το χαλι  απο την μερια του τεποζιτου αυτο δειχνει οτι κανει δουλεια τελικα , μαλιστα οταν το αδειασα [επιτηδες σε ενα πλαστικο κουτι] η  βενζινη που εβγαλε ηταν σαν να ειχα ανακατεψει βενζινη με μια κουταλια καφε. Δεν ξερω ομως ποσα χλμ ειναι επανω.
       Επειδη η μοτο απο το λιγο που την οδηγησα δεν φανηκε να εχει προβλημα σιγουρα λοιπον ειναι απαγορευτικη η χρηση του?
       Ασε που τωρα λειπει και ενα κομματι σωληνας και δεν ξερω πως να το συνδεσω αμα το βγαλω λειπει και ενα κομματι απο το ελατηριο που εχει εξωτερικα, αυτο παιζει σημαντικο ρολο?

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #6 on: Πέμπτη 04 Φεβρουάριος 2010, 01:00:03 πμ
Πρέπει να είναι πολύ μεγάλο το φίλτρο για να μη σου κάνει μπερδέματα το μηχανάκι.
Καλύτερα άνοιξε το τεπόζιτο και κοίτα το για σκουριές.
Αν δεν βρεις μέσα σκουριές, βγάλε το φίλτρο, βάλε ένα καινούριο σωληνάκι βενζίνης και άστο έτσι. Αν έχει σκουριές, θα σου πρότεινα να επισκευάσεις το τεπόζιτο και να βγάλεις το φίλτρο.

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #7 on: Πέμπτη 04 Φεβρουάριος 2010, 01:16:20 πμ
 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
Άργησες να πάρεις απάντηση, αλλά τώρα είσαι οκ.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Πέμπτη 04 Φεβρουάριος 2010, 06:09:19 πμ
Φίλτρο έχω βάλει και εγώ μεταλλικο ανοιγόμενο με πλενόμενο πυρήνα.Μια χαρά πάει και δεν μπερδεύει τίποτα.
Προσοχή ζητάς για μηχανή μεγάλου κυβισμού (>600cc) άμα το αγοράσεις μόνος σου.
Για τα παλιά και ψιλοσκουριασμένα εσωτερικά τεπόζιτα υπάρχει η λύση της πλαστικοποίησης.

Offline sotiris1

• Οδηγάρα
  • Τα καταφερα!!!μου πηρε 7 ημερες για να βαλω φωτο
Reply #9 on: Πέμπτη 04 Φεβρουάριος 2010, 06:44:53 πμ
Φίλτρο έχω βάλει και εγώ μεταλλικο ανοιγόμενο με πλενόμενο πυρήνα.Μια χαρά πάει και δεν μπερδεύει τίποτα.
Προσοχή ζητάς για μηχανή μεγάλου κυβισμού (>600cc) άμα το αγοράσεις μόνος σου.
Για τα παλιά και ψιλοσκουριασμένα εσωτερικά τεπόζιτα υπάρχει η λύση της πλαστικοποίησης.
Εχω ενα ντεποζητο απο εξολεμβια με σκουριες μεσα.πες σε παρακαλω πως γινετε η πλαστικοποιηση?

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Πέμπτη 04 Φεβρουάριος 2010, 23:32:33 μμ
Pissaman (αν και το ονομα κατι μου θυμιζει) μεσα το τεποζιτο δειχνει καθαρο και εχει μια επιστρωση σε θαλασσι χρωμα, για σιγουρια μαλιστα το αδειασα ολο σε ενα δοχειο και εβγαλε καθαρη βενζινη ,[δεν τη ανελυσα κιολας], το φιλτρο ειναι πλαστικο σαν κυλινδρος με  3 εκατοστα διαμετρο επι 3 μηκος, το θεμα ειναι αν μπορω να βρω το μαμα σωληνα και το ελατηριο που εχει εξωτερικα μαλλον για λογους προστασιας.Ατιμε Σαρακατση παλι στην αναγκη σου θα πεσω και βλεπω να μου τον πιανεις για τα καλα!
  Ασχετο , μηπως γνωριζεις τιμη για τα κυλινδρικα λαστιχα που συνδεουν τα καρμπυρατερ με τα καπακια?

Διαμαντη : επειδη πρωτη φορα ακουω για μεταλλικο φιλτρο, εννοεις μεταλικη σιτα στο εσωτερικο του? εξωτερικα ειναι πλαστικο? ειναι μεγαλο σε μεγεθος και βαρος δηλ. στεκεται η θελει και βαση? Μιλαω εντελως εγκυκλοπαιδικα αφου προσανατολιζομαι στη λυση του Pissaman μιας και το μοτορι εχει μολις 27.600 χλμ και το τεποζιτο δειχνει καθαρο και μαχιμο

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #11 on: Παρασκευή 05 Φεβρουάριος 2010, 22:02:37 μμ
Διαμαντη : επειδη πρωτη φορα ακουω για μεταλλικο φιλτρο, εννοεις μεταλικη σιτα στο εσωτερικο του? εξωτερικα ειναι πλαστικο? ειναι μεγαλο σε μεγεθος και βαρος δηλ. στεκεται η θελει και βαση? Μιλαω εντελως εγκυκλοπαιδικα αφου προσανατολιζομαι στη λυση του Pissaman μιας και το μοτορι εχει μολις 27.600 χλμ και το τεποζιτο δειχνει καθαρο και μαχιμο

Ξεβιδώνει στη μέση.Δεμ χρειάζεται ιδιαίτερη στήριξη.Δεν κόβεις το σωληνάκι.Προσθέτεις απλά το φίλτρο και ένα μικρό επιπλέον κομμάτι 3~4 πόντους και κολλάρα.Προσοχή στην εργασία να μην υπάρξουν έπειτα διαρροές.

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Παρασκευή 05 Φεβρουάριος 2010, 22:04:26 μμ
Εχω ενα ντεποζητο απο εξολεμβια με σκουριες μεσα.πες σε παρακαλω πως γινετε η πλαστικοποιηση?

Κάτσε να βρώ το τφ του μάστορα.Κάπου το έχω....

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Σάββατο 06 Φεβρουάριος 2010, 02:43:29 πμ
τφ του μάστορα???????????????????????

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #14 on: Κυριακή 07 Φεβρουάριος 2010, 22:22:19 μμ
Μιλάμε για τέτοιο εξωτερικό φίλτρο (γυάλινο με εσωτερική ανταλλακτική μεταλική σίτα) που παρεμβάλλεται στη γραμμή τροφοδοσίας:

Σε κοντινό πλάνο:

« Last Edit: Κυριακή 07 Φεβρουάριος 2010, 22:28:44 μμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Δευτέρα 08 Φεβρουάριος 2010, 07:02:07 πμ
Εχει τουφεκι ο μαστορας τανασεν?
Οπα Χρησταρα τι μεγεθυνση !σκιαχτηκα
Να υποθεσω οτι το συγκεκριμενο φιλτρο το βρισκουμε  σε μαγαζια με ειδη μοτο η σε κατι πιο εξειδικευμενο? απο τιμουλα το ατιμο τι λεει?

Διαμαντη το δικο σου κραταει τιποτα, το εχεις καθαρισει και παρατηρησες οτι βγαζει βρωμα? του Χρηστου η σιτα αντικαθισταται η δικη σου ειναι πλενομενη σαν το Κ&Ν ενα πραμα?

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Δευτέρα 08 Φεβρουάριος 2010, 21:06:49 μμ
Λοιπόν το "τουφέκι" κατά Θανάση ή αλλιώς τηλέφωνο του τεχνίτη για τις πλαστικοποιήσεις τεποζίτων :
2107658491
6978097819
Δάνος

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #17 on: Δευτέρα 08 Φεβρουάριος 2010, 21:08:22 μμ
Διαμαντη το δικο σου κραταει τιποτα, το εχεις καθαρισει και παρατηρησες οτι βγαζει βρωμα? του Χρηστου η σιτα αντικαθισταται η δικη σου ειναι πλενομενη σαν το Κ&Ν ενα πραμα?

Ναί μεταλλική και πλενόμενη.Ξεβιδώνει στη μέση το φίλτρο.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #18 on: Δευτέρα 08 Φεβρουάριος 2010, 22:11:12 μμ
οκ ευχαριστω απαντες για τα σχολια σας και τις συμβουλες , απο δω και περα ψαξιμο και τοποθετηση

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #19 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 00:00:19 πμ
Λογικά μετά από 3 μήνες θα τα έχεις αλλάξει  ;D αλλά επειδή τα άλλαξα κι εγώ αφού ξερνούσαν πάνω στους κυλίνδρους (η δικιά μου η τρανσαλπ έχει μπεί στην προεφηβία πλέον  :2hysterical: ) ...

Ο κωδικός τους είναι 16211MAW600 και είναι ίδιος και για το 650 το κόστος τους είναι 17 ευρώ.
Για το φίλτρο βενζίνης βάλε ένα σαν και αυτό που σου έδειξε ο Chris για να το καθαρίζεις κιόλας μόνος σου εύκολα και γρήγορα.

Ετσι κι αλλιώς μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε από αυτή τη ζωή.Ολα τα υπόλοιπα είναι διασκέδαση της μοναξιάς μας και δρόμος...

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Δευτέρα 17 Μάιος 2010, 03:30:33 πμ
Οκ, Νικόλα τα άλλαξα, λίγο παιδεμός βεβαια αλλά μπήκανε .Οσο για το φίλτρο τελικά δεν τοποθέτησα κατι πρόσθετο,ίσως αργότερα, απλά άλλαξα τον κομμένο σωλήνα και το προστατευτικό ελατήριο που ήταν κομμένα, Τωρα επείγει να την βάλλω μπροστά γιατί είναι λυμένη και ακίνητη στο πάρκινγκ ακριβώς 6 μήνες! Το μόνο που μου λείπει ειναι 2 λίτρα αντιψυκτικό και να ''δέσει'' καλά η έποξη κόλα που εχω βάλει για να φτιάξω ενα δοχείο καυσίμου για τον συγχρονισμό των καρμπς.
Υ.Γ: Απο οτι βλέπω κατέχεις και εσυ αρκετά, και σου αρέσει το σπόρ, οπότε θα έχουμε πολλά να λέμε.....