Hellas Transalp Forum

Πρόβλημα με την ποιότητα πλαστικών σε ΤΑ700 '08

mitsakos · 37588

Offline rockerman

• νέος οδηγός
  • **
  • rock is my life
    • sickyminds rock cafe bar
Reply #25 on: Δευτέρα 01 Νοέμβριος 2010, 19:17:28 μμ
ρε παιδια πως ανεβαζουμε φωτογραφια εδω σαν απαντηση ??

just keep on rockin and don't forget to boogie !

ετσι και αλλιως ολοι περαστικοι ειμαστε....

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Δευτέρα 01 Νοέμβριος 2010, 19:18:13 μμ
Συμφωνω με το σπρευ που λες...

Παντως οσοι εχουν παλιες τρανσαλπες (ιαπωνεζικες) δεν εχουν κανενα τετοιο προβλημα... (το ιδιο και η δικια μου η γιαγια)  

Ειναι και θεμα ποιοτητας υλικων... κατι που τελευταια.... ολοι κανουν τρελες "εκπτωσεις"...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #27 on: Δευτέρα 01 Νοέμβριος 2010, 20:49:44 μμ
Παιδια, η αιτια δεν ειναι παντα η μειωση της ποιοτητας των υλικων με σκοπο τη μειωση τους κοστους, αλλα και το θεμα της ανακυκλωσης και της φιλικοτητας προς το περιβαλλον.

Αναγκαστικα απο τα πλαστικοειδη υλικα εχουν αφαιρεθει διαφορες χημικες ουσιες που βλαπτουν το περιβαλλον ή δεν ανακυκλωνονται ευκολα, αλλα ταυτοχρονα δινουν αντοχη και διαρκεια στο υλικο...

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #28 on: Δευτέρα 01 Νοέμβριος 2010, 21:10:10 μμ
Συμφωνω με το σπρευ που λες...

Παντως οσοι εχουν παλιες τρανσαλπες (ιαπωνεζικες) δεν εχουν κανενα τετοιο προβλημα... (το ιδιο και η δικια μου η γιαγια)  

Ειναι και θεμα ποιοτητας υλικων... κατι που τελευταια.... ολοι κανουν τρελες "εκπτωσεις"...

Συμφωνώ αλλά τα παλιά Trasanlp δεν είχαν άβαφα - ματ πλαστικά. Ηταν όλα βαμμένα και βερνικωμένα.

Μέχρι και οι χούφτες είχαν βερνίκι.

« Last Edit: Δευτέρα 01 Νοέμβριος 2010, 21:12:27 μμ by Αιγαιοπλόος »

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #29 on: Δευτέρα 01 Νοέμβριος 2010, 21:45:49 μμ
Μέχρι και οι χούφτες είχαν βερνίκι.
Bερνικι δεν ειχαν οι χουφτες ουτε φυσικα και στο 650 Απλως δεν ηταν ματ
Επισης απο μαυρο αβαφτο πλαστικο ειναι και ο λασπωτηρας το καλυμα της αλυσιδας και το καλυμα των οργανων και δεν γινονται χαλια τουλαχιστον οχι οπως του 700
Αρα μαλλον για κακη ποιοτητα πλαστικων προκειτε!
Παντως εχεις δικιο λιγο σιλικονη που και που μονο καλο θα κανει!

Offline Αιγαιοπλόος

• Οδηγάρα
Reply #30 on: Δευτέρα 01 Νοέμβριος 2010, 21:56:58 μμ
Κανείς δε λέει ότι το 700 είναι στο ίδιο επίπεδο ποιότητας με το πρώτο (ιαπωνικό) Transalp. Δεν το συζητάμε καν.
Αλλά θεωρώ δεδομένο ότι το μαύρο άβαφο ματ πλαστικό δεν μπορεί να έχει την αντοχη στο χρόνο και τη φρεσκάδα σε σύγκριση με ένα βαμμένο και περασμένο με βερνίκι πλαστικό.
Οπότε, το πέρασμα του ματ πλαστικού με λίγο σπρέι σιλικόνης είναι μονόδρομος.

Πάντως, για να πω την αλήθεια θα προτιμούσα να μην είχε άβαφες - ματ πλαστικές επιφάνειες το ΤΑ 700. Μια μαλακία της μόδας είναι και ένας φθηνός τρόπος για να γλιτώσει η Honda από τον κόπο και τα έξοδα να βάψει και να βερνικώσει κάμποσες επιφάνειες. Καλύτερα να τα είχε βαμμένα και βερνικωμένα, γαμώ το κέρατό μου το ... βερνικωμένο. Χε χε...

Μια αστραπή είν' η ζωή και στ' άναμμα που κάνει, ό,τι προλάβει ο άνθρωπος, τα υπόλοιπα τα χάνει.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #31 on: Δευτέρα 01 Νοέμβριος 2010, 22:04:37 μμ
Bερνικι δεν ειχαν οι χουφτες ουτε φυσικα και στο 650 Απλως δεν ηταν ματ
Επισης απο μαυρο αβαφτο πλαστικο ειναι και ο λασπωτηρας το καλυμα της αλυσιδας και το καλυμα των οργανων και δεν γινονται χαλια τουλαχιστον οχι οπως του 700
Αρα μαλλον για κακη ποιοτητα πλαστικων προκειτε!
Παντως εχεις δικιο λιγο σιλικονη που και που μονο καλο θα κανει!

και το πισω φτερο!

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #32 on: Τρίτη 02 Νοέμβριος 2010, 00:51:29 πμ

και το πισω φτερο!
Και η ποδια του κινητηρα στο 650
Και δεν μιλαμε για ιαπωνικο αλλα για ιταλικο ή ισπανικο!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #33 on: Τρίτη 02 Νοέμβριος 2010, 21:04:12 μμ
Ένα UV φίλτρο να είχε στην επεξεργασία του πλαστικού, δε θα είχε πρόβλημα. Μάλλον σε κάποια το ξεχάσανε !

savvas

• Guest
Reply #34 on: Τετάρτη 03 Νοέμβριος 2010, 20:06:34 μμ
κάποιες παρεμβάσεις.

Τα πλαστικά του καλύμματος της αλυσίδας, του πίνακα οργάνων και τα υπόλοιπα φτερά είναι διαφορετικής ποιότητας μεταξύ τους για όποιον δεν το γνωρίζει.

Πρόβλημα φαίνεται να έχουν εμφανίσει τα πλαστικά καπάκια ή τα φτερά σε κάποιους. Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα και νομίζω ότι η λύση είναι αυτή που έχει αναφερθεί 2-3 φορές το χρόνο ένα πέρασμα με σπρέι σιλικόνης και είναι πάντα όμορφα, καθαρά και γυαλισμένα.

Επίσης μην τρελαθούμε τώρα γιατί κάνουμε ότι δεν ξέρουμε. Έχω δει δεκάδες 650αρια με τις χούφτες να έχουν γίνει ξεθωριασμένο ασπρο-γκρι το ταμπλό επίσης να έχει ξεραθεί. Κανείς άλλος δεν τα έχει δει δηλαδή? Μη με κάνετε να ανεβάσω φωτογραφίες, απο περιέργεια μια βόλτα πήγα στη γειτονιά μου και απο τα 7 650αρια τα 4 είχαν τα αβαφα πλαστικά τους σε κακή κατάσταση.
Πάλι βγάλατε το 700-αρι για τα μπάζα? Απλά έχει λιγότερα βαμμένα πλαστικά μέρη.

(για την ιστορία το bodywork του 700 είναι πολύ καλύτερο για off χρήση γιατί πέφτει πολύ καλά. Οι ζημιές που παθαίνει σε πτώση είναι πολύ λίγες και φθηνές)

Offline Ζορπας

• ΤΑ 700 Golden Edition, και ασε τους αλλους να ειναι
  • Rossi και πάνω !
  • Ο Κυπριος του forum
Reply #35 on: Τετάρτη 03 Νοέμβριος 2010, 20:57:17 μμ
Πάλι βγάλατε το 700-αρι για τα μπάζα?

Αστο Σαββα, ειναι βακτηριο αυτο, μην το πειραζεις, ειναι ανιατο, κυκλοφορα στο φορουμ απο το 2007, οταν μολις ειχαν βγει οι πρωτες φωτο του 700  ;D
Στην αρχη προσβληθηκε πρωτο το φαναρι, και μετα εξαπλωθηκε σε ολοκληρη τη μοτοσυκλετα...  ;D

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instict, and the experience as well, you can fly very high.
Ayrton Senna

babisku

• Guest
Reply #36 on: Τετάρτη 03 Νοέμβριος 2010, 21:56:44 μμ
Εγώ μετά από 8 μήνες συμβίωσης με το 700, χωρίς κλειστό γκαράζ, μόνο κουκούλα δεν έχω διαπιστώσει κάτι. Συγκριτικά με το 650 που είχα πιο πριν βλέπω βελτίωση γενικότερα στην ποιότητα των πλαστικών (πέριξ των οργάνων, ποδιά προστασίας) αλλά και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις πτώσεις. Στο 650 με την παραμικρή πτώση έσπαζαν τα "αυτάκια" σύνδεσης του φέιρινγκ, παρά τα κάγκελα προστασίας.

Offline klark71

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #37 on: Δευτέρα 08 Νοέμβριος 2010, 06:33:39 πμ
Παιδιά και 'γω, ύστερα από δυόμιση χρόνια (κλειστό γκαράζ και κουκούλα έξω), δεν έχω πρόβλημα. Κάθε 2-3 μήνες, έπειτα από πλύσιμο, περνάω τα μη βαμμένα μέρη με κάποιο λάδι, ειδικό υποτίθεται, ενώ τα βαμμένα με κρέμα.

Νωρίς γεννήθηκα...

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #38 on: Δευτέρα 08 Νοέμβριος 2010, 07:39:53 πμ
Επίσης μην τρελαθούμε τώρα γιατί κάνουμε ότι δεν ξέρουμε. Έχω δει δεκάδες 650αρια με τις χούφτες να έχουν γίνει ξεθωριασμένο ασπρο-γκρι το ταμπλό επίσης να έχει ξεραθεί.

Πολυ σωστο, αυτα ειναι τα μονα πλαστικα του 650 που ξεθωριαζουν. Το πλαστικο των οργανων παντως ειναι παμφθηνο, εγω αλλαξα το δικο μου στα 7 χρονια για 12 ευρω, οι χουφτες ειναι ακριβοτερες.

(για την ιστορία το bodywork του 700 είναι πολύ καλύτερο για off χρήση γιατί πέφτει πολύ καλά. Οι ζημιές που παθαίνει σε πτώση είναι πολύ λίγες και φθηνές)

Συγκριτικά με το 650 που είχα πιο πριν βλέπω βελτίωση γενικότερα στην ποιότητα των πλαστικών (πέριξ των οργάνων, ποδιά προστασίας) αλλά και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις πτώσεις. Στο 650 με την παραμικρή πτώση έσπαζαν τα "αυτάκια" σύνδεσης του φέιρινγκ, παρά τα κάγκελα προστασίας.

Το οτι σπανε τα "αυτάκια" σύνδεσης του φέρινγκ για πλακα ακομη και οταν εχει κανεις καγκελα σιγουρα δεν ισχυει συμφωνα με τη δικη μου 8αχρονη εμπειρια με το ΤΑ650. Με καγκελα Givi, εχω πεσει τρεις φορες στην ασφαλτο και περιπου δεκα φορες στο χωμα ολα αυτα τα χρονια, και καποιες απο τις χωματινες πτωσεις ητανε με χιλιομετρα. Την μονη φορα που εσπασε το ενα αυτακι συνδεσης ητανε περσι το καλοκαιρι οταν επεσα με καποια χιλιομετρα σε ασχημο γκρεμι γεματο κοτρωνια. Σε πολλες απο τις αλλες πτωσεις ξυθηκανε τα πλαϊνα πλαστικα σε δυο σημεια που εξεχουν. Πριν δυο χρονια αλλαξα αυτα τα πλαστικα γιατι βαρεθηκα να τριψω/βαψω τα ξυσιματα και μου κοστισανε 125 ευρω με την εκπτωση του club (μοντελο 02 χωρις αναγλυφα γραμματα), τιμη πιστευω αρκετα φτηνη.

Μακαρι το 700 να ειναι καλυτερο σ'αυτον τον τομεα αλλα και το 650 ειναι μια χαρα πιστευω...  :)

" the PouroDuro spirit "

Offline postman

• i love my moto
  • Οδηγάρα
  • Κωστας Παπαδοπουλος
Reply #39 on: Τρίτη 09 Νοέμβριος 2010, 00:47:25 πμ
καμια μηχανη δε πολεμηθηκε τοσο πολυ ειδικα απο το δικο της φορουμ , τι να πω φταιει το φαναρι , φταει το σχημα, δεν ειναι οφ , δεν ειναι ον, τωρα τα πλαστικα ξεβαφουν ελεος................... .
παρτε μια οποιαδηποτε σημερινη μοτοσικλετα και αφηστε την στον ηλιο , θα γινει οτι με το τρανσαλπ , ειτε χοντα ειναι , ειτε μπε εμ βε ειτε..............
εγω προσωπικα την προστατευω , και οχι μονο αυτη που εχω τωρα αλλα καθε μοτοσικλετα που ειχα.
αν αρεσει η μοτοσικλετα ειναι υποκειμενικο για αυτο υπαρχουν παμπολες μαρκες για καθε γουστο

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ

ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

babisku

• Guest
Reply #40 on: Τρίτη 09 Νοέμβριος 2010, 02:33:10 πμ
καμια μηχανη δε πολεμηθηκε τοσο πολυ ειδικα απο το δικο της φορουμ , τι να πω φταιει το φαναρι , φταει το σχημα, δεν ειναι οφ , δεν ειναι ον, τωρα τα πλαστικα ξεβαφουν ελεος................... .
  Δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι. Ο λόγος είναι απλός, δεν είναι το δικό της φορουμ. Είναι φορουμ κατά κύριο λόγο άλλων μηχανών όπως v strom 650, bmw 1200- 800 λίγων transalp 650 600. Έχουν γραφτεί τόσες ανακρίβιες για το 700 από ανθρώπους που προφανώς δεν την έχουν οδηγήσει ποτέ που, πλεον για θέματα που αφορούν την μηχανή μου επισκέπτομαι μόνο σελίδες του εξωτερικού.  Σίγουρα το όνομα του φόρουμ θα πρέπει να αλλάξει σε πρωην κατόχους τρανσαλπ ή κάτι παραπλήσιο έτσι ώστε οι νέοι που ενδιαφέρονται για το 700 να μην πεφτουν θύματα παραπληροφόρησης.   

Offline postman

• i love my moto
  • Οδηγάρα
  • Κωστας Παπαδοπουλος
Reply #41 on: Τρίτη 09 Νοέμβριος 2010, 03:59:07 πμ
φιλος εχεις δικιο +700

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ

ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #42 on: Τρίτη 09 Νοέμβριος 2010, 04:12:03 πμ
και -1200 = -500

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Three and the Koukos Band
Reply #43 on: Τρίτη 09 Νοέμβριος 2010, 04:15:32 πμ
  Δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι. Ο λόγος είναι απλός, δεν είναι το δικό της φορουμ. Είναι φορουμ κατά κύριο λόγο άλλων μηχανών όπως v strom 650, bmw 1200- 800 λίγων transalp 650 600. Έχουν γραφτεί τόσες ανακρίβιες για το 700 από ανθρώπους που προφανώς δεν την έχουν οδηγήσει ποτέ που, πλεον για θέματα που αφορούν την μηχανή μου επισκέπτομαι μόνο σελίδες του εξωτερικού.  Σίγουρα το όνομα του φόρουμ θα πρέπει να αλλάξει σε πρωην κατόχους τρανσαλπ ή κάτι παραπλήσιο έτσι ώστε οι νέοι που ενδιαφέρονται για το 700 να μην πεφτουν θύματα παραπληροφόρησης.   
Ωπ φίλε μου αυτά είναι χοντράδες.... Το forum έχει δημιουργηθεί από φίλους μοτοσυκλετιστές , όπου ο καθένας κάθεται και γράφει τη γνώμη του. Αν αυτοί έχουν μείνει με τις παλιές τους εντυπώσεις , στο χέρι σας  είναι να τις αλλάξετε!!!!

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Τρίτη 09 Νοέμβριος 2010, 16:29:00 μμ
και -1200 = -500

και -1590 = -2090...

Έλεος, τι άλλο θα ακούσουμε!!!
« Last Edit: Τρίτη 09 Νοέμβριος 2010, 21:38:02 μμ by Παύλος »

Παύλος Καρούμπης

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #45 on: Τρίτη 09 Νοέμβριος 2010, 17:37:31 μμ

Γιά το χρώμα έχεις να πεις κάτι? Αυτό είναι το θέμα μας... ;)

Offline Yianni

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #46 on: Τρίτη 09 Νοέμβριος 2010, 17:53:37 μμ
Και μιάς και μιλάμε γιά ποιότητα πλαστικών..... το τρανσαλπάκι μου έκλεισε ήδη 11 χρόνια ζωής και από το μπροστινό φτερό άρχισε να ξεφλουδίζει το χρώμα.  ;D

Φυσικά δεν έχει μπει ποτέ σε γκαράζ και το μόνο προστατευτικό εδώ και πολλά χρόνια είναι η σκόνη που σχηματίζει φυσική κρούστα προστασίας από τον ήλιο....

Στο 700 αν έχω καταλάβει καλά το φτερό δεν είναι βαμένο αλλά βγαίνει από το καλούπι σε γκρι πλαστικό. Αν είναι έτσι είναι λογικό να θαμπώνει και να ξεθωριάζει...

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #47 on: Τρίτη 09 Νοέμβριος 2010, 21:22:29 μμ
και -1590 = 2090...

Έλεος, τι άλλο θα ακούσουμε!!!

-2090 

;D

Offline b-Angel

• νέος οδηγός
  • **
  • Και το τρικυκλο ωραιο ηταν!!
Reply #48 on: Τρίτη 09 Νοέμβριος 2010, 21:44:24 μμ
Παλιοτερα που ειχα το ιδιο προβλημα σε πλαστικα απο xt η valvoline ειχε ενα σπρευ που λεγοταν plastic reshine με βαση τη σιλικονη,σιγουρα το γκρι δεν το ξανακανει μαυρο,αλλα μετα το πλυσιμο ψεκασμα και τριψιμο με μαλακο πανι ειχε ενα καλο αποτελεσμα.

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #49 on: Τρίτη 09 Νοέμβριος 2010, 21:47:24 μμ
Και οι πλαστικες σακουλες των σουπερ μαρκετ καποτε (1 χρονο πριν) ηταν πολυ καλες...

Τωρα ειναι πιο φιλικες στο περιβαλλον και διασπωνται σε 4-6 μηνες και γινονται φλουδες...