Hellas Transalp Forum

Πίσω ανάρτηση

puntocc · 72794

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #50 on: Παρασκευή 25 Ιούνιος 2010, 02:46:51 πμ
καμία σύγκριση πριν με τώρα.

Ναι αλλα και τα 595 ... 595, αλλα θα μου πεις και τι να κανεις ? ελα ντε!

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #51 on: Παρασκευή 25 Ιούνιος 2010, 02:50:19 πμ
Ναι αλλα και τα 595 ... 595, αλλα θα μου πεις και τι να κανεις ? ελα ντε!
Καλυτερα απο τα 605 το ΣΑΡΑ,..  για την μαμα ... ;) ;)

Εκεινο που δεν καταλαβαινω Πετρο ειναι το πως εσπασε προβλημα υλικου ???

Offline Bluepetros

• Θα ήθελα να ήμουν
  • Rossi και πάνω !
  • Free your mind and Dive
Reply #52 on: Παρασκευή 25 Ιούνιος 2010, 03:02:58 πμ
Εκεινο που δεν καταλαβαινω Πετρο ειναι το πως εσπασε προβλημα υλικου ???
έλα ντε ? 3 το είδαν (χωρίς κάποιο συμφέρον για να πουλήσουν , εσύ καταλαβαίνεις με ποιους και τι εννοώ ! ).... και οι 3 την ίδια άποψη με εμένα αντικατάσταση..

Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι όχι ένας προορισμός.
Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία, το μονοπάτι είναι η ευτυχία.

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #53 on: Παρασκευή 25 Ιούνιος 2010, 05:24:43 πμ
Που εσπασε?

Offline Chris the Loutrinos

• Rossi και πάνω !
Reply #54 on: Παρασκευή 25 Ιούνιος 2010, 05:54:40 πμ
Βρε ΜπλεΠετρε αν υπάρχει η δυνατότητα δεν ανεβάζεις και καμίά φωτο να το δούμε???

Μάνος Παπακυριακού
1972-2010

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #55 on: Κυριακή 27 Ιούνιος 2010, 21:07:57 μμ
Το πίσω αμορτισέρ περιέχει και λάδι και άζωτο υπό πίεση. Η επισκευή του συνίσταται σε αλλαγή λαδιών, τσιμούχες κλπ, αλλά χωρίς άζωτο πια. Βέβαια το επισκευασμένο αμορτισέρ λειτουργεί θαυμάσια.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Bluepetros

• Θα ήθελα να ήμουν
  • Rossi και πάνω !
Reply #56 on: Δευτέρα 28 Ιούνιος 2010, 03:31:20 πμ
το άζωτο βοηθά ώστε να μην αναπτυχθούν μεγάλες θερμοκρασίες στο λάδι (αλλάζει ο όγκος του) μετά από συνεχή χρήση, έτσι εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του αμορτισέρ.
Τώρα πως επισκευάζουν -αλλάζοντας μόνο λάδια, τσιμούχες κλπ και χωρίς πλέον να υπάρχει άζωτο - ένα τέτοιο προϊόν και δουλεύει εξίσου καλά όπως πριν, είναι απορίας άξιον.

ΥΓ. δυνατότητα φωτό δεν υπάρχει.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #57 on: Δευτέρα 28 Ιούνιος 2010, 05:33:38 πμ
το άζωτο βοηθά ώστε να μην αναπτυχθούν μεγάλες θερμοκρασίες στο λάδι (αλλάζει ο όγκος του) μετά από συνεχή χρήση, έτσι εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του αμορτισέρ.
Τώρα πως επισκευάζουν -αλλάζοντας μόνο λάδια, τσιμούχες κλπ και χωρίς πλέον να υπάρχει άζωτο - ένα τέτοιο προϊόν και δουλεύει εξίσου καλά όπως πριν, είναι απορίας άξιον.

ΥΓ. δυνατότητα φωτό δεν υπάρχει.
:eusa_naughty: :eusa_naughty:
Το αζωτο δεν ειναι εκει για να μην ανεβαινει η θερμοκρασια του λαδιου Δεν ειναι ενα ψυκτικο μεσο του λαδιου του αμορτισερ!Το αζωτο βρισκεται εκει για να ασκει πιεση  στο λαδι ετσι ωστε αυτο να μην εμφανισει αφρισμα Κατι τετοιο θα μπορουσε να συμβει ειδικα σε σκληρη χρηση Και φυσικα προφανως δεν θελουμε να περναει μαζι με το λαδι και φυσαλιδες αερα απο τις διοδους του λαδιου!

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #58 on: Δευτέρα 28 Ιούνιος 2010, 16:03:23 μμ
:eusa_naughty: :eusa_naughty:
Το αζωτο δεν ειναι εκει για να μην ανεβαινει η θερμοκρασια του λαδιου Δεν ειναι ενα ψυκτικο μεσο του λαδιου του αμορτισερ!Το αζωτο βρισκεται εκει για να ασκει πιεση  στο λαδι ετσι ωστε αυτο να μην εμφανισει αφρισμα Κατι τετοιο θα μπορουσε να συμβει ειδικα σε σκληρη χρηση Και φυσικα προφανως δεν θελουμε να περναει μαζι με το λαδι και φυσαλιδες αερα απο τις διοδους του λαδιου!
Ακριβώς, και αποφεύγομε το οξυγόνο του ατμοσφαιρικού αέρα (κάποια αμορτισέρ φουσκώνονται με αέρα) ώστε να μη δημιουργηθούν οξυδώσεις.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline Aerios

• Rossi και πάνω !
  • Όλα Τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Reply #59 on: Δευτέρα 28 Ιούνιος 2010, 16:12:18 μμ
Το άζωτο είναι πολύ σωστά για να μήν υπάρχουν οξυδώσεις αλλά χρησιμοποιείται κατα κύριο λόγο επιδή είναι αδρανές αέριο και δεν αλλάζει ο όγκος του (άρα και η πίεση κατα συνέπεια μέσα στο αμπρτισέρ) με την μεταβολή της θερμοκρασίας όπως θα γίνεται με τον αέρα

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #60 on: Δευτέρα 28 Ιούνιος 2010, 18:18:42 μμ
Το άζωτο είναι πολύ σωστά για να μήν υπάρχουν οξυδώσεις αλλά χρησιμοποιείται κατα κύριο λόγο επιδή είναι αδρανές αέριο και δεν αλλάζει ο όγκος του (άρα και η πίεση κατα συνέπεια μέσα στο αμπρτισέρ) με την μεταβολή της θερμοκρασίας όπως θα γίνεται με τον αέρα
Σωστο!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #61 on: Τετάρτη 30 Ιούνιος 2010, 02:59:39 πμ
Επίσης δεν απορροφάται από τις πλαστικές τσιμούχες (ώστε με τον καιρό να διαφύγει και να μειωθεί η πίεσή του) όπως κάνει ο απλός αέρας.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #62 on: Πέμπτη 01 Ιούλιος 2010, 01:31:16 πμ
Επίσης δεν απορροφάται από τις πλαστικές τσιμούχες (ώστε με τον καιρό να διαφύγει και να μειωθεί η πίεσή του) όπως κάνει ο απλός αέρας.
Επισης σωστο!

Offline Bluepetros

• Θα ήθελα να ήμουν
  • Rossi και πάνω !
Reply #63 on: Πέμπτη 01 Ιούλιος 2010, 01:38:57 πμ
Το δια ταύτα ποιο είναι ?  8)
Εσείς θα το επισκευάζατε ?

Offline nikosr

• Rossi και πάνω !
Reply #64 on: Πέμπτη 08 Ιούλιος 2010, 20:09:43 μμ
Το δια ταύτα ποιο είναι ?  8)
Εσείς θα το επισκευάζατε ?

OXI

Offline angeloti

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • angeloti
Reply #65 on: Τετάρτη 14 Ιούλιος 2010, 03:46:48 πμ
Καλησπέρα, ψαχνω να βρω αν με το γκαπα γκουπα της ανάρτησης χαμηλώνει και το ύψος της μηχανής.
Χθες ηταν η πρώτη μου επαφή με την άσφαλτο μπροστα απο το σπίτι μου με 0,01 χλμ.. και απο πάνω μου ξάπλωσε η ΤΑ :)
Ολο αυτο λογο οτι δε παταω καλα κάτω και δε μπορω να τη χειριστώ οπως πρέπει..
Ερωτηση.. για να το χαμηλώσω πρεπει να αλλάξω ανάρτηση η μπορω να την σφίξω;
(εσπασε και το αριστερο πισω φλας !#$%^$!@! ευτυχώς μονον αυτο )

μέχρι και ο μεγαλυτερος φοβος μου φοβαται μη και δε τον φοβηθω

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #66 on: Τετάρτη 14 Ιούλιος 2010, 20:02:01 μμ
Καλησπέρα, ψαχνω να βρω αν με το γκαπα γκουπα της ανάρτησης χαμηλώνει και το ύψος της μηχανής.
Χθες ηταν η πρώτη μου επαφή με την άσφαλτο μπροστα απο το σπίτι μου με 0,01 χλμ.. και απο πάνω μου ξάπλωσε η ΤΑ :)
Ολο αυτο λογο οτι δε παταω καλα κάτω και δε μπορω να τη χειριστώ οπως πρέπει..
Ερωτηση.. για να το χαμηλώσω πρεπει να αλλάξω ανάρτηση η μπορω να την σφίξω;
(εσπασε και το αριστερο πισω φλας !#$%^$!@! ευτυχώς μονον αυτο )

Εχει συμβει και στις καλυτερες οικογενειες. Στατικη πτωση λογω βαρους... 

Σε τετοια περιπτωση στατικης πτωσης ΔΕΝ προσπαθεις να την κρατησεις μην πεσει, γιατι δε θα τα καταφερεις και μπορει και να τραυματιστεις... Απλα ΟΣΟ μπορεις προσπαθεις να την κρατας για να πεσει πιο ομαλα...
Επισης, φροντιζεις να μη βρεθεις απο κατω και σου πλακωσει κανενα ποδι....

1. Αφου εσπασε το πισω φλας (σιγουρο γιατι ειναι τεραστιο).... και θα το αλλαξεις, θα σου προτεινω να παρες ενα ζευγαρι μικροτερα οχι Honda. Κατα προτιμηση LED (ΟΚ, θα αυξηθει ο ρυθμος λειτουργιας των φλας, αλλα δεν υπαρχει προβλημα, και στην τελικα αλαζεις το ρελε φλας με ηλεκτρονικο για LED...)

2. Τι υψος εχεις και σε δυσκολευει?

3. Κοντυμα/χαμηλωμα αναρτησεων χαμηλωνει τη μηχανη, αλλα ΔΕΝ προτεινεται γιατι αλλαζει η γεωμετρια της μηχανης και η οδικη συμπεριφορα της. Μπορεις να αλλαξεις τη σελα με πιο χαμηλη της Honda (περιπου 100-120€ -παλια τιμη) ή να ανακατασκευασεις τη δικη σου και να τη χαμηλωσεις.... Νομιζω οτι υπαρχει μαγαζι στη Θεσσαλονικη που κανει αυτη τη δουλεια......

Offline Hypersonic

• Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #67 on: Τετάρτη 14 Ιούλιος 2010, 20:37:56 μμ
Βεβαια, βλεπω οτι εχεις απαντησει στα παραπανω σε αλλα θεματα.... και εχει αλλαξει και σελα...

Θα τη συνηθισεις απο θεμα βαρους, απλα εχε το νου σου οτι σταματημενη σε επιτοπιους ελιγμους με στριμενο τιμονι και δυνατο φρεναρισμα μπροστινου μετατοπιζει το βαρος προς τα εκει που κοιταει το τιμονι και γερνει περισσοτερο.

Λογικα εχουμε το ιδιο -σουπερ- μπόι και χαμηλη σελα εβαλα εγω μετα απο 6,5 χρονια που την ειχα... οποτε θα τη συνηθισεις...

Offline angeloti

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • angeloti
Reply #68 on: Πέμπτη 15 Ιούλιος 2010, 01:14:57 πμ
1,72 ... αλλα εμεις οι όμορφοι τη να το κανουμε το μποι μωρε;!;!; (γκουχ γκουχ)

Την σελα την αλλαξα ναι.. και σιγουρα χαμήλωσε αρκετα.. πριν πατουσα μονο στις μυτες.

Στο πέσιμο ευτυχως ειχα για κοντρα το πεζοδρόμιο και το ποδι μου δεν επαθε τιποτα παρα μονο γρατσουνίες.
Αν παω να χαμηλωσω λιγο την πισω και λιγο την μπροστα λες να υπαρχει προβλημα; Οταν λες αλλαζει η γεωμετρία θα το καταλαβενω στις στροφές; Σκεφτομαι να το κανω γιατι την εχω ενα μηνα τη μηχανη και δεν αξίζει να παω να την δωσω και να παρω αλλο.. Transalp και ξερό πιστονι

Offline angeloti

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • angeloti
Reply #69 on: Πέμπτη 15 Ιούλιος 2010, 01:22:45 πμ
1. Αφου εσπασε το πισω φλας (σιγουρο γιατι ειναι τεραστιο).... και θα το αλλαξεις, θα σου προτεινω να παρες ενα ζευγαρι μικροτερα οχι Honda. Κατα προτιμηση LED (ΟΚ, θα αυξηθει ο ρυθμος λειτουργιας των φλας, αλλα δεν υπαρχει προβλημα, και στην τελικα αλαζεις το ρελε φλας με ηλεκτρονικο για LED...)

Σορρυ για το δευτερο πόστ.

Εχεις καποια φλας κατα νου; δε ξερω ποσα βολτ χρειάζεται και δε ξερω τι πρεπει να ψάξω. τι εννοεις "θα αυξηθει ο ρυθμος λειτουργιας των φλας" θα αναβοσβήνουν γρηγορότερα; Αν δεν αλλάξω το ρελέ τον φλας (γιατι ουτε αυτο ξέρω που ειναι και τι ειναι) θα υπαρχει καποιο προβλημα στη πορεία;

Ευχαριστω και σορρυ για τις πολλες ερωτησεις

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #70 on: Πέμπτη 15 Ιούλιος 2010, 02:15:40 πμ
Αν παω να χαμηλωσω λιγο την πισω και λιγο την μπροστα λες να υπαρχει προβλημα; Οταν λες αλλαζει η γεωμετρία θα το καταλαβενω στις στροφές; Σκεφτομαι να το κανω γιατι την εχω ενα μηνα τη μηχανη και δεν αξίζει να παω να την δωσω και να παρω αλλο.. Transalp και ξερό πιστονι
Αν την μετατροπη την κανει καποιος που ξερει τι του γινεται απο αναρτησεις και απο γεωμετρια μοτοσυκλετας δεν θα εχεις προβλημα Υπαρχουν τροποι να μην αλλαξει ουτε η γεωμετρια ουτε τα χαρακτηριστικα της αναρτησης (αν τα γουσταρεις οπως ειναι) Θα κατεβει μονο το κεντρο βαρους (καλο αυτο) αλλα φυσικα θα μικρυνει και η αποσταση του κινητηρα απο το εδαφος (κακο αυτο)
Υπαρχει βεβαια για πισω και αυτη η λυση http://www.whaccessories.com/LoweringKits.htm (και ισως κι αλλες) αλλα και παλι για μπροστα θα πρεπει να ασχοληθει καποιος που θα ξερει
Παντως υπολογισε οτι ακομα και αν πατας "σωστα" δεν σημαινει οτι δεν θα αρπαξεις ποτε την τουμπα!

Offline angeloti

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • angeloti
Reply #71 on: Πέμπτη 15 Ιούλιος 2010, 02:24:26 πμ
Αν ειναι να το κανω θα το παω στον μαστορα στη παπάφη. Για σερβις εκει το πηγα και τον ειδα πολυ σωστο.
Παταω κατω απλα το θεμα ειναι οταν παω να ξεπαρκάρω κανω 10 λεπτα για να το φερω βολτα. Φυσικα πιεζω την μπροστα αναρτηση με φρένο και οταν την αφήνω κανω πίσω αλλα οταν ειμαι σε καμια κατηφόρα.. κλάφτα χαράλαμπε. Αναγκαστηκά την αφήνω σε μερος που ξερω οτι μπορω να την κανω ανετα πίσω.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #72 on: Πέμπτη 15 Ιούλιος 2010, 02:56:33 πμ
Αν ειναι να το κανω θα το παω στον μαστορα στη παπάφη. Για σερβις εκει το πηγα και τον ειδα πολυ σωστο.
Παταω κατω απλα το θεμα ειναι οταν παω να ξεπαρκάρω κανω 10 λεπτα για να το φερω βολτα. Φυσικα πιεζω την μπροστα αναρτηση με φρένο και οταν την αφήνω κανω πίσω αλλα οταν ειμαι σε καμια κατηφόρα.. κλάφτα χαράλαμπε. Αναγκαστηκά την αφήνω σε μερος που ξερω οτι μπορω να την κανω ανετα πίσω.
Αν ειναι να το κανεις να το πας  σε καποιον που ασχολειται ΜΟΝΟ με αναρτησεις Τον μαστορα στη παπαφη δεν τον ξερω (παπαφη τι/που ειναι αυτο?) μπορει πραγματι να ξερει Αλλα και γω εχω δει πολυ σωστους για σερβις (και για κανα μουσακα ισως!) αλλα μεχρι εκει! Απο στησιμο μοτοσυκλετας (και αλλα πολλα) δεν κατεχανε!
Στο εγραψα ηδη
Παντως υπολογισε οτι ακομα και αν πατας "σωστα" δεν σημαινει οτι δεν θα αρπαξεις ποτε την τουμπα!
αλλα θα στο πω και αλιως Η ΤΑ ειναι μια βαρια μοτοσυκλετα και μαλιστα οχι και με το καλυτερο ζυγισμα Και σαυρα να την κανεις αν οι μανουβρες ειναι σε περιεργα σημεια την σαβουρα θα την φας! Περαν τουτου ομως και για να μην αδικω και το ΤΑ ολες οι μεγαλες-βαριες ον οφ μοτοσυκλετες (εξαιρουνται τα ΒΜW λογω μποξερ) ειναι δυσκινητες στις μανουβρες! Δεν ειναι παπια! Συνηθεια θελει και να γνωριζεις τα ορια σου! Ειμαι 1,82 και μερικες φορες δυσκολευομαι και εγω στα επιτοπου!

Offline angeloti

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
  • angeloti
Reply #73 on: Παρασκευή 16 Ιούλιος 2010, 05:13:01 πμ
Η παπάφη ειναι οδός στη Θεσσαλονίκη σορρυ που δε το διευκρίνισα. Απ οτι μίλησα με κανα δυο ατομα μου ειπαν καλυτερα να την αφισω οπως εχει και να μη σκαλίζω. Θα τους ακουσω οπως και σενα γιατι ολο και κατι θα ξέρετε ολοι για να το λέτε.

Άλλαξα σημερα (απογευματιάτικα...) τα πίσω φλάς, ειχε σπάσει το ενα... εβαλα κατι πολυ ομορφα και μικρά απλα το ενα μαλλον εχει καμμένη λάμπα και δεν ανάβει.. ανάβει μονο το μπροστά. αν και οφτόπικ.. υπάρχει περίπτωση να φταίει κατι άλλο;

Offline Διαμαντης

• Rossi και πάνω !
Reply #74 on: Παρασκευή 16 Ιούλιος 2010, 07:14:53 πμ
Ειμαι 1,82 και μερικες φορες δυσκολευομαι και εγω στα επιτοπου

Με χαλασμένη μεζούρα μετρήθηκες. :2hysterical: