Hellas Transalp Forum

Πίσω ανάρτηση

puntocc · 72838

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #25 on: Δευτέρα 20 Οκτώβριος 2008, 03:59:16 πμ
Βλέπω Χρήστο, έχει φάει αρκετές ....ρυθμίσεις - με το καλέμι!  ;D ;D

Στο ΤΑ 700 ρυθμίζεται με τον ίδιο τρόπο;
Δηλαδή  με το καλέμι?

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

Offline ThanDim

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #26 on: Δευτέρα 20 Οκτώβριος 2008, 04:12:43 πμ
Δηλαδή  με το καλέμι?

Ναι. Ή βάλανε την "στρόφιγγα" όπως πχ Varadero;

Δημητρακόπουλος Θανάσης
R1200GS
Καλαμάτα

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #27 on: Δευτέρα 20 Οκτώβριος 2008, 05:09:10 πμ
Βλέπω Χρήστο, έχει φάει αρκετές ....ρυθμίσεις - με το καλέμι!  ;D ;D

Στο ΤΑ 700 ρυθμίζεται με τον ίδιο τρόπο;

Ετσι είναι και οι δικές μου οι ροδέλλες, έχουν φάει αρκετές σφυρο-κατσαβιδιές  ;)

Αν δεν κάνω λάθος, έτσι είναι και του ΤΑ700 για μείωση του κόστους - πράγμα απαράδεκτο πια :(

" the PouroDuro spirit "

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #28 on: Δευτέρα 20 Οκτώβριος 2008, 05:19:59 πμ
Κατι τετοιο ειχα φτιαξει και εγω.
Γιατι ομως Χρηστο λες οτι θελει  λυσιμο το μοχλικο?

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #29 on: Δευτέρα 20 Οκτώβριος 2008, 06:41:25 πμ
Το σφυρί και το καλέμι είναι "must" στην περίπτωση αυτή!
Και μέχρι να βρείς ποια είναι εκείνη η θέση που ταιριάζει στην προφόρτιση που θέλεις να έχεις, (ανάλογα με τον τρόπο/είδος οδήγησης και αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο), θα ρίξεις αναγκαστικά πολλές...σφυρoκαλεμιές!

Σώτο, το μοχλικό πρέπει να λυθεί στο κάτω μέρος του για να βγάλεις το αμορτισέρ και το ελατήριο και να περάσεις τον τάκο στο κάτω μέρος του αμορτισέρ και μετά από πάνω το ελατήριο. Όπως φαίνεται, το ελατήριο πατάει επάνω στον τάκο. Είχες κάτι άλλο  στο νού σου? Πώς αλλιώς θα περάσει ο τάκος? Εγώ θυμάμαι το είχα λύσει.

Η διαφορά στην οδήγηση είναι εμφανής. Η μηχανή γίνεται στιβαρή, κάθεται καλύτερα στο δρόμο και διαβάζει το κάθε τι από όπου και αν περνάς. Στρίβει δε με ασφάλεια. Το μόνο "μείον" στην υπόθεση είναι ότι χάνεις εκείνη τη "σουμιεοειδή" αίσθηση και την "αέρινη τραμπάλα πάνω-κάτω" που παραδοσιακά έχουν τα ΤΑ. Στην ουσία, με την τοποθέτηση του τάκου, αυτό που πετυχαίνεις είναι να προφορτίσεις περισσότερο το ελατήριο. Η ελεύθερη διαδρομή της ανάρτησης γίνεται πια μικρότερη. Δεν ανεβοκατεβαίνεις τόσο πολύ. Αλλά το πλεονέκτημα που παίρνεις από την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο. Μάλιστα η μηχανή (δεν ξέρω αν αυτό είναι μείον ή συν) σε προδιαθέτει πια να την οδηγείς με γρήγορο ρυθμό. Έχει άλλη αίσθηση.

Στις διάφορες ανωμαλίες (όπως έχουν οι περισσότεροι "βομβαρδισμένοι" ελληνικοί δρόμοι) περνάει χωρίς κανένα πρόβλημα και με άνεση (εξαρτάται βέβαια και πόσο θα σφίξεις το ελατήριο). Ειδικά με 2 άτομα επάνω, το κράτημα και η συμπεριφορά είναι σαφώς καλύτερα. Στο δε χώμα, υπερτερεί κατά πολύ.

Εκείνο που έχει κάποιο "κόπο" είναι να βρείς (με trial & error) ποια είναι η καλύτερη θέση να σφίξεις το ελατήριο, ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, το βάρος/ύψος σου κλπ. Επίσης, επειδή η μηχανή δεν κάθεται πια τόσο πολύ όταν ανεβαίνεις επάνω, η απόσταση σέλας-εδάφους μεγαλώνει.

Και όπως είπαμε, αυτή είναι η οικονομική λύση.

Επίσης, αν δεν μπορεί να βρεθεί έτοιμος τάκος από (καλή) εταιρία αναρτήσεων, θέλει μεγάλη προσοχή από τί υλικό θα κατασκευαστεί. Ο τάκος σε εκείνο το σημείο δέχεται έντονα μεγάλες πιέσεις, τάσεις και δυνάμεις, ενώ είναι εκτεθειμένος και σε νερά, σκόνες, λάσπες κλπ. Επομένως, πρέπει να είναι κατασκευασμένος από υλικό που να αντέχει (μακροχρόνια) σε όλα αυτά.

ΥΓ: Αν κάποιος έχει αγοράσει ΤΑ για τη χαρακτηριστική, αέρινη, χαλαρή, πάνω-κάτω συμπεριφορά του, τότε δεν συνιστάται καθόλου μια τέτοια λύση.
« Last Edit: Δευτέρα 20 Οκτώβριος 2008, 07:20:00 πμ by Chris_de_Ze »

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #30 on: Δευτέρα 20 Οκτώβριος 2008, 07:16:17 πμ
Θυμαμαι οτι βγαζοντας την κατω βιδα και την πανω βιδα που συγκρατουν το αμορτισερ, ειναι ελευθερο να το παρεις στα χερια.
Μπορει να μην θυμαμαι και καλα, αλλα οκ μιλαμε για αλλες 2-3 βιδες για το μοχλικο, και ευκαιρια ν ατο γρασαρει κιολας...

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #31 on: Δευτέρα 20 Οκτώβριος 2008, 08:47:03 πμ
Σώτο μου, όταν λέω μοχλικό εννοώ τη βάση του κάτω μέρος που στηρίζεται το αμορτισέρ. Σε εκείνη την (τριγωνικού σχήματος) βάση, υπάρχουν επάνω της, 3 μεγάλες βίδες.  Η μία μεγάλη βίδα (με παξιμάδι) είναι αυτή από την οποία στηρίζεται/κρέμεται αυτή η βάση και πιάνει στο ψαλίδι (αυτή δεν την πειράζουμε). Η 2η μεγάλη βίδα (με παξιμάδι) πιάνει/στερεώνει εκατέρωθεν τις 2 ράβδους (που από την άλλη τους μεριά πιάνουν πάνω στο σκελετό). Και η 3η μεγάλη βίδα πιάνει/στηρίζει το κάτω μέρος του αμορτισέρ. Εμείς πρέπει να ξεβιδώσουμε την 2η και 3η βίδα.

Και βέβαια δεν εννοώ να λυθεί όλο το πίσω ψαλίδι (αν κάτι τέτοιο έγινε αντιληπτό). Ίσως η λέξη "μοχλικό" να μπέρδεψε. Αλλά το ονόμασα "μοχλικό" επειδή όλο αυτό το σύστημα εκεί (δηλ. η βάση με τις 2 ράβδους) παίζει το ρόλο "μοχλού". Όταν βγάλεις τις 2 ανωτέρω βίδες, μετά όλα...κρέμονται εκεί κάτω!

Το αμορτισέρ έχει και μια βίδα στο πάνω του μέρος. Βγάζουμε και αυτή και μετά ολόκληρο βγαίνει από το κάτω μέρος της μηχανής. Δηλαδή συνολικά βγάζουμε 3 (μεγάλες) βίδες.

ΥΓ: Πάνε βέβαια και 10-12 χρόνια από τότε που το είχα κάνει (...όσα θυμάμαι)!

Σημειωτέον αυτή είναι η διαδικασία για τα ΤΑ400/600. Στο ΤΑ650 η πίσω ανάρτηση επανασχεδιάστηκε και (μου φαίνεται ότι) αντί 2 βίδες στο κάτω μέρος χρειάζεται να βγάλεις μόνο μία.
« Last Edit: Δευτέρα 20 Οκτώβριος 2008, 09:05:55 πμ by Chris_de_Ze »

Offline ARISER

• νέος οδηγός
  • **
  • ΒΟΥΝΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
Reply #32 on: Τρίτη 21 Απρίλιος 2009, 10:07:39 πμ
Καλησπερες και χρονια πολλα συνforumητες!!!

επειδη ολιγον ασχετος θα ηθελα τα φωτα σας...
λοιποοοοοον...επειδη νομιζω πως το μαμα αμορτισερ πισω εχει "κατσει" και γενικα ειναι λιγο "βαρκα" θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να το αλλαξω...
θα μου πειτε και βεβαια γινεται,ζαβο εισαι παιδι μου???οχι απενταρος μπατηρης ειμαι!ποιος ανεργος δινει 500-600 ευρω για το monoshock της WP??? :o
αλλααα!!!επειδη μπηκα σε ενα site-που εχετε συστησει μεσα απο εδω σε ενα αλλο thread (k-shock) λεγεται-και ειδα ελατηρια της WP σε χμμ...λογικες τιμες...
η ερωτηση ειναι η εξης...το ελατηριο της WP θα ειναι συμβατο με το μαμα το monoshock που εχω???γινεται δηλαδη αυτη η αλλαγη???εννοω να παω το καλο μου να του λυσουν το monoshock να βγαλουν το παλιο ελατηριο και να βαλουν το WP???

αλλιως με βλεπω για δανειο αν δεν γινεται! :P
ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!!!

HARDCORE SIEMPRE

Offline apnea_xaos

• Rossi και πάνω !
  • οι 4 ροδες ταξιδευουν το κορμι, οι 2 την ψυχη!!!
Reply #33 on: Τρίτη 21 Απρίλιος 2009, 15:05:06 μμ
παρτους τηλεφωνο και κλεισε ενα ραντεβου να πας να σου επισκευασουν το δικο σου αμορτισερ που κοστιζει νομιζω 50-70 ευρω και σε συνδιασμο με καινουριο ελατηριο θα εισαι αρχοντας!
με ενα 300 νομιζω θα κανεις δουλεια και για το εμπρος και για το πισω συστημα...

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #34 on: Τετάρτη 22 Απρίλιος 2009, 00:21:03 πμ
Ναι ταιριάζει. Κανα 80ρι έχει το ελατήριο + περαστικά.
100 τα εμπρός. Δεδομένης της οικονομικής στενότητας να στο περάσουν δωρεάν... να τους πεις

Offline ARISER

• νέος οδηγός
  • **
  • ΒΟΥΝΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
Reply #35 on: Τρίτη 28 Απρίλιος 2009, 06:17:36 πμ
Ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση και τον χρονο σας παιδια!
ηδη εχει τεθει το plan B σε λειτουργια!"το σκατο παξιμαδι"....οικονομιαααααααααααααα!!!

HARDCORE SIEMPRE

Offline johnnix

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #36 on: Πέμπτη 15 Απρίλιος 2010, 23:03:17 μμ
Χαιρετώ την ωραία παρέα σας και μπαίνω κατευθείαν στο θέμα! Το ΤΑ400 μου κλείνει 15 χρόνια ζωής και μετά το τελευταίο μου χωμάτινο ταξίδάκι το καλοκαίρι είναι καιρός πλέον να γίνουν κάποιες ουσιαστικές επεμβάσεις. Αρχικά θέλω να αλλάξω ελατήρια μπροστά αλλά το πιο βασικό να αντικαταστήσω την πίσω ανάρτηση. Έκανα μια προσπάθεια να ψάξω να βρω μόνος μου τι μπορώ να της φορέσω αλλά το μόνο που βρήκα ήταν ότι φορούσε Pro-Link, τίποτε άλλο. Θα μπορούσατε μήπως να με βοηθήσετε σε αυτό το θέμα?

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Offline omega

• Σιγα μην ειμαι
  • Rossi και πάνω !
Reply #37 on: Πέμπτη 15 Απρίλιος 2010, 23:18:34 μμ
Φιλε μου καλε η γνωμη μου ειναι να κανεις ενα σερβις στην δικη του και να βαλεις ενα ελλατηριο Hyperpro.Εχει εγγυηση εφ'ορου ζωης,ειναι πιο προοδευτικο και δεν ειναι σκληρο σαν το white power(2 χρονια εγγυηση νομιζω).Πιστευω οτι με τα αναλογα ελλατηρια μπροστα εισαι κομπλε.Στο συγκεκριμενο μηχανακι(εχω το 600 με τα παραπανω φορεμενα) δεν νομιζω οτι αξιζει να ψαχτεις περετερω..
Αν επιθυμεις μπορεις να βρεις ολα τα παραπανω και 2η γνωμη απο τον ειδικο εδω

Πέτα... ψηλά... μακριά... κι... ελεύθερα...

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #38 on: Πέμπτη 15 Απρίλιος 2010, 23:32:35 μμ
Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ

Παύλος Καρούμπης

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #39 on: Σάββατο 17 Απρίλιος 2010, 22:12:06 μμ
Το νήμα μεταφέρθηκε και συγχωνεύθηκε.

Offline Bluepetros

• Θα ήθελα να ήμουν
  • Rossi και πάνω !
  • Free your mind and Dive
Reply #40 on: Πέμπτη 24 Ιούνιος 2010, 04:30:15 πμ
Αφού υπάρχει να μην ανοίξω άλλο νήμα....
Η ιστορία αρχίζει από τη προηγούμενη εβδομάδα , για να μην τα πολυλογώ δεν έπαιρνε μπροστά προχώρησα σε αλλαγή μπαταρίας ύστερα από 2 χρόνια και 4 μήνες, και το Σάββατο άκουσον, άκουσον έσπασε το πίσω αμορτισέρ  >:(  (και να πω ότι του έκανα και χρήση off αυτά τα 2 χρόνια τρομάρα του)
Στην αρχή δεν ήθελα να το πιστέψω αισθανόμουν ότι η μηχανή είναι πιο ασταθής και τινάζει (εμ πως.... αφού λειτουργούσε μόνο το ελατήριο) αλλά ήταν αλήθεια.... η πίσω ανάρτηση παρέδωσε πνεύμα και το κακό είναι ότι εδώ και ένα 4μηνο έχει βγει από την εγγύηση !
Παρήγγειλα αμορτισέρ ohlins σήμερα μου ήρθε και αύριο θα τοποθετηθεί....

αυτά τα λίγα ελπίζω να μην τριτώσει.... :pope: :pope: :pope:

Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι όχι ένας προορισμός.
Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία, το μονοπάτι είναι η ευτυχία.

Offline Nikos Paxinos

• Παλιά Σχολή
  • Rossi και πάνω !
  • Emperor of Bans
Reply #41 on: Πέμπτη 24 Ιούνιος 2010, 06:14:17 πμ
Αστα φίλε...αμα παλιώσουν τα ρημάδια ζητάνε  :goofy: αλλά τι να κάνουμε που τα αγαπάμε ;

Καλοτάξιδο το νέο αμορτισέρ, πήρες αυτό με την τηλεπροφόρτιση ;

Ετσι κι αλλιώς μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε από αυτή τη ζωή.Ολα τα υπόλοιπα είναι διασκέδαση της μοναξιάς μας και δρόμος...

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Reply #42 on: Πέμπτη 24 Ιούνιος 2010, 15:49:26 μμ
....
και το Σάββατο άκουσον, άκουσον έσπασε το πίσω αμορτισέρ  >:(  (και να πω ότι του έκανα και χρήση off αυτά τα 2 χρόνια τρομάρα του)
Βρε Μπλε Πέτρε. Περαστικά κατ' αρχάς. Δεν ξέρω τι ακριβώς εενοείς "έσπασε", αλλά δεν είναι κομμάτι σοκολάτας. Κι ε΄γω είχα πρόβλημα με το πίσω αμορτισέρ. Είχε γρατζουνιστεί ο όξονας και από τη γρατζουνιά είχε χάσει όλα τα λάδια. Δεν άλλαξα να βάλω καινούριο. Το επισκέυασα. Αλλαγή άξονα, νέα λάδια, τσιμούχες κλπ. Εγινε καινούριο και λίιγο πιο σκληρό.
Την k-shock την ρώτησες πριν παραγγείλεις το καινούριο?
Καλορίζικο το καινούριο κι άλλο κακό να μη σε βρει.

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

axidous

• Guest
Reply #43 on: Πέμπτη 24 Ιούνιος 2010, 16:26:33 μμ
παιδια μια ερωτηση
Αισθανομαι την μηχανη σαν κουτσουρο  Σε λακουβες δε, κοπαναει ποναει η μεση αισθανεσαι οτι θα φυγει το πισω μερος
Απο τοτε που την πηρα δεν εχω πειραξει αναρτηση
Εχω κανει εγω 35000 χλμ
Φοραει πισω WP αμορτισερ Πρεπει να εχει καθησει και λιγο γιατι παταω πλεον με ολο το πελμα
Πρεπει να κανω κατι στην αναρτηση ?? να το παω καπου που να μην με γδυσουν ???
Γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι
Χρειαζεται λαδι ?
Οποιος γνωριζει καπου να το παω χωρις να με δουλεψουν ας μου πει κατι ..

Ευχαριστω
« Last Edit: Πέμπτη 24 Ιούνιος 2010, 16:29:37 μμ by axidous »

Offline Παύλος

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #44 on: Πέμπτη 24 Ιούνιος 2010, 16:43:43 μμ
Κάπως έτσι είναι κ η δικιά μου, μόνο που είναι η μαμίσια (με 1 service πριν χρόνια).

Το WP που το έβαλες και πότε;
Αν δε βγάλεις άκρη με αυτόν που στο έβαλε, στο k-shock κι εσύ γρήγορα  ;)

Παύλος Καρούμπης

axidous

• Guest
Reply #45 on: Πέμπτη 24 Ιούνιος 2010, 16:52:41 μμ
Παυλο ετσι την πηρα μεταχειρισμενη
Το ειχε βαλει ο προηγουμενος αρα δεν ξερω ποτε και ποσα χλμ εχει κανει
αυτο το μαγαζι που ειναι ?

Offline Hypersonic

• Γιώργος... Mr. Anderson
  • Rossi και πάνω !
  • Μπαμπάς * 2
Reply #46 on: Πέμπτη 24 Ιούνιος 2010, 17:07:32 μμ
http://www.k-shock.gr/

Πετρο, ποσο πηγε το μαλι?

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #47 on: Πέμπτη 24 Ιούνιος 2010, 17:19:09 μμ
Αστα φίλε...αμα παλιώσουν τα ρημάδια ζητάνε 
Τι να παλιώσει Νίκο; Πριν τέσσερις μήνες έληξε η εγκύηση, μάλλον για 700 πρόκειται.
... και το Σάββατο άκουσον, άκουσον έσπασε το πίσω αμορτισέρ 
Είσαι σίγουρος ότι έσπασε; Εγινε δυο κομμάτια δηλαδή; Γιατί δεν το έχω ξανακούσει. Πιθανόν να επισκευαζόταν, το Ohlins πάντως θα είναι καλύτερο, καλορίζικο!

Αισθανομαι την μηχανη σαν κουτσουρο  Σε λακουβες δε, κοπαναει ποναει η μεση αισθανεσαι οτι θα φυγει το πισω μερος
Φοραει πισω WP αμορτισερ
Ευχαριστω
Το καλό με τα WP είναι ότι τα φέρνεις πραγματικά στα μέτρα σου, όλα ρυθμίζονται. Για το συνεργείο που σου  προτείνουν, έχουν αναφερθεί  πολλές φορές στο φόρουμ καλά σχόλια.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #48 on: Πέμπτη 24 Ιούνιος 2010, 19:06:31 μμ
Πρεπει να κανω κατι στην αναρτηση ?? να το παω καπου που να μην με γδυσουν ???
Γιατι οι καιροι ειναι δυσκολοι
Χρειαζεται λαδι ?
Οποιος γνωριζει καπου να το παω χωρις να με δουλεψουν ας μου πει κατι ..

Ευχαριστω
Στον Τασουλη για service
Αντιπροσωπος της WP 
Στην Καλλιροης ....τοσο
Αλλιως στο Κ-shock

Offline Bluepetros

• Θα ήθελα να ήμουν
  • Rossi και πάνω !
  • Free your mind and Dive
Reply #49 on: Παρασκευή 25 Ιούνιος 2010, 02:09:50 πμ
Λοιπόν ρωτώντας την Honda μου έδωσαν τιμή 500 + φπα = 605€  ??? ??? (είναι τρελοί οι άνθρωποι !!!! Γεια σου ρε Σαρακάκη γίγαντα!!!! )
Το ohlins (http://www.ohlins.com/Our-products/Motorcycle/Products/Dual-sport/HO-823/ ) μου στοίχισε 595€ (έχουμε τις άκρες μας  ;) ), σύγκριση ανάμεσα στα 2 δεν μπορεί να γίνει..... άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας!
Όσον αφορά για επισκευή του ήδη υπάρχοντος δεν θα το έκανα ποτέ.... γνωρίζω αμορτισέρ επισκευάσιμα και μη, όταν αυτό που φοράς είναι μη επισκευάσιμο αυτός που το επισκευάζει πως το αναλαμβάνει ? κόβοντας και ράβοντας...! Εξάλλου μιλάμε για όλη την ευστάθεια της μηχανής.

ΥΓ. όταν λέμε έσπασε , εννοούμε έσπασε..... λάδια έτρεχαν, απόσβεση μηδέν, λειτουργία μόνο του ελατηρίου , αυτά τι άλλο να πω....ή πως αλλιώς να το πω..
Υγ.1 Ναι μιλάμε για Transalp 700.

οι εντυπώσεις από πολύ μικρή βόλτα με το νέο πλέον αμορτισέρ άριστες!!!! Άλλη μηχανή, καμία σύγκριση πριν με τώρα.

Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι όχι ένας προορισμός.
Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία, το μονοπάτι είναι η ευτυχία.