Γεια χαρά ,
Θα ήθελα να κατασκευάσω με αυτοσχέδιο τρόπο ενα κουτάκι που θα υπάρχουνε led ωστε να μπορώ να το τοποθετήσω σε ενα κρυφό μέρος του αυτοκινήτου της κοπελιάς μου ώστε να φωτίζει το τασάκι το βράδυ , ο χώρος υπάρχει..
Να πω εξαρχής οτι σκέφτηκα να βάλω εδώ το θέμα διότι είναι ηλεκτρολογικής φύσεως και μπορεί κάλλιστα να ήταν και για τοποθέτηση σε μοτοσυκλέτα , πχ για πίσω φως μπαγαζιέρας.
Έχω 4 led που τα είχα αγοράσει για των φωτισμό του καντράν της μοτοσυκλέτας , δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα και μου έχουνε μείνει !
Το κάθε led αν δεν κάνω λάθος έχει μια περιοχή λειτουργίας απο 3,2 volt εως 3,8 volt , θα τα τοποθετήσω εν σειρά μεταξύ τους , αν βάλω 4 led θα είμαι στα 12,8 με 15,2 , αν λάβω υπόψιν μου την χαμηλότερη το 12,8 δλδ θα έχω πρόβλημα ?
Αν τοποθετήσω 3 led θα είμαι πολύ κάτω απο τα 12 volt και σε αυτήν την περίπτωση ισως χρειαστεί ενδιάμεσα μια ωμική αντίσταση έτσι ?
Το ρεύμα θα το πάρω απο την μπρίζα του αναπτήρα που είναι εκει κοντά και με βολεύει , ενδιάμεσα θα έχω και έναν διακόπτη on/off ώστε το άναμμα να γίνεται κατ επιλογή και επίσης σαν δικλίδα ασφαλείας στην περίπτωση που έχει μπει κάτι ενεργοβόρο στην μπρίζα να μην κάψει κάποια ασφάλεια..
Επειδή είναι Κυριακή και δεν έχω την επιλογή αγοράς κάποιου εξαρτήματος (πχ μιας αντίστασης) το παραπάνω είναι εφικτό να γίνει με τα 4 led ?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες συμβουλές και οδηγίες..
« Last Edit: Δευτέρα 10 Νοέμβριος 2008, 08:24:58 πμ by venumis »
Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !