Hellas Transalp Forum
Για το μοτοσακό! => ΤΑ600/650/700 => Μηχανολογικά => Topic started by: g0ng on Δευτέρα 09 Οκτώβριος 2017, 17:44:17 μμ
-
Καλημέρα,
αντιμετωπίζω ένα θέμα με τη TA600 που έχω.
Τελευταία παρατήρησα το εξής:
Όταν βγαίνω από την πόλη πηγαίνοντας δουλειά, ανοίγω το γκάζι 120-130km/h. Μετά από 1 λεπτό περίπου νιώθω το μηχανάκι να μη δίνει άλλο γκάζι. Αν πχ το κλείσω λίγο και ξανά ανοίξω. Επειδή μου το έχει κάνει 4-5 φορές πάω στην άκρη γιατί ξέρω ότι θα σβήσει. Όντως σβήνει κ μετά από 10-20 μιζιές (ευτυχώ έχω καινούργια μπαταρία) παίρνει μπρος και συνεχίζω κανονικά. Δεν έχω ξανά δοκιμάσει μετά να πάω με την ίδια ταχύτητα γιατί σχεδόν έχω φτάσει στη δουλειά (αργοπορημένος :) ).
Ο μηχανικός κοίταξε 2 πράγματα. Μια βαλβίδα πάνω στην τάπα του ντεπόζιτου που την καθάρισε και το ρουμπινέτο βενζίνης που είχε πολύ μπίχλα.
Παρ' όλα αυτά μου το ξανά έκανε. Παρεμπιπτόντως χθες κάνοντας μια λίγο μεγαλύτερη απόσταση δοκίμασα να μην δώσω τέρμα το γκάζι, αλλά να πηγαίνω με 80-100km/h. Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;
Ευχαριστώ
-
κανενα τσακισμένο σωληνάκι κατω από το τεπόζιτο ?
Ή προβλημα σε κάποια από τις ηλεκτρονικές...
Αυτα τα δυο θα κοιταγα εγω .
-
10 - 20 μιζιες?
Μηπως ελεγξες αν ειχες σπινθηρα?
Μιζαροντας τοσες φορες πρεπει κ να μπουκωνει απο καυσιμο, μυριζε ακαυστη βενζινη στην εξατμιση?
-
Κάτι μου λέει ότι η μηχανή είναι μπουκωμένη. Έχεις δοκιμάσει να την ξεκαπνίσεις λίγο?
-
Παρόμοιο θέμα είχα σε παπί yamaha f1-z χρόνια μαστορια ρωτούσα ο καθένας έλεγε, είτε καρμπυρατέρ είτε ηλεκτρικά.. οολα είχαν ελεγχθεί. Τελικά μια μέρα στο βενζινάδικο βιαστικος, ΔΕ βιδωσα καλά τη τάπα τεποζιτου!! Και ναι!! Δε το πίστευα ότι δε σβήνει πλέον...
-
Να ελέγξεις
1ον τα μπουζοκαλώδια σου και να αλλάξεις τους παπάδες σου
2ον τους πολλαπλασιαστές σου....
-
Έλεγξε το σωληνάκι αναπνοής τεπόζιτου , σε παρόμοιο πρόβλημα που είχα δεν το κατάλαβα επείδη δεν ήταν τσακισμένο, αλλά βουλομένο .
-
Αυτό το έλεγξε ο μηχανικός και όντως ήταν ψιλο-μπουκωμένο. Αλλά δεν ήταν εκεί το πρόβλημα.
-
Εν τέλη ήταν ηλεκτρονική. Ζεσταίνονταν κ τότε το έκανε.
Την επισκεύασα με 60€ + αλλαγή ρουμπινέτου με άλλα 60€.
-
Τα συμπτωματα αυτα τα είχα ζήσει και εγώ ετσι οπως τα περιγράφεις... για αυτό ειπα οτι μάλλον είναι θεμα ηλεκτρονικής,,,
-
το ιδιο θεμα αντιμετωπιζα σε ενα bmw 650f που ειχα πριν το transalp.
Ετσι οπως το περιγραφεις ειναι σαν να στεγνωνει το μοτερ απο βενζινη. Αυτο που μπορεις να δοκιμασεις ειναι οταν σου σβησει να το αφησεις χωρις μιζιες για κανα 5λεπτο και μετα να προσπαθησεις.
Εμενα το θεμα ηταν οτι αδειαζε το φλοτερ του καρμπ απο καυσιμο και επρεπε να ξαναγεμισει αλλα δεν προλαβαινε. Οταν εσυ του τα δινεις δεν προλαβαινει οποτε στεγνωνει (σαφως και δεν ειναι φυσιολογικο εχει θεμα το φλοτερ).
Επειδη ομως ειμαι νεος στο ta, στο λεω με επιφυλαξη μιας και τα παιδια εδω εχουν εμπειρια που δεν εχω εγω στο transalp, και ξερουν που ποναει.
Φιλικα
Γιωργος