Hellas Transalp Forum
Για το μοτοσακό! => ΤΑ600/650/700 => Ηλεκτρολογικά => Topic started by: xplast on Πέμπτη 01 Νοέμβριος 2007, 06:24:22 πμ
-
Έχω Transalp 400cc του 95' και έχω πρόβλημα με την νεκρά. Ναι μεν στο κιβώτιο είναι νεκρά, αλλά το λαμπάκι του ταμπλό δεν ανάβει, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να το έχω στο πλα'ι'νό στάντ όταν είναι κρύο για να ζεσταθεί. Η μοναδική λύση που βρήκα είναι, με νεκρά στο κιβώτιο, συμπλεκτάρω και πιέζω το λεβιέ των ταχυτήτων, ώστε να ροκανίσουν τα γρανάζια και να ανάψει το λαμπάκι (και να σου πιάνεται η καρδιά που ακούς τον χαρακτηριστικό ήχο χχχχχχρρρρρρργντουπ........ :eusa_pray: :eusa_pray:). Υπάρχει σωτηρία, και αν υπάρχει, γίνεται να διορθωθεί απο κάποιον με σχετικές γνώσεις μηχανολογίας ή θέλει τον κύρ Μήτσο τον μάστορη( :asshaking:);
:-\
-
Κλασικό πρόβλημα με τον αισθητήρα της νεκράς που βρίσκεται στο κιβώτιο (κάτω αριστερά, δίπλα στο λεβιέ ταχυτήτων).
Είναι ένα από τα "known problems" για το ΤΑ. Θέλει αλλαγή (είναι πολύ εύκολη υπόθεση 5 λεπτών).
-
...και 15-20€ . Το άλλαξα πρόσφατα. Μάλιστα το (γνήσιο) ανταλλακτικό φαίνεται να είναι καλλίτερο από το μαμά..
-
Περιμένω λεπτομέρειες. Ανταλλακτικά, από που, πως μπαίνει κτλ.....
Όποτε μπορείς, στείλε μου, ή την Τρίτη στη ΣΥΜΟΦΕ.
-
Σπάνια θα βρεις ΤΑ με πολλά χιλιόμετρα που να μην έχει αλλάξει ο ιδιοκτήτης του αυτό το διακόπτη! Δεν είναι θέμα αξιοπιστίας τόσο του ίδιου του διακόπτη αλλά του όλου μηχανισμού (από μέσα από το κιβώτιο) που τον πιέζει αρκετά.
Ανταλλακτικό από Σαρακάκη. Για να το αλλάξεις, μηχανή όρθια (ή ελαφρώς πλαγιαστή από την άλλη πλευρά), βγάζεις λεβιέ ταχυτήτων, πλαστικό κάλυμα μπροστινού γραναζιού και βύσμα νεκράς, και ξεβιδώνεις το διακόπτη. Εύκολη υπόθεση.
-
Θα τρεξουν και λιγα λαδακια (γραμμαρια) αλλα μην τρομαξεις.
στην εικονα νομιζω ειναι το νουμερο 10 ανταλακτικο
-
Σωστό, για αυτό ανέφερα Σώτο, "ή ελαφρώς πλαγιαστή από την άλλη πλευρά".
-
Ευχαριστώ ρε παιδιά, ελπίζω μέσα στα Χριστούγεννα να καταφέρω να το αλλάξω.
-
Οπως γραφω και στον τιτλο χαλασε αυτο εκει το μαραφετακι,Για να ειμαι πιο συγκεκριμενος πηρα το καλωδιο του στα χερια.Χωρις πολυ σκεψη απογυμνωνω τα δυο απο τα τρια καλωδια ,τα ενωνω μεταξυ τους και ετσι καταφερα να βαλω μπρος την μηχανη μου.
Δυο μερες τωρα δεν εχω κανενα προβλημα.Η ερωτηση μου ειναι εαν το αφησω ετσι για καμια βδομαδα περιπου,γιατι φευγω την τεταρτη, θα εχω προβλημα?
Ευχαριστω!
-
Οχι Χρήστο κανένα πρόβλημα, απλά να προσέχεις να μη ξεκινήσεις με το σταντ ανοικτό.
-
O διακόπτης είναι το Νο5 στο επισυναπτόμενο σχήμα. Έρχεται μαζί με το καλώδιό του και τη φίσα του.
Όπως είπε και ο Παύλος, κανένα πρόβλημα στο να ξεκινάει ο κινητήρας αλλά προσοχή όταν ξεκινά η μηχανή!
Για να ξεκινάει ο κινητήρας ενώνουμε το πράσινο με το κιτρινοπράσινο καλώδιο.
Το άλλο (ροζ) καλώδιο είναι για να ανάβει το λαμπάκι στο καντράν.
-
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις,μολις επιστρεψω θα παω για ανταλλακτικο.
-
Για πάρε τηλέφωνο να ρωτήσεις τιμούλα. Έχω την εντύπωση ότι είναι λίγο ακριβούτσικο!
-
Για πάρε τηλέφωνο να ρωτήσεις τιμούλα. Έχω την εντύπωση ότι είναι λίγο ακριβούτσικο!
Ωραια ας παρουμε την εκδοχη οτι ειναι ακριβουτσικο.
Αυτο το μαραφετακι επισκευαζεται?
-
Ωραια ας παρουμε την εκδοχη οτι ειναι ακριβουτσικο.
Αυτο το μαραφετακι επισκευαζεται?
Έτσι κι αλλιώς χαλασμένος είναι.Δεν έχεις να χάσεις τίποτα να τον επεξεργαστείς ώστε να δεις εαν επισκευάζεται... ::)
-
Αν είναι όντως ακριβό, σκέψου την περίπτωση να το βραχυκυκλώσεις και να το αφήσεις.
Από την πείρα σου, σου χρειάζεται? Προσπαθείς ποτέ να ξεκινήσεις με το stand ανοιχτό? Αν ναι, θα σε γλυτώσει από ενδεχόμενη τούμπα, οπότε φτιαξ'το. Αν όχι, τι είχαμε, τι χάσαμε
-
Για δε το πας στο μαστρο-Θεόφραστο που έχει και καλές τιμούλες;... ;D ;D
Δεν είναι και τόσο επικίνδυνο ειδικά για λίγες μέρες (εξαρτάται από το μυαλό του καθενός υποθέτω αλλά ακόμα και εσύ δεν είσαι τόσο γρόνθος να φύγεις με το σταντ κάτω :P), αλλά μακροπρόθεσμα θα πρέπει να το φτιάξεις...
....οπότε πες μας όταν μάθεις κόστος... ;)
-
Όπως ανέφερες, το καλώδιο μόνο κόπηκε. Δεν χάλασε ή έσπασε ο διακόπτης. Άρα λογικά, ξανασυνδέοντας τα καλώδια μεταξύ τους (και μονώνοντας τα κατάλληλα) έχεις ένα διακόπτη που λειτουργεί όπως παλιά. Εκτός και αν τα καλώδια κόπηκαν μέσα από το διακόπτη, οπότε αν ανοίγει τότε πάλι φτιάχνεται (βλ. κολητηράκι κλπ).
-
Και εγώ πιστεύω πως η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική για πλήρη αντικατάσταση….
Με μικρές επιδιορθώσεις μπορείς να το σώσεις……
Και να αποφύγεις τα έξοδα ;)
-
Ωραια ας παρουμε την εκδοχη οτι ειναι ακριβουτσικο.
Αυτο το μαραφετακι επισκευαζεται?
Φερτο το βράδυ να το δουμε
-
Φερτο το βράδυ να το δουμε
Ναιαιαιαιαι....
Μετά τα τσίπουρα η πριν ?
Θα σου βάλουν το σταντ γιά μανέτα. :eusa_hand:
-
:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:
Ναιαιαιαιαι....
Μετά τα τσίπουρα η πριν ?
Θα σου βάλουν το σταντ γιά μανέτα. :eusa_hand:
-
Ναιαιαιαιαι....
Μετά τα τσίπουρα η πριν ?
Θα σου βάλουν το σταντ γιά μανέτα. :eusa_hand:
Μη ζηλεύεις τόσο Τανασάκη και μας γρουσουζέψεις και κάψουμε το θράψαλο γιατί μετά :bricks: :clubbed: :bullethole:
-
Ναιαιαιαιαι....
Μετά τα τσίπουρα η πριν ?
Θα σου βάλουν το σταντ γιά μανέτα. :eusa_hand:
Κακιούλες κακιούλες....... ;D ;D
-
Εχω κατι δουλειες προς σαρακακη μερια παω και οταν επιστρεψω θα σας πω τιμη.
-
Ενα ψιλο εγκεφαλικο το επαθα παιδια,48 € χωρις ΦΠΑ!!!!
-
Εγώ πάντως σε προειδοποίησα!
Δες μήπως και φτιάχνεται αυτό που έχεις. Φέρτο σήμερα το βράδυ.
-
Για πάρε τηλέφωνο να ρωτήσεις τιμούλα. Έχω την εντύπωση ότι είναι λίγο ακριβούτσικο!
Και μενα ειχε χαλασει στην προηγουμενη μηχανη που ειχα KLE 500 και μολις μου ειπαν τιμη αλλαξα την συνδεση των καλωδιων και προσεχα να μην το ξεχναω οταν ξεκιναω.
-
Ρε τι Κερατάδες είναι..........>:( >:(
Άκου 48€, δηλαδή 57€ για τον διακόπτη;;;;;;
Υπερβολικό δεν είναι ???
έλεος.... :'(
-
Είναι ειδικής κατασκευής διακόπτης να αντέχει ταλαιπωρία, σκόνες, νερά κλπ.
Για αυτό είναι και ακριβός.
-
Χρήστο είδες αν παίρνει επισκευή;;
Διότι μπορεί να τύχει στο καθέναν μας ......
Δεν ξέρω αλλά το θεωρώ ακριβό σαν ανταλλακτικό...... :-[
-
Πιστεύω ότι πρέπει να παίρνει επισκευή. Εδώ φτιάχνονται χειρότεροι και μικρότεροι διακόπτες!
-
Έλεος ρε παιδιά! Έτσι που τα λέγατα πό την αρχή έλεγα κι εγώ ότι θα κάνει καμιά 100άρα-150άρα. Και ξαφνικά σκάει το παραμύθι για 48 ευρώ! Ε, συγνώμη αλλά δεν το θεωρώ ακριβό. Σε άλλα πράγματα ναι, το σκέφτομαι. Αλλά για την ασφάλειά μας πρόκειται. Αυτές οι μικρολεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Σκεφτείτε ότι αυτό το διακοπτάκι που έβαλε η χόντα πριν 20 χρόνια, φάνταζε σαν εξάρτημα διαστημόπλοιου τότε!
-
Μιχάλη, δεν βγάζουν όλοι 6-7.000 ευρώ τον μήνα. Γιά μερικούς τα 50 ευρώ (ή αλλιώς 17.000 δρχ. - Α,ρε δραχμούλα....) γιά ένα κολοανταλλακτικό είναι ακόμη σημαντικό ποσό....
-
Μιχάλη, δεν βγάζουν όλοι 6-7.000 ευρώ τον μήνα. Γιά μερικούς τα 50 ευρώ (ή αλλιώς 17.000 δρχ. - Α,ρε δραχμούλα....) γιά ένα κολοανταλλακτικό είναι ακόμη σημαντικό ποσό....
Όσα κι αν βγάζεις, 48€ για την ασφάλειά σου δεν τα θεωρώ πολλά. Για κάτι άλλο, τα θεωρώ υπέρογκα! Αυτό ήταν το σκεπτικό μου.
-
Χθες καθώς προχωρούσα με δευτέρα στο κιβώτιο και την ώρα που κάνω την αλλαγή σε τρίτη το μηχανάκι άρχισε να κλωτσάει να μπερδεύει. Τέλος πάντων δεν θέλω να σας βάζω γρίφους , το πρόβλημα ήταν ότι κόπηκε από την φύσα το ένα καλώδιο από τα τρία που έχει το πλαϊνό σταντ. Το γύμνωσα και το βραχυκύκλωσα με το άλλο και η μηχανή δουλεύει χωρίς προβλήματα αλλά πλέον δεν υπάρχει η δικλύδα ασφαλείας του σταντ. Αυτό που ρωτάω είναι αν γνωρίζει κάποιος πως είναι η ακριβή ορολογία του ανταλλακτικού που πρέπει να ζητήσω και περίπου αν ξέρει κάποιος το κόστος του.
-
Και γιατί δεν κολάς (με κολητήρι) πάλι το καλώδιο πάνω στη φίσα?
Το ίδιο παρόμοιο θέμα είχαμε ξανασυζητήσει πριν λίγες μέρες.
Είναι ακριβούτσικο το διακοπτο-μαραφετάκι αυτό!
-
Χρήστο ευχαριστώ για την απάντηση. Αν και έψαξα με την λέξη stand το συγκεκριμένο θέμα δεν το είδα. Τέλος πάντων. Η φίσα ξεκουμπώνει εύκολα; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;
-
Για ρίξε μια ματιά στα προηγούμενα posts...
(σε μετέφερα)
-
οκ ευχαριστώ
-
Εδώ και καιρό παρατηρούσα, οτι στα καλά καθούμενα πολλές φορές το λαμπάκι της νεκράς (Ν) παίζει...
Συνήθως δε μου δημιουργούσε πρόβλημα, μέχρι χθες που μετά απο έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση μάλλον
ζεστάθηκε αρκετά. Ετσι οταν έφτασα Συμοφε, δοκιμάζω να δω αν παίρνει... και δεν έδινε εντολή στη μίζα.
Το άφησα και κρύωσε και μέχρι να φύγω ήταν οκ.
Δεδομένου του ταξιδιού που κανονίζουμε για μια εβδομάδα απο το Σαββάτο, αναρωτιέμαι αν πρέπει να ασχοληθώ
με το πρόβλημα .
Αν παρουσιάσει πρόβλημα , υπάρχει τρόπος να το κάνω bypass ? βραχυκυκλώνοντας τα καλώδια που "βλέπουν" τη νεκρά
θα κάνω δουλειά αν παρουσιαστεί πρόβλημα ?
Σε μηχανή varadero
-
Κώστα εγώ το πρόβλημα το είχα από την αρχή με τη γριά και δεν έφτιαξε ποτέ (έτσι το πήρα το μηχανάκι) αλλά δεν με απασχόλησε (αν δεν σε ενοχλεί να πατάς τον συμπλέκτη για να πατάς τη μίζα) το συνήθισα και ποτέ δεν προκάλεσε κάποιο άλλο πρόβλημα. (αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα)
-
Κώστα εγώ το πρόβλημα το είχα από την αρχή με τη γριά και δεν έφτιαξε ποτέ (έτσι το πήρα το μηχανάκι) αλλά δεν με απασχόλησε (αν δεν σε ενοχλεί να πατάς τον συμπλέκτη για να πατάς τη μίζα) το συνήθισα και ποτέ δεν προκάλεσε κάποιο άλλο πρόβλημα. (αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα)
χθες δοκίμασα με πατημένο τον συμπλέκτη !!! και δεν έπαιρνε ούτε τότε !! Επιπλέον έσβηναν και τα φώτα ως ένδειξη οτι το κουμπί της μίζας απομόνωνε.
-
Κώστα, αυτή τη στιγμή είμαι εξωτερικό, αλλά θα προσπαθήσω να βρώ το ηλεκτρικό διάγραμμα του βαραντέρο να σου πώ αν γίνεται κάτι με την καλωδίωση. Πάντως η καλωδίωση του διακόπτη νεκράς πηγαίνει κατευθείαν στην ηλεκτρονική. Ο Σώτος το έχει, αν μπορεί ας μου το στείλει με ένα email στο yahoo account (βλ. προφίλ).
ΥΓ: Το θέμα του διακόπτη νεκράς, τουλάχιστον στα (παλαιότερα) ΤΑ, είναι ένα από τα known problems. Έχει χρόνο ζωής γύρω στα 40-50.000 χλμ. Η αλλαγή του είναι πανεύκολη.
-
Κώστα, αυτή τη στιγμή είμαι εξωτερικό, αλλά θα προσπαθήσω να βρώ το ηλεκτρικό διάγραμμα του βαραντέρο να σου πώ αν γίνεται κάτι με την καλωδίωση. Πάντως η καλωδίωση του διακόπτη νεκράς πηγαίνει κατευθείαν στην ηλεκτρονική. Ο Σώτος το έχει, αν μπορεί ας μου το στείλει με ένα email στο yahoo account (βλ. προφίλ).
ΥΓ: Το θέμα του διακόπτη νεκράς, τουλάχιστον στα (παλαιότερα) ΤΑ, είναι ένα από τα known problems. Έχει χρόνο ζωής γύρω στα 40-50.000 χλμ. Η αλλαγή του είναι πανεύκολη.
Χρήστο αυτό το πρόβλημα όμως του ΤΑ είναι αυτό που περιγράφω εγώ έτσι δεν είναι? Εννοώ χωρίς τις παρενέργειες που λέει ο Κώστας (σβήσιμο φώτα, να μην παίρνει μπρος ούτε με συμπλέκτη)
-
Στα παλιά ΤΑ ήταν λίγο διαφορετική η συνδεσμολογία και ο τρόπος λειτουργίας του κυκλώματος (νεκρά, συμπλέκτης κλπ).
-
Αν σηκώσεις το σταντ και πατήσεις συμπλέκτη παίρνει μπροστά;
Αν ναι τότε η καλωδίωση είναι η ίδια με το μακρινό 92!! ;D ;D
Εμένα μου άρχισε δειλά δειλά πριν κάποιους μήνες και πλέον δουλεύει μια στις 20 το φωτάκι.. Το καλοκαίρι δεν κουράζει αλλά τώρα που θέλεις να αφήσεις τη μηχανή να ζεσταθεί και πρέπει να τη κρατάς όρθια, αρχίζει να ενοχλεί.. Θα το αλλάξω στο επόμενο σέρβις αλλά δεν το θεωρώ πρόβλημα όσον αφορά το ταξίδι, αρκεί να μπορείς να τη βάλεις μπροστά όταν μαζεύεις το σταντ...
-
δεν το εχω μαζι μου για να στο στειλω...
ειμαι και εγω εξωτερικο
δεν αλαζεις την βαλβιδα Κωστα?
-
σορυ αν πω κοτσανα (ειμαι kouvadaki.... ;D) αλλα στο δικο μου ΤΑ βαζω μπροστα με τη μιζα χωρις να εχω μαζεμενο το σταντ.ειναι οκ αυτο ή θα επρεπε να μην περνει με ανοιχτο το σταντ;
-
τελικά σήμερα έκανα πιο προσεκτικό τεστ. Με πατημένο το συμπλέκτη παίρνει μπρός, αλλά δεν σου δίνει την αίσθηση οτι έχει τη δύναμη η μίζα που έχει κανονικά, σαν να είναι πιο πεσμένη η μπαταρία. Θα κοιτάξω την καλωδίωση
και ελπίζω οτι θα διορθωθεί.
Οταν πήγα σήμερα να βάλω τα τακουνάτα πάνω, ήρθε και ενα ducati monster σιχτιρίζοντας την ώρα και τη στιγμή που πήρε ducati.Ειχε το παρόμοιο πρόβλημα με τη διαφορά οτι έσβηνε οταν έβαζε ταχύτητα.
Τελικά του βραχυκύκλωσα το φις που πάει στον διακόπτη του στάντ και έφυγε ο άνθρωπος.
-
σορυ αν πω κοτσανα (ειμαι kouvadaki.... ;D) αλλα στο δικο μου ΤΑ βαζω μπροστα με τη μιζα χωρις να εχω μαζεμενο το σταντ.ειναι οκ αυτο ή θα επρεπε να μην περνει με ανοιχτο το σταντ;
οτι παίρνει παίρνει, πρέπει να σβήνει όμως οταν βάζεις 1η και έχεις το σταντ ανοιχτό.
-
οτι παίρνει παίρνει, πρέπει να σβήνει όμως οταν βάζεις 1η και έχεις το σταντ ανοιχτό.
δεν το εχω δοκιμασει...θα το δω και θα σας πω.ευχαριστω.
-
οτι παίρνει παίρνει, πρέπει να σβήνει όμως οταν βάζεις 1η και έχεις το σταντ ανοιχτό.
+1
Και Κώστα κοίτα αυτό που σου λέω, δεν είναι λογικό να σου δίνει μιζιά με το σταντ κάτω και χωρίς νεκρά, το σβηστό λαμπάκι λέει στη μηχανή ότι έχει κουμπωμένη ταχύτητα, (έστω και με πατημένο το συμπλέκτη)...
-
Πρέπει να έχεις νεκρά για να πάρει με κατεβασμένο stand. Αν δεν είναι σε νεκρά, και έχεις μέσα ταχύτητα, δεν παίρνει.
-
Εμένα μου άρχισε δειλά δειλά πριν κάποιους μήνες και πλέον δουλεύει μια στις 20 το φωτάκι.. Το καλοκαίρι δεν κουράζει αλλά τώρα που θέλεις να αφήσεις τη μηχανή να ζεσταθεί και πρέπει να τη κρατάς όρθια, αρχίζει να ενοχλεί..
Σωστά αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν είχα πρόβλημα με τη γριά γιατί λόγω έτος κατασκευής αγνοούσε την ύπαρξη σταντ οπότε δεν είχα πρόβλημα ούτε στο ζέσταμα. Εβαζα νεκρά (χωρίς να ανάβει το λαμπάκι) και την άφηνα στο σταντ να ζεσταθεί για αυτό και ποτέ δεν το πήρα σοβαρά απλά στην αρχή έναν μικρό έλεγχο αν έχει πιάσει η νεκρά και αυτό ήταν.
-
Κώστα, στο ίδιο κύκλωμα βρίσκονται: διακοπτάκι συμπλέκτη, διακοπτάκι νεκράς, διακοπτάκι stand, πηνίο ρελέ μίζας, ένα ζευγάρι ανάστροφων διόδων (που βρίσκεται μέσα στις ασφάλειες), και ένας ακροδέκτης της ηλεκτρονικής. Οι δίοδοι φτιάχνουν τη λογική στο κύκλωμα (μια περίπτωση είναι πχ. όταν έχω sidestand και δεν έχω πατημένο συμπλέκτη να μην παίρνει μπροστά, κλπ).
Όταν βάζεις νεκρά στο κιβώτιο, το διακοπτάκι νεκράς γίνεται closed (δηλ. οι επαφές του βραχυκυκλώνουν), και μέσω της μια διόδου, ανάβει το λαμπάκι νεκράς στα όργανα. Σε αυτήν την περίπτωση γειώνεται και ο ένας ακροδέκτης του πηνίου ρελέ μίζας και έτσι μπορείς να βάλεις μπροστά. Αν όμως έχεις ταχύτητα μέσα, πρέπει να πατήσεις συμπλέκτη (ώστε μέσω της άλλης διόδου) να μπορέσεις να βάλεις μπροστά. Οι διακόπτες συμπλέκτη και sidestand συνδέονται απευθείας στον ακροδέκτη της ηλεκτρονικής, ενώ ο διακόπτης νεκράς μέσω της μιας διόδου ενώνεται με το διακόπτη συμπλέκτη και το πηνίο του ρελέ μίζας.
Για να ελέγξεις το διακόπτη νεκράς, βγάλε το βύσμα του, και δες με ένα πολύμετρο αν ενώνονται οι επαφές του όταν βάζεις νεκρά. Έλεγξε επίσης (με το πολύμετρο) και την κατάσταση των 2 διόδων μέσα στην ασφαλειοθήκη.
δεν το εχω μαζι μου για να στο στειλω...
ειμαι και εγω εξωτερικο
Τελικά το βρήκα, το είχα παρεπιπτόντως...στο laptop! Να συναντηθούμε το απόγευμα να...στο δώσω (μια που το βρήκα)? Εσύ είσαι (επιεικά)...απαράδεκτος (δεν σου μιλάω)! Σε έχω πάρει καμιά δεκαριά φορές τηλέφωνο!
-
Τελικά το βρήκα, το είχα παρεπιπτόντως...στο laptop! Να συναντηθούμε το απόγευμα να...στο δώσω (μια που το βρήκα)? Εσύ είσαι (επιεικά)...απαράδεκτος (δεν σου μιλάω)! Σε έχω πάρει καμιά δεκαριά φορές τηλέφωνο!
μακαρι να μπορουσα να το ειχα ανοιχτο οταν με πηρες...
Τετοια συμπτωση....
Θα σε δω αυριο στο αεροπλανο, η σημερα αν τελειωσεις νωρις!
Μονο θυμισε μου να συζητησουμε το προβημα του Κωστα...
-
οντως μολις βαζω 1η με το σταντ ανοιχτο σβηνει.αρα ειμαι οκ.ευχαριστω. :) :) :)
-
Μονο θυμισε μου να συζητησουμε το προβλημα του Κωστα...
Τί πρόβλημα έχει ο Κώστας?
-
από τα "Τεχνικά Θέματα > Ηλεκτρολογικά (Συντονιστής: Chris_de_Ze)" αρχισαμε τις παραπομπες στα κουβαδακια?
καλα παμε κυριε τεχνοκρατη!
-
Πριν λίγο, υπό το φως φακών (ξεροκέφαλος δη), το άλλαξα και εγώ.
Εγώ το πήρα 18 ευρώ από ένα συνεργείο εδώ κοντά, σίγουρα στο Σαράκ θα είναι πολύ φτηνότερο, ειδικά με την έκπτωση του συλλόγου..
Η αλλαγή πολύ εύκολη, ειδικά αν κάποιος έχει ξαναβγάλει το καπάκι του μπροστινού γραναζιού.
Σημείωση χρειάζεται καρυδάκι με ευθεία προέκταση, ίσως να γίνεται και με κλειδί αλλά σίγουρα πολύ δύσκολα.
Επίσης εγώ το έκανα στο πλαϊνό σταντ και έτρεξε γύρω στα 10 ml λαδιού (καλά να πάθεις αφού το γράφει παραπάνω θα μου πείτε και ορθώς). :goofy:
Επιτέλους μπορώ και πάλι να ξεκινάω την μηχανή χωρίς να σηκώνω το σταντ!!! ;D ;D
-
Πότε να στην φέρω; Δεν το έχω αλλάξει ακόμη! Έχω διπλό βλέπεις.....
-
το καλώδιο που έχει πάνω του αυτός ο διακόπτης-βύσμα βγαίνει τραβιχτό ? δε θυμαμαι .
-
Τραβηχτό και έχει καποτίτσα γύρω γύρω και θηλυκώνει γύρω από τη βάση όταν το κουμπώσεις πίσω.
Τοτέ, χρέπια εγώ δεν αγγίζω, θα μου λές μετά ότι εγώ φταίω όταν θα μένεις... ;D ;D
-
Τραβηχτό και έχει καποτίτσα γύρω γύρω και θηλυκώνει γύρω από τη βάση όταν το κουμπώσεις πίσω.
Τοτέ, χρέπια εγώ δεν αγγίζω, θα μου λές μετά ότι εγώ φταίω όταν θα μένεις... ;D ;D
και να μην το αγγιξεις, παλι αυτο θα λεει... οποτε κανε το καλο!
-
Φέρε το στο φωτογραφικό ραλύ και θα σε σιάξω...
Ξέχασα πριν, οπωσδήποτε λάτεξ γάντια κατά την αλλαγή, είναι από τα πιό βρώμικα σημεία της μηχανής εκείνο το σημείο, εγώ ακόμα είμαι με μαύρα νύχια (κανονικά είναι πράσινα)... 8)
-
εγώ ακόμα είμαι με μαύρα νύχια (κανονικά είναι πράσινα)... 8)
Το νού σου μη ξυθείς Τσερτση μου....
Ξέρεις που... ;D
-
Προχτές επιστρέφω από διακοπές (Σκόπελο - Αλόνησσο) φορτωμένος μία 52αρα πίσω, 2 46άρες πλάι, ένα tankbag και 2 επιβάτες :qtank:
Ερχόμενος Αθήνα λοιπόν και αφού πάω συνέχεια με ταχύτητες από 100 -120 και σε λίγα σημεία 130-140, παρατηρώ ότι όταν άφηνα το γκάζι είτε για να κόψω λίγο είτε γιατί ήταν κατηφορικά άρχιζε να ανάβει αμυδρά και σιγά σιγά πιο έντονα το λαμπάκι της νεκράς. Μόλις ξαναάνοιγα το γκάζι έσβηνε προοδευτικά. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρώ κάτι τέτοιο. Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος? Σας ακούγεται λογικό; Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται στο αρκετό φόρτωμα? Όταν πήγαινα δεν παρατήρησα κάτι ανάλογο βέβαια, αλλά ίσως τώρα το είδα γιατί γύριζα βράδυ οπότε το φως ήταν έντονο. Καμιά ιδέα?
-
Προχτές επιστρέφω από διακοπές (Σκόπελο - Αλόνησσο) φορτωμένος μία 52αρα πίσω, 2 46άρες πλάι, ένα tankbag και 2 επιβάτες :qtank:
Ερχόμενος Αθήνα λοιπόν και αφού πάω συνέχεια με ταχύτητες από 100 -120 και σε λίγα σημεία 130-140, παρατηρώ ότι όταν άφηνα το γκάζι είτε για να κόψω λίγο είτε γιατί ήταν κατηφορικά άρχιζε να ανάβει αμυδρά και σιγά σιγά πιο έντονα το λαμπάκι της νεκράς. Μόλις ξαναάνοιγα το γκάζι έσβηνε προοδευτικά. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρώ κάτι τέτοιο. Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος? Σας ακούγεται λογικό; Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται στο αρκετό φόρτωμα? Όταν πήγαινα δεν παρατήρησα κάτι ανάλογο βέβαια, αλλά ίσως τώρα το είδα γιατί γύριζα βράδυ οπότε το φως ήταν έντονο. Καμιά ιδέα?
τσεκαρε μηπως ο διακοπτης της νεκρας που βρισκεται στο σταντ απο πανω τα εχει ψιλοπαιξει...κ σου δειχνει λαθος ενδειξεις
-
Τα τελευτάια 1000 ΧΛΜ έχω το εξής πρόβλημα. Η μηχανή σβηστεί, στο πλαϊνό καβαλέτο και με νεκρά.
Το λαμπάκι της νεκράς δεν ανάβει, η μηχανή δεν παίρνει μπροστά.
Σηκώνω το καβαλέτο και η μηχανή συνεχίζει να μην παίρνει μπροστά και το λαμπάκι της νεκράς σβηστό.
Ο μόνος τρόπος για να πάρει μπροστά είναι να πατήσω συμπλέκτη και η μηχανή θα πάρει εμπρός και θα ανάψει και το λαμπάκι της νεκράς.
Κανει μια βόλτα σταματάς έχεις νεκρά το λαμπάκι αναμένο ανοιγεις καβαλέτο και η μηχανή σβήνει.
Τι προβλημα μπορει να έχει; Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Θα είμαι ευγνόμων.
Ευχαριστώ
-
Αλλαγη βαλβιδα νεκρας και εισαι οκ.
-
το ίδιο θέμα έχω εδω και πολλλλούς μήνες. Κάνε το παραπάνω (αλλαγή βαλβίδας-διακόπτη της νεκράς) και θα είσαι οκ.
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
-
Εσυ ήσουν με ενα ΤΑ μπλε ?
-
Εσυ ήσουν με ενα ΤΑ μπλε ?
Πες μου ότι τον είδες και δεν σταμάτησες :clubbed:
-
Πες μου ότι τον είδες και δεν σταμάτησες :clubbed:
Γιατί ο Αργύρης λέει οτι σταμάτησε Νκολή΄μ ? :evil5:
-
Γιατί ο Αργύρης λέει οτι σταμάτησε Νκολή΄μ ? :evil5:
Δεν γνωρίζω αν σταμάτησε, απλά ρωτάω.
Μάλλον δεν σταμάτησε ε;
-
Πιθανόν βλάβη στη βαλβίδα νεκράς. Εύκολη η αλλαγή της.
-
Επειδή είχα και εγώ μετά απο 90Kkm πρόβλημα με το λαμπάκι της νεκράς, το είχα αφήσει έτσι για κανα 6μηνο+
Πρόσφατα που άλλαξα γρανάζια, το έβγαλα και είδα οτι είναι φαγωμένο το Pin που έχει στην εσωτερική πλευρά (αυτό που είναι στο ελατήριο). Το πάτησα λίγο με μια πένσα (να κάνει δοντάκι) το ξαναέβαλα και δουλεύει μια χαρά.
Εχω πλέον αγοράσει τη βαλβίδα (~11 ευρώ ) και θα την αντικαταστήσω στην πρώτη ευκαιρία.
-
εμενα μου αναβει το λαμπακι της νεκρας οταν παταω το συμπλεκτη,ενω οταν τον αφηνω σβηνει.ξερει κανεις τι ειναι αυτο?
-
Σε ΤΑ600 1998?
-
ναι τα 1998 δεν χερω αν θυμασαι χρηστο ενα προβλημα με τα ηλεκτρικα που ειχα απο τοτε εχω κ αυτο.τωρα ομωσ ποθ πηγα σε ηλεκτρολογο μοθ βρηκε πως φταιει ενα διοδακι κ η αλλαγη του δεν ειναι τιποτα .λεπτομερειες με την αλλαγη.
-
Τα τελευτάια 1000 ΧΛΜ έχω το εξής πρόβλημα. Η μηχανή σβηστεί, στο πλαϊνό καβαλέτο και με νεκρά.
Το λαμπάκι της νεκράς δεν ανάβει, η μηχανή δεν παίρνει μπροστά.
Σηκώνω το καβαλέτο και η μηχανή συνεχίζει να μην παίρνει μπροστά και το λαμπάκι της νεκράς σβηστό.
Ο μόνος τρόπος για να πάρει μπροστά είναι να πατήσω συμπλέκτη και η μηχανή θα πάρει εμπρός και θα ανάψει και το λαμπάκι της νεκράς.
Κανει μια βόλτα σταματάς έχεις νεκρά το λαμπάκι αναμένο ανοιγεις καβαλέτο και η μηχανή σβήνει.
Τι προβλημα μπορει να έχει; Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Θα είμαι ευγνόμων.
Ευχαριστώ
Τελικά το πρόβλημα βρισκόταν στην κακή επαφή μιας φίσας. Συγκεκριμένα η φίσα που βρίσκετε δίπλα από την βίδα ρύθμισης του πίσω αμορτισέρ. Δεν είχε κουμπώσει σωστά με αποτέλεσμα να κάνει επαφή όποτε αυτή ήθελε.
-
Πριν λίγο καιρό το τρανσαλπ μου έκανε κάτι τρελλά :goofy: ...όταν πατούσα για να βάλω πρώτη το λαμπάκι της νεκράς δεν έσβηνε παρά μόνο όταν άφηνα σιγά σιγά τον συμπλέκτη, επίσης σε κάθε αλλαγή ταχύτητας αναβόσβηνε το λαμπάκι της νεκράς από μόνο του.Θεώρησα ότι φταίει ο διακόπτης του συμπλέκτη που βρίσκεται μέσα στη φωλιά της μανέτας και τον άλλαξα με κόστος 10 ευρώ, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει...
Μήπως έχει τύχει και σε κάποιον άλλον το εν λόγω πρόβλημα ; Μήπως φταίει και ο αισθητήρας της νεκράς πίσω από το γρανάζι κίνησης ;
Οι ασφάλειες είναι μιά χαρά.Εδώ να πω πως το πρόβλημα ξεκίνησε όταν άνοιξα τον αριστερό διακόπτη να τον καθαρίσω και να τον λιπάνω αφού δεν δούλευαν σωστά οι διακόπτες των φώτων και των φλάς.Επίσης να πω πως δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία της μοτοσυκλέτας, απλά είναι σπάσιμο να βλέπεις το λαμπάκι να αναβοσβήνει σε κάθε αλλαγή ταχυτήτων.
Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως :)
-
Διακοπτης πρεπει να ειναι αλλα οχι αυτος που αλλαξες... λογικα πρεπει να εχει διακοπτη στο κιβωτιο που αναγνωριζει τη νεκρα.
Αν δεν κανω λαθος απο την πλευρα του λεβιε εχει 2 καλωδια. Το ενα ειναι για την πιεση του λαδιου, το αλλο για τη νεκρα...
-
Διακοπτης πρεπει να ειναι αλλα οχι αυτος που αλλαξες... λογικα πρεπει να εχει διακοπτη στο κιβωτιο που αναγνωριζει τη νεκρα.
Αν δεν κανω λαθος απο την πλευρα του λεβιε εχει 2 καλωδια. Το ενα ειναι για την πιεση του λαδιου, το αλλο για τη νεκρα...
Το Νο 9 είναι ο διακόπτης της νεκράς εδώ http://zsf-motorrad.de/en/Spares/XL600VW-G-KPH/E-13-CRANKCASE σχετικά φθηνός είναι άρα τον αλλάζω και βλέπουμε...
Εγώ άλλαξα το Νο 9 εδώ http://zsf-motorrad.de/en/Spares/XL600VW-G-KPH/F-3-SWITCH-CABLE θεωρώντας ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον καθαρισμό του αριστερού σκριπ...
Οπως και να έχει από Δευτέρα στην ισόγα ;D γιατί τώρα δεν προλαβαίνω...
-
μαστρο-Νικολα εχεις παρατηρησει αν υπαρχει διαφορα στην εμφανιση του προβληματος οταν η μοτο ειναι ζεστη (δλδ εχει δουλεψει λιγη ωρα)?αν ναι τοτε μαλλον ο διακπτης της νεκρας κανει τρελες...
-
Σωστα.... μηπως να τον βγαλεις και να τον δοκιμασεις πρωτα και αν μπορει να καθαριστουν οι επαφες του? (αν τον βγαλεις θα τρεξουν τιποτα λαδια απο το κιβωτιο ή οχι? )
-
μαστρο-Νικολα εχεις παρατηρησει αν υπαρχει διαφορα στην εμφανιση του προβληματος οταν η μοτο ειναι ζεστη (δλδ εχει δουλεψει λιγη ωρα)?αν ναι τοτε μαλλον ο διακπτης της νεκρας κανει τρελες...
Οχι Γιώργο, το κάνει έτσι κι αλλιώς δεν παίζει ρόλο αν είναι ζεστή ή όχι...
Μάλλον θα τον πιούμε ;D σήμερα ;D θα σε πάρω τηλέφωνο μόλις τελειώσω από το γκαράζ μου...
-
Σωστα.... μηπως να τον βγαλεις και να τον δοκιμασεις πρωτα και αν μπορει να καθαριστουν οι επαφες του? (αν τον βγαλεις θα τρεξουν τιποτα λαδια απο το κιβωτιο ή οχι? )
θα τρέξει λίγο λαδάκι όχι σπουδαία πράγματα.Θα καθήσω μάλλον αύριο να τον τσεκάρω και βλέπουμε.
-
spam on..ειμαι βαρδια απογευμα Νικ,απο εβδομαδα θα παει..η' Κυριακη μετα τις 7...
spam off.. ;D
Σωστα.... μηπως να τον βγαλεις και να τον δοκιμασεις πρωτα και αν μπορει να καθαριστουν οι επαφες του? (αν τον βγαλεις θα τρεξουν τιποτα λαδια απο το κιβωτιο ή οχι? )
εχει δικιο ο Υπερηχητικος...για κανε μια πρωτη δοκιμη καθαρισμου με σπρευ επαφων κ αν δεν δεις βελτιωση τοτε το αλλαζεις..(αν ειναι αυτο)..
-
Οπως πολύ σωστά σου γράφει και ο Γιώργος ο διακόπτης αυτος βρίσκεται στο κιβώτιο, μου είχε χαλάσει κ΄εμένα στην 400άρα, την πήγα σε κάποιον μάστορα και τον έφτιαξα καθαρά για "αισθητικούς" λόγους.. Δεν μου είχε πάρει πολλά..
-
αν ειναι η βαλβιδα της νεκρας που θελει αλλαγη, τοτε ειναι πολυ ευκολο να το κανεις (και φτηνο ανταλακτικο αν θυμαμαι καλα)
-
Οπως πολύ σωστά σου γράφει και ο Γιώργος ο διακόπτης αυτος βρίσκεται στο κιβώτιο, μου είχε χαλάσει κ΄εμένα στην 400άρα, την πήγα σε κάποιον μάστορα και τον έφτιαξα καθαρά για "αισθητικούς" λόγους.. Δεν μου είχε πάρει πολλά..
Θα τον κοιτάξω αύριο στο γκαράζ μου.Αν φτιάχνει καλώς, αλλιώς τον αγοράζω καινούριο και τον βάζω...μηχανάκι μου σε μάστορα δεν υπάρχει περίπτωση ;D
-
Μπορείς να διαβάσεις και όλο το νήμα εδώ που είμαστε τώρα, (μετά τη συγχώνευση νημάτων που έγινε), όπου υπάρχουν κάποιες σχετικές πληροφορίες για τη βαλβίδα (διακόπτη) της νεκράς που βρίσκεται στο αριστερό μέρος του κιβωτίου, κοντά στον επιλογέα αλλαγής ταχυτήτων.
Πληροφοριακά, το "clutch switch" είναι κάτι διαφορετικό. Είναι ο μικροδιακόπτης που βρίσκεται στη μανέτα του συμπλέκτη. Και αυτός αλλά και η βαλβίδα της νεκράς είναι γενικά και οι δύο ευπαθείς διακόπτες και δεν είναι απίθανο να χαλάσουν κάποια στιγμή (συχνό μάλλον το φαινόμενο). Μια άλλη αιτία (αλλά πιο απίθανη) είναι ένα σετ 2 διόδων που υπάρχει στο κύκλωμα για να φτιάχνει κάποια λογική ακολουθία σχετικά με νεκρά, συμπλέκτη και stand.
-
Το αγόρασα τελικά το πρωί από μαγαζί με 11.50 ευρώ και το πέρασα πριν από λίγο...Δούλεψε.Αυτό πουδιάβασα πιο πριν σε άλλο ποστ μάλλον αληθεύει αφού το γνήσιο ανταλλακτικό μου φαίνεται πιο καλό σαν κατασκευή από αυτό που έβγαλα από πάνω.
-
Καλησπέρα,
προχθές πάω να ξεκινήσω και με το που έβαζα ταχύτητα έσβηνε η μηχανή. Τα καλώδια του πλαγιοστάτη είχαν κοπεί. Με τα πολλά και τη βοήθεια ενός φίλου τα ένωσε μεταξύ τους, έτσι ώστε να βραχυκυκλώνουν και να μπορεί να μπαίνει ταχύτητα, χωρίς να σβήνει η μηχανή.
Στο δαβανόπουλο που ρώτησα μου είπαν ότι κάνει ....€70!! Υπάρχει τέτοιος διακόπτης μη-original; Υπάρχει πρόβλημα να τα αφήσω έτσι τα καλώδια;
-
Ή δεν κατάλαβε ο Δαβανόπουλος ή θέλει να σε κλέψει. Μια απλή βαλβίδα είναι, αποκλείεται να κοστίζει τόσο
-
αν θυμαμαι καλα σε παλιοτερο ποστ ειχε αναφερθει το κοστος το οποιο ηταν κανα 15ευρω...
κ λαθος να θυμαμαι ΣΙΓΟΥΡΑ δεν κοστιζει οσο σου ειπε ο συγκεκριμενος... ;)
-
Για δες λίγο παραπάνω τώρα που το συγχώνευσα ;)