Hellas Transalp Forum
Για το μοτοσακό! => Άλλες Μηχανές => Topic started by: Panos _o_slow on Σάββατο 06 Απρίλιος 2013, 08:42:56 πμ
-
Καλησπέρα είμαι καινούργιος στο φόρουμ,δεν είχα ποτέ μου μηχανή αλα ελπίζω το όνειρο αρκετών ετών να γίνει πραγματικότητα σύντομα.Είμαι στο ψάξιμο και έχω κολλήσει με την TRIUMPH Tiger 800xc λόγω εμφάνησης λόγω το ότι είναι τρικύλινδρη και λόγο ότι δεν είναι τόσο χοντροκομμένη όσο οι Ιαπωνέζικες για τον σωματότυπό μου(χωρίς θέλω να προσβάλω τις μηχανές η τις εταιρίες,ιάπωνα υποστήριζα πάντα ειδικά σε κινητήρα και έχω αλλάχει 2 ιαπωνέζικα αυτοκίνητα απλά έτυχε να μου κάνει κλίκ ευρωπαική μηχανή).Θέλω αν γίνετε μία γνώμη,μία άποψη απο τυχόν κατόχους τέτοιας μηχανής η μία σφαιρική ιδέα απο το φόρουμ μίας και είστε γνώστες να μου πείτε αν αξίζει να ρίξω λεφτά για να αποκτήσω αυτήν την μηχανή με το στοιχείο όμως οτι μέσω του www.ebay.co.uk πιστεύω οτι έχω βρεί ανταλακτικά που λογικά είναι πιό φτηνά απο της αντιπροσωπείας και ότι με ένα αιξιόπιστο μηχανικό θα μπορούν τουλάχιστον τα service να είναι σχετικά πιό φτηνά απο της αντιπροσωπείας.Ευχαριστώ.
-
Καλημέρα.
Κατ' αρχήν καλώς ήλθες στο φόρουμ.
Όταν λες ότι δεν είχες ποτέ σου μηχανή, εννοείς ότι είχες κάτι μικρότερο (π.χ. παπί, σκούτερ) ?
Και τι εννοείς ότι είναι χοντροκομμένες οι γιαπωνέζες...
-
Καλημέρα και καλώς ήλθες.
Προσωπική εμπειρία δεν έχω αλλά έχω ακούσει καλά λόγια. Πάντως πιστεύω ότι είναι λίγο ακριβούτσικο για την εποχή.
-
Έγινε ευχαριστώ άν κάπιος γνωρίζει ας πεί μια γνώμη.
-
Γρηγορο εργαλειο για καποιον που δεν εχει προϊστορία με μηχανες .Πραγμα που σημαινει οτι θα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος με το γκαζι μεχρι να μαθεις καλα τα χουγια της . Κατ'αλλα μια πολυ καλη επιλογη για αγορα που δινει την ευχερεια για πολλα και καλα ασφαλτινα αλλα και χωματινα ταξιδια .Οσο για τα οικονομικα σερβις και ανταλλακτικα κραταω επιφυλαξεις .
-
Εννοείται οτι σέρβις δέν θα κάνεις μέσω ebay και στην Αγγλία το πίνουν το τσαγάκι τους :2hysterical:
Το ύψος σέλας δέν είναι το ίδιο με το τρανσαλπ, ( 845χιλ και 865 χιλ ) λένε οι προδιαγραφές. Το 865 είναι η κανονική σέλα πιθανότατα.
Και βάρος το ίδιο στα 215 κιλά.
Το τρανσαλπ είναι στα 840χιλ η κανονική σέλα.
Οπότε μάλλον χοντροκομμένο και ψηλό μηχανάκι είναι.
Με 10500 ευρώ μάλλον πολύ χοντροκομμένο για την τσέπη μου μου πέφτει. ;D
Σε ξένα φόρουμ θα βρείς αναφορές για τυχόν προβλήματα
-
Νομίζω ότι η προηγούμενη εμπειρία σε μηχανές είναι απαραίτητη γενικώς. Ειδικά τώρα για το συγκεκριμένο προσωπικά μόνο καλά λόγια έχω να πω (αν και οδήγησα το απλό μοντέλο). Πολύ καλό στήσιμο για το οδηγό, λίγο άβολο το πίσω κάθισμα για τον συνοδηγό, δυνατός, φιλικός και πάρα πολύ αξιόπιστος κινητήρας. Μπορείς να έχεις την 6η σχέση και να οδηγείς άνετα από 60χλμ έως 210!. Αυτό με τα ανταλλακτικά δεν το σχολιάζω.
Το βάρος του δεν το δείχνει λόγω του καλού ζυγίσματος που έχει. Όμορφο δεν το λές σλλά αυτό είναι υποκειμενικό.
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
-
Το ύψος σέλας δέν είναι το ίδιο με το τρανσαλπ, ( 845χιλ και 865 χιλ ) λένε οι προδιαγραφές. Το 865 είναι η κανονική σέλα πιθανότατα.
Η στάνταρ σέλα του οδηγού ρυθμίζεται σε δύο θέσεις (ψηλά-χαμηλά) με πολύ εύκολο τρόπο.
Για αυτό αναφέρουν δύο αριθμούς οι προδιαγραφές.
Σημειωτέον, η σέλα του συνοδηγού είναι χωριστή και δεν ρυθμίζεται.