Hellas Transalp Forum
Για το μοτοσακό! => ΤΑ600/650/700 => Ηλεκτρολογικά => Topic started by: teslafun on Τρίτη 15 Φεβρουάριος 2011, 03:57:56 πμ
-
Καλησπέρα,
Παρατήρησα (σε σκοτάδι) ότι από το μπουζοκαλώδιο (πάνω από τη μόνωση) διαρρέει σπινθήρας προς το σώμα του κινητήρα.
Περισσότερο γκάζι, εντονότερος ο σπινθήρας.
Επίσης βγάζοντας το καλώδιο, είδα ότι το μπουζί πάνω στην πορσελάνη έχει πιάσει κάτι σαν μούργα.
Καμιά ιδέα;
-
Αλλαγή. Κάπου είναι κομμένη η μόνωση. Προσωρινή λύση κάποιο σιλικονούχο spray.
-
Αναφέρεσαι στο μπουζοκαλώδιο, έτσι;
-
Το μπουζοκαλώδιο έλενξες άν είναι κομμένο στο σημείο που κάνει σώμα με τον κινητήρα? Αν ναι αλλαγή. Απλά.
-
Άλλαξέ το γρήγορα μη συνδιαστεί ο σπηνθήρας με διαροή βενζίνης, χτύπα ξύλο.
-
Άλλαξέ το γρήγορα μη συνδιαστεί ο σπηνθήρας με διαροή βενζίνης, χτύπα ξύλο.
Το σκεφτόμουν αυτό, αλλά κατόπιν αναλύσεως συμπέρανα ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
α) Διαρροή βενζίνης σε στάθμευση (πχ. το βράδυ), άρα το τεπόζιτο θα έχει ήδη αδειάσει.
β) Διαρροή βενζίνης εν κινήσει, εδώ ο κινητήρας θα είναι σε θερμοκρασία λειτουργίας άρα όση ποσότητα βενζίνης διαρρεύσει, θα εξατμιστεί αμέσως καθότι η βενζίνη είναι πτητικό υγρό.
Συμπέρασμα,
Πρέπει να αφήσω τις μαλ%#@ιες και να το φτιάξω ;D ;D
Πέρα από την πλάκα,
χθες έβγαλα το μπουζί το καθάρισα από την πάνω μεριά, έριξα και σπρέυ επαφών στα πάσα εκεί που κουμπώνει η πίπα και φαίνετε ότι είναι ΟΚ.
Αύριο θα γίνει καλύτερος έλεγχος σε εγκεκριμένο μηχανικό και εξουσιοδοτημένο επισήμως από εμένα, τον πατέρα μου :D
-
Ποσα km εχει το μηχανακι?Ενημερωσε μας για νεωτερα!
-
Η μηχανή είναι ΤΑ700 και είναι καινούρια 2.5 ετών, έχει μόλις 49.500km
-
Ωμομέτρησες το μπουζοκαλώδιο? Αν είναι άνθρακος θα εχει μια σημαντική αντίσταση. Ομως ένα κομμένο μπουζοκαλώδιο απλά κάνει σπινθήρα και στο σημείο διακοπής και στο μπουζί. Εδώ πιστεύω οτι το πρόβλημα είναι στην μόνωση του καλωδίου, οπως είπε και ο babis-x , ακόμα και μια μικρή ρωγμή αφήνει την υγρασία να εισχωρήσει και την υψηλή τάση να διαφύγει. Οτι και να συμβαίνει μην το τρενάρεις.