Hellas Transalp Forum

Η αντλία καυσίμου με γουστάρει...

teslafun · 70999

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #100 on: Πέμπτη 11 Μάιος 2017, 19:39:41 μμ
Οι τιμές που αναφέρετε για αντλία είναι εξωφρενικές.
Την ίδια αντλία χρησιμοποιούν όλοι οι κινητήρες μονού ψεκασμού από μοτοσυκλέτες, εξωλέμβιες μέχρι χορτοκοπτικά.
Υπάρχει συμβατό μοντέλο σε τιμή ξεφτίλα, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να περάσει μια Τρίτη από το ΣΥΜΟΦε να τα πούμε.
Εγώ την έχω πάρει εδώ και δύο χρόνια σχεδόν και κάθεται για όταν χρειαστεί, αν χρειαστεί ποτέ δηλαδή.

Keep riding !!!

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #101 on: Παρασκευή 02 Ιούνιος 2017, 23:45:52 μμ
Εγώ χθες που αυξήθηκε περαιτέρω το σφύριγμα, πρόσθεσα 100cc λάδι για δίχρονα σε γεμάτο ντεπόζιτο, και περιμένω..... Είμαι στα 52.000 χιλ.

Offline Hillmaster

• Απλός οδηγός
Reply #102 on: Σάββατο 03 Ιούνιος 2017, 00:12:07 πμ
Εγώ χθες που αυξήθηκε περαιτέρω το σφύριγμα, πρόσθεσα 100cc λάδι για δίχρονα σε γεμάτο ντεπόζιτο, και περιμένω..... Είμαι στα 52.000 χιλ.
Αυτό με το λάδι, τι κόλπο είναι;

Sent from my Lenovo A7000-a using Tapatalk

Ηλίας Δημητριάδης

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #103 on: Σάββατο 03 Ιούνιος 2017, 05:55:30 πμ
Απλό.  Ελπίζεις η μικρή αυτή ποσότητα λαδιού, να μαλακώσει τα ρουλεμαν της αντλίας, και να ελατώσει τον θόρυβο. 
« Last Edit: Σάββατο 03 Ιούνιος 2017, 05:57:41 πμ by XL700V ARCHANES »

Offline Hillmaster

• Απλός οδηγός
Reply #104 on: Κυριακή 04 Ιούνιος 2017, 22:13:00 μμ
Απλό.  Ελπίζεις η μικρή αυτή ποσότητα λαδιού, να μαλακώσει τα ρουλεμαν της αντλίας, και να ελατώσει τον θόρυβο. 

Ok, ευχαριστώ για την απάντηση. Αν δεις κάποια βελτίωση ενημέρωσέ μας.

Ηλίας Δημητριάδης

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #105 on: Τετάρτη 07 Ιούνιος 2017, 00:05:38 πμ
Ο θόρυβος έχει ελαττωθεί σε σημείο να μην τον ακούς πια ακόμα κι αν ακουμπήσεις το αυτί πάνω στο ντεπόζιτο. Ας περιμένουμε όμως λίγο ακόμα, τουλάχιστον μέχρι να κάψει όλο το καύσιμο και να ξαναμπεί καθαρό, και βλέπουμε. Δεν λέει να του βάζεις και συνέχεια λάδι στην βενζίνη...

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #106 on: Δευτέρα 12 Ιούνιος 2017, 22:19:26 μμ
Φεύ συνάδελφοι....
Φρούδε αι ελπίδες εκ του ελαίου απεδείχθησαν. Ο θόρυβος αν και όχι δριμύτερος, επανήλθε για να μου σπάει τα νεύρα. Η επόμενη προσπάθεια μου, θα είναι να εκπαιδεύσω το αυτιά μου, ώστε να μην το ακούω...  ;D ;D :) :)

Σημ. Δέν ακούγεται συνεχώς, σε γενικές γραμμές όποτε του καπνίσει εμφανίζεται....

Offline Hillmaster

• Απλός οδηγός
Reply #107 on: Τρίτη 13 Ιούνιος 2017, 21:23:32 μμ
Ατυχώς, δεν νομίζω ότι υπάρχουν άλλες λύσεις από το να την αντικαταστήσεις ή να την συνηθίσεις.

Εγώ ξεκίνησα να βάζω από την καινούρια BP active, μήπως και καθαρίσει κάτι από το σύστημα και βοηθήσει να μειωθεί ο θόρυβος ή μεγαλώσουν τα διαστήματα που δεν κάνει θόρυβο.

Ηλίας Δημητριάδης

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #108 on: Τρίτη 13 Ιούνιος 2017, 22:39:06 μμ
Αυτό με το λάδι το είχα ξανακούσει σε κάποιο μαγαζί που αγόραζα αναλώσιμα, το έκαναν οι ταξιτζήδες (και σίγουρα το κάνουν ακόμα) για να "κερδίζουν" λίγα χιλιόμετρα προτού τους αφήσουν οι τις τρόμπες πετρελαίου.

Από ότι κατάλαβα από τη σύντομη συζήτηση που άκουσα τότε, μιλάμε για πολύ περισσότερη ποσότητα στα ίδια λίτρα που έβαλες εσύ 100ml για να γίνει κάτι. Όπως και να έχει όμως το μόνο που γινόταν (εκτός από το να μας μαυρίζουν όλους τους από πίσω) ήταν απλά να καθυστερούν το αναπόφευκτο.

Το λάδι μίξης αν βοήθησε θα βοήθησε όσο ήταν παρών. Μόλις μπήκε φρέσκια βενζίνη ή μόλις άρχισε να πέφτει η αναλογία (δλδ ενώ έιχες βενζινόλαδο έριχνες καθαρή βενζίνη μέσα), λογικά στο "καθάρισε".

Offline trackler

• Rossi και πάνω !
Reply #109 on: Τετάρτη 14 Ιούνιος 2017, 21:36:19 μμ
οι ταξιτζηδες βαζουν λαδι στο ρεζερβουαρ επειδη ριχνουν μεσα πετρελαιο θερμανσης και οχι κινησης.
για προστασια στην τρομπα.τιποτα αλλο.

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #110 on: Τετάρτη 14 Ιούνιος 2017, 23:47:02 μμ
Συνάδελφοι. Απ' όσο θυμάστε, μήπως αυτή η ιστορία ξεκίνησε ή επανέρχεται μόλις βάλουμε "καθαρή" με πρόσθετα κ.λ.π. βενζίνη? Ρωτώ γιατί μου φαίνεται ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε στο δεύτερο φουλάρισμα με σούπερ-ντουπερ ενισχυμένη βενζίνη, από αυτή που πουλάνε κάθε Τρίτη 1 λεπτό ακριβότερη από την απλή τους. Λέω μήπως αυτά τα "καθαριστικά" που βάζουν δημιουργούν θέματα στην αντλία;
Θά κάνω τα επόμενα φουλαρίσματα με απλή (και την πιο φτηνή τελικά) βενζίνη και θα δω.....

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #111 on: Τετάρτη 14 Ιούνιος 2017, 23:51:23 μμ
Αυτό με το λάδι το είχα ξανακούσει σε κάποιο μαγαζί που αγόραζα αναλώσιμα, το έκαναν οι ταξιτζήδες (και σίγουρα το κάνουν ακόμα) για να "κερδίζουν" λίγα χιλιόμετρα προτού τους αφήσουν οι τις τρόμπες πετρελαίου.

Από ότι κατάλαβα από τη σύντομη συζήτηση που άκουσα τότε, μιλάμε για πολύ περισσότερη ποσότητα στα ίδια λίτρα που έβαλες εσύ 100ml για να γίνει κάτι. Όπως και να έχει όμως το μόνο που γινόταν (εκτός από το να μας μαυρίζουν όλους τους από πίσω) ήταν απλά να καθυστερούν το αναπόφευκτο.

Το λάδι μίξης αν βοήθησε θα βοήθησε όσο ήταν παρών. Μόλις μπήκε φρέσκια βενζίνη ή μόλις άρχισε να πέφτει η αναλογία (δλδ ενώ έιχες βενζινόλαδο έριχνες καθαρή βενζίνη μέσα), λογικά στο "καθάρισε".

Έτσι όπως το λες είναι, αλλά σιγά μην έβαζα περισσότερο λάδι. Απλώς ήλπιζα αν είχε γίνει κάτι σαν γρέζι ή έστω μια μικρή ανωμαλία στις επιφάνειες τριβής, να βελτιωνόταν όσο υπήρχε αυτό το λίγο λάδι μέσα...

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #112 on: Πέμπτη 15 Ιούνιος 2017, 02:19:53 πμ
οι ταξιτζηδες βαζουν λαδι στο ρεζερβουαρ επειδη ριχνουν μεσα πετρελαιο θερμανσης και οχι κινησης.
για προστασια στην τρομπα.τιποτα αλλο.

Αα! Να το έχω υπόψη μου όταν πάρω ντήζελ!  :P

Συνάδελφοι. Απ' όσο θυμάστε, μήπως αυτή η ιστορία ξεκίνησε ή επανέρχεται μόλις βάλουμε "καθαρή" με πρόσθετα κ.λ.π. βενζίνη? Ρωτώ γιατί μου φαίνεται ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε στο δεύτερο φουλάρισμα με σούπερ-ντουπερ ενισχυμένη βενζίνη

Χλωμό να κάνουν ζημιά τα πρόσθετα, η ΝΟΘΕΙΑ ναι, και συνηθίζεται σε ημέρες προσφορών, μεγάλες εξόδους κλπ.

Έτσι όπως το λες είναι, αλλά σιγά μην έβαζα περισσότερο λάδι. Απλώς ήλπιζα αν είχε γίνει κάτι σαν γρέζι ή έστω μια μικρή ανωμαλία στις επιφάνειες τριβής, να βελτιωνόταν όσο υπήρχε αυτό το λίγο λάδι μέσα...

Αν διαπίστωσες ότι κάτι προσφέρει το λάδι, θα πρέπει να βάζεις συνέχεια. Με 1% δουλεύουν καποια δίχρονα, πέσε στο 0,3% και μειώνεις σιγά σιγά στην πορεία.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #113 on: Πέμπτη 15 Ιούνιος 2017, 23:16:06 μμ

Αν διαπίστωσες ότι κάτι προσφέρει το λάδι, θα πρέπει να βάζεις συνέχεια. Με 1% δουλεύουν καποια δίχρονα, πέσε στο 0,3% και μειώνεις σιγά σιγά στην πορεία.

Και τον καταλύτη Γιάννη μου δεν τον σκέφτηκες? Να σώσουμε την αντλία, και να χαλάσουμε τον καταλύτη?

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #114 on: Παρασκευή 16 Ιούνιος 2017, 16:05:02 μμ
Και τον καταλύτη Γιάννη μου δεν τον σκέφτηκες? Να σώσουμε την αντλία, και να χαλάσουμε τον καταλύτη?

Ωχ ναι! Αυτά έχει η σύγχρονη τεχνολογία, δεν δέχεται εμβαλωματικές λύσεις. Η μόνη λύση είναι ...η τσέπη μας.

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #115 on: Παρασκευή 16 Ιούνιος 2017, 21:57:13 μμ
Ωχ ναι! Αυτά έχει η σύγχρονη τεχνολογία, δεν δέχεται εμβαλωματικές λύσεις. Η μόνη λύση είναι ...η τσέπη μας.
:) :) :) :)
 :alright:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #116 on: Παρασκευή 18 Αύγουστος 2017, 23:21:56 μμ
Συνάδελφοι. Απ' όσο θυμάστε, μήπως αυτή η ιστορία ξεκίνησε ή επανέρχεται μόλις βάλουμε "καθαρή" με πρόσθετα κ.λ.π. βενζίνη? Ρωτώ γιατί μου φαίνεται ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε στο δεύτερο φουλάρισμα με σούπερ-ντουπερ ενισχυμένη βενζίνη, από αυτή που πουλάνε κάθε Τρίτη 1 λεπτό ακριβότερη από την απλή τους. Λέω μήπως αυτά τα "καθαριστικά" που βάζουν δημιουργούν θέματα στην αντλία;
Θά κάνω τα επόμενα φουλαρίσματα με απλή (και την πιο φτηνή τελικά) βενζίνη και θα δω.....

Το λεπόν, σαν να εχεις δικιο, οταν φουλάρισα με Vpower αλλά απο ρεζερβα αρχισα να ακουω κ εγω την αντλία.
Εντρομος περίμενα να κάψω κάμποση  Vpower κ να βάλω πάλι απλή .
Λοιπόν μετα το 2ο γέμισμα με απλή ο θόρυβος σχεδόν εξαφανιστηκε θέλει προσπάθεια για να τον ακούσεις.

Δεν ξερω πως ακουγεται σε εσάς αλλά εμένα δεν ακουγεται στο ρελαντί εκτός κ αν ανοίξεις γκάζι, οταν ξεκινάω ακουγεται ανάλογα με το πόσο γκάζι έχω ανοίξει, αλλά μετα απο καποια χιλιομετρα δεν ακουγεται επειδη το σφυριγμά της το καλύπτει ο θόρυβος του αέρα στο κράνος.

Να κ ενας λόγος ακόμα που πρέπει να φοραμε κράνος . :2hysterical:

Οι τιμές που αναφέρετε για αντλία είναι εξωφρενικές.
Την ίδια αντλία χρησιμοποιούν όλοι οι κινητήρες μονού ψεκασμού από μοτοσυκλέτες, εξωλέμβιες μέχρι χορτοκοπτικά.
Υπάρχει συμβατό μοντέλο σε τιμή ξεφτίλα, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να περάσει μια Τρίτη από το ΣΥΜΟΦε να τα πούμε.
Εγώ την έχω πάρει εδώ και δύο χρόνια σχεδόν και κάθεται για όταν χρειαστεί, αν χρειαστεί ποτέ δηλαδή.

και τι εννοείς μονού ψεκασμού? ενα μπεκ ανα κυλινδρο?

Συμβατό σημαίνει οτι ταιριαζει στο τεπόζιτο? κ με το δείκτη καυσίμου? θα εχει σωστες ενδειξεις?

Offline γκ

• Rossi και πάνω !
Reply #117 on: Κυριακή 20 Αύγουστος 2017, 01:22:50 πμ

Συμβατό σημαίνει οτι ταιριαζει στο τεπόζιτο? κ με το δείκτη καυσίμου? θα εχει σωστες ενδειξεις?

Νικόλαε, τώρα που μπήκες στον αστερισμό του ψεκασμού, μάθε (κι' αχρείαστη να είναι αυτή η γνώση) ότι κατά κανόνα υπάρχει μια βάση στο τεπόζιτο πάνω στην οποία βιδώνει η αντλία. Η βάση αυτή είναι διαφορετική σε κάθε μηχανάκι, αλλά δεν παθαίνει τίποτα. Παθαίνει η αντλία για την οποία όπως έγραψε ο ΚΚαλαντζής υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις.

ΥΓ.1 Ο Σάρακ δίνει τη βάση και την αντλία, ως ένα ανταλλακτικό;
ΥΓ. 2 Μη λύσεις το μηχανάκι για να το διαπιστώσεις.  ;D

Offline Βαγγέλης

• Ζήσε με την Υγεία σου, μην παίζεις με αυτήν, θα χάσεις πολλά
  • Rossi και πάνω !
Reply #118 on: Κυριακή 20 Αύγουστος 2017, 07:29:23 πμ
Νικόλαε, τώρα που μπήκες στον αστερισμό του ψεκασμού, μάθε (κι' αχρείαστη να είναι αυτή η γνώση) ότι κατά κανόνα υπάρχει μια βάση στο τεπόζιτο πάνω στην οποία βιδώνει η αντλία. Η βάση αυτή είναι διαφορετική σε κάθε μηχανάκι, αλλά δεν παθαίνει τίποτα. Παθαίνει η αντλία για την οποία όπως έγραψε ο ΚΚαλαντζής υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις.

ΥΓ.1 Ο Σάρακ δίνει τη βάση και την αντλία, ως ένα ανταλλακτικό;
ΥΓ. 2 Μη λύσεις το μηχανάκι για να το διαπιστώσεις.  ;D

Τώρα αυτό το τελευταίο γιατι το έγραψες φίλε ???  κι αν υπήρχε μία περίπτωση να μην το λύσει ( αν δεν το έχει λύσει κιόλας ) τώρα θα το λύσει.......... :goofy: :goofy: :goofy: :goofy: :goofy:

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #119 on: Κυριακή 20 Αύγουστος 2017, 21:09:13 μμ
Αυτες τις εναλλακτικές λύσεις θέλω να μαθω.

Οσο για την αντλία τό πόσο ακουγεται κ το πόσο ενοχλεί είναι κ υποκειμενικό εδώ που τα λέμε.
Εμένα πάντως οταν φοραω κράνος δεν την ακούω, αν αυτό είναι σημείο μέτρησης , τωρα αν φτάσει να ξεσηκώνει την γειτονιά τότε ισως κ να την αλλάξω .
Αν κ δεν βλέπω απο τα όσα εχω διαβάσει ο θόρυβος να σημαίνει οτι θα μείνει κάποιος απο τρόμπα.

....τώρα θα το λύσει.......... :goofy: :goofy: :goofy: :goofy: :goofy:

:2tongue: :2tongue: :2tongue: :2tongue:

Παλιόγερα Ιμιτασιόν Κρητικέ , μην αφήσεις τπτ να πέσει κάτω εσύ ...

:2hysterical: :2hysterical:
 :2hysterical: :2hysterical:

Offline KKalantzis

• HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Where the streets have no name!
Reply #120 on: Δευτέρα 28 Αύγουστος 2017, 18:01:42 μμ
και τι εννοείς μονού ψεκασμού? ενα μπεκ ανα κυλινδρο?

Α, Νικόλα μου θα σε στενοχωρήσω :( Έτσι μου το είπε ο ειδικός, έτσι το μεταφέρω, δεν ρώτησα λεπτομέρειες.
Συμβατό σημαίνει ότι είναι ο ίδιος κωδικός αντλίας, που ταιριάζει σε όλα τα αντίστοιχα συστήματα ψεκασμού.
Για τα υπόλοιπα θα σου πω όταν και εάν γίνει η αντικατάσταση, αλλιώς, όπως προείπα, μια Τρίτη από κοντά θα μας τα πει ο ειδικός  :)

Keep riding !!!

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #121 on: Δευτέρα 28 Αύγουστος 2017, 22:51:38 μμ
Μπααααα, δεν στεναχωριέμαι . :2hysterical:

Ωστε Τρίτες γίνονται οι μεγάλες αποκαλύψεις σε επίπεδο ειδικού . :eusa_think:

Offline Johnny_Nik

• Rossi και πάνω !
Reply #122 on: Πέμπτη 31 Αύγουστος 2017, 02:28:50 πμ
Νίκο, όταν ο μάστορας λέει συμβατή τρόμπα, εννοεί μια απλή τρόμπα εμπορίου σαν αυτή:

η οποία πάει και αντικαθιστά το αντίστοιχο εξάρτημα που βρίσκεται στο τεπόζιτο της μηχανής. Στο τεπόζιτο της μηχανής όμως αυτό το εξάρτημα κρύβεται μέσα σε μια κατασκευή η οποία φιλοξενεί εκτός από την τρόμπα, κάποιο φιλτράκι, ίσως κάποιον ρυθμιστή πίεσης ενώ  σε κάποιες (αν όχι σε όλες) μηχανές είναι σετ με το φλοτέρ. Αυτό όλο το σετ είναι κάπως έτσι:

Έτσι πουλιέται η τρόμπα βενζίνης για τις περισσότερες μηχανές και τα αυτοκίνητα, και επειδή φιλοξενεί πολλά πραγματάκια ακόμα, έχει αυξημένο κόστος σε σχέση με το αν αγόραζες το ανταλλακτικό από την πρώτη εικόνα, το οποίο είναι και αυτό που χαλάει συνήθως. Εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, αντικαθιστούν μόνο το προβληματικό ανταλλακτικό και κρατάνε την υπόλοιπη τρόμπα. Στο ιμπέι μπορείς να βρεις ανταλλακτικό και με λιγότερο από 30 ευρώ για να έχεις να αλλάζεις αν χρειαστεί. Μια τέτοια επισκευή δεν θα επηρεάσει το φλοτέρ αν δεν το χαλάσει κανείς κατά την επέμβαση (επειδή είχες ρωτήσει πιο πάνω)

Βέβαια υπάρχουν και πραγματάκια  που πρέπει να συνοπολογίζει κανείς όταν πάει να κάνει τέτοια επέμβαση. Αν το τρομπάκι βρίσκεται μέσα σε σφραγισμένη με εποξική κόλλα φωλιά, ποιός εγγυάται ότι η κατασκευή θα σφραγίσει ξανά όπως πρέπει; Αν το τρομπάκι χάλασε από τα σκουπίδια στο καύσιμο ο ρυθμιστής πίεσης σε τι κατάσταση θα είναι; Υπάρχει σαν ανταλλακτικό και αν ναι, αξίζει το κόστος να προχωρήσει κανείς;

Έχω δει αντικατάσταση τέτοια σε πραγματικό χρόνο, με φωλιά όπου η τρόμπα δεν ήταν σφραγισμένη, άρα εύκολα προσβάσιμη για αλλαγή, και ρυθμιστή πίεσης βενζίνης κόστους πάνω κάτω 10 ευρώ στο εμπόριο, φυσικά όχι γνήσιο ανταλλακτικό. Η παλιά τρόμπα άντεξε περί τις 120.000 χιλιόμετρα, η "επισκευασμένη" άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο 1 χρόνο και 20.000 χιλιόμετρα αργότερα με τα τρομερά καύσιμα που έχουμε. Έγινε δεύτερη επισκευή πριν λίγες μέρες, και πλέον από πλευράς κόστους βρισκόμαστε 40 + 40 για τα τρομπάκια άλλα 20 για ρυθμιστές πίεσης. Η κομπλέ τρόμπα σε ιμιτασιόν βέβαια μιας και μιλάμε για αμάξι (με άγνωστο επίσης το πόσο θα κρατούσε, αν και πιστεύω ότι θα έκανε πάνω από 20.000), ξεκινούσε από τα 120 ευρώ.

Offline Stoneman

• Moderator
  • Rossi και πάνω !
Reply #123 on: Πέμπτη 31 Αύγουστος 2017, 03:35:49 πμ
Αστο καλυτερα, αγορασα κουμπαρα