Hellas Transalp Forum

Νέος κάτοχος TRANSALP και ήδη με προβλήματα!!!

spvag · 8643

Offline spvag

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Σάββατο 15 Αύγουστος 2009, 05:57:49 πμ
Χαιρετώ όλη την παρέα! Ονομάζομαι Βαγγέλης. Μένω Βοτανικό.

Μέχρι τώρα η αλήθεια είναι ότι δεν συμμετείχα στο φόρουμ (και γενικά στα φόρουμ) αλλά τελικά έπειτα από τα προβλήματα που αντιμετώπισα με τη μηχανή μου (και ψάχνωντας λύση/εις) κατέληξα στην παρέα σας.

Να πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή:
Το δίπλωμα το πήρα πρόσφατα (στα "γεράματα"  :o - 34 Μαΐων - ) έπειτα από παρότρυνση φίλων για να εξυπηρετούμαι καλύτερα στη δουλειά μου (φροντιστήρια) και στις μετακινήσεις μου εντός πόλης. Αφορμή για την τελική απόφαση να το πάρω ήταν ότι κατέληξε στα χέρια μου (από συγγενή μου) μια TRANSALP του '99. Η ιστορία της συγκεκριμένης μηχανής βέβαια είναι λίγο περίεργη, θα πει κάποιος όμως ότι "σου χαρίζουν άλογο και το κοιτάς στα δόντια"!!

Έχουμε και λέμε λοιπόν... Η μηχανή ήταν ακινητοποιημένη για περίπου 3, σχεδόν 4 χρόνια. Πριν την πάρω στα χέρια μου και αρχίσω τις βόλτες η μηχανή δέχθηκε την περιποίηση (ελπίζω όχι "περιποίηση" - γιατί μου έχουν μπει κάποιοι ψίλοι στα αυτιά πλέον) κάποιου μηχανικού, γνωστού του συγγενή μου. Από τα λεγόμενα του μάστορα το μοτέρ της μηχανής είχε κολλήσει και το είχε βάλει πετρέλαιο/σε πετρέλαιο, δεν κατάλαβα για να πω την αλήθεια (ιδέα δεν έχω από αυτά). Πάντως, θεωρητικά πάντα, τη μηχανή την έκανε service και ήταν πλέον έτοιμη για να κυκλοφορήσει. Για περίπου 1 μήνα και πλέον έκανα περίπου 400 χιλιόμετρα μέσα στην ΑΘήνα χωρίς να μου παρουσιάσει το παραμικρό. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Τη Δευτέρα έσκασε μύτη ένας φίλος από Θεσσαλονίκη με σκοπό να ανέβουμε παρέα με τις μηχανές ξανά επάνω και να αρχίσουμε να οργώνουμε τη Β. Ελλάδα (αν και θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αποτελεί ρίσκο με τέτοια εμπειρία να κάνει κάποιος τέτοιο ταξίδι). Όλα καλά λοιπόν και ξεκινάμε την Πέμπτη το πρωί (χαράματα) για Θεσ/νίκη. Φοβερή εμπειρία το ταξίδι με μηχανή και ειδικά με παρέα! Πηγαίναμε χαλαρά στο δρόμο και απολαμβάναμε τη διαδρομή. Στάση για καφέ στη Μαλακάσα και συνεχίζουμε. Μέχρι το "καταραμένο" (πλάκα κάνω!!) Μόλο. Εκεί λοιπόν ενώ πήγαινα με σταθερό γκάζι άρχισε να κόβει και να δίνει γκάζι (όπως όταν τελειώνει η βενζίνη). Μπαίνουμε στο πρώτο πάρκινγκ για να τσεκάρουμε τη βενζίνη (αν και με 180 χιλιόμετρα περίπου απόστασης και τον ρυθμό που ακολουθούσαμε δεν πίστευα ότι θα έμενα από βενζίνη). Με τα πολλά, ενώ ακούγαμε ότι έχει βενζίνη προσθέσαμε (πήγε ο φίλος και έφερε) και μετά κανονικά σε βενζινάδικο φουλάρισα. Θεωρήσαμε ότι αφού μπορεί να έμεινε από βενζίνη και να κάθισε κανένα σκουπιδάκι στην αντλία ξεκινώντας ανέβασα λίγο στροφές, 6 με 7 χιλιάδες στροφές (μπορεί να ήταν και χαζό αυτό) μέχρι που μετά από λίγο ενώ έκανε το ίδιο (έκοψε και έδωσε γκάζι) είδα τις στροφές να πέφτουν και ο κινητήρας έσβησε. Στην άκρη λοιπόν και αναμονή για την οδική... (άλλη ιστορία αυτή για άλλη στιγμή - πάντως για όσους μπορεί να μας είδαν ήμασταν 2 ταλαίπωροι που καθόμασταν στις μπάρες στο ύψος των Θερμοπυλών και χαιρετούσαμε και μας χαιρετούσαν οι συνάδελφοι!!!!).

Τελικά, η μηχανή μεταφέρθηκε σε συνεργείο της Λαμίας, όπου και ο εξυπηρετικότατος μηχανικός μας είπε ότι το πρόβλημα ήταν μάλλον ηλεκτρολογικό και χρειαζόταν να το τσεκάρει ηλεκτρολόγος, όμως δεν υπήρχε χρόνος διαθέσιμος και τελικά η μηχανή μεταφέρθηκε πίσω στην Αθήνα (ξενέρωμα, πάει το ταξιδάκι). Αλλά το θέμα είναι (και επιτέλους καταλήγω!!!)  ότι κατά τα λεγόμενα του μηχανικού εκεί (Λαμία) δεν την είχε κάνει service κανείς , όπως τουλάχιστον θα έπρεπε να έχει γίνει. Αυτό το διαπιστώσαμε και οι ίδιοι από το πιο απλό πράγμα που μπορούσε να αλλάξει κάποιος, τα μπουζί, τα οποία ήταν μέσα στη μαυρίλα και τη σκουριά. Το θέμα μου είναι ότι πλέον δεν εμπιστεύομαι με τίποτα τον προηγούμενο μηχανικό και θα ήθελα με την πολύτιμη βοήθειά σας (γνώσεις, εμπειρίες από συνεργεία κτλ κτλ) να επανέλθω ξανά στους δρόμους και να γίνω ενεργό μέλος της κοινότητας!

Οπότε συνοψίζοντας:

Είμαι ο Βαγγέλης και δεν είμαι καλά!!  ;D ;D
Σε ποιο συνεργείο να πάω;;

Offline georig25

• Θα ήθελα να είμαι
  • Rossi και πάνω !
  • Η ζωή είναι ωραία . . . . . συνήθως
    • ΡΗΓΑΣ
Reply #1 on: Σάββατο 15 Αύγουστος 2009, 06:14:36 πμ
Καλως ηρθες Βαγγελη και αρχισε νατην σκαλιζεις μονος να εισαι σιγουρος

Δεν γεννήθηκα με εξαρτήσεις, γιατί να τις αποκτήσω;

:moped:Γιώργος Ρήγας
click me!

Offline el_mojito

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #2 on: Σάββατο 15 Αύγουστος 2009, 08:02:13 πμ
Βαγγέλη καλωσόρισες!

Άν και γενικώς τα χέρια μου δεν πιάνουν, απλά θα σου πώ οτι κάααααποτε το είχα πάθει και γώ αυτό.Είναι η ηλεκτρονική.Αυτή η ελλειπής απόκριση του γκαζιού (όπως σωστά περιέγραψες σαν να μένει απο βενζίνη ή σαν να έχει σκουπιδάκια η βενζίνη) είναι απλά γιατί δούλευε ο ένας κύλινδρος ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΕΣΕΣ!

Για να μην παρεξηγηθώ κι επειδή πάνε πολλά χρόνια απο τότε που το έπαθα...ας με διορθώσουν ή ας με επιβεβαιώσουν οι πιο κατέχοντες το θέμα!

Τώρα όσον αφορά τους μηχανικούς...το θέμα είναι γνωστο!Αν μπορούσες τα βασικά να τα κάνεις εσύ δε θα είχες κανένα μαιμουδιάρη μηχανικο ανάγκη.

Νικόδημος

Offline panlask

• νέος οδηγός
  • **
    • radioamateur
Reply #3 on: Κυριακή 16 Αύγουστος 2009, 15:04:57 μμ
Γειά σου Βαγγέλη και καλωσόρισες στην παρέα μας.
Αν θεωρείς τα 34 "γεράματα" τι να πουμε και εμείς.
Πάντως  εάν πιάνουν λίγο τα χέρια σου το καλύτερο είναι να τα κάνεις εσύ. Δεν είναι και καμιά σπουδαία δουλειά να αλλάξεις δύο μπουζί και τα λάδια της μηχανής.

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #4 on: Κυριακή 16 Αύγουστος 2009, 16:17:45 μμ
Γειά σου Βαγγέλη και καλωσόρισες στην παρέα μας.
Αν θεωρείς τα 34 "γεράματα" τι να πουμε και εμείς.
Πάντως  εάν πιάνουν λίγο τα χέρια σου το καλύτερο είναι να τα κάνεις εσύ. Δεν είναι και καμιά σπουδαία δουλειά να αλλάξεις δύο μπουζί και τα λάδια της μηχανής.
να συμπληρώσω άλλα δύο για να είμαστε κομπλέ! ;) ;)

Φίλε Βαγγέλη,
το θέμα με τα συνεργεία είναι τεράστιο και αν κάτσουμε να το αναλύσουμε θέλουμε πολλές μέρες και συμπέρασμα δε θα βγάλουμε.

Αν πιάνουν τα χέρια σου, καλό είναι να το φτιάχνεις μόνος σου, να ξέρεις τι έχεις κάνει και τι όχι.
Μερικές όμως παρατηρήσεις που έχω:
α. Το ΤΑ δεν έχει αντλία βενζίνης. Έχει ρουμπινέτο υποπίεσης.
β. τι εννοείς το έβαλε στο πετρέλαιο?

Μερικές συμβουλές τι να κάνεις στο μηχανάκι σου:
1. Να μετρήσεις συμπιέσεις
2.  Να αλλάξεις τα μπουζί
3. Να βγάλεις τα καρμπ, να τα καθαρίσεις (να δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζιγκλέρ του ρελαντί)
4. Να τσεκάρεις τις μεμβράνες των σλάιτ
5.  Μπουζί
6. Λάδια
7. Ρύθμισμα Βαλβίδες
8. Έλεγχο το ρουμπινέτο υποπίεσης
9. Να ξηλώσεις ΟΛΕΣ τις φίσες και να ρίξεις σπρέυ επαφών
10. Να τσεκάρεις το τεπόζιτο αν είναι σκουριασμένο
11. Τάπα βενζίνης. Όταν πάρει το μηχανάκι μπροστά, βγάλτο βόλτα μεγάλη και με αρκετά γκάζια, αν ξεκινήσει πάλι να σου κάνει κόλπα, πάρε το δεύτερο κλειδί και βγάλε την τάπα του τεπόζιτου και συνέχισε τη βόλτα. Μπορεί από την πολυκαιρία να έχει βουλώσει η αναπνοή της τάπας και να μην επιτρέπει στο τεπόζιτο να κατεβάσει βενζίνη στα καρμπ.

Αυτά για αρχή.
Επίσης πρόσεξε αν έχει φίλτρο βενζίνης, να το βγάλεις και αν δεν έχει να ΜΗΝ βάλεις.

Δώσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο εξής: Καλό είναι να το φτιάχνεις μόνος, αλλά αν δεν ξέρεις ή αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, μπορεί να γίνει ΠΟΛΥ μεγαλύτερη ζημιά. Πριν πειράξεις κάτι, καλό είναι να είσαι σίγουρος.

Offline petervic

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Δευτέρα 17 Αύγουστος 2009, 22:59:07 μμ
Φίλε Βαγγέλη καλώς ήρθες στην παρέα έστω και υπό αυτές τις συνθήκες. Η γνώμη μου και η εμπειρία μου λέει: ότι δεν το γνωρίζεις μη το σκαλίζεις. Για αρχή άρχισε το ψάξιμο στις ανάλογες ενότητες του φόρουμ όπου θα βρεις πολλές γνώμες και απαντήσεις για τις απορίες σου. Αφού είσαι άσχετος από μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά του ΤΑ καλύτερα να βρεις κάποιον μάστορα που σου είναι έμπιστος και θα είσαι ήσυχος κάθε φορά που θα πηγαίνεις το μηχανάκι σου. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν οι πάμπολλες απαντήσεις από άλλους συμφορουμίτες για διάφορους μάστορες. Ακολούθησε τις συμβουλές του Χρήστου pissaman (κάτι παραπάνω ξέρει ;) ) και φυσικά μπορείς ελεύθερα να ρωτάς για όποια άλλη απορία έχεις  :)

Η ασημουλα μου, το 4ο παιδι μου...

Πέτρος
XL650V

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #6 on: Δευτέρα 17 Αύγουστος 2009, 23:10:04 μμ
Γειά σου Βαγγέλη. Το συγκεκριμένο πρόβλημα μάλλον ήταν πρόβλημα της ηλεκτρονικής (μάλλον, γιατί το 99 μοντέλο δεν έχει συχνά τέτοια προβλήματα). Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ακολουθήσεις αυτά που σου είπε ο pissaman (ειναι και επαγγελματίας ο άνθρωπος) . Είναι πολυτιμότατες οι οδηγίες του.
Πετρέλαιο πρέπει να το πέρασε μόνο απ έξω και δε θα έκανε τίποτε άλλο.
Θέλει λίγο φροντίδα και θα έχεις ένα πολύ καλό μηχανάκι. Η φθορά της 4 ετούς ακινησίας, είναι σημαντική, αλλά όχι μεγαλύτερη
απο αυτή της 4ετούς μετακίνησης. Βέβαια εξαρτάται και που ήταν παρκαρισμένο.

Offline junior CAESAR

• Rossi και πάνω !
  • ...¨Οποιος έχει μυαλό το προστατεύει!!
Reply #7 on: Τρίτη 18 Αύγουστος 2009, 00:49:33 πμ
 :welcome: Και με το καλο να λυσεις το προβληματακι της καλης σου. :welcome:

Salonica Iron Club

ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙ
Η ΑΣΚΟΠΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΟΒΑΡΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

strofakias

• Guest
Reply #8 on: Τρίτη 18 Αύγουστος 2009, 05:11:48 πμ
 :welcome: :welcome: :welcome:

Offline Chtech

• Rossi και πάνω !
  • Honda XL650V 2004 Black
Reply #9 on: Τρίτη 18 Αύγουστος 2009, 16:31:24 μμ
 :welcome: :welcome: :welcome:

Offline Thanosf

• Rossi και πάνω !
  • Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται ...
    • www.zesta.gr
Reply #10 on: Τρίτη 18 Αύγουστος 2009, 16:55:57 μμ
Καλωσόρισες!!!!

. . .

Offline roussosnick

• Ασφαλιστικός σύμβουλος
  • Οδηγάρα
Reply #11 on: Τρίτη 18 Αύγουστος 2009, 17:18:22 μμ

:welcome: Μήν το βάζεις κάτω ! :welcome:

Παρατηρήσεις :

1. Δέν πάμε ταξίδι έτσι απλά . . . εκτός αν διάβασες ταξιδιωτικό του M. I. Pagalos που ξεκινάει ώς εξής: "Ποια προετοιμασία? Τίποτα δεν έκανα. Έφυγα μια μέρα όπως όλες, μόνο που αντί για δουλειά πήγαινα Λιθουανία!"

κ'

2. Ταξιδεύουμε πάντα με παρέα ακόμη και αν συναντήσουμε άγνωστη παρέα στο δρόμο. Καλός έπραξες και ταξίδεψες με τον φίλο σου. 

Offline kostasj

• >>>>>>
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Πέμπτη 20 Αύγουστος 2009, 06:25:36 πμ
:moped: :welcome: :welcome: :welcome:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αφού όλοι ψάχνουμε την αλήθεια..
Κι αφού σχεδόν όλοι ξέρουμε ποια είναι..
Γιατί το ψέμα είναι πιο δημοφιλές  ???