Hellas Transalp Forum

Εξάτμηση

haniotis · 9094

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
on: Τρίτη 01 Μάιος 2007, 04:36:04 πμ
Γειά σας από Χανιά!!
Μήπως ξέρει κανείς τι γίνεται με την εξάτμιση του 400; Εχει διαφορά από το 600; Εχω ακούσει τα όσα απο τούς διάφορους γνώστες και μη, και τώρα που μου ψιλοτρύπησε δεν ξέρω τι να πάρω. Εχει κανείς καμιά καλή πρόταση;

Success is just like being pregnant.
Everybody congratulates you,
but nobody knows how many times you were F****D

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #1 on: Τρίτη 01 Μάιος 2007, 06:27:46 πμ
Οι εξατμίσεις (μεταξύ 400 και 600) διαφέρουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η 400 έχει μικρότερης διαμέτρου εσωτερικό σωλήνα τουλάχιστον στο silencer. Πιθανόν και οι σωλήνες εξαγωγής από τους κυλίνδρους να μην ταιριάζουν. Επειδή αυτό το μοντέλο δεν κυκλοφόρησε ποτέ εκτός ασιατικής αγοράς, δεν έχει τύχει ποτέ να κυκλοφορήσει και αγγλικό service manual (είναι μόνο στα γιαπωνέζικα). Θα πρέπει να ρωτήσεις σε διάφορα (καλά) μαγαζιά (που έχουν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά για το 400) για να σε κατατοπίσουν καλύτερα.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Sotiris

• Rossi και πάνω !
  • Χανια!!!!!
Reply #2 on: Τρίτη 01 Μάιος 2007, 06:41:42 πμ
Βρε βρε κι άλλος από την Κρήτη, και μάλιστα από τα Χανιά. Για την εξάτμιση δεν ξέρω, αλλά άμα θες πέρνα από το Greco σήμερα κατά της 12:30 να σε γνωρίσω :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:. Αν όχι τα λέμε online. Καλό σας βράδυ.
« Last Edit: Τρίτη 01 Μάιος 2007, 06:44:37 πμ by Sotiris »

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #3 on: Τρίτη 01 Μάιος 2007, 06:50:09 πμ
  Άντε βρε Σωτηράκη! Θα κανονίσεις τίποτα? Καμιά συνάντηση? Άντε γιατί έχουμε μαζευτεί πολλοί σύντεκνοι. Άντε και στις επόμενες εκλογές θα κατεβάσουμε δικό μας υποφήφιο... ;D
  Προτείνω το Ζάχο, που έτσι κι αλλιώς το χειμώνα είναι Αθήνα  :P

ΥΓ: Καλώς ήρθες κι από 'μένα Δημήτρη.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #4 on: Τρίτη 01 Μάιος 2007, 06:59:27 πμ
Γειά σας από Χανιά!!
Μήπως ξέρει κανείς τι γίνεται με την εξάτμιση του 400; Εχει διαφορά από το 600; Εχω ακούσει τα όσα απο τούς διάφορους γνώστες και μη, και τώρα που μου ψιλοτρύπησε δεν ξέρω τι να πάρω. Εχει κανείς καμιά καλή πρόταση;

Καλησπέρα Δημήτρη!
Και το δικό μου ΤΑ είναι 400 αλλά φορούσα εξάτμιση της εταιρείας MIVV και όταν χρειάστηκε να την αλλάξω επειδή είχε σκουριάσει μου έδωσε ένας φίλος τη δικιά του από 600.
 Παρ' όλο που δεν ξέραμε και πολλά πράγματα από μηχανικής πλευράς, την αλλάξαμε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
« Last Edit: Τρίτη 01 Μάιος 2007, 21:39:11 μμ by memos »

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline haniotis

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Τρίτη 01 Μάιος 2007, 19:06:19 μμ

Καλησπέρα Δημήτρη!
Και το δικό μου ΤΑ είναι 400 αλλά φορούσα εξάτμιση της εταιρείας MIVV και όταν χρειάστηκε να την αλλάξω επειδή είχε σκουριάσει μου έδωσε ένας φίλος μου τη δικιά του από 600.
 Παρ' όλο που δεν ξέραμε και πολλά πράγματα από μηχανικής πλευράς, την αλλάξαμε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ευχαριστώ παιδιά!!
Μέμο, από θόρυβο πώς πάς;

Success is just like being pregnant.
Everybody congratulates you,
but nobody knows how many times you were F****D

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Reply #6 on: Τετάρτη 02 Μάιος 2007, 22:34:43 μμ
Ευχαριστώ παιδιά!!
Μέμο, από θόρυβο πώς πάς;

Δεν  έχει  μεγάλη  διαφορά . 
Ίσως  λίγο  ποιο  μπάσα .
Αλλά  τίποτα  το  αξιοσημείωτο .

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline Aias

• νέος οδηγός
  • **
Reply #7 on: Δευτέρα 14 Μάιος 2007, 03:13:42 πμ
Εμενα στο ΤΑ 600 94 κανει σκασιματα και κατι κουδουνιζει ...Μπορω να βρω καμια μεταχειρισμενη ή να παω για after market?Μου ειπαν παντως να προτιμησω παλι με διπλη <<κανη>> για να μην κανει θορυβο.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #8 on: Δευτέρα 14 Μάιος 2007, 07:38:56 πμ
Μεταχειρισμένη εξάτμιση είναι λίγο ... ρώσικη ρουλέτα! Πώς θα δείς ότι είναι σε καλή κατάσταση εσωτερικά? Και δεν "ζουζουνίζει" σαν την δικιά σου? Το ρισκάρεις εκτός αν ξέρεις καλά το μαγαζί που θα στην πουλήσει.

Σκασίματα σημαίνει άκαυτη βενζίνη στην εξαγωγή. Αιτίες πολλές.

Offline Aias

• νέος οδηγός
  • **
Reply #9 on: Δευτέρα 14 Μάιος 2007, 08:19:35 πμ
Τα σκασίματα γίνονται οταν αφήνω το γκαζι και εχω στροφές στον κινητήρα ,βαλε και 2 τρυπίτσες στην εξάτμιση με την συμπίεση ακούγεται (έτσι πιστεύω τουλάχιστον). 

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #10 on: Δευτέρα 14 Μάιος 2007, 09:03:13 πμ
Το άκαυτο μίγμα στην εξαγωγή/εξάτμιση μπορεί να προέρχεται από πολλές αιτίες. Μερικές (οι πιο συνηθισμένες) είναι (κατά φθίνουσα σειρά):
1) Ρωγμές στις πλαστικές βάσεις των καρμπυρατέρ
2) Ελατωματική cut-off valve ή ρωγμές στη φούσκα της cut-off valve του καρμπυρατέρ
3) Ακανόνιστο μίγμα βενζίνης/αέρα
4) Ασυγχρόνιστα (πολύ) καρμπυρατέρ
5) Τρύπια εξάτμιση

Αν η εξάτμιση είναι πολύ προβληματική (έχει και τρύπες όπως λές) μπορεί να δημιουργεί αυτή το πρόβλημα στο όλο σύστημα. Κάθε εξάτμιση απαιτεί και την ανάλογη δική της (σωστή) ρύθμιση στα καρμπυρατέρ.

Συμβουλή: Άλλαξε πρώτα ή φτιάξε την εξάτμιση και μετά βλέπεις αν υπάρχει το πρόβλημα με τα σκασίματα. Μπορεί και να σταματήσουν. Αν όχι, τότε το ξανακοιτάμε.

Offline Aias

• νέος οδηγός
  • **
Reply #11 on: Τρίτη 15 Μάιος 2007, 04:58:28 πμ
Ε ναι αυτο λεω και εγω,θα παω για καποια after sale ,ελπιζω μονο να μην ακουγεται σαν τρακτερ μετα...

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #12 on: Τρίτη 15 Μάιος 2007, 06:18:52 πμ
Ο ήχος και η χροιά του είναι θέμα..γούστου! Πριν διαλέξεις ρώτησε για το πόσα db είναι η κάθε μία.

Offline Aias

• νέος οδηγός
  • **
Reply #13 on: Τρίτη 15 Μάιος 2007, 18:46:34 μμ
Λοιπον εκατσα και ξυλωσα το τελικο και το χτυπησα και εφυγαν κομματια μεταλο. Επισης στην σωληνωση ειχε φτασει ενα κομματι απο το διαφραγμα που το εβγαλα.Μολις την εβαλα παλι πανω εφυγε το κουδουνισμα (επιτελους) αλλα μολις ανοιγα το γκαζι εχανε στροφες.Εβαλα λιγο καλυτερα την εξατμηση και τωρα δεν χανει στροφες απλα χανει μερικα καυσαερια απο 1 τρυπα στο τελικο και απο εκει που κουμπωνει η σωληνωση με το τελικο.Θα παω να παρω της Nigrin γαζα(εχω και τον στοκο) και παλι αυριο ξυλωμα.
Ελπιζω να το φτιαξω και να γίτωσω τα 200+ ευρω.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #14 on: Τρίτη 15 Μάιος 2007, 19:35:12 μμ
Τα διάφορα τμήματα της εξάτμισης ενώνονται μεταξύ τους με τα κατάλληλα ζουάν. Όταν την αποσυναρμολογείς, τα ζουάν καταστρέφονται, οπότε και πρέπει να πάρεις καινούρια από τη Χόντα για να εφαρμόσουν σωστά μεταξύ τους και να μην έχεις διαροές.

Offline Aias

• νέος οδηγός
  • **
Reply #15 on: Τετάρτη 16 Μάιος 2007, 07:53:37 πμ
Σιγουρα θελει καινουργια εξατμηση αλλα θα κανω την οικονομικη λυση τωρα (αντι για γαζες θα παω αυριο για ηλεκτροκολληση και ο θεος βοηθος ).Παντως σκασιματα κανει ακομα. :(