Hellas Transalp Forum

Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι ευτυχής...!

trumpet · 6687

Offline trumpet

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Σάββατο 14 Μάρτιος 2009, 01:24:54 πμ
Καλη..μέρα στο forum!

Σήμερα, μετά από 2,5 περίπου μήνες ακινησίας, το μοτοσακό μου βγήκε από το συνεργείο όπου το πήγα για σέρβις και με ταξίδεψε για λίγα χιλιόμετρα εντός και εκτός πόλης (Θεσ/νίκη) και με έκανε να νιώσω πολύ όμορφα!

Το σέρβις της καλής μου περιέλαβε τα εξής:

1) Αλλαγή λαδιών
2) Παραφλού
3) Αλλαγή φιλτρου λαδιού
4) Αλλαγή μπουζί
5) Καθαρισμό καρμπυρατέρ
6) Αλλαγή τακάκια μπροστά
7) Υγρά φρένων
8 ) Ρύθμιση βαλβίδων
9) Λίπανση μοχλικών
10) Αλλαγή Μπαταρίας
11) Τέντωμα αλυσίδας

Το σύνολο μαζί με τα εργατικά μου βγήκε...280 Ευρώ. Ειλικρινά μου φάνηκαν αρκετά τα χρήματα μιας και είναι το πρώτο μου σέρβις και δεν είχα πρηγούμενη άποψη περί του κόστους συντήρησης...

Ποια είναι η άποψή σας για το ποσό? Μήπως μου έπιασε το κωλαράκι ο μάστορας?

Πάντως είναι ευτυχές το γεγονός ότι καβάλησα την μηχανή και την ένιωσα όπως δεν την έχω ξανανιώσει! Καραγούσταρα την βολτίτσα μου και είμαι έτοιμος για βολτες τώρα που ανοίγει ο καιρός..!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

trumpet
« Last Edit: Σάββατο 14 Μάρτιος 2009, 01:26:37 πμ by trumpet »

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #1 on: Σάββατο 14 Μάρτιος 2009, 05:45:34 πμ
Αν πραγματικά τα έκανε όλα τα παραπάνω και δεν σου είπε απλώς πως τα έκανε (δηλαδή αν τα είδες με τα μάτια σου), τότε το ποσό είναι σχετικά νορμάλ (για Θεσ/νικη).

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Reply #2 on: Σάββατο 14 Μάρτιος 2009, 08:15:09 πμ
  Γιατί ήταν τόσο καιρό ακινητοποιημένο, είπες?

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline trumpet

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Σάββατο 14 Μάρτιος 2009, 09:00:11 πμ
Αν πραγματικά τα έκανε όλα τα παραπάνω και δεν σου είπε απλώς πως τα έκανε (δηλαδή αν τα είδες με τα μάτια σου), τότε το ποσό είναι σχετικά νορμάλ (για Θεσ/νικη).

Φίλε δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος, σίγουρα είδα την μπαταρία, το φίλτρο λαδιού, την αλυσίδα και τα τακάκια... Δεν μπορούσα να μείνω όλη μέρα στο συνεργείο...!

Offline trumpet

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #4 on: Σάββατο 14 Μάρτιος 2009, 09:04:54 πμ
  Γιατί ήταν τόσο καιρό ακινητοποιημένο, είπες?

Συγνώμη για τα δύο μηνύματα, δεν ξέρω πως να κάνω διπλή παράθεση.

Η μηχανή ήταν ακινητοποιημένη εν μέρει λόγω καιρού και δεύτερον, όταν το Δεκέμβρη είχα πάει σε άλλον μάστορα να την κοιτάξει μου είπε πως θέλει αλλαγή αλυσίδα-γρανάζια τα οποία μου χρέωνε 180-200 ευρώ :eusa_naughty: και αλλαγή δισκόπλακα μπροστά άλλα τόσα περίπου!!! Φυσικά ούτε καν είχα τα χρήματα για να τα φτιάξω αυτά....

Offline fparis

• Anaconda Team Member
  • Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Σάββατο 14 Μάρτιος 2009, 09:16:48 πμ

1) Αλλαγή λαδιών
2) Παραφλού
3) Αλλαγή φιλτρου λαδιού
4) Αλλαγή μπουζί
5) Καθαρισμό καρμπυρατέρ
7) Υγρά φρένων
8 ) Ρύθμιση βαλβίδων
9) Λίπανση μοχλικών
10) Αλλαγή Μπαταρίας
11) Τέντωμα αλυσίδας

trumpet
Φίλε μου από την αγαπημένη μου πόλη. Τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ εύκολα να τα κάνεις μόνος σου.
Δηλαδή:
1) Αλλαγή λαδιών
2) Παραφλού
3) Αλλαγή φιλτρου λαδιού
4) Αλλαγή μπουζί (Θέλει λίγο περισσότερο λύσιμο) ;)

7) Υγρά φρένων (ίσως να μην νιώθεις πολύ άνετα να το κάνεις εσύ) :goofy:

9) Λίπανση μοχλικών
10) Αλλαγή Μπαταρίας

Είναι πολύ απλές δουλειές και με μόνο το μάνουαλ της Hayes μπορείς να τα κάνεις.
Τώρα αν τίθεται θέμα χρόνου και χώρου πάω πάσο, είναι καθαρά προσωπικό θέμα.
Εγώ γουστάρω κάτι τέτοια και προσπαθω να βρίσκω τον απαραιτητο χρόνο. Χώρο ευτυχώς έχω.

;D

Να είσαι Έλληνας είναι περηφάνεια.
Να είσαι Μακεδόνας είναι τίτλος

…τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον…

Offline ΕΛΛΗ- ΛΕΥΤΕΡΗΣ (flwrina)

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #6 on: Σάββατο 14 Μάρτιος 2009, 09:17:22 πμ
συμφωνω και εγω οτι αν αλλαχθηκαν-ελεχθηκαν τα οσα σου χρεωσε εισαι σε λογικα πλαισια.
αντε 20-30€ το πολυ να κερδιζες με λιγο ψαξιμο. εχε ομως και υποψιν οτι μπορει +100€ να πληρωνες...
φυσικα θα βοηθουσε πολυ αν εγραφες ακριβως τι μαρκα λαδι εβαλε,τι κοστιζε η μπαταρια τι μαρκα τακακια κλπ ωστε με πιο μεγαλη ακριβια να παρεις καποια απαντηση.
φιλτρο αερα δεν αλλαξες?

Ζήσε το σήμερα χωρίς αναστολές

NRG...

Offline παλτακης

• η anaconda team..
  • Rossi και πάνω !
  • anaconda team is back sssssssssssssss
Reply #7 on: Σάββατο 14 Μάρτιος 2009, 10:26:13 πμ
τα λεφτα ειναι καλα αν ολα αυτα αλλαχτηκαν .τι μπαταρια ομως εβαλε και ποιο το κοστος της μπαταριας αν υποθεσουμε οτι μια καλη τζελ ξεκιναει απο τα 60 ε .....
Φίλε μου από την αγαπημένη μου πόλη. Τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ εύκολα να τα κάνεις μόνος σου.
Δηλαδή:
1) Αλλαγή λαδιών
2) Παραφλού
3) Αλλαγή φιλτρου λαδιού
4) Αλλαγή μπουζί (Θέλει λίγο περισσότερο λύσιμο) ;)

7) Υγρά φρένων (ίσως να μην νιώθεις πολύ άνετα να το κάνεις εσύ) :goofy:

9) Λίπανση μοχλικών
10) Αλλαγή Μπαταρίας

Είναι πολύ απλές δουλειές και με μόνο το μάνουαλ της Hayes μπορείς να τα κάνεις.
Τώρα αν τίθεται θέμα χρόνου και χώρου πάω πάσο, είναι καθαρά προσωπικό θέμα.
Εγώ γουστάρω κάτι τέτοια και προσπαθω να βρίσκω τον απαραιτητο χρόνο. Χώρο ευτυχώς έχω.

;D

φιλε Παρη μην νομιζεις οτι ολοι εχουν τις γνωσεις ωστε να κανουν καποια πραγματα στην μηχανη τους .Εστω και η αλλαγη λαδιων που ειναι απλη αν κανεις λαθος με την ταπα σφιξε η ξεσφιξε και φας τις βολτες χαιρετε μετα .Εγω προσωπικα τα παντα στο συνεργειο για να εχει καποιος την ευθυνη ;)

Offline fparis

• Anaconda Team Member
  • Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Σάββατο 14 Μάρτιος 2009, 14:30:51 μμ
τα λεφτα ειναι καλα αν ολα αυτα αλλαχτηκαν .τι μπαταρια ομως εβαλε και ποιο το κοστος της μπαταριας αν υποθεσουμε οτι μια καλη τζελ ξεκιναει απο τα 60 ε .....φιλε Παρη μην νομιζεις οτι ολοι εχουν τις γνωσεις ωστε να κανουν καποια πραγματα στην μηχανη τους .Εστω και η αλλαγη λαδιων που ειναι απλη αν κανεις λαθος με την ταπα σφιξε η ξεσφιξε και φας τις βολτες χαιρετε μετα .Εγω προσωπικα τα παντα στο συνεργειο για να εχει καποιος την ευθυνη ;)

Νομίζω ότι αναφέρθηκα στην προσωπική επιλογή του καθενώς και το πως νιώθει. Αλλά όποιος έχει βασικές γνώσεις και διάθεση μπορεί να κάνει αυτές τις πολύ απλές δούλειες στην μοτο.
Αν φοβάται και δεν νιώθει άνετα καλά θα κάνει να το πάει στο μάστορα. Αλλά πιστεύω πως είναι τσάμπα λεφτα.
Εκτός αν η μοτο είναι καινουρια με εγγυήσεις κτλ.
Δεν έχω πρόθεση να θίξω κανέναν απλά κουβέντα κάνουμε.

Και πάλι καλημέρα σας.  ;)

Να είσαι Έλληνας είναι περηφάνεια.
Να είσαι Μακεδόνας είναι τίτλος

…τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δ' ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον…

Offline trumpet

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #9 on: Σάββατο 14 Μάρτιος 2009, 15:39:04 μμ
Ευχαριστώ γαι τις απαντήσεις όλων σας. Για να απαντήσω στον φίλο που με ρώτησε για τις τιμές των ανταλλακτικών:

1) Τακάκια 38 (ευρώ) μαμίσια
2) Μπαταρία 54 (την είδα αλλά δεν συγκράτησα την μάρκα καθότι άσχετος :eusa_clap:, αλλά είναι γιαπωνέζικη κάτι σε Ya..yo..yu ???)
3) Λάδια 60 (δεν γνωρίζω τη μάρκα)
4) Μπουζί 32
5) Φίλτρο λαδιού 7
6) Υγρά φρένων 8
7) Παραφλού 5

Σύνολο: 204 ευρώ αν δεν κάνω λάθος...

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #10 on: Σάββατο 14 Μάρτιος 2009, 17:36:16 μμ
Ευχαριστώ γαι τις απαντήσεις όλων σας. Για να απαντήσω στον φίλο που με ρώτησε για τις τιμές των ανταλλακτικών:

2) Μπαταρία 54 (την είδα αλλά δεν συγκράτησα την μάρκα καθότι άσχετος :eusa_clap:, αλλά είναι γιαπωνέζικη κάτι σε Ya..yo..yu ???)
3) Λάδια 60 (δεν γνωρίζω τη μάρκα)
4) Μπουζί 32

η μπαταρια πολυ καλη τιμη.και καλη μαρκα
ρε μεγαλε?? 60€ για λαδια? 3 λιτρα παιρνει, σορρυ εκει σε κοπανησε. τα πιο ακριβα της αγορας 13€ περιπου εχουν
τι τυπο μπουζι εβαλες? τα κανονικα ή ιριδιου? τα κανονικα βαρια 15€ κοστιζουν,αν εβαλε απλα.... :'( :'( :'(
''θεωρητικα'' 76€ εργατικα πηρε. αλλα αν οι τιμες ανταλακτικων-αναλωσιμων ηταν αυτες που ανεφερες τοτε....σε κοπανησε  στα παραπανω αγρια >:( >:(
μπορεις να κανεις συγκριση τιμων για μελλοντικα σερβις στον παρακατω συνδεσμο: e-moto.gr    απο εκει ολοι και κατι εχουμε παρει σε καλες τιμες.
και που εισαι.....τα απλα πραματα οπως σου ειπαν παραπανω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μαθε να τα κανεις μονος. απλα ειναι,ολοι στην αρχη δεν ξεραμε...αλλα υποχρεωθηκαμε να μαθουμε ;)

NRG...

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #11 on: Σάββατο 14 Μάρτιος 2009, 19:33:39 μμ
Καλή τιμή και για εργατικά και για ανταλλακτικά.
Μην έχεις κανένα παράπονο... για άσχετος που λες, καλά πλήρωσες.

Καλώς ήρθες και καλές βόλτες

Offline pissaman

• Rossi και πάνω !
    • eshop
Reply #12 on: Κυριακή 15 Μάρτιος 2009, 10:39:45 πμ
Καλή τιμή και για εργατικά και για ανταλλακτικά.
Μην έχεις κανένα παράπονο... για άσχετος που λες, καλά πλήρωσες.

+1000

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #13 on: Δευτέρα 16 Μάρτιος 2009, 11:21:42 πμ
+1000

Φιλαράκι και συμπολίτη μια χαρά είναι η τιμή αν έκανε και καλή δουλειά καθόλου δεν σε έπιασε τώρα ότι σε τσίμπησε κάπου παραπάνω πχ λάδια κτλ. το κάνουν για να σπάσουν λίγο το ποσό στα εργατικά μη σου φανεί κάπως. Αλλά πχ φίλτρο λαδιού αν σου έβαλε χόντα 7 Ευρώ είναι η τιμή που αγοράζει έβαλα πρόσφατα για αυτό σου λέω.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

• Rossi και πάνω !
  • transalp 1000 cc
Reply #14 on: Δευτέρα 16 Μάρτιος 2009, 11:27:07 πμ
μια χαρά είναι η τιμή αν έκανε και καλή δουλειά καθόλου δεν σε έπιασε....
:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

το γνωστο ανεκδοτο παλι στην επικαιροτητα...οποιος κανει καλη δουλεια παιρνει πιο πολλα χρηματα? δηλαδη οι υπολοιποι που αμοιβονται σε λογικα πλαισια χαζοι ειναι?

NRG...

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Δευτέρα 16 Μάρτιος 2009, 11:31:09 πμ
:2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical: :2hysterical:

το γνωστο ανεκδοτο παλι στην επικαιροτητα...οποιος κανει καλη δουλεια παιρνει πιο πολλα χρηματα? δηλαδη οι υπολοιποι που αμοιβονται σε λογικα πλαισια χαζοι ειναι?

Τώρα Λευτέρη να σου πω ότι κατάλαβα τι εννοείς  :eusa_think: :eusa_think: ψέμματα θα σου πω.....
Να το πω εγώ αλλιώς.
Ο τύπος χρέωσε μια χαρά και λογικά, αν έκανε και τις εργασίες που αναφέρονται είναι μια χαρά.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #16 on: Δευτέρα 16 Μάρτιος 2009, 12:02:58 μμ
Καλη..μέρα στο forum!

Σήμερα, μετά από 2,5 περίπου μήνες ακινησίας, το μοτοσακό μου βγήκε από το συνεργείο όπου το πήγα για σέρβις και με ταξίδεψε για λίγα χιλιόμετρα εντός και εκτός πόλης (Θεσ/νίκη) και με έκανε να νιώσω πολύ όμορφα!

Το σέρβις της καλής μου περιέλαβε τα εξής:

1) Αλλαγή λαδιών
2) Παραφλού
3) Αλλαγή φιλτρου λαδιού
4) Αλλαγή μπουζί
5) Καθαρισμό καρμπυρατέρ
7) Υγρά φρένων
8 ) Ρύθμιση βαλβίδων
9) Λίπανση μοχλικών
10) Αλλαγή Μπαταρίας
11) Τέντωμα αλυσίδας

Το σύνολο μαζί με τα εργατικά μου βγήκε...280 Ευρώ. Ειλικρινά μου φάνηκαν αρκετά τα χρήματα μιας και είναι το πρώτο μου σέρβις και δεν είχα πρηγούμενη άποψη περί του κόστους συντήρησης...

trumpet

Να είσαι ευτυχής, μια χαρά είναι το Service σου, με 76€ εργατικά, για όλές αυτές τις εργασίες, είσαι πολύ καλά…. :)

Στην Αθήνα έχω ακούσει και χειρότερα……  :-\

Καλές βόλτες και σιγά σιγά όλα αυτά μπορείς να μάθεις και να τα κάνεις και μόνος σου…….  ;)
Αλλά μην αγχώνεσαι με τις τιμές φυσιολογικές είναι…..  ;)

Ίσως με τα λάδια να έχω ένα δισταγμό αλλά δεν πειράζει….
Σου χρέωσε δηλαδή 20€ το λίτρο ε;  μμμ θυμάσαι τι λάδια σου έβαλε;

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

Offline trumpet

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #17 on: Δευτέρα 16 Μάρτιος 2009, 15:26:12 μμ
Δεν γνωρίζω φίλε, δεν τα είδα κιόλας... :eusa_clap:

Offline African Boy

• Τhe Professional
  • Rossi και πάνω !
    • eGeorgalas
Reply #18 on: Δευτέρα 16 Μάρτιος 2009, 15:42:14 μμ
Δεν γνωρίζω φίλε, δεν τα είδα κιόλας... :eusa_clap:

Mια χαρούλα είσαι απόλαυσε την μηχανή σου και οτι χρειαστείς, εμείς εδω είμαστε........ ;)

"Life is not about waiting for the storms to pass.... it's about learning how to dance in the rain"
"Africa Twin XRV750 RD07A"

tranten

• Guest
Reply #19 on: Δευτέρα 16 Μάρτιος 2009, 22:59:44 μμ
η μπαταρια πολυ καλη τιμη.και καλη μαρκα
ρε μεγαλε?? 60€ για λαδια? 3 λιτρα παιρνει, σορρυ εκει σε κοπανησε. τα πιο ακριβα της αγορας 13€ περιπου εχουν
τι τυπο μπουζι εβαλες? τα κανονικα ή ιριδιου? τα κανονικα βαρια 15€ κοστιζουν,αν εβαλε απλα.... :'( :'( :'(
''θεωρητικα'' 76€ εργατικα πηρε. αλλα αν οι τιμες ανταλακτικων-αναλωσιμων ηταν αυτες που ανεφερες τοτε....σε κοπανησε  στα παραπανω αγρια >:( >:(
μπορεις να κανεις συγκριση τιμων για μελλοντικα σερβις στον παρακατω συνδεσμο: e-moto.gr    απο εκει ολοι και κατι εχουμε παρει σε καλες τιμες.
και που εισαι.....τα απλα πραματα οπως σου ειπαν παραπανω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μαθε να τα κανεις μονος. απλα ειναι,ολοι στην αρχη δεν ξεραμε...αλλα υποχρεωθηκαμε να μαθουμε ;)

ελα ρε λευτερη μην το τρομαζεις το παιδι με τα λαδια...ενταξει ειναι λιγο τσιμπημενα αλλα δες οτι του εβαλε μπαταρια yasa με 54 ευρω,τσαμπα πραμα.

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #20 on: Παρασκευή 20 Μάρτιος 2009, 07:40:33 πμ
ελα ρε λευτερη μην το τρομαζεις το παιδι με τα λαδια...ενταξει ειναι λιγο τσιμπημενα αλλα δες οτι του εβαλε μπαταρια yasa με 54 ευρω,τσαμπα πραμα.
Ή μηπως ηταν yasoy? :2hysterical: