Hellas Transalp Forum

Ελληνικό σκούτερ ή....

επισκέπτης · 5435

DRAKE RAMORE

• Guest
on: Παρασκευή 28 Νοέμβριος 2008, 04:29:14 πμ

The NIPPONIA Group       
Η πρώτη εταιρεία του Ομίλου Nipponia, η Nipponia Boeki Ltd, ιδρύθηκε στη Saitama της Ιαπωνίας, από τον Όμιλο Εταιρειών Γκοργκόλη, και σήμερα περιλαμβάνει θυγατρικές εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ασία, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην Ανατολική Ευρώπη, στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική. Η ιστορία της πηγαίνει πίσω στο 1947, όταν ο Νίκος Γκοργκόλης ίδρυσε την επιχείρηση εμπορίας ποδηλάτων στα Τρίκαλα. Το 1962 ιδρύεται η Mego, κατασκευάστρια...

ελαφρών μοτοσυκλετών, η οποία έγινε ΑΕ το 1977, και μετεξελίχθηκε στη Gorgolis SA, που είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα των Modenas, Sym και Daytona Motors, στην τρίτη θέση των εισαγωγέων για το 2007 και πρώτη για τους κυβισμούς μέχρι τα 125 κυβικά εκατοστά. Δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της, το 1992, ο Ανδρέας Γκοργκόλης ίδρυσε τη Nipponia Boeki Ltd. Στη φετινή EICMA στο Mιλάνο, έγινε η επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς σκούτερ της εταιρείας Nipponia, που διακρίνονται από στοιχεία καινοτομίας στον σχεδιασμό τους, που έγινε σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης Έλληνα σχεδιαστή αυτοκινήτων, Σωτήρη Κοβό (δημιουργό, μεταξύ άλλων, των Toyota Yaris και Lexus SC430). Πρόκειται για τα Ezio, Vorrei και Arte, που ξεχωρίζουν για τις καθαρές τους γραμμές και τον πρακτικό τους σχεδιασμό. Χρησιμοποιούν εξελιγμένους κινητήρες, από 50 μέχρι 200 κυβικά, που υπόσχονται επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και αυξημένη αξιοπιστία, ενώ οι βελτιώσεις στο πλαίσιο τα καθιστούν ιδανικά για    καθημερινές μετακινήσεις με ασφάλεια και άνεση. Τα σκούτερ αυτά θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2009, οι επισκέπτες όμως της EICMA είχαν τη δυνατότητα να τα δουν από κοντά, όπως και το Renzo, ένα concept μοντέλο mega scooter, που διακοσμούσε το κέντρο του περιπτέρου της Nipponia.

Πηγή περιοδικό Μοτό

Πως βλέπετε αυτήν την προσπάθεια της Ελληνικων συμφερόντων Nipponia;

Το κάνει λιγότερο Ελληνικό το γεγονός οτι κατασκευάζεται σε άλλη χώρα;

Θα προτιμούσατε η γραμμη παραγωγής να είναι στην Ελλάδα;

Γενικώς σχολιάστε....

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Παρασκευή 28 Νοέμβριος 2008, 05:51:08 πμ
Εμένα το "Ελληνικων συμφερόντων" δέν μου λέει τίποτα. Φτιάχνονται στην Ελλάδα; Δίνει δουλειά σέ Ελληνες; ΟΧΙ. Ε, τότε ΔΕΝ είναι Ελληνικά. Και βέβαια γιά τους παραπάνω λόγους και πάρα πολλούς άλλους θα προτιμούσα η γραμμή παραγωγής να ήταν στην Ελλάδα....

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • mods
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Reply #2 on: Παρασκευή 28 Νοέμβριος 2008, 08:34:58 πμ
Αξιέπαινη πάντως η προσπάθεια του Γκοργκόλη.
Μπορεί εκεί στις Ασίες να βρήκε πιο πρόσφορο έδαφος (από κάθε άποψη) τόσο για να στήσει την επιχείρησή του όσο και για αγοραστικό κοινό.

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline Venumis (Mike)

• Rossi και πάνω !
Reply #3 on: Παρασκευή 28 Νοέμβριος 2008, 11:52:51 πμ
Μπράβο στον Γκοργκόλη, αρκετά ενδιαφέρον άρθρο.

Η δική μου άποψη είναι, απο Έλληνα να είναι και ας κατασκευάζονται όπου να' ναι, είναι πάρα πολύ εχθρικό το έδαφος για έναν επιχειρηματία στην Ελλάδα απο το κράτος, οι μισθοί είναι το τελευταίο που θα σκεφτόταν ο κάθε Γκοργκόλης  για την Ελλάδα.

Μετά απο τόσα χρόνια ακόμα ακούω Heavy metal και το γουστάρω τρελά..Μπράβο μου ο μπαγάσας, μου αρέσω !

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Three and the Koukos Band
Reply #4 on: Παρασκευή 28 Νοέμβριος 2008, 16:10:29 μμ
Εμένα το "Ελληνικων συμφερόντων" δέν μου λέει τίποτα. Φτιάχνονται στην Ελλάδα; Δίνει δουλειά σέ Ελληνες; ΟΧΙ. Ε, τότε ΔΕΝ είναι Ελληνικά. Και βέβαια γιά τους παραπάνω λόγους και πάρα πολλούς άλλους θα προτιμούσα η γραμμή παραγωγής να ήταν στην Ελλάδα....
Μπορεί να μη κατασκευάζεται από Ελληνες , αλλά σχεδιάζεται από Έλληνα. Είναι ο Κωβαίος αν το θυμάμαι σωστα το όνομα του, ο οποίος έχει σχεδιάσει το ΤΟΥΟΤΑ ΥΑRIS. Επίσης οι διάφοροι μανατζαραίοι είναι Έλληνες, άρα μπορούμε μα μιλάμε για Ελληνικών συμφερόντων. Σκέψη του εργοστασίου για το μέλλον είναι και η κατατασκευή μιας γραμμής παραγωγής στην Ελλάδα ανάλογα με τις πωλήσεις στην Ευρώπη. Για την ώρα οι άνθρωποι σκέφτονται το κόστος μιας και εδώ είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με το κόστος που έχει η παραγωγή στην Ασία.
Για μένα πάντως είναι καλοδεχούμενο  ;)

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #5 on: Παρασκευή 28 Νοέμβριος 2008, 16:44:14 μμ
Καλοδεχούμενο ! και φυσικά έχει σημασία αν είναι ελληνικών συμφερόντων. Στελέχη, σχεδιαστές, μηχανικοί απο Ελλάδα
έχουν περισσότερες πιθανότητες να εργαστούν στην εταιρία που απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά.

Offline olmega

• νομίζει ότι είναι
  • Rossi και πάνω !
Reply #6 on: Παρασκευή 28 Νοέμβριος 2008, 16:51:40 μμ

Δεν είναι ακριβώς έτσι υπάρχουν πάρα πολλοί Ελληνες που δουλεύουν στο εξωτερικό σε Ελληνικών συμφερόντων εταιρείες. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να υπήρχε γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα αλλά είναι επίσης θετικό να υπάρχουν Ελληνικές εταιρείες στο εξωτερικό έτσι ώστε και μόνο το ότι μιλάς Ελληνικά να θεωρείται προσόν.
Μπράβο τους και εύχομαι να πάνε μια χαρά είναι και όμορφο (για σκούτερ).

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας \"...Είμαστε πίθηκοι με λεφτά και όπλα\" Tom Waits

Offline XL700V ARCHANES

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Σάββατο 29 Νοέμβριος 2008, 03:27:47 πμ
Ρέ παιδιά μην με τρελάνετε. Η χώρα μας θέλει επιχειρήσεις στο έδαφος της μπας και ξεκολλήσουμε κάποτε από τον πάτο. Δηλ. πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που Ελληνικά κεφάλαια επενδύονται στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα; Τότε γιατί διαμαρτυρόμαστε που τα εργοστάσια της Βόρειας Ελλάδας μετακομίζουν στην Βουλγαρία και στα Σκόπια; Δηλ. ο Γκοργκολής τα μαζεύει στην Ελλάδα και τα σπρώχνει στην Ασία. Περίφημα............
Σημ. Και μην μου πείτε περί κεφαλαίου και πατρίδας κ.λ.π. Είναι γνωστά γι' αυτό εξ' άλλου και φωνάζω............

Offline konkost

• Rossi και πάνω !
Reply #8 on: Σάββατο 29 Νοέμβριος 2008, 03:34:42 πμ
:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Offline Thanosf

• Rossi και πάνω !
  • Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται ...
    • www.zesta.gr
Reply #9 on: Σάββατο 29 Νοέμβριος 2008, 03:39:30 πμ
Ρέ παιδιά μην με τρελάνετε. Η χώρα μας θέλει επιχειρήσεις στο έδαφος της μπας και ξεκολλήσουμε κάποτε από τον πάτο. Δηλ. πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που Ελληνικά κεφάλαια επενδύονται στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα; Τότε γιατί διαμαρτυρόμαστε που τα εργοστάσια της Βόρειας Ελλάδας μετακομίζουν στην Βουλγαρία και στα Σκόπια; Δηλ. ο Γκοργκολής τα μαζεύει στην Ελλάδα και τα σπρώχνει στην Ασία. Περίφημα............
Σημ. Και μην μου πείτε περί κεφαλαίου και πατρίδας κ.λ.π. Είναι γνωστά γι' αυτό εξ' άλλου και φωνάζω............

Και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θα προτιμούσαν να έχουν τις επιχειρήσεις τους στην χώρα τους.... Η χώρα τους όμως άλλο επιθυμεί....

. . .

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #10 on: Σάββατο 29 Νοέμβριος 2008, 03:49:47 πμ
Πράγματι Αξιέπαινη   η προσπάθεια του Γκοργκόλη όπως είπε και ο Chris_de_Ze, και είναι πολύ σημαντικό που την διευθύνουν Έλληνες, αλλά έτσι που έχουν γίνει τα πράγματα στην Ελλάδα μόνο κορόιδα επενδύουν εδώ. Μπορεί να ακούγεται άσχημα, αλλά είναι πραγματικότητα. Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να βασιστείς, και να βγάλεις ένα πλάνο που σε βάθος χρόνου θα είναι υπέρ της επιχείρησης σου. Για αυτό και κάθε μέρα ακούς μεταφέρθηκε η τάδε εταιρία σε άλλο κράτος και διάφορα άλλα που λίγο πολύ όλοι μας ξέρουμε. Αυτό έκανε και ο Γκορκόλης, την έκανε από την αρχή και ησύχασε. Και αν έρθει Ευρώπη τον βλέπω για καμιά Βουλγαρία που θα είναι και κοντά.
Τώρα για το αν θα το έπαιρνα δεν ξέρω….απο μακριά πολλά λέμε, όταν έρθει η ώρα της κρίσης όμως…μάλλον θα την έκανα με ελαφρά. Και μην μου πείτε ότι θα το παίρνατε με κλειστά μάτια!!!

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..

DRAKE RAMORE

• Guest
Reply #11 on: Σάββατο 29 Νοέμβριος 2008, 04:31:03 πμ

Τώρα για το αν θα το έπαιρνα δεν ξέρω….απο μακριά πολλά λέμε, όταν έρθει η ώρα της κρίσης όμως…μάλλον θα την έκανα με ελαφρά. Και μην μου πείτε ότι θα το παίρνατε με κλειστά μάτια!!!

Το κακό είναι Γιάννη πως αν κατασκευαζόταν στην Ελλάδα, πολλοί θα το απέρριπταν με κλειστά μάτια λόγο προέλευσης...

Προσωπικά, μια και άνοιξα το θέμα...

Ναι με πληγώνει που εταιρίες Ελληνικών συμφερόντων δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό...ΑΛΛΑ

Που είναι το κράτος να βοηθήσει τις πρωτοβουλίες επιχειρηματιών;
Που είναι το κράτος να προωθήσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας;
Που είναι το κράτος να βοηθήσει στην στελέχωση (με επιδοτήσεις) τέτοιων επιχηρήσεων με απόφοιτους Πανεπιστημίου που τυλίγουν πίτα γύρο, ή δουλεύουν κούριερ;
Που είναι το κράτος που δεν θα δει μια τέτοια κίνηση ως μια ακόμα τσέπη που θα φορολογήσει...

Που είναι τέλος οι αγοραστές που θα στηρίξουν τέτοιες προσπάθειες και δεν θα μιλούν ως "Έλληνες" και "Πατριώτες", μόνο κάθε φορά που κάποιος αλλοδαπός σηκώνει την σημαία στη σχολική παρέλαση ή κάθε που κάποιος θα αμφισβητήσει την προέλευση της φέτας.

Δύσκολα πράγματα ζητάμε απο μια ανώριμη αγορά, και ένα ανύπαρκτο κράτος.

Ο Γκοργκόλης καλά έκανε και ξεκίνησε την δραστηριότητα του εκεί.Κάποια στιγμή θα έρθει και εδώ.Η έδρα πάντα είναι μία!

Εν πάσει περιπτώσει τον προτιμώ απο κάτι πλοιοκτήτες εφοπλιστές με έδρα τα "Λονδινα" που χρησιμοποιούν σημαιούλες Παναμά ή Αργεντινής και η μόνη τους δραστηριότητα στην χώρα μας είναι στον τραπεζικό κλάδο, με αφαιμακτικές λογικές!

Offline ΚΡΑΣΟΠΑΤΕΡΑΣ

• Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Δεν σπάει δεν χαλάει…δεν στραβώνει δεν λυγάει !!
    • http://www.biowines.gr/
Reply #12 on: Σάββατο 29 Νοέμβριος 2008, 04:42:59 πμ
Ναι με πληγώνει που εταιρίες Ελληνικών συμφερόντων δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό...ΑΛΛΑ

Που είναι το κράτος να βοηθήσει τις πρωτοβουλίες επιχειρηματιών;
Που είναι το κράτος να προωθήσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας;
Που είναι το κράτος να βοηθήσει στην στελέχωση (με επιδοτήσεις) τέτοιων επιχηρήσεων με απόφοιτους Πανεπιστημίου που τυλίγουν πίτα γύρο, ή δουλεύουν κούριερ;
Που είναι το κράτος που δεν θα δει μια τέτοια κίνηση ως μια ακόμα τσέπη που θα φορολογήσει...

Απόστολε επιχείρηση έχω και ξέρω από πρώτο χέρι ότι το κράτος δηλώνει παρόν μόνο όταν είναι να σε ξεβρακώσει για να στα πάρει.-

Οι άνθρωποι είναι σαν το κρασί, οι καλοί βελτιώνονται με τα χρόνια, οι άχρηστοι γίνονται ξύδι…..