Hellas Transalp Forum

Ακράτα - Λίμνη Τσιβλού - Ζαρούχλα - Καλάβρυτα - Διακοφτό

leroi · 4320

Offline leroi

• Οδηγάρα
  • Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι, αλλιώς...
    • www.pandorasbox.gr
on: Παρασκευή 19 Σεπτέμβριος 2008, 07:46:21 πμ
Την προπερασμένη κυριακή στις 7/9 πήγα με 5 φίλους (3 μηχανές, το ΤΑ μου, ένα "v-strom" και ένα verys) σαν μονοήμερη εκδρομή, την διαδρομή που αναφέρω στον τίτλο. ξεκινήσαμε το πρωί κατά τις 9 απο αθήνα χαλαρα για ακράτα, όπου και καθήσαμε για καφεδάκι.

Στη συνέχεια από Ακράτα ανηφορίσαμε για Λίμνη Τσιβλού και Ζαρούχλα(όπου θα ήταν και το σημείο...ξέρετε...που απλά τσιμπήσαμε... :goofy:),  πολύ στροφιλίκη και ανηφόρα φυσικά, αλλά καλός δρόμος και ως επι το πλείστον ο δρόμος είχε πολύ καλή κλίση( :goofy:) κάνοντας την διαδρομή και οδήγηση απολαυστική!!! Παρόλο που ήμουν δικάβαλος με 95 κιλά συνεπιβάτη δεν ένιωσα καθόλου ανασφάλεια και κινούμασταν σε πολλά κομμάτια σβέλτα!! Την συστήνω ανεπιφύλακτα!!!(Και παίρνει και συζήτηση οι παραλαγες της διαδρομής ;))

Πήγαμε από την Λίμνη πρώτα περνώντας και απο ελάχιστα χιλιόμετρα βατό χώμα και βγάλαμε μερικές φωτογραφίες!

Στη συνέχεια, πήγαμε 3-4 χιλιόμετρα παραπάνω στη Ζαρούχλα(να σημειώσω εδώ, οτι άλλο είναι η Ζαχλωρού στα καλάβρυτα κοντά και άλλο η Ζαρούχλα), ένα όμορφο χωριουδάκι(με 3-4 πολύ ωραίες ταβέρνες, αλλά εγώ ήξερα από πρίν σε ποιά θα πάω :eusa_dance:). Έχει κίνηση το καλοκαίρι λόγω της λίμνης, αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο πολλά σ/κ έχει κίνηση, λόγω οτι χιονίζει κιόλας και είναι όμορφα και επίσης έχει φτιαχτεί δρόμος για το χιονοδρομικό καλαβρύτων.

Μετά το φαγητό...πολύ μετά την τελευταία μπουκιά όμως....ξεκινήσαμε απο τον δρόμο που περνάει βουνοπλαγιά και πέφτει στο χιονοδρομικό καλαβρύτων.

Έ μετά σιγά σιγά καλάβρυτα και κατηφορίσαμε για κάτω διακοφτό (ξεκινώντας την κατάβαση θα μπορούσαμε να στρίψουμε για ζαχλωρού, αλλά το αφήσαμε για μια άλλη φορά μιας και αφήσαμε ανοιχτούς λογαριασμους με την ίδια διαδρομή εγώ και τα φιλαράκια... μονοκάβαλοι ομως..και εγω μονο και με χωματόδρωμους :P). Πήγαμε για καφεδάκι πάνω από την παραλία πούντα(ναι, έτσι λέγεται, από πλευρά αθήνας είναι ακριβως πριν το διακοφτό) στο χωριο Τράπεζα(και έκει συστηνω μαγαζί για μάσα όποιος ενδιαφέρεται), είναι ακριβως πάνω απο την εθνικη και έχει πολυ ωραια θέα.

Να μην τα πολυλογώ, κάποια στιγμή αποφασίσαμε να επιστρέψουμε! Αυτά...

Πρώτο post "ταξιδιωτικού" ήταν, δε πιστευω να περιμένατε πολλά. Από πάνω η "περιγραφή" και απο κάτω οι φωτογραφίες με μερικά σχόλια..

Ορίστε και οι φωτογραφίες σε περίπτωση που δεν με πιστεύεται.. :P

κάπου πρίν την λίμνη.. (σε αυτη τη διαδρομή εφευραμε το σινιάλο, "αριστερο χέρι όρθιο δεικτης πανω κατω σαν να πατας κουμπί" = "να σταματήσουμε να βγάλουμε καμιά φωτογραφία?"  :goofy:

η λίμνη..

η λίμνη λέμε..

η λίμνη είπαμε..ε και ο μαλ...εεε..ο υποφαινόμενος ;D

ανέμελα χαρούμενα πρόσωπα που περιμένουν το φαγητό...

τα πρόσωπα μετά το φαγητό..με την σκέψη "πω ρε φούστη μου, πάλι το ΓΚώλο :butthead: μας φάγαμε" να περνάει απο το μυαλό..

η "ΛΑΣΙ" νόμιζε πως είναι γάτα !!

άλλη μια μετά το φαγητό..

πηγαίνοντας για χιονοδρομικό..

περιττό να πω οτι η ΤΑ δείχνει βασσίλισα ανάμεσα στις άλλες δύο!  ;D

το χιονοδρομικό

πάλι το χιονοδρομικό

περιφερειακά του χιονοδρομικού

οι πίστες του χιονοδρομικού σε ζουμ

με φόντο τις πίστες..φτου σου κουκλάρα μου..το σημείο είναι παραδίπλα απο τον δρόμο φυσικά :P, σιγά μην είχανε πάει παραμέσα σε δύσκολα οι άλλες μηχανές  ;)

και ζουμαρισμένο το διακοφτό

θέα απο το χωριό Τράπεζα κατά το σούρουπο

άλλη μια με θέα από εκει που ήπιαμε απογευματινο καφε στην Τράπεζα, αυτη ειναι η πούντα, κάνει γωνία όπως πάει η παραλία περίπου όπως το διακοφτο στην προηγουμενη φωτογραφία αλλα σε μικρότερη κλίμακα και συνεχίζει η παραλία πάλι προς εθνική..

cheerz

Υ.Γ. Ένας σε ένα διπλανό τραπέζι στην ταβέρνα, είχε βγάλει και με το κινητό του το σκυλί στα κεραμίδια..του ζήτησα να μου την στείλει με bluetooth...το κινητό είχε όνομα "ούρσουλα" !!!!!
Ευτυχως πριν τη στείλει μου είπε οτι το κινητό ήταν μιας φίλης και να μην τον παρεξηγήσω! Βάλαμε κάτι γέλια, ευτυχως του λέω, ΔΕΝ θα την γλύτωνες την παρεξήγηση!
 :2hysterical:
« Last Edit: Παρασκευή 19 Σεπτέμβριος 2008, 07:53:07 πμ by leroi »

tranten

• Guest
Reply #1 on: Σάββατο 20 Σεπτέμβριος 2008, 04:42:01 πμ
oraios,panta tetoia.einai ontos  kontinos proorismos k exei arketa endiaferonta h perioxh toso gia monohmreh alla k gia sabba/kyri

strofakias

• Guest
Reply #2 on: Κυριακή 21 Σεπτέμβριος 2008, 22:42:36 μμ
παντα τετοια παιδια...

Offline Panoulis_ser

• Οδηγάρα
  • Σεργετζής Παναγιώτης
Reply #3 on: Κυριακή 21 Σεπτέμβριος 2008, 23:56:52 μμ
Μπράβο παιδιά :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

giorgio

• Guest
Reply #4 on: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 01:37:20 πμ
Μπράβο Γιάννη. Ωραίες οι foto's. Πάντα τέτοια φίλε. Διασκέδαση, καλή παρέα, & πολλά ασφαλή ταξίδια με το Μοτόρι σου.  ;)

Offline leroi

• Οδηγάρα
    • www.pandorasbox.gr
Reply #5 on: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 08:21:56 πμ
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! ευχαριστώ  ;D να το κανονίσουμε και από έδω μέσα κάποιοι να πάμε  ;D στροφιλίκια...και μασιλίκια !  :P
« Last Edit: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 08:25:38 πμ by leroi »

giorgio

• Guest
Reply #6 on: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 18:07:37 μμ
;D στροφιλίκια...και μασιλίκια !  :P
Οχι μαζί ρε αυτά. Ανακατεύομαι!  :2dizzy:

Offline leroi

• Οδηγάρα
    • www.pandorasbox.gr
Reply #7 on: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 22:59:23 μμ
Οχι μαζί ρε αυτά. Ανακατεύομαι!  :2dizzy:

ε καλά, θα βρεθεί σειρά, ας μην είναι μαζί.. μασιλίκια...στροφιλίκια..και ξανά μασιλίκια! και κάπου ενδιάμεσα και   :beer:   :P

Offline STRATEAS

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Τετάρτη 22 Οκτώβριος 2008, 03:45:56 πμ
mprabo re mages

strateas

Offline panbou

• Homo-Provatus
  • Rossi και πάνω !
  • Carpe Diem
    • Μένουμε Σούνιο
Reply #9 on: Τετάρτη 22 Οκτώβριος 2008, 04:19:19 πμ
Συγχαρητήρια παίδες, πάντα τέτοια  :)

Παναγιώτης Μπουρλέσης
www.sounion.gr

Offline tserts

• Θιασώτης του τραμπουκισμού
  • Rossi και πάνω !
  • Transalp GS Forum
Reply #10 on: Τετάρτη 22 Οκτώβριος 2008, 08:03:53 πμ
... όπου και καθήσαμε για καφεδάκι.

...ξέρετε...που απλά τσιμπήσαμε... :goofy:), 

...με 3-4 πολύ ωραίες ταβέρνες, αλλά εγώ ήξερα από πρίν σε ποιά θα πάω

Μετά το φαγητό...πολύ μετά την τελευταία μπουκιά όμως....

Πήγαμε για καφεδάκι

...(και έκει συστηνω μαγαζί για μάσα όποιος ενδιαφέρεται)

....που περιμένουν το φαγητό...

τα πρόσωπα μετά το φαγητό..

άλλη μια μετά το φαγητό..

...εκει που ήπιαμε απογευματινο καφε

Υ.Γ. Ένας σε ένα διπλανό τραπέζι στην ταβέρνα,

Ρε συ... Καλύτερα να σε ντύνουν εσένα...  :2hysterical: :2hysterical:

Το δικό μου φόρουμ κερδίζει το δικό σου φόρουμ και είναι πιο δυνατό.

Offline leroi

• Οδηγάρα
    • www.pandorasbox.gr
Reply #11 on: Τετάρτη 22 Οκτώβριος 2008, 08:06:41 πμ
Ρε συ... Καλύτερα να σε ντύνουν εσένα...  :2hysterical: :2hysterical:

Και να μη με ταϊσουν, θα φάω μόνος μου!  :goofy: