Παραθέτω την εμπειρία μου από εγκατάσταση Xenon HID Η4 6000k μεσαία - μεγάλη σκάλα (με μαγνητική μετατόπιση) για ενημέρωση τυχόν ενδιαφερομένων. Η αγορά όλου του σετ μου στοίχισε 120€ και η τοποθέτηση έγινε δωρεάν από φίλο που έχει συνεργείο. Σαν ορατότητα και φωτισμό το βράδυ, ειδικά σε σκοτεινούς δρόμους η διαφορά με την Η4 αλογόνου 50%+ που είχα πριν, προφανώς είναι εντυπωσιακή. Η πλακέτα και το ρελέ του σετ τοποθετήθηκε κάτω από το πάνελ των οργάνων. Η ασφαλειοθήκη του σετ τοποθετήθηκε (στηρίχτηκε) στο λαιμό κάτω από το πάνελ (χρειάστηκε να αφαιρεθεί η λαστιχένια φούσκα γιατί δεν εφάρμοζε μετά). Αρχικά η σύνδεση του έγινε παίρνοντας ρεύμα απευθείας από την μπαταρία. Αυτό δημιούργησε πρόβλημα καθώς ακόμη και με κλειστό διακόπτη, αντλούσε ρεύμα το ρελέ, ξελιγώνοντας την μπαταρία. Έτσι η σύνδεση άλλαξε και "κλέψαμε" ρεύμα από τον διακόπτη ON-OFF της μηχανής. Η αλλαγή από μεσαία σε μεγάλη σκάλα γίνεται άμεσα (και το σινιάλο), με μόνο πρόβλημα ότι πρέπει να έχουν ανέβει λίγο οι στροφές της μηχανής (περίπου 2000-2500). Αυτό ελπίζω να οφείλεται στο ότι έχει "ξελιγωθεί" η μπαταρία από την αρχική λάθος σύνδεση και αφού φορτίσει η μπαταρία το φαινόμενο θα εξαλειφθεί. Οι εντυπώσεις λοιπόν γενικώς είναι πολύ καλές, με μόνο ενδοιασμό αν άξιζε η μεγάλη σκάλα, το οποίο θα σας το πω μετά από το πρώτο ταξίδι μου.
Ταρρός Ιγνάτιος, Πετρούπολη, Αθήνα
XLV 650, 08/2005 Μαύρο