Hellas Transalp Forum

Φώτα φώτα φώτα... και φώτα!

Γιάννης Σταυρουλάκης · 18916

Offline Γιάννης Σταυρουλάκης

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
on: Δευτέρα 05 Μάρτιος 2007, 19:44:19 μμ
Μία σκέψη που μου ήρθε πάνω στο θέμα "Πώς θα θέλατε να είναι το νέο Transalp?" και όχι στο thread που ξεκίνησε, με τον συνάδελφο που θέλει να αλλάξει μηχανή, είναι και η εξής.
Θέλω να μπορώ να κλείνω τα φώτα από το διακόπτη. Ισως να σας ξενίζει και να ακούγεται τρελό, αλλά εγώ το θέλω.
Θέλω όταν η μηχανή είναι σβυστή, πριν την ανάψω, ΟΟΟΛΕΣ οι ηλεκτρικές καταλαλώσεις να είναι μηδενκές, για να μπορέσει η μπαταρία να δώσει την ισχύ που χρειάζεται στη μίζα. Μου φαίνεται παράλογο με το που βάζω απλώς το κλειδί να ανάβουν τα φώτα. Ας πάρει η μπρος η μηχανή, να βάλω το κρανάκι μου και να ανέβω πάνω, και βάζοντας 1η, ανάβω και τα φώτα. Σε πιο παλιά μοντέλα θα πρέπει να γίνεται. Στο δικό μου που είναι τελευταίο ΔΕΝ γίνεται κι αυτό με εκνευρίζει. Κι όταν πέσει λίγο η μπαταρία τι θα γίνει? Θα τρώνε τα φώτα κι εγώ θα σπρώχνω? Μήπως είναι λίγο τρελοί οι Γιαπωνέζοι?
« Last Edit: Παρασκευή 09 Μάρτιος 2007, 07:58:12 πμ by Sotos »

There are 3 kinds of people.
Those who MAKE things happen.
Those who WATCH what happens.
Those who WONDER what happened.
Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Μία σκέψη που μου ήρθε πάνω στο θέμα "Πώς θα θέλατε να είναι το νέο Transalp?" και όχι στο thread που ξεκίνησε, με τον συνάδελφο που θέλει να αλλάξει μηχανή, είναι και η εξής.
Θέλω να μπορώ να κλείνω τα φώτα από το διακόπτη. Ισως να σας ξενίζει και να ακούγεται τρελό, αλλά εγώ το θέλω.
Θέλω όταν η μηχανή είναι σβυστή, πριν την ανάψω, ΟΟΟΛΕΣ οι ηλεκτρικές καταλαλώσεις να είναι μηδενκές, για να μπορέσει η μπαταρία να δώσει την ισχύ που χρειάζεται στη μίζα. Μου φαίνεται παράλογο με το που βάζω απλώς το κλειδί να ανάβουν τα φώτα. Ας πάρει η μπρος η μηχανή, να βάλω το κρανάκι μου και να ανέβω πάνω, και βάζοντας 1η, ανάβω και τα φώτα. Σε πιο παλιά μοντέλα θα πρέπει να γίνεται. Στο δικό μου που είναι τελευταίο ΔΕΝ γίνεται κι αυτό με εκνευρίζει. Κι όταν πέσει λίγο η μπαταρία τι θα γίνει? Θα τρώνε τα φώτα κι εγώ θα σπρώχνω? Μήπως είναι λίγο τρελοί οι Γιαπωνέζοι?

Γιαννη λογικα με το που πατας το κουμπακι της μιζας, σβυνουν τα φωτα. Ετσι δεν ειναι? Οποτε δεν εχεις καποια καταναλωση επιπλεον οταν πατας μιζα.

Dad to the bone!     Σωτήρης   -   GSA -       b 82.144km

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
Γιαννη λογικα με το που πατας το κουμπακι της μιζας, σβυνουν τα φωτα. Ετσι δεν ειναι? Οποτε δεν εχεις καποια καταναλωση επιπλεον οταν πατας μιζα.
Περίπου.
Σβύνει η μεσαία σκάλα και μένουν τα μικρά και του ταμπλώ.

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Οσο για τον διακόπτη των φώτων... ενα απλο διακοπτάκι λιγο πριν πάει το ρευμα στη λαμπα.

Offline M. I. Pagalos

• ΕΞΕΡΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  • Rossi και πάνω !
  • Όλα είναι δρόμος...Keep going!
Κι όταν πέσει λίγο η μπαταρία τι θα γίνει? Θα τρώνε τα φώτα κι εγώ θα σπρώχνω? Μήπως είναι λίγο τρελοί οι Γιαπωνέζοι?

Αγαπητέ φίλε, δεν φταίνε οι γιαπωνέζοι ούτε είναι τρελλοί. Είναι η καινούρια νομοθεσία της ευρωπαϊκής ένωσης που προστάζει τα φώτα στις μοτοσυκλέτες να είναι μονίμως αναμένα. Σε λίγο όλες οι μοτοσυκλέτες θα βγαίνουν χωρίς διακόπτη, οπότε θα πρέπει να αρχίσεις να το συνηθίζεις (συνηθίζουμε) σιγά-σιγά.
  Στις βόρειες χώρες ισχύει εδώ και χρόνια για όλα τα οχήματα από 1η Οκτωβρίου μέχρι τέλος Μάρτη. Τώρα, αν θες τη γνώμη μου, εκεί πάνω καταλαβαίνω τη χρησιμότητα του μέτρου μια και υπάρχει μόνιμη καταχνιά, αλλά στην 8-10 μήνες ηλιόλουστη ελλαδίτσα το βρίσκω άσκοπο.
  Τέλος πάντων, εγώ έτσι κι αλλιώς έχω τα φώτα αναμμένα ότνα κινούμαι στην εθνική, αλλά συμφωνώ μαζί σου ότι θα ήθελα να είναι δική μου επιλογή.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

• Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • by Jstavrou
  Τέλος πάντων, εγώ έτσι κι αλλιώς έχω τα φώτα αναμμένα ότνα κινούμαι στην εθνική, αλλά συμφωνώ μαζί σου ότι θα ήθελα να είναι δική μου επιλογή.
Μα κι εγώ οδηγώ ΠΑΝΤΑ με αναμένα τα φώτα, τόσο μέσα στην Αήνα όσο και στην Εθνική. Απλά θα ήθελα να κλείνουν από το διακόπτη και να ανοίγω το διακόπτη εγώ.
Πιστεύω οτι τα αναμένα φώτα με σβυστή τη μηχανή έστω και για 10 δεύτερα, από τότε που θα βάλουμε το κλειδί στο ΟΝ, μέχρι να σβύσει το λαμπάκι HISS και να πατήσω τη μίζα, δεν εξυπηρετούν τίποτα, είναι άσκοπη σπατάλη ενέργειας και επιβαρύνουν χωρίς λόγο την μπαταρία που μπορεί έτσι να μικραίνει και η διάρκειά ζωής της.

Μέλος Κ.Τ. XL650V

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !
Θα το ξεπερασεις συντομα Γιαννη...
Και εγω οταν την πρωτοπηρα, το σκεφτομουν συνεχεια... αλλα δεν χαλαει μια μπαταρια απο μερικα καθημερινα δευυτερολεπτα (η και λεπτα) καταναλωση 55w. Μην το φοβασαι.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
... αλλα δεν χαλαει μια μπαταρια απο μερικα καθημερινα δευυτερολεπτα (η και λεπτα) καταναλωση 55w. Μην το φοβασαι.

Καίγονται όμως γρηγορότερα οι λάμπες :-))

Κι εγώ συμφωνώ με το Γιάννη, ή μάλλον να το θέσω αλλιώς: συμφωνώ αρχικά με το μέτρο των μόνιμα αναμμένων φώτων αλλά θα ήθελα να ανοίγω εγώ το διακόπτη κατά βούληση. Έτσι κι αλλιώς όλοι οι συνηδειτοί μοτοσυκλετιστές τα έχουμε αναμμένα πάντα, αλλά κάπου με ενοχλεί το γεγονός της επιβεβλημένης έλλειψης διακόπτη.
   Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η έλλειψη διακόπτη δεν επιβάλλεται από τη νομοθεσία αλλά είναι τερτίπι των κατασκευαστών. Η νομοθεσία απλώς ζητά να είναι αναμμένα τα φώτα, δεν την ενδιαφέρει αν τα ανάψεις εσύ ή είναι αναμμένα μονίμως. Απλώς οι κατασκευαστές το μετέφρασαν όπως τους βολεύει γαι να μειώσουν κι άλλο το κόστος και την πολυπλοκότητα της κατασκευής και αυτό με ενοχλεί αφάνταστα.
  Έχω οδηγήσει σε βόρεια πλάτη χειμώνα και πιστέψτε με το χέρι πήγαινε μόνο του στα φώτα ξεκινώντας, ανεξάρτητα από νόμοθεσία ή όχι. Δεν χρειάζεται κανείς να μου επιβάλλει με αυτό τον τρόπο τι θα κάνω, γιατί απλούστατα ξέρω τι πρέπει να κάνω για την ασφάλειά μου.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ 'ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ?). ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Ναί είναι αλήθεια ότι το μέτρο "ανοιχτά-τα-φώτα-όλη-μέρα" έχει ξεκινήσει κυρίως από τις Σκανδιναβικές χώρες και έχει μετά υιοθετήθηκε από την Ευρωπαική Ένωση. Στη Β. Αμερική κυκλοφορεί ένα ειδικό ρελεδάκι με το οποίο την ημέρα τα φώτα ανάβουν στο 50% της ισχύος τους (για οικονομία) ενώ το βράδυ στο 100%. Είναι μια λύση και αυτή. Εκτός και αν επέμβει κάποιος στο κύκλωμα της μηχανής και παρεμβάλει πρόσθετο ρελέ/διακόπτη. Δεν πρέπει να είναι και τόσο δύσκολο. Εγώ έχω ήδη βάλει καινούρια ξεχωριστή καλωδίωση (+ρελέδες +ασφάλειες) μεγαλύτερης διατομής σε όλο το κύκλωμα των φώτων για να αντέξει λάμπα 100/130W (αντί 55/60W). Αποτέλεσμα: Εξαιρετικά δυνατά φώτα (η μεγάλη σκάλα σε επαρχιακούς δρόμους φωτίζει πλαγιές, σπίτια σε απέναντι λόφους, λιβάδια, χωράφια κλπ, σε αποστάσεις περ. 500-700 μέτρων). Με τον περιορισμό όμως να μην ανάβει ποτέ μαζί μεσαία+μεγάλη σκάλα (δεν το αντέχει η γεννήτρια και πέφτει η τάση!)

Ιδρυτικό μέλος HTC.   XL600V P/YB
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
 :o :o  :o Και καλά με τα λιβάδια και τις πλαγιές ρε Χρήστο, αλλά με τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς τι γίνεται??????????

rastabill

• Guest
:o :o  :o Και καλά με τα λιβάδια και τις πλαγιές ρε Χρήστο, αλλά με τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς τι γίνεται??????????
Τις έχω βάλει και εγώ στο αυτοκίνητό μου όμως,πραγματικά σκοτώνουν.Την μεγάλη σκάλα δεν την ανάβεις όταν έρχονται οχήματα από την αντίθετη κατεύθυνση και τα φώτα πορείας φέγγουν μέχρι σε κάποιο σημείο αν είναι ρυθμισμένα σωστά και δεν ενοχλούν τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς

Offline M. I. Pagalos

• Rossi και πάνω !
    Εννοείται ότι δεν ανάβεις τη μεγάλη σκάλα όταν έρχονται άλλοι!!!! Είχαμε κι εμείς στα άρματα μάχης έναν προβολέα ευθυγραμμισμένο με το πυροβόλο που έφεγγε κάπου 4 χλμ  ;D  ;D   ;D   ;D
    Απαγορευόταν ρητά να τον πλησιάζεις καν εν λειτουργία, πόσω μάλλον να κοιτάξεις και μέσα!!! Κίνδυνος μόνιμης τύφλωσης!!

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Στη μεγάλη σκάλα (130w) επειδή πραγματικά τυφλώνει αποφεύγω να την ανάβω όταν κινείται όχημα στο αντίθετο ρεύμα ή μέσα στην πόλη. Εξάλλου δεν μπορώ να την έχω αναμένη πολύ ώρα όταν δεν κινούμαι με αρκετή ταχύτητα (> 60 km/h, ώστε να ψύχεται) γιατί το Stanley κάτοπτρο του ΤΑ ζεσταίνεται αρκετά.  Αλλά είναι πολύ αποτελεσματική σε επαρχιακούς δρόμους. Κάνει τη νύχτα μέρα!

Μέσα στην πόλη (όπου οι δρόμοι γενικά φωτίζονται) ούτε τη μεσαία σκάλα ανάβω γιατί έχω βάλει μια λαμπίτσα αλογόνου 20W (υψηλής απόδοσης) στη θέση της μικρής των 5W που είναι μέσα στο κάτοπτρο. Και αυτή βγάζει πολύ φως.

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
  • Three and the Koukos Band
Μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις το κόστος για τη δημιουργία του νέου φωτισμού;Επίσης αν βάζαμε κομμάτι μικρότερες λάμπες θα άντεχε περισσότερο ο προβολέας;Γιατί το πρωί τα φώτα τα χρησημοποιώ συνέχεια μέσα στην πόλη και φοβάμαι όσο ναναι.Αν ειναι να βάλω την 20 στη θέση της πορείας  τότε θα έχω 120/150 w που είναι αρκετά μεγάλη ισχύ

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Manolo, το δικό μου ΤΑ είναι 600, οπότε έχει διακόπτη φώτων 3 θέσεων (Off, φώτα πορείας μεσαία/μεγάλη σκάλα). Το κόστος μετατροπής δεν είναι σημαντικό. Απλό καλώδιο (πολύκλωνο μεγάλης διατομής), πλαστικό μακαρόνι για την καλωδίωση, ένα κουτάκι που περιέχει 2 ρελέδες και 2 ασφάλειες (υπάρχει έτοιμο από αξεσουάρ αυτοκινήτων), ένα βύσμα για Η4, δεματικά και κάτι ακροδέκτες. Εκείνο που είναι πιο σημαντικό είναι ο χρόνος για την εγκατάστασή της καλωδίωσης. Απαιτεί αρκετό χρόνο και προσοχή (από τα καλώδια περνάνε αρκετά υψηλά ρεύματα και θέλουν καλή στήριξη, δεν μπορείς να τα έχεις "χύμα"). Έχω κάνει και κάποιο ηλεκτρολογικό  διάγραμμα αν ενδιαφέρεσαι.

Αν το δικό σου είναι 650 τότε με την καλωδίωση ευκαιρία θα είναι να εγκαταστήσεις στο κύκλωμα και ένα ξεχωριστό διακόπτη για τη μεσαία σκάλα. Και αφήνεις το πορείας 20W μόνο για οδήγηση όλη μέρα (πρωί και βράδυ μέσα στην πόλη). Όταν ανάβεις τη μεσαία/μεγάλη σκάλα μπορεί αυτόματα να καταργείται το πορείας (για να γλυτώσεις τα 20W).

Δεν ξέρω αν ταιριάζει (στο 650) στη θέση του αριστερού πολυδιακόπτη του τιμονιού, ο αντίστοιχος πολυδιακόπτης από 600 (που μπορείς να βρείς σε καλή κατάστασα ακόμα και μεταχειρισμένο). Αν ταιριάζει τότε θα έχεις αυτόματα το διακόπτη για τη μεσαία σκάλα.

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Στο 650 το κρύσταλλο ειναι πλαστικό , οπως και το housing-καθρέπτης της λάμπας.
Εν αντιθέσει με το 600 που ηταν γυάλινο και μεταλλικό.
Ισως να υπάρχει πρόβλημα και να τα δεις ολα ...σε styl Salvador Dali μετα απο καμιά ωρα...

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
Έχεις δίκιο.Με το 650 μου αυτό φοβόμουν.Μάλλον θα πρέπει να κοιτάξω το σύστημα με τα xenon που αποβάλλουν λιγότερη θερμοκρασία.Το μόνο κακό είναι πως είναι ακριβά άσε που δεν ξέρω αν αντέχουν το φόρτο από το χώμα.
Ευχαριστώ και τους δυο σας. :cussing:(γκαμω το τυκη μου γκαμω)

Όλα είναι δρόμος. Ακόμα και αν φαίνεται ότι δεν υπάρχει, τότε μπορεί να δημιουργήσουμε έναν καινούριο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.....

Offline memos

• Με xlv 400 γίνομαι
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Πάω αργά για να φτάσω πρώτος...
Μάνο ,  ο  Κώστας  έχει  ποστάρει  κάπου  για  2  λαμπες  xenon  με  150  ευρώ  ΚΑΙ  τις  2  λάμπες .   ;D
Ρίξε  ένα  βλέφαρο  γιατί  ψήνομαι  να  αγοράσω  το  ζευγάρι  και  να  μοιραστώ  τα  έξοδα  με  αυτόν  που  θα  πάρει  την  2η   λάμπα . ;)
« Last Edit: Πέμπτη 08 Μάρτιος 2007, 00:35:30 πμ by memos »

Γιατί ρε Μάνο; Γιατί;

Το αγαπημένο μου παραμύθι... ο Λαγός με τη Χελώνα.

Όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα ταΐσω το αδηφάγο κήτος, όχι δεν θα………

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Πλαστικό λοιπόν το φανάρι του νέου ΤΑ! Στο βωμό της ελάτωσης κόστους και η μείωση της ποιότητας! Αν είναι έτσι ξεχάστε εγκατάσταση μεγαλύτερης λυχνίας. Θα λιώσει ολόκληρο το μπροστινό! Στα παλιά 600 το κάτοπτρο είναι πολύ καλής ποιότητας μεταλικό (αμερικάνικης κατασκευής Stanley). Η λύση xenon είναι η μόνη λύση. Η τοποθέτηση εξωτερικών μικρών προβολέων δεν είναι ελκυστική αφού αυτά συνήθως δεν βγάζουν πολύ φως.

Offline Sotos

• Global Moderator
  • Rossi και πάνω !

Μανο, οσον αφορα χωμα και ξενον, μπορω να σου πω οτι ισως και να χαλανε πιο δυσκολα απο οτι οι κανονικες λαμπες αλλογονου. Τα ξενον δεν εχουν νημα, οποτε οι κραδασμοι δεν τα επηρεαζουν.
Τωρα βεβαια ο μηχανισμος της λαμπας Η4 (ξενον) σιγουρα ειναι πιο ευαισθητος απο μια "μασιφ" αλλογονου και οπωςδηποτε γι ανα αντεξουν σε καταπονησεις, θα πρεπει να ειναι καλης ποιοτητας.

rastabill

• Guest
Στη μεγάλη σκάλα (130w) επειδή πραγματικά τυφλώνει αποφεύγω να την ανάβω όταν κινείται όχημα στο αντίθετο ρεύμα ή μέσα στην πόλη.
;Oσο και να σού φαίνεται περίεργο η μεγάλη σκάλα είναι τα 100w και τα μεσαία είναι τα 130w.

Offline Chris_de_Ze

• Veteran
  • Moderator
  • Rossi και πάνω !
    • Hellas Saab Forum
Βασίλη, είσαι σίγουρος για αυτό? Από εκεί που την είχα αγοράσει μου είχαν πεί ότι η μεγάλη σκάλα είναι 130 και ότι επίσης το νήμα της είναι πιο ευπαθές και έχει πολύ λιγότερες ώρες ζωής (μερικές δεκάδες ώρες) από τη μεσαία. Βέβαια δεν έχω μετρήσει τα W που καταναλώνει κάθε σκάλα για να δώ ποια έχει τα 100 και ποια τα 130. Η μεγάλη σκάλα είναι πραγματικά εκτυφλωτική! Αν την ανάψω (σε σινιάλο) και υπάρχει προπορευόμενο όχημα αμέσως μπροστά μου (5-100 μέτρα) το εσωτερικό του αυτοκινήτου (καμπίνα) γίνεται λες και άναψε "φλας" μέσα και είναι πάρα πολύ ενοχλητικό (η πρώτη ακούσια κίνηση του οδηγού είναι να στρέψει προς τα κάτω τον καθρέπτη γιατί τον τυφλώνει). Κάτι ανάλογο γίνεται και αν στην πορεία της δέσμης βρεθεί κάποιο παράθυρο σπιτιού (100-200μ). Το εσωτερικό του δωματίου λάμπει λες και άναψες εσωτερικό φως!

rastabill

• Guest
Βασίλη, είσαι σίγουρος για αυτό? Από εκεί που την είχα αγοράσει μου είχαν πεί ότι η μεγάλη σκάλα είναι 130 και ότι επίσης το νήμα της είναι πιο ευπαθές και έχει πολύ λιγότερες ώρες ζωής (μερικές δεκάδες ώρες) από τη μεσαία. Βέβαια δεν έχω μετρήσει τα W που καταναλώνει κάθε σκάλα για να δώ ποια έχει τα 100 και ποια τα 130. Η μεγάλη σκάλα είναι πραγματικά εκτυφλωτική! Αν την ανάψω (σε σινιάλο) και υπάρχει προπορευόμενο όχημα αμέσως μπροστά μου (5-100 μέτρα) το εσωτερικό του αυτοκινήτου (καμπίνα) γίνεται λες και άναψε "φλας" μέσα και είναι πάρα πολύ ενοχλητικό (η πρώτη ακούσια κίνηση του οδηγού είναι να στρέψει προς τα κάτω τον καθρέπτη γιατί τον τυφλώνει). Κάτι ανάλογο γίνεται και αν στην πορεία της δέσμης βρεθεί κάποιο παράθυρο σπιτιού (100-200μ). Το εσωτερικό του δωματίου λάμπει λες και άναψες εσωτερικό φως!
Μου το είχε πει ένας τύπος που έτρεχε σε αγώνες αυτοκινήτων και είναι έτσι γιατί άμα έχεις την μεγάλη σκάλα με τα πολλά watt όταν θα άλλάξεις σε πορείας που θα έχει τα λίγα watt θα έχεις λιγότερο φως και πρόβλημα στην ορατότητα μέχρι να το συνηθίσεις.Μάλιστα θυμάμαι ότι το κουτί της λάμπας έγραφε not use in europe και δεν ξέρω μήπως απαγορεύεται να έχεις τέτοιες λάμπες.Εμένα στο αυτοκίνητο που πέφτουν οι στροφές του κινητήρα όταν τις ανάβω,φαντάσου τι ρεύμα τραβάνε γιαυτό δεν ξέρω κατά πόσο κάνουν για μηχανή.
Με άλλο τίτλο ξεκίνησε το post και αλλού βρεθήκαμε.Συγνώμη 

Offline petervic

• Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Παρασκευή 09 Μάρτιος 2007, 07:20:45 πμ

Μπορείς να βάλεις τον πολυδιακόπτη των φώτων του παλαιότερου (΄00-΄02, ΄02-΄06) αποχαιρέτα όμως τα alarm στον ίδιο πολυδιακόπτη ;)

Η ασημουλα μου, το 4ο παιδι μου...

Πέτρος
XL650V

Offline manolo

• MudMonster
  • HTC ΔΣ
  • Rossi και πάνω !
Reply #24 on: Παρασκευή 09 Μάρτιος 2007, 19:45:26 μμ
Eυχαριστώ Σώτο.Το πρόβλημα είναι πως θα κρίνω τον μηχανισμό.Αυτό μόνο η εμπειρία μπορεί να το δείξει.Μήπως έχεις ακούσει από άλλες συζητήσεις για τέτοια πράγματα;