Hellas Transalp Forum

Υποδείξεις για Σμύρνη και παράλια Τουρκίας

XLGeorge · 2245

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
on: Δευτέρα 04 Αύγουστος 2008, 20:06:52 μμ
Θα είμαι Σάμο 18-25 Σεπτέμβρη για ένα συνέδριο (http://www.manweek.org/) και αποφάσισα να πάρω και το ΤΑ καθώς το π/σ/κ 19-20-21 θα έρθει και το έτερο ...ολόκληρο  ;) Το επόμενο π/σ 26-27 σκέφτομαι να περάσω απέναντι στο Κουσάντασι και να επισκεφτώ Εφεσο, Σμύρνη και τα δυτικά παράλια της Τουρκίας. Καθώς καταλαβαίνω ότι αρκετοί εδω πέρα έχουνε πάει σ'αυτά τα μέρη, θα είμουνα ευγνώμων για υποδείξεις σχετικά με το τι μπορώ να κάνω/δώ σε 2 μέρες. Θα είμαι μόνος οπότε το πρόγραμμα μπορεί να είναι σφιχτό. Θα μπορούσα να κάνω μια διανυκτέρευση ή και δύο και να γυρίσω Σάμο Κυριακή πρωί για να πάρω το πλοίο για Πειραιά το μεσημέρι.

Επίσης καμιά υπόδειξη για το που αφήνουμε μηχανή, πράγματα, κράνος κλπ για sightseeing θα ήτανε χρήσιμη καθώς δεν έχω βγει ποτέ με μηχανή εκτός Ευρώπης. Εχω πάει πάντως στην Πόλη οπότε έχω μια γεύση περι Τουρκίας, αλλά χωρίς μηχανή.

" the PouroDuro spirit "

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #1 on: Δευτέρα 04 Αύγουστος 2008, 21:07:44 μμ
Η Έφεσος είναι καταπληκτικός χώρος, θα σου αρέσει.Γενικά όλα τα παράλια έχουν κάτι να δεις.
Η Σμύρνη νομίζω ότι δεν έχει τίποτα όπως και κάθε μεγάλη πόλη της Τουρκίας, εκτός της Πόλης
Έχεις λίγες μέρες. Με ενα 5ήμερο θα έβλεπες πολλά περισσότερα.
Για το που αφήνεις τη μηχανή...  σε όλους τους αρχ. χώρους θα δεις κάποιο αυτοκίνητο ή φυλάκιο jandarma (στρατός πόλης/αστυνομία)
κάπου εκεί δίπλα παρκάρεις, πιάνεις και τη κουβέντα με κάποιον απο αυτούς και μην ανησυχείς. (κλειδαριές κλπ, τα βάζεις)

Offline nikos 238

• If you doubt, loose it...
  • Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Τρίτη 05 Αύγουστος 2008, 01:10:48 πμ
Μην ξεχάσεις τα της πράσινης κάρτας...

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ (Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης)

costas

• Guest
Reply #3 on: Τρίτη 05 Αύγουστος 2008, 05:39:25 πμ
Αυθημερόν χρειάζεσαι μόνο ταυτότητα , πας από πυθαγόρειο ή βαθύ , θα σου έλεγα να πας με τους άλλους (το γκρουπάκι τουριστών) έχει επίσκεψη στην έφεσο , ξεναγούς κ.λ.π. θα σε πάνε θα σε φέρουν , θα δεις  και δεν θα έχεις άγχος!

Offline KostasC

• Administrator
  • Rossi και πάνω !
  • Γαβ !
    • HTC
Reply #4 on: Τρίτη 05 Αύγουστος 2008, 20:55:31 μμ
θα σου έλεγα να πας με τους άλλους (το γκρουπάκι τουριστών) έχει επίσκεψη στην έφεσο , ξεναγούς κ.λ.π. θα σε πάνε θα σε φέρουν , θα δεις  και δεν θα έχεις άγχος!

μόνο μη ξεχάσεις να κάνεις μπεεε απο ευχαρίστηση στο τέλος.

Αυθημερόν χρειάζεσαι μόνο ταυτότητα ,

προφανώς μιλάει για την πράσινη κάρτα της ασφάλειας. Δεν είναι τίποτα... οι περισσότερες τη βγάζουν δωρεάν.

Offline louros

• Μονάχος μονάχος
  • Μέλος HTC
  • Rossi και πάνω !
  • Kαι αδιάβροχος.....!
Reply #5 on: Τρίτη 05 Αύγουστος 2008, 21:23:46 μμ

:laughing9: :laughing9: :crybaby: :2hysterical: :2hysterical:

ΘΑΝΑΣΗΣ  
Ομορφάάά

" Μπάρμπα . απο δω βγάζ πθενά ?

costas

• Guest
Reply #6 on: Τρίτη 05 Αύγουστος 2008, 22:35:06 μμ

:dancing: :laughing9: :laughing9: :laughing9: :laughing9: :laughing9: :laughing9: :laughing9: :laughing9: :laughing9: :laughing9: :laughing9: :laughing9: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

Offline CheGuevara

• Έλα μωρή οδηγάρα που έγινες και
  • Rossi και πάνω !
  • Ηasta la Victoria Siempre
Reply #7 on: Τετάρτη 06 Αύγουστος 2008, 18:30:00 μμ
Θα είμαι Σάμο 18-25 Σεπτέμβρη για ένα συνέδριο (http://www.manweek.org/) και αποφάσισα να πάρω και το ΤΑ καθώς το π/σ/κ 19-20-21 θα έρθει και το έτερο ...ολόκληρο  ;) Το επόμενο π/σ 26-27 σκέφτομαι να περάσω απέναντι στο Κουσάντασι και να επισκεφτώ Εφεσο, Σμύρνη και τα δυτικά παράλια της Τουρκίας. Καθώς καταλαβαίνω ότι αρκετοί εδω πέρα έχουνε πάει σ'αυτά τα μέρη, θα είμουνα ευγνώμων για υποδείξεις σχετικά με το τι μπορώ να κάνω/δώ σε 2 μέρες. Θα είμαι μόνος οπότε το πρόγραμμα μπορεί να είναι σφιχτό. Θα μπορούσα να κάνω μια διανυκτέρευση ή και δύο και να γυρίσω Σάμο Κυριακή πρωί για να πάρω το πλοίο για Πειραιά το μεσημέρι.

Επίσης καμιά υπόδειξη για το που αφήνουμε μηχανή, πράγματα, κράνος κλπ για sightseeing θα ήτανε χρήσιμη καθώς δεν έχω βγει ποτέ με μηχανή εκτός Ευρώπης. Εχω πάει πάντως στην Πόλη οπότε έχω μια γεύση περι Τουρκίας, αλλά χωρίς μηχανή.

Έχοντας γυρίσει πρόσφατα από μια γύρα Κωνσταντινούπολη - Παράλια Μ.Ασίας (ετοιμάζω σχετική αφήγηση) έχω να σου πώ τα εξής. Πράγματι οι 2 μέρες είναι λίγες όμως η Έφεσος είναι must. Ένα πλάνο αρκετα σφιχτό μεν θα ήταν να ξεκινήσεις από Κουσάντασι να περάσεις από Έφεσο (μια απο τις καλύτερα σωζώμενες αρχαίες πόλεις) να διανυκτερευσεις Σμύρνη η οποία πράγματι δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο και το κεντρο της θυμίζει περισσότερο ευρώπη (αξίζει να ανέβεις στο Καντιφέ Καλέ και να απολαύσεις πανοραμική θέα της πόλης). Την επόμενη μέρα μπορείς να κατευθυνθείς προς Αιβαλί περνώντας από Πέργαμο (επίσης έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον με την Ακρόπολη και το Ασκληπείο). Στο Αιβαλί θα επισκεφθείς υποχρεωτικά το Μοσχονήσι όπου εκεί υπάρχουν ακόμα ερειπωμένα ελληνικά σπίτια αλλά και μια εκκλησία απομεινάρια της ελληνικής παρουσίας. Από ότι ξέρω υπάρχει και ακτοπλοιική σύνδεση με Μυτιλήνη οπότε μπορείς αν θές να γυρίσεις από εκεί.

Σχετικά με την Τουρκία γενικότερα. Δρόμοι ανεκτοί αν και υπάρχουν κάποια τμήματα με ένα περιέργο χαλικόστρωμα που θέλουν προσοχή. Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή θέλουν οι τούρκοι οδηγοί (οδηγούν όπως γουστάρουν). Κλειστο αυτικινητόδρομο θα συναντήσεις μόνο γύρω από τη Σμύρνη, όπου εκει θα συναντήσεις και το εξής παράδοξο. Οι πινακίδες καμμια 30ριά χιλιόμετρα πριν τη Σμύρνη παυουν να αναφέρουν Izmir( Σμύρνη) αλλά αναφέρουν τις συνοικίες της Konak είναι η πιο κεντρική Balcova η νότια και Burnova η βόρεια. Μηχάνες μεγάλες δεν κυκλοφορούν πολλές αρα αντιμετωπίζονται με σχετικό δέος. Χρειάζεται να είσαι λίγο προσεκτικός με τα όρια ταχύτητας (μην πλάκωθείς σε τίποτα 150άρες) μιας και με τους μπάτσους δεν θα μπορέσεις να βρείς εύκολα άκρη. Όσον αφορά την ασφάλεια των μηχανών στους αρχαιολογικούς χώρους υπάρχουν δημοτικά πάρκινγκ με φύλακα (που συνήθως δεν χρεώνουν τις μηχανές) και ακόμα και τα μπαγκάζια σου δεν διατρέχουν σοβαρό κινδυνο. Βέβαια άν τα έχεις κλειδωμένα με κάποιο τρόπο ακόμα καλύτερα. Τώρα στα ξενοδοχεία καλό είναι να έχουν κάποιο έστω υποτυπώδες πάρκινγ (Στη Σμύρνη εγώ έμεινα στο YUMUKOGLOU στο κέντρο της πόλης με ανοιχτό φυλλασόμενο όλο το 24ωρο parking).

Εύχομαι να σε κατατόπισα! Ότι άλλο χρειαστείς σφύρα !!

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #8 on: Τετάρτη 06 Αύγουστος 2008, 18:57:16 μμ

Επειδή δε γουστάρω βελάσματα, αποφεύγω ομαδικά tours όσο τιποτ'άλλο  ;)

προφανώς μιλάει για την πράσινη κάρτα της ασφάλειας. Δεν είναι τίποτα... οι περισσότερες τη βγάζουν δωρεάν.

Εχω Γαλλικές πινακίδες/ασφάλεια στο ΤΑ και δεν χρειάζεται κάρτα τουλάχιστο στην Ευρώπη, θα ρωτήσω για εκτός Ευρώπης αλλά και πάλι δεν νομίζω.

" the PouroDuro spirit "

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #9 on: Τετάρτη 06 Αύγουστος 2008, 19:18:30 μμ
Έχοντας γυρίσει πρόσφατα από μια γύρα Κωνσταντινούπολη - Παράλια Μ.Ασίας (ετοιμάζω σχετική αφήγηση) έχω να σου πώ τα εξής. Πράγματι οι 2 μέρες είναι λίγες όμως η Έφεσος είναι must. Ένα πλάνο αρκετα σφιχτό μεν θα ήταν να ξεκινήσεις από Κουσάντασι να περάσεις από Έφεσο (μια απο τις καλύτερα σωζώμενες αρχαίες πόλεις) να διανυκτερευσεις Σμύρνη η οποία πράγματι δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο και το κεντρο της θυμίζει περισσότερο ευρώπη (αξίζει να ανέβεις στο Καντιφέ Καλέ και να απολαύσεις πανοραμική θέα της πόλης). Την επόμενη μέρα μπορείς να κατευθυνθείς προς Αιβαλί περνώντας από Πέργαμο (επίσης έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον με την Ακρόπολη και το Ασκληπείο). Στο Αιβαλί θα επισκεφθείς υποχρεωτικά το Μοσχονήσι όπου εκεί υπάρχουν ακόμα ερειπωμένα ελληνικά σπίτια αλλά και μια εκκλησία απομεινάρια της ελληνικής παρουσίας. Από ότι ξέρω υπάρχει και ακτοπλοιική σύνδεση με Μυτιλήνη οπότε μπορείς αν θές να γυρίσεις από εκεί.

Σχετικά με την Τουρκία γενικότερα. Δρόμοι ανεκτοί αν και υπάρχουν κάποια τμήματα με ένα περιέργο χαλικόστρωμα που θέλουν προσοχή. Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή θέλουν οι τούρκοι οδηγοί (οδηγούν όπως γουστάρουν). Κλειστο αυτικινητόδρομο θα συναντήσεις μόνο γύρω από τη Σμύρνη, όπου εκει θα συναντήσεις και το εξής παράδοξο. Οι πινακίδες καμμια 30ριά χιλιόμετρα πριν τη Σμύρνη παυουν να αναφέρουν Izmir( Σμύρνη) αλλά αναφέρουν τις συνοικίες της Konak είναι η πιο κεντρική Balcova η νότια και Burnova η βόρεια. Μηχάνες μεγάλες δεν κυκλοφορούν πολλές αρα αντιμετωπίζονται με σχετικό δέος. Χρειάζεται να είσαι λίγο προσεκτικός με τα όρια ταχύτητας (μην πλάκωθείς σε τίποτα 150άρες) μιας και με τους μπάτσους δεν θα μπορέσεις να βρείς εύκολα άκρη. Όσον αφορά την ασφάλεια των μηχανών στους αρχαιολογικούς χώρους υπάρχουν δημοτικά πάρκινγκ με φύλακα (που συνήθως δεν χρεώνουν τις μηχανές) και ακόμα και τα μπαγκάζια σου δεν διατρέχουν σοβαρό κινδυνο. Βέβαια άν τα έχεις κλειδωμένα με κάποιο τρόπο ακόμα καλύτερα. Τώρα στα ξενοδοχεία καλό είναι να έχουν κάποιο έστω υποτυπώδες πάρκινγ (Στη Σμύρνη εγώ έμεινα στο YUMUKOGLOU στο κέντρο της πόλης με ανοιχτό φυλλασόμενο όλο το 24ωρο parking).

Εύχομαι να σε κατατόπισα! Ότι άλλο χρειαστείς σφύρα !!

Ευχαριστώ πολύ, έξοχες πληροφορίες και πλάνο: Εφεσο, διανυκτέρευση Σμύρνη, Πέργαμο, Αϊβαλί και διανυκτέρευση εκεί / πέρασμα στη Μυτιλήνη για επιστροφή ή επιστροφή και διανυκτέρευση στο Κουσάντασι και επιστροφή πάλι απο Σάμο.

Το μόνο πρόβλημα είναι οτι παίζει πάλι και το Αλεξανδρούπολη-Αθήνα απο χώμα εκείνη την περίοδο και πρέπει να αποφασίσω τι θα κάνω  :-\ Αν πάντως δεν το κάνω τώρα, θα το κάνω του χρόνου κάποια στιγμή με Πόλη και όλα τα παράλια, γι'αυτό περιμένω με πολύ ενδιαφέρον το οδοιπορικό σου.

" the PouroDuro spirit "

Offline gianngeor

• Rossi και πάνω !
  • Ανοίγει νέος κύκλος ... (?)
Reply #10 on: Τετάρτη 13 Αύγουστος 2008, 09:49:17 πμ
Επειδή η Σμύρνη είναι μια χαοτική βιομηχανική τσιμεντούπολη (ο πληθυσμός που ανέφεραν οι πινακίδες το 2002 ήταν 1,8 εκ.) δες για κάνα οδηγό της πόλης.
Μια επίσης δοκιμασμένη "μέθοδος" για να βρεις κατάλυμα, αν είσαι με μηχανή, είναι να σε πάνε εκεί μοτοσικλετιστές της αστυνομίας πόλεως. Θα τους ξεχωρίσεις εύκολα από το σήμα (δελφίνι) που έχουν στον ώμο ;-)
Οδηγούν παλιές GS 800 & 1000 και ψοφάνε για σιρκουί μέσα στη πόλη !!  8)

Γιώργος Γιαννόπουλος, ( ORIENT Status 21 ταχ...)

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #11 on: Δευτέρα 22 Σεπτέμβριος 2008, 04:50:02 πμ
Αν είναι δυνατόν! Ενώ είχα ρωτήσει για το δρομολόγιο Σάμο-Κουσάντασι και όλα ήτανε ΟΚ, πάω σήμερα να βγάλω εισιτήριο στη Σάμο και μου λένε οτι από 1 Σεπτεμβρίου έχουνε βάλει μικρότερο καράβι που δεν παίρνει οχήματα. Shit! Μόνος τρόπος να πάω Τουρκία είναι απο Χίο αλλά και πάλι δεν βγαίνει καθώς έχει μόνο 2-3 καράβια τη βδομάδα και οι μέρες δε βολεύουν  :( Αναγκαστικά θα πρέπει να το αφήσω για την επόμενη φορά που πρέπει να είναι μέσα στο καλοκαίρι, να είναι και ο καιρός καλύτερος (χθές βραδυ έριξε απίστευτη βροχή για ώρες και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές για Σεπτέμβρη).

" the PouroDuro spirit "

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #12 on: Κυριακή 28 Σεπτέμβριος 2008, 00:37:20 πμ
Η συνέχεια της ιστορίας: μετά απο πολύ ψάξιμο, τηλέφωνα, κλπ. βρήκα κάποια άκρη με ένα ειδικό καράβι που θα πήγαινε Κουσάντασι την περασμένη Τετάρτη για να φέρει κάποια τουρκικά αυτοκίνητα αντίκες που θα παίρνανε μέρος στο Ράλυ Αντίκα Philpa που γίνεται στη Σάμο αυτο το π/σ/κ. Μου χάλαγε βέβαια λίγο το πρόγραμμα καθώς έπρεπε να φύγω Τετάρτη απόγευμα αντί για Πέμπτη πρωι απο το συνέδριο και έπρεπε να ψάξω για κατάλυμα στο Κουσάντασι. Μετά απο τρέξιμο και αφου κανόνισα τα σχετικά και ήμουνα έτοιμος, το καράβι δεν πήγε λόγω της απεργίας των τελωνειακών  >:( >:( Περιμέναμε όλοι μήπως φύγει Πέμπτη αλλα η απεργία συνεχίστηκε και τελικά γύρισα Πειραιά με το βραδυνό καράβι της Πέμπτης. Η απεργία τερματίστηκε την Παρασκευή πρωί αλλα δεν ξέρω αν το καράβι πήγε καθώς το ράλυ άρχιζε επίσης την Παρασκευή. Αν πήγαινα Παρασκευή θα είχα μόνο δύο μέρες που σήμαινε πολύ σφιχτό πρόγραμμα και όχι Τροία. Την επόμενη φορά...

" the PouroDuro spirit "