Hellas Transalp Forum

Ντιζα συμπλέκτη κόβεται συνεχώς!

jimaras132 · 59

Offline jimaras132

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Τρίτη 03 Μάρτιος 2026, 17:50:31 μμ
Καλησπέρα στην ομάδα. Έχω ένα θέμα που δεν νομίζω να είναι φυσιολογικό... Από όταν πήρα την μηχανή πριν περίπου ένα χρόνο, κόβεται συνεχώς η ντιζα συμπλέκτη! Σε σημείο να έχω εργαλεία μαζί μου και 2 ντιζες κάθε φορά που φεύγω έστω και για έναν καφέ! Τις γνήσιες τις εξάλειψε σε λιγότερο από 800 χιλιόμετρα και τις χειροποίητες σε περίπου 1000

Offline XLGeorge

• Rossi και πάνω !
  • XLV650, CRF1000
Reply #1 on: Τρίτη 03 Μάρτιος 2026, 20:27:36 μμ
Πού ακριβώς κόβεται? Συνήθως αυτό συμβαίνει στο σημείο της κάτω ρύθμισης. Αν ευμβαίνει εκεί, είναι πολύ σημαντικό να προσέξει κανείς στην εγκατάσταση να μην τρίβεται το συρματόσχοινο στην άκρη του εξωτερικού "σωλήνα". Και αυτό όχι μόνο στατικά αλλά και όταν τραβάμε τη μανέτα του συμπλέκτη. Οπότε στερεώνουμε την άκρη αυτού του "σωλήνα" του συρματόσχοινου κατάλληλα ώστε να μη συμβαίνει.

" the PouroDuro spirit "

Offline γκ

• Hailwood, Agostini, Roberts,
  • Rossi και πάνω !
  • TA 600 for ever, τρελαμένος με το τετρακύλινδρο
Reply #2 on: Τετάρτη 04 Μάρτιος 2026, 10:41:35 πμ
Όπως γράφει και ο Γιώργος, λάθος διαδρομή της ντίζας ή λάθος σύνδεση. Σε ΤΑ 600 μια φορά μου συνέβει στα 80.000 χλμ.

Μη βάζετε δύναμη, χρησιμοποιήστε σφυρί.
Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, χρησιμοποιήστε βαρύτερο σφυρί.
Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα επιμένει, εεε τότε θα είναι ηλεκτρολογικό!

Offline jimaras132

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Τετάρτη 04 Μάρτιος 2026, 15:30:57 μμ
Πού ακριβώς κόβεται? Συνήθως αυτό συμβαίνει στο σημείο της κάτω ρύθμισης. Αν ευμβαίνει εκεί, είναι πολύ σημαντικό να προσέξει κανείς στην εγκατάσταση να μην τρίβεται το συρματόσχοινο στην άκρη του εξωτερικού "σωλήνα". Και αυτό όχι μόνο στατικά αλλά και όταν τραβάμε τη μανέτα του συμπλέκτη. Οπότε στερεώνουμε την άκρη αυτού του "σωλήνα" του συρματόσχοινου κατάλληλα ώστε να μη συμβαίνει.
Κόβεται συνέχεια στην μανέτα στον ρεγουλατορο μέσα

Offline VaSiLiSj

• Οδηγάρα
Reply #4 on: Τετάρτη 04 Μάρτιος 2026, 21:51:33 μμ
Κόβεται συνέχεια στην μανέτα στον ρεγουλατορο μέσα

τοτε βγαλε μανετα και ρεγουλατορο καθαρισετα  και δες τι το προκαλει λογικα κατι εχει και την πληγωνει και την κοβει δεν εξηγειτε αλλιως...

ΥΓ. παντα  η σχισμη του ρεγουλατορου να κοιταει τον δρομο ΚΑΤΩ και παντα γρασσο στο βαρελακι τις ντιζας και σε ολη την γυμνη ντιζα και στην φωλια  τις μανετας που μπαινει το βαρελακι

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #5 on: Πέμπτη 05 Μάρτιος 2026, 06:06:45 πμ
Οι μανέτες είναι μαμά ή after market ?

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»