Hellas Transalp Forum

Κοντέρ

TeddyBoy45 · 1585

Offline TeddyBoy45

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
on: Πέμπτη 23 Μάρτιος 2023, 10:12:03 πμ
Καλημερα ολουθε

Νέος στο χώρο, μόλις πήρα ένα 600 του 2003 άδεια... λοιπόν...έχουν περάσει αρκετοί ιδιοκτήτες από πάνω του...σε γενικές γραμμές...τσουλαει οκ...αν και έχει δουλίτσα (τώρα ξεκινώ για τα βασικά...τα υπόλοιπα σιγά σιγά... καθότι ο προϋπολογισμός είναι χαμηλός...εξού και αυτό που αγόρασα)...
Τεσπά...το πρόβλημα:
Το μόνο ουσιαστικά ου δουλεύει απ' όργανα είναι το στροφόμετρο (και αυτό δεν είμαι σίγουρος πόσο ακριβές είναι)...και ενώ σε 2η φάση θέλω να σας ρωτήσω για όργανο θερμοκρασίας...ας μείνω στο θέμα ...
Λοιπόν...κοντέρ δεν δουλεύει...και εμφανώς στο παρελθόν βάλανε ένα κοντέρ τύπου... ποδηλατικό....
Όταν το πήρα ο πωλητής μου είπε ότι πρέπει να αλλάξω κοντέρ ειδάλλως δεν θα περάσει ΚΤΕΟ (το ΚΤΕΟ λήγει σε ένα μήνα περίπου)....
Το λοιπόν...αλλάξα.μπαταρια....αλλα αυτό το κοντέρ δεν δουλεύει....και έτσι δεν ξέρω τι να κάνω...
1) σκέφτομαι να το αω σε έναν ηλεκτρονικό να δει αν μπορεί να το φτιάξει
2) σκέφτομαι να πάω σε κάτι μαγαζιά που ασχολούνται μόνο με κοντέρ, ταχύμετρα κλπ
3) σκέφτομαι να βρω κάνα μεταχειρισμένο και να το φορέσω...αλλά υποθέτω πως τα κοντέρ έχουν κάποιο μοναδικό αριθμό S/N τύπου (???)-στο τρέχον ΚΤΕΟ για παράδειγμα γράφει
Αριθμός ΔΤΕ-ημερομηνια-ενδεικτικα χιλιόμετρα
(Να σημειωθεί ότι άλλο αριθμό Αριθμό ΔΤΕ είχε το 2013 και άλλο το 2019,ενώ επίσης υπάρχει παρατήρηση ότι στο ΚΤΕΟ του 2021:"Ένδειξη χιλιομέτρων Προηγούμενος ΔΤΕ 69245 Αντικατάσταση μετρητή χιλιομέτρων στις 16/4/2021...

Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί ταμαλα

Offline Παύλος

• Rossi και πάνω !
Reply #1 on: Πέμπτη 23 Μάρτιος 2023, 16:36:27 μμ
καλησπέρα φίλε.

Το πρόβλημα μπορεί να είναι πολύ απλό. Ρίξε  μια ματιά εδώ https://www.transalpforum.gr/index.php?topic=2215.msg380032#msg380032

Παύλος Καρούμπης

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #2 on: Παρασκευή 24 Μάρτιος 2023, 06:55:06 πμ
Βρές ένα καντράν μεταχειρισμένο και βάλτο πάνω. Αν είναι κανιβαλισμένο (όπως κατάλαβα) θα ξεμπερδέψεις μία και καλή...
Όσο για τα χιλιόμετρα, αν είναι λιγότερα απο αυτά που γράφει το τελευταίο κτεο, τα φτιάχνεις με την βοήθεια ενός ηλεκτρικού δράπανου.

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline TeddyBoy45

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #3 on: Παρασκευή 24 Μάρτιος 2023, 09:04:10 πμ
Βρές ένα καντράν μεταχειρισμένο και βάλτο πάνω. Αν είναι κανιβαλισμένο (όπως κατάλαβα) θα ξεμπερδέψεις μία και καλή...
Όσο για τα χιλιόμετρα, αν είναι λιγότερα απο αυτά που γράφει το τελευταίο κτεο, τα φτιάχνεις με την βοήθεια ενός ηλεκτρικού δράπανου.

Ευχαριστώ... οπότε αυτές οι τιμές που γράφει το ΚΤΕΟ πάνω.... είναι άσχετες εντελώς, σωστά (τα νούμερα όχι τα χιλιόμετρα)??

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #4 on: Σάββατο 25 Μάρτιος 2023, 06:44:59 πμ
Αριθμός ΔΤΕ-ημερομηνια-ενδεικτικα χιλιόμετρα
(Να σημειωθεί ότι άλλο αριθμό Αριθμό ΔΤΕ είχε το 2013 και άλλο το 2019,ενώ επίσης υπάρχει παρατήρηση ότι στο ΚΤΕΟ του 2021:"Ένδειξη χιλιομέτρων Προηγούμενος ΔΤΕ 69245 Αντικατάσταση μετρητή χιλιομέτρων στις 16/4/2021...

Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) αναγράφει πλέον τα χιλιόμετρα που υπήρχαν στα προηγούμενα ΔΤΕ σε μία προσπάθεια του κράτους να περιορίσει τα ''γυρισμένα κοντέρ''.
Οπότε αν το δικό σου αναφέρει αντικατάσταση μετρητή σημαίνει πως εμφανίστηκε απόδειξη αγοράς κοντέρ που δικαιολογεί την αλλοίωση των χιλιομέτρων...
Αλλιώς θα έλεγε ''ανακολουθία χιλιομέτρων '' ...

«H ταχύτητα δε σκότωσε ποτέ κανέναν... Tο να σταματήσεις ξαφνικά είναι αυτό που βλάπτει...»

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
  • Η πιο ωραια φατσουλα στον ντουνια!
Reply #5 on: Σάββατο 25 Μάρτιος 2023, 08:14:26 πμ
Αυτο το θέμα κοντερ ΚΤΕΟ κ χλμτρα δεν το κατέχω.

Ομως τα ΤΑ είναι απλά μηχανάκια κ όπως είπε και ο Παντελής πιο πάνω απλά βρίσκεις ένα μεταχειρισμένο με κάποια εγγύηση επιστροφής
με αντικατάσταση η επιστροφή χρημάτων, γιατι κ ο πωλητής δεν είναι μέσα , και το αλλάζεις .

Επίσης πολύ εύκολα μόλις φτασεις στο κοντέρ μπορείς να δείς αν περιστρέφεται η ντίζα του , απλά γυρνάς τον τροχό .
Πολλά μπορείς να κάνεις μεχρι να βγάλεις ένα ασφαλές συμπέρασμα του τι φταίει, όπως να βάλεις ένα δράπανο στην ντίζα απο την κάτω μεριά του ατερμονα στον τροχό και να δείς οτι σίγουρα φταίει το όργανο .

Ενα ένα κ θα βρείς την ακρη , απλά διαβαζεις το μανιουαλ κ ακολουθείς οδηγίες κ όπου σκαλώσεις εμείς είμαστε εδώ.

Offline TeddyBoy45

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #6 on: Δευτέρα 27 Μάρτιος 2023, 10:12:32 πμ
Ευχαριστώ όλους σας.....
Stoneman....μάλλον θα ξεκινήσω να δω αν υπάρχει καν ντιζα κοντέρ (δεν ξε Ω και δεν νομίζω τα όργανα/κονσόλα που φοράει να είναι δικό του)....και το τελευταίο ΚΤΕΟ τουλάχιστον... δείχνει να έχουν πάρει τα Χλμ από το ψηφιακό (το οποίο είναι παρεμφερές της κονσόλας στυλ κοντέρ ποδηλάτου)....
Είχα έναν καλό ηλεκτρονικό στο Χαλάνδρι...αν υπάρχει ακόμα...θα του ζητήσω να το κοιτάξει και βλέπουμε.... ειδάλλως μονόδρομο το βλέπω να αλλάξω κοντέρ και να το τρέξω με το δράπανο....
Η αλήθεια είναι ότι με χαλάει πολύ που κανένα από τα όργανα της κονσόλας δεν δουλεύει ουσιαστικά....να έβλεπα μια θερμοκρασία κάπου...το κάτι τις βρε αδερφέ....
Τεσπά....baby steps..., ευχαριστώ και πάλι...

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #7 on: Τρίτη 28 Μάρτιος 2023, 05:50:01 πμ
Δεν μας έβαλες και μια φωτογραφία να δούμε τι έχουν κάνει...

Offline TeddyBoy45

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #8 on: Τετάρτη 29 Μάρτιος 2023, 13:29:45 μμ
Δεν μας έβαλες και μια φωτογραφία να δούμε τι έχουν κάνει...
Πως βάζω φωτογραφία??

Offline Παύλος

• Rossi και πάνω !
Reply #9 on: Τετάρτη 29 Μάρτιος 2023, 16:15:48 μμ
Αν χρησιμοποιείς την εφαρμογή tapatalk  είναι πολύ εύκολο. Αν όχι, ρίξε μια ματιά εδώ για οδηγίες.
https://www.transalpforum.gr/index.php?board=28.0

Παύλος Καρούμπης

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #10 on: Πέμπτη 30 Μάρτιος 2023, 17:22:53 μμ
Ναι μάστορη , βάλε μια φωτό να δούμε τι πάιζει εδώ, ο καθένας φανταζεται και κάτι διαφορετικό.

Offline TeddyBoy45

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #11 on: Σάββατο 01 Απρίλιος 2023, 16:48:36 μμ
Παιδιά ευχαριστώ...απλά ψάχνω να καταλάβω πως ανεβάζω φωτό  8)

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #12 on: Δευτέρα 03 Απρίλιος 2023, 19:25:51 μμ
Πρέπει να ανοίξεις λογαριασμό πχ στο dropbox , εκεί ''ανεβαζεις'΄ τις φωτογραφίες σου που αποθηκεύεις
σε φακέλλους ωστε να βγάζεις άκρη όταν μαζευτούν σρκετές.

Μετά ανοιγοντας το μενου κάθε φωτό ζητάς να κάνεις copy το λινκ που μετά κάνεις paste στην επιλογή insert image εδώ στο φόρουμ
(πρώτο εικονίδιο απο αριστερά πάνω απο τις φατσούλες)

Offline TeddyBoy45

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #13 on: Τρίτη 04 Απρίλιος 2023, 16:11:51 μμ
 :)
Δεν έχω πετύχει πιο φιλικό φόρουμ (o stoneman εντομεταξυ...πολλά χρόνια μπροστά ο άνθρωπος)
Τεσπά...
Λοιπόν...
1) καντράν (δεν δουλεύει) + 'κοντερ'(θεός να το κάνει)

2) κοντέρ

3)Από εδώ μετράει -και καλά -δεν θυμάμαι την λέξη  ???

Όπως προείπα είναι ένα καλό (θα έλεγε κανείς) ηλεκτρονικό κοντέρ ποδηλάτου

Καθότι το ΚΤΕΟ είναι σε 2 βδομάδες ακριβώς,η στρατηγική είναι (ακούω ότι άλλο έχετε να προτείνετε)
Α) ηλεκτρονικός (με φόβο ότι και να το κάνει να δουλέψει δεν θα έχει κρατήσει στην μνήμη τα Χλμ)
Β)η μαγαζί που ασχολείται με κοντέρ...η Καινούργιο κοντέρ και γύρισμα από πίσω  8)

Τα σέβη μου ολουθε

Offline stefosg

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #14 on: Τρίτη 04 Απρίλιος 2023, 17:40:59 μμ
Δεν έχω πετύχει πιο φιλικό φόρουμ (o stoneman εντομεταξυ...πολλά χρόνια μπροστά ο άνθρωπος)
Τεσπά...
Λοιπόν...

2) κοντέρ

Καθότι το ΚΤΕΟ είναι σε 2 βδομάδες ακριβώς,η στρατηγική είναι (ακούω ότι άλλο έχετε να προτείνετε)
Α) ηλεκτρονικός (με φόβο ότι και να το κάνει να δουλέψει δεν θα έχει κρατήσει στην μνήμη τα Χλμ)
Β)η μαγαζί που ασχολείται με κοντέρ...η Καινούργιο κοντέρ και γύρισμα από πίσω  8)

Τα σέβη μου ολουθε
Έχει γραφτεί και παραπάνω. Δεν χρειάζεται μάστορα. Βρίσκεις ένα μεταχειρισμένο κοντέρ και γυρνάς τα χιλιόμετρα περίπου εκεί που ήταν το άλλο. Στο 600 το κοντέρ είναι με ντιζα όχι ηλεκτρονικό, όλα τα άλλα καλώδια είναι λαμπάκια, απλά βγάζεις -βαζεις.

Sent from my Armor 17 Pro using Tapatalk

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #15 on: Τρίτη 04 Απρίλιος 2023, 18:33:28 μμ
Oπως τα λέει ο Στέφανος, με το κοντερ ποδηλατου πως βλέπεις τις  υπόλοιπες ενδείξεις ?

Ρίξε μια ματιά στο ΦΒ , στο : Hellas Transalp Club Αγγελίες (πωλήσεις, αγορές, ανταλλαγές, χαρίσματα)

Ισως καποιος έχει να σου δώσει . Ακόμα και στο καρ.γρ απο μηχανάκια που δίνονται κομμάτι κομμάτιο για ανταλλακτικά.

Offline Padis

• Rossi και πάνω !
Reply #16 on: Τετάρτη 05 Απρίλιος 2023, 05:28:30 πμ
Παιδιά ευχαριστώ...απλά ψάχνω να καταλάβω πως ανεβάζω φωτό  8)

Έχεις WhatsApp,  viber ?  Το τηλέφωνο μου είναι στο προφίλ. Στείλε μου εκεί φωτογραφία να την βαλω εγω...

Offline TeddyBoy45

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #17 on: Τετάρτη 05 Απρίλιος 2023, 07:50:18 πμ
Oπως τα λέει ο Στέφανος, με το κοντερ ποδηλατου πως βλέπεις τις  υπόλοιπες ενδείξεις ?

Ρίξε μια ματιά στο ΦΒ , στο : Hellas Transalp Club Αγγελίες (πωλήσεις, αγορές, ανταλλαγές, χαρίσματα)

Ισως καποιος έχει να σου δώσει . Ακόμα και στο καρ.γρ απο μηχανάκια που δίνονται κομμάτι κομμάτιο για ανταλλακτικά.

Αγαπητέ stoneman,άστα να πάνε....ούτε θερμοκρασία μπορώ να δω....ούτε στάθμη βενζίνης και δεν συμμαζευεται....
Και εγώ θα ήθελα να ξέρω πως το πέρασαν ;οι ΚΤΕΟ έτσι την τελευταία φορά

Προς το παρόν, βραχυπρόθεσμα πρέπει να βρω λύση για το ΚΤΕΟ....
Ορθή η απάντηση για μεταχειρισμένα κομμάτια....μην ξεχνάς...ο πρώτος κάτοχος (πιθςνολογω ο 1ος)...έχει κάνει την μετατροπή σε motard.... οπότε δεν ξέρω αν θα μπορεί να μπει μαμισιο (τώρα αντιλαμβάνομαι περισσότερο γιατί θα ήταν χρήσιμες οι φωτό.....) γενικά...θα ανοίξω σύντομα 1 μικρό θρεντ με το ταξίδι της επαναφοράς)...
Καλημέρα

Offline TeddyBoy45

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #18 on: Τετάρτη 05 Απρίλιος 2023, 07:52:39 πμ
Πρέπει να ανοίξεις λογαριασμό πχ στο dropbox , εκεί ''ανεβαζεις'΄ τις φωτογραφίες σου που αποθηκεύεις
σε φακέλλους ωστε να βγάζεις άκρη όταν μαζευτούν σρκετές.

Μετά ανοιγοντας το μενου κάθε φωτό ζητάς να κάνεις copy το λινκ που μετά κάνεις paste στην επιλογή insert image εδώ στο φόρουμ
(πρώτο εικονίδιο απο αριστερά πάνω απο τις φατσούλες)
Τι λινκ το βάζεις μέσα στα στις αγγιλες?

Offline TeddyBoy45

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #19 on: Τετάρτη 05 Απρίλιος 2023, 08:03:50 πμ
Τεσπά...
Λοιπόν...

2) κοντέρ

Τα σέβη μου ολουθε
« Last Edit: Τετάρτη 05 Απρίλιος 2023, 08:24:39 πμ by TeddyBoy45 »

Offline TeddyBoy45

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #20 on: Τετάρτη 05 Απρίλιος 2023, 08:28:34 πμ

Offline TeddyBoy45

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #21 on: Τετάρτη 05 Απρίλιος 2023, 08:32:41 πμ
Τι λινκ το βάζεις μέσα στα στις αγγιλες?

Ακολούθησα τις οδηγίες εδώ
https://www.transalpforum.gr/index.php?topic=69.0
Αλά πάλι Τζιφός  :-\

Offline TeddyBoy45

• οδηγός τρίκυκλου
  • *
Reply #22 on: Τετάρτη 05 Απρίλιος 2023, 08:33:27 πμ
Έχεις WhatsApp,  viber ?  Το τηλέφωνο μου είναι στο προφίλ. Στείλε μου εκεί φωτογραφία να την βαλω εγω...
Ειλικρινά... ντρέπομαι να σε αγγαρεψω

Offline Stoneman

• Μέλος ΗTC
  • Rossi και πάνω !
Reply #23 on: Τετάρτη 05 Απρίλιος 2023, 21:21:29 μμ
Εάν ανεβασεις φωτό στο dropbox πρέπει να αλλάξεις τρία γραμματα στο τέλος για να εμφανιστεί.

Δλδ στο λινκ: https://www.dropbox.com/s/l3yxid2qm5u67xe/Dsc01943.jpg?dl=0

Το dl=0  το αντικαθιστάς με το raw=1

και βαζεις το λινκ μεσα στα αγγιστρα

Eμφανίστηκε? Οκ , κ νομιζα οτι τα εγραφα λάθος  :goofy: :goofy:

:2hysterical: